Στηρίξτε μας

Θέμης Δημητρακόπουλος: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

30 Μαρτίου 2015 11:03 | Επικαιρότητα
Θέμης Δημητρακόπουλος: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Την αντίδραση του συντονιστή της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων - Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέμη Δημητρακόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, που είναι βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον νομό Κοζάνης, με αφορμή την διεθνή έκθεση γούνας, η οποία διοργανώθηκε στα Σπάτα της Αττικής από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου.

Η κα Μακρή στον χαιρετισμό, που έστειλε ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξη της «σε ένα προϊόν άριστης ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένης αξίας».

Ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας στη κα Μακρή τονίζει: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου» και επισημαίνει: «Πλήρως συντονισμένη με τη λογική των γουναράδων, η βουλευτίνα Κοζάνης Ραχήλ Μακρή αγνοεί επιδεικτικά το παγκόσμιο προοδευτικό, ριζοσπαστικό οικοαριστερό Κίνημα που έχει ως αιχμή του την κατάργηση του αναχρονιστικού, παρακμιακού και πολιτικά/ηθικά καταδικαστέου εμπορίου της γούνας.

Αγνοεί επίσης, είτε ηθελημένα είτε επειδή δεν την ενδιαφέρουν, και τις θέσεις του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα που είναι, επί λέξει, οι κάτωθι [θέσεις κατατεθειμένες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ]:

''Γουνεμπόριο: Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων''.

Δεν έχω άλλο να προσθέσω, παρά τη δυσανεξία κάθε προοδευτικού, ριζοσπάστη οικοαριστέρου στον ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς διαφωνεί πλήρως και διαρρήδην με τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου.

Ούτως ή άλλως, η Ραχήλ Μακρή, μετά και τις εθνικιστικές ονειρώξεις της με τους παρελαύνοντες μέχρι την Πόλη ΟΥΚατζήδες, είναι φανερό πως αποτελεί ξένο σώμα για τη δική μας Αριστερά» καταλήγει στην δήλωση του ο Θέμης Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδρούν για τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Πολιτικά αντίθετοι με το ανήθικο εμπόριο γούνας

Ενημέρωσαν τους Αθηναίους για τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από την διεθνή έκθεση γούνας στα Σπάτα

Π.Φ.Π.Ο.: Επέλαση της ματαιοδοξίας η έκθεση γούνας «Fur Excellence in Athens 2015»

Ο θεός να μας φυλάει από εκείνους που δεν θέλουν τα ζώα να βασανίζονται;

«Δρακόντεια» μέτρα προστασίας για τους γουνέμπορους

Ανάπτυξη γδέρνοντας ζωντανά ζώα; Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Διαμαρτυρηθείτε για το αιματοβαμμένο εμπόριο της γούνας

Πέταξαν μπογιές στις βιτρίνες των καταστημάτων που πουλάνε γούνες

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας!

«Η γούνα ζεσταίνει την ελληνική οικονομία» αλλά παγώνει καρδιές και συνειδήσεις

Τα βασάνισαν, τα έγδαραν, τώρα τα εκθέτουν!

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά της 2ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας

Διαμαρτυρία και διαδικτυακός ακτιβισμός κατά του εμπορίου γούνας!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη 2η Διεθνή Έκθεση Γούνας

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Καστοριά: Ο δήμαρχος της πόλης που παράγει πτώματα…

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες

Διαμαρτυρία ενάντια στις γούνες: Μπρος τα κάλλη τι είναι ο φόνος!

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Μιχαλης

    Αυτα να τα βλεπουν οσοι πιστευαν οτι οι κατσαπλιαδες του Τσυριζα θα εβαζαν τελος στο εμποριο γουνας,οσο αφορα τον περιεργο αυτο τυπο που δηλωνει"φιλοζωος"(προσωπικα τοσα χρονια που ασχολουμαι με τα φιλοζωικα δεν τον εχω δει πουθενα)ας κοιταξει να μαζεψει ολες τις"συνιστωσες"που αποτελουν το ανθελληνικο αυτο συνονθυλευμα και να καταληξουν σε μια κοινη πολιτικη οσο αφορα η συγκεκριμενη βιομηχανια,και να σταματησουν να κοροιδευουν τον κοσμο(μεσα σε ολα δεν μπορεσε να μην βγαλει και το μισος του για το εθνος και τις ενοπλες δυναμεις αναφερομενος στους καταδρομεις μας)

  2. ιαν

    Ασε μας ρε φιλε, ποια αριστερα, την καπιταλιστικη?...κοιταξε να πας στην MINK FARMA στα ΓΡΕΒΕΝΑ κι ασε στην ακρη την ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ για το ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ(αναξιος να πιανεις στο στομα σου τη ΜΥΚ)....ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΗΔΕΣ σαν τη χαρη σου

  3. ιαν

    Ασε μας ρε φιλε, ποια αριστερα, την καπιταλιστικη?...κοιταξε να πας στην MINK FARMA στα ΓΡΕΒΕΝΑ κι ασε στην ακρη την ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ για το ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ(αναξιος να πιανεις στο στομα σου τη ΜΥΚ)....ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΗΔΕΣ σαν τη χαρη σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.