Στηρίξτε μας

Υπάλληλος του Δήμου Ασπρόπυργου προσπάθησε να πετάξει στα μπάζα τον τραυματισμένο αλλά ζωντανό σκύλο

27 Σεπτεμβρίου 2017 14:09 | Καταγγελίες
Υπάλληλος του Δήμου Ασπρόπυργου προσπάθησε να πετάξει στα μπάζα τον τραυματισμένο αλλά ζωντανό σκύλο

Νεότερη ενημέρωση: Το σκυλί πέθανε στις 2 Οκτωβρίου.

Στην περιοχή Γερμανικά Ασπροπύργου στις 22 Σεπτεμβρίου μια γυναίκα εντόπισε ένα σκυλί που είχε χτυπηθεί από όχημα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Το ζώο υπάλληλος του Δήμου Ασπροπύργου αντί να το μεταφέρει για περίθαλψη  ή να ζητήσει βοήθεια για να το σώσει, προσπαθούσε με την τσάπα του εκσκαφέα, που χειριζόταν, να το πετάξει στα μπάζα ενώ ήταν ζωντανό. Σταμάτησε μετά τις φωνές της γυναίκας, η οποία έτυχε να περνάει από το σημείο και να τον δει, πηγαίνοντας για το σπίτι της.

AspropyrgosGermanikaTravmatismenosSkylos 5Το ζώο με εγκεφαλικό οίδημα και εγκαύματα νοσηλεύεται στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά στη Νέα Ερυθραία Αττικής.

Μάλιστα όταν του έκανε παρατήρηση σύμφωνα πάντα με τη Δήμητρα Δημητριάδου, που δημοσίευσε το χρονικό της υπόθεσης στο facebook, η οποία είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ασπρόπυργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» και μίλησε στο www.zoosos.gr, εκείνος της απάντησε «Τι να το κάνω; Δεν το βλέπεις ότι θα πεθάνει;». Όμως αδιάφορος τελείως για το αν αυτό το ζώο θα ζήσει ή θα πεθάνει στάθηκε και ο κτηνίατρος ο οποίος είναι συμβεβλημένος με τον Δήμο Ασπροπύργου για την περίθαλψη αδέσποτων, ο οποίος όταν του πήγαν το σκυλί εκεί έδιωξε τις εθελόντριες λέγοντας ότι δεν μπορεί να χάσει τους πελάτες του για ένα αδέσποτο!

Όταν τον ρώτησαν γιατί είναι μπήκε στο πρόγραμμα και είναι συμβεβλημένος για τα αδέσποτα, αφού νοιάζεται μόνο για τους πελάτες του, σύμφωνα με τις αυτόπτες μάρτυρες έσκυψε το κεφάλι του και μπήκε στο κτηνιατρείο… Έτσι το σκυλί μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιώτη κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά στη Νέα Ερυθραία καθώς η κατάσταση του είναι κρίσιμη αφού ήταν για μέρες χτυπημένο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Χρύσα Καρασαχινίδου τις επόμενες μέρες θα γίνει καταγγελία στην Αστυνομία για τον δημοτικό υπάλληλο αλλά και για τον συμβεβλημένο κτηνίατρο, που αδιαφόρησε επιδεικτικά.

Τον 21ο αιώνα στον Δήμο Ασπροπύργου…

Η κα Δημητριάδου για το ζώο κάνει έκκληση να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του ζώου και εξηγεί: «Περιοχή Γερμανικά Ασπροπύργου 8:30πμ χτυπημένο σκυλί από αμάξι και υπάλληλος του δήμου με μηχάνημα τσάπα προσπαθεί να το μαζέψει ζωντανό για να το πετάξει στο φορτηγό με τα μπάζα για την χωματερή. Αυτή τη σκηνή αντίκρισε φιλόζωη η οποία περνούσε για να πάει σπίτι της. Ρώτησε τον υπάλληλο του δήμου γιατί προσπαθεί να πετάξει το ζώο και η απάντηση που πήρε ήταν «τι να το κάνω; Δεν το βλέπεις ότι θα πεθάνει;» μετά από έντονο διαπληκτισμό ο υπάλληλος αποφάσισε να φύγει……. Η φιλόζωη προσπαθούσε μάταια να βρει κάποια βοήθεια για να μεταφερθεί το ζωάκι σε κάποιον κτηνίατρο μέχρι που επικοινώνησε και μαζί μας.

Επικοινώνησε λοιπόν η Χρύσα Καρασαχινίδου με την υπεύθυνη του προγράμματος Μαργαρίτα Λιάκου η οποία απάντησε ότι δεν έχει διαθέσιμο υπάλληλο για την περισυλλογή και ότι ο αρμόδιος υπάλληλος βρισκόταν σε άδεια. Όταν ρώτησε η Χρύσα ποιος φρόντιζε λοιπόν τα σκυλιά στα κλουβιά του εργοταξίου (δίπλα στην χωματερή) τα οποία χρησιμοποιούν ως χώρους νοσηλείας και αποθεραπείας της είπαν ότι η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα και ότι δεν πρόκειται για σκυλιά του προγράμματος.!! (μπάτε σκύλοι αλέστε όπως αντιλαμβάνεστε). Της είπε ότι θα αναλάβουμε εμείς (δηλ η ΣΤΕΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ) την μεταφορά του και να ενημερώσει τον κτηνίατρο που έχει αναλάβει το πρόγραμμα να μας περιμένει.

Φτάνοντας στο κτηνιατρείο με το σκυλάκι βρήκαμε τον γιατρό έξω ο οποίος δεν μας άφησε να κατεβάσουμε το ζώο και αρνήθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες (ακουσον ακουσον) λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ότι περιμένει πελάτες και δεν μπορεί να τους χάσει για ένα αδέσποτο. Όταν τον ρώτησα γιατί ανέλαβε το πρόγραμμα των αδέσποτων αφού δεν τον ενδιαφέρουν έσκυψε απλά το κεφάλι και μπήκε στο ιατρείο. (τα συμπεράσματα δικά σας). Μεταφέραμε το ζώο σε άλλο κτηνίατρο ο οποίος το έβαλε στον ορό και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Μας είπε πως το σκυλάκι πρέπει να βρισκόταν μέρες χτυπημένο και ανήμπορο να πιεί νερό αφυδατώθηκε και καταλαβαίνοντας πως πέθαινε προσπάθησε να βγει στο δρόμο ζητώντας βοήθεια. Με τον ορό και τα φάρμακα άρχισε να συνέρχεται και να κλαψουρίζει σιγανά προσπαθώντας να σηκωθεί. Είχε υποθερμία, εγκαύματα από το σύρσιμο στην άσφαλτο, αφυδάτωση και εξάντληση. Το μεταφέραμε σε άλλη κλινική αφού το συγκεκριμένο ιατρείο δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για νοσηλεία και εξετάσεις. Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι έχει εγκεφαλικό οίδημα και ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι θα τα καταφέρει.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για τον υπάλληλο του δήμου που ήθελε να το πετάξει ζωντανό, για την αδιαφορία του δήμου για το πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να τηρεί και για την εγκληματική συμπεριφορά του κτηνιάτρου του προγράμματος.

Τέλος, όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει στον ακόλουθο λογαριασμό: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

  • AΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0180.960200288542
  • IBAN: GR7002601800000960200288542

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: KAΡΑΣΑΧΙΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ.

Σε περίπτωση που προβείτε σε οποιαδήποτε κατάθεση, σας παρακαλώ θερμά, να αναγράφεται τα στοιχεία σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διάθεσή σας, να βοηθήσετε με τον οποιοδήποτε τρόπο. ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ!!!» καταλήγει η κα Δημητριάδου στην δημόσια έκκληση της.

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Έσωσαν τον σκύλο που βρέθηκε να υποφέρει από την τεράστια πληγή εξαιτίας της θηλιάς στο λαιμό του (βίντεο)

Καταγγέλλουν τον Δήμο Ασπροπύργου για την αδιαφορία του αναφορικά με τ’ αδέσποτα

Έσωσαν το άρρωστο σκυλί που περιφερόταν σχεδόν τυφλό στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή στο Εφετείο ο άνδρας που κακοποιούσε σκυλιά σε παράνομο κυνοκομείο στον Ασπρόπυργο

Ασπρόπυργος: Έλουσαν με λάδια το καθαρόαιμο Μπόξερ

Ασπρόπυργος: Βρήκαν τον σκύλο σε άθλια κατάσταση με το κορμί του γεμάτο σκάγια

Ασπρόπυργος: Με καραμπίνα άνοιξε πυρ εναντίον των αδέσποτων

Ασπρόπυργος: Πυροβόλησε τον σκύλο και οι γείτονες δεν τον καταγγέλλουν

Ασπρόπυργος: Η θηλιά έπνιγε τον σκύλο και σάπιζε τον λαιμό του

Θα προσπαθήσουν να σώσουν «τα φαντάσματα» του Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στη σωτηρία των ζώων

Ο Δήμος Ασπροπύργου αδιαφορεί για τη χαβούζα του θανάτου

Ενισχύστε εκείνους που φροντίζουν τα εξαθλιωμένα ζώα στον Ασπρόπυργο

Θα προσπαθήσουν να σώσουν «τα φαντάσματα» του Ασπροπύργου

H ομάδα για τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου συνεχίζει τη δράση της

Συνεχίζουν τη διάσωση των αδέσποτων του Ασπρόπυργου

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.