Στηρίξτε μας

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

11 Φεβρουαρίου 2012 18:12 | Καταγγελίες
Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στις Σέρρες ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) στη συνεργασία του με την δημοτική αρχή σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και με τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου δεν είναι τωρινά. Με αφορμή την χθεσινή παράνομη περισυλλογή ζώων θυμηθήκαμε, τα όσα ευτράπελα είχαμε καταγράψει το 2010 και όχι μόνο σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στις όμορφες Σέρρες…

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2010 είχαμε κάνει εκτενή αναφορά σε σχετικό ρεπορτάζ τόσο για τα ζώα, που ο Φ.Ο.Σ. με πολύ κόπο στειρώνει, και τα οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, άλλα και στην κτηνίατρο του Κυνοκομείου, τη δημοτική υπάλληλο, Σουλτάνα Βέργου – Μυρωνίδου, η οποία πληρώνεται για να κάνει στειρώσεις, εντούτοις επειδή έχει επικαλεστεί αλλεργία στα χειρουργικά γάντια, ναι καλά διαβάσατε, δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ καμιά επέμβαση… Τα χρόνια πέρασαν ελάχιστα άλλαξαν. Και ό,τι άλλαξε, συνέβη εις βάρος των ζώων…

Η αποκάλυψη

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών στο μπλογκ του στις 28 Ιανουαρίου 2012 αναφέρει, ότι έγγραφα «φωτιά» από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών αποδεικνύουν, πως 160.509,59 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και προέρχονταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 185.000 ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.), είτε δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ή πήγαν αλλού τη διετία 2006 -2008.

SerresSATAΜάλιστα το ποσό των 185.οοο ευρώ είναι σημειωμένο με το χέρι (!) στο σχετικό έγγραφο, το οποίο συνέταξε ο δημοτικός ταμίας Βασίλης Μαλαματάκης.

Στα έγγραφα αυτά γίνεται αναφορά και στην ανοχή, που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην συγκεκριμένη υπάλληλο, η οποία υποφέρει από την αλλεργία και στις μέλισσες και στα χειρουργικά γάντια, αλλά και στις μελέτες και στα μηχανήματα, τα οποία μούχλιαζαν σε συρτάρια και αποθήκες, αλλά και στα αμέτρητα νεκρά ζώα του Δημοτικού Κυνοκομείου, που πέθαναν, αφού δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα.

Ο Φ.Ο.Σ. τονίζει, ότι ο Σερραίος πολίτης πληρώνει από την τσέπη του, τον μισθό, τα επιδόματα, τα δώρα και την ασφάλιση της κτηνιάτρου 7 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ωστόσο η εν λόγω υπάλληλος να κάνει αυτό, το οποίο οφείλει, να πράττει κάθε κτηνίατρος λόγω ειδικότητας, δηλαδή και τις στειρώσεις.

Ο Δήμος Σερρών με τη σύμφωνη γνώμη και του εκάστοτε δημάρχου πληρώνει χρήματα σε ιδιώτες κτηνιάτρους για να κάνουν αυτό, που θα έπρεπε να κάνει η υπάλληλος του. Μάλιστα η κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου επικαλούμενη διάφορες προφάσεις, έχει το γραφείο της όχι στον χώρο εργασίας της, που είναι το Δημοτικό Κυνοκομείο, αλλά στο Δημαρχείο.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2011 η συγκεκριμένη κτηνίατρος αμφισβητεί ακόμη και το γεγονός, ότι είναι προϊσταμένη του Δημοτικού Κυνοκομείου! Ο δε δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, με απόφαση του στις 2 Δεκεμβρίου 2011, αντί να την υποχρεώσει να κάνει τη δουλειά της, μάλλον ως ανταμοιβή της αλλάζει πόστο, και την μεταθέτει σε άλλη υπηρεσία. Την ανοχή και τη συγκάλυψη αυτή, δεν την πληρώνουν βέβαια μόνο οι Σερραίοι πολίτες, που καταβάλουν τα δημοτικά τέλη. Την πληρώνουν και τα αδέσποτα ζώα και μάλιστα με την ίδια τους τη ζωή.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών συνεδρίασε εκτάκτως χωρίς την παρουσία του δημάρχου, Πέτρου Αγγελίδη. Οι δημοτικές παρατάξεις, που είχαν ενημερωθεί για την αλλεργική δημοτική υπάλληλο και για τις οικονομικές ατασθαλίες, επιτέθηκαν στην παράταξη, που στηρίζει τον δήμαρχο, αλλά και στον ίδιο το κ. Αγγελίδη – αν και απουσίαζε – επειδή καλύπτει απαράδεκτες συμπεριφορές και τελικά τις επικροτεί.

Επί τρεις ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε το θέμα και τελικά αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου. Το τι ειπώθηκε μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η αντεκδίκηση από την πλευρά του δημάρχου

Την επόμενη μέρα η δημοτική αρχή προφανώς ενοχλημένη από τα όσα ειπώθηκαν εις βάρος της ξεκίνησε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ενώ όλοι θα έπρεπε να μιλούν για το οικονομικό σκάνδαλο, αφού ο δήμος καταχράστηκε λεφτά από την Σ.Α.Τ.Α., αλλά και για το γεγονός, ότι ο ίδιος ο δήμαρχος καλύπτει μια υπάλληλο, που δεν δουλεύει, αυτό δε συνέβη.

Συντεταγμένα η παράταξη του δημάρχου πήρε σβάρνα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και προσπάθησε να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο. Ο δήμαρχος, Πέτρος Αγγελίδης, που θυμίζουμε, ότι είναι κτηνίατρος στο επάγγελμα, άρχισε να εμφανίζεται ως ο σωτήρας της πόλης. Μιας πόλης η οποία υποτίθεται ότι πλήττεται από τις επιθέσεις ζώων σε πολίτες, και βρομίζεται από τα κόπρανα και τις ακαθαρσίες τους!

Αν και ο κ. δήμαρχος δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική ενέργεια – εδώ και ένα χρόνο – για την αντιμετώπιση των θεμάτων, που σχετίζονται με τα αδέσποτα, και ενώ είχε δεσμευτεί προεκλογικά γι’ αυτό, άρχισε να διαλαλεί, ότι θα καθαρίσει την πόλη από τα ζώα και έτσι ξεκίνησε και η περισυλλογή τους χθες.

Τα ζώα, που συγκέντρωσαν ήδη τα συνεργεία του δήμου, είναι και στειρωμένα και τσιπαρισμένα από τους εθελοντές και ζούσαν στην πλατεία και τις γύρω συνοικίες της πόλης.

Ο δήμαρχος και όσοι τον υποστηρίζουν τονίζει πως πολίτες έχουν κυνηγηθεί και έχουν δαγκωθεί από αδέσποτα σκυλιά. Το πόσο επιθετικά είναι τα σκυλιά, που μάζεψαν χθες, μπορείτε να το διαπιστώσετε βλέποντας τα σχετικά βίντεο εδώ και εδώ.

Ανεύθυνοι ιδιοκτήτες

Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι όποιες καταγγελίες, που έχουν γίνει, θα πρέπει να ελεγχθούν. Δηλαδή η δημοτική αρχή θα πρέπει να εντοπίσει αυτά τα ζώα και φυσικά να εξετάσει, αν αυτά φέρουν ή όχι τσιπ. Θα πρέπει να εξετάσει αν είναι ιδιόκτητα ή αδέσποτα και ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι και ανεύθυνοι, που τα εκπαιδεύουν – ώστε να γίνουν επιθετικά – για να λειτουργούν ως φύλακες της περιουσίας τους και είτε τα αφήνουν λυτά εκτός δηλαδή περιφραγμένου χώρου, είτε τα εγκαταλείπουν, μόλις πάψουν να τους εξυπηρετούν…

Άλλος φταίει άλλον κατηγορούν

Τελικά αντί να απολογείται η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος για τα όσα δεν έκανε για την ασφάλεια των πολιτών και των ίδιων των ζώων τόσο καιρό και παρά τις καταγγελίες του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, τώρα εμφανίζεται ο μεν δήμος να «πιάνει τον ταύρο από το κέρατα» και ο Φ.Ο.Σ. ως εκείνος, που δεν νοιάζεται, για την ασφάλεια του κόσμου…

Πόσοι δημότες γνωρίζουν τις προσπάθειες, που έχει κάνει ο Φ.Ο.Σ. για την προστασία των ζώων, αλλά και για να έρθει αυτό το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών; Προφανώς ελάχιστοι… Τα ζώα και οι άνθρωποι, που τα φροντίζουν, δεν ευθύνονται για όλα τα δεινά της πόλης… Ο Δήμος Σερρών είναι υποχρεωμένος να φροντίζει και τους δημότες του και τα ζώα, που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια.

Διαμαρτυρηθείτε για τις πρακτικές που εφαρμόζει ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, απευθυνόμενοι στο γραφείο του. Τηλέφωνο: 2321350100, φαξ: 2321083602, email: [email protected]. Στείλτε μήνυμα διαμαρτυρίας και στην παράταξη του δημάρχου, «Δημοτική Πρωτοβουλία» στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

O δήμαρχος Σερρών που ζήτησε θανάτωση των αδέσποτων μπορεί να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου εμείς όμως όχι! (Βίντεο)

Ο «πολιτισμένος» δήμαρχος Σερρών ζητάει θανάτωση αδέσποτων σκυλιών & μετά δίνει «διευκρινίσεις» για να περιορίσει αντιδράσεις (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν! (Βίντεο)

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

20 Σχόλια

  1. Κώστας ΛΙΩΛΙΟΣ

    Μέσα σε όλα, διακρίνεται σε ένα από τα παραπάνω βίντεο (στο μεγαλύτερο) ένας σκατόγερος, με το ένα πόδι στον τάφο, να λέει στους αμόρφωτους δημοτικούς υπαλλήλους που μαζεύουν τα σκυλιά: "αυτό γιατί δεν το μαζεύετε;"!!! Άι στο διάολο κωλόγερε, άντε ψόφα να καθαρίζει ο τόπος...

  2. Mary

    Καταρχάς θα πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια κτηνιάτρου απο τον κτηνιατρικό σύλλογο.
    Αυτός μισεί τα ζώα! φάνηκε απο τις πράξεις του.

  3. Karakosta Matina

    γειά σας,
    έστειλα το κείμενό σας στον Αυστριακό φιλοζωικό σύλλογο, που πρόεδρος είναι ο δραστήριος Peter Kahr.(TirolerTierengel Verein) Έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο σας, και θα κάνει δημόσια καταγγελεία προσεχώς. Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί του, στο Facebook,( Peter Kahr )αλλά και στις σελίδες του συλλόγου του.
    καλη δύναμη και κουράγιο σας εύχομαι, δύσκολο το έργο σας, έχετε να κάνετε με άσχετους ημιμαθείς και ανεύθυνους υπεύθυνους !!

    φιλικά
    ματίνα καρακώστα

    1. ΔΕΣΠΟΙΝΑ

      μπραβο ΜΠΡΑΒΟ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ !!!!!!!ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΖΙΛΗ ΔΙΕΘΝΩΣ !!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ !!!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ !!!!!!!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ?????????????

  4. Marie

    Έστειλα μηνύματα στους ανευθυνουπεύθυνους και πήρα την προωτοβουλία να κάνω και ένα petition. Ελπίζω να μην πειράζει που χρησιμοποίησα πληροφορίες που δημοσιεύσατε.

  5. Elena

    Στις φωτογραφιές φαινεται ένας σκυλος ξαπλωμένος με δεμένο το στόμα... Είναι κλαά το σκυλί αυτό? Γιατί είναι δεμένο το στόμα του?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.