Στηρίξτε μας

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

29 Δεκεμβρίου 2016 16:09 | Καταγγελίες
Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Κατάσχεση στα 8 άλογα (και σε ένα γεράκι), που συστηματικά βασάνιζε ο ιδιοκτήτης τους αφού τα είχε μέσα στα κόπρανα και στα ούρα χωρίς τροφή και νερό στον Ασπρόπυργο της Αττικής, έκανε με την βοήθεια της Αστυνομίας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» με εισαγγελική εντολή και αύριο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 12Υποσιτισμένο στέκεται κάτω από τον ήλιο και την βροχή πατώντας στις κοπριές χωρίς σκέπαστρο, χωρίς νερό και φαγητό.

Η Ρόζα Ρούσσου, πρόεδρος και ιδρύτρια του συλλόγου «Ιππόθεσις», με αφορμή την κακοποίηση των αλόγων δημοσίευσε το χρονικό της διάσωσης τονίζοντας τα εξής: «Κατόπιν έγγραφης καταγγελίας του συλλόγου μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία στην Εισαγγελέα ζώων κα Χριστογιαννοπούλου Αιμιλία και ενεργώντας κατά παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου συνοδεία αξιωματικού του ΑΤ Ασπροπύργου Πενέση επισκεφτήκαμε τον χώρο που έχει μόνιμα δεμένα ιπποειδή σε άθλια κατάσταση ο Κ. Μ.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 11Όλα υποσιτισμένα...

Όταν φτάσαμε στον χώρο υπήρχαν δύο άτομα τα οποία δήλωσαν αναρμόδια, απλά περνούσαν από εκεί. Ο ένας είναι συγγενικό πρόσωπο και αφού ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε ενώ ενημερώθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας, ακολουθήθηκε για τους συγκεκριμένους η διαδικασία του αυτόφωρου το οποίο θα εκδικαστεί στις 30 Δεκεμβρίου.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 10Περιμένοντας να πεθάνει για να λυτρωθεί.

Η κατάσταση ήταν τραγική αφού αυτό που αντικρίσαμε ήταν σοβαρά υποσιτισμένα και αφυδατωμένα ιπποειδή, δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες σε όποιο σημείο ήταν δυνατόν, σε καρότσες φορτηγών, τσιμεντοκολώνες, χωρίς ίχνος φαγητού και νερού, τα περισσότερα ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες κατά παράβαση κάθε ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την ευζωία των ζώων.

Στον χώρο υπήρχε έντονη βρωμιά, παντού ούρα και κοπριές και έντονη δυσοσμία. Σε κλουβί μέσα σε χώρο που συνήθως φυλάσσουν πρόβατα αλλά υπήρχαν δεμένα άλογα με ελάχιστο χώρο να κινηθούν υπήρχε φυλακισμένο γεράκι σε τραγική κατάσταση. Δεκάδες χήνες και πάπιες περιφέρονται στον χώρο μέσα σε κοπριές και ούρα χωρίς καθόλου νερό.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 6Ψάχνοντας κάτι για να φάει.

Η έρευνα αυτή απέδειξε την αλήθεια όσων είχαμε εγγράφως καταγγείλει οπότε επιστρέψαμε στο ΑΤ Ασπροπύργου για να συνεχίσει η νόμιμη διαδικασία και να γίνει μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ασπροπύργου η αφαίρεση και παράδοση των ιπποειδών στον σύλλογο "ippothesis". Θα θέλαμε να αναφερθούμε ξεχωριστά στην απίστευτη γνώση της νομοθεσίας του αξιωματικού κ. Πενέση και το ενδιαφέρον του για την κακοποίηση των ζώων που αισίως έχει κλείσει τουλάχιστον 10 χρόνια στην περιοχή. Επίσης, την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ασπροπύργου για να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 5Δεμένο με σχοινί και αλυσίδα σε τσιμεντοκολώνα πάνω σε κοτρώνες χωρίς νερό και φαγητό, εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες συνοδεία περιπολικού και του φορτηγού μεταφοράς ιπποειδών που διέθεσε δωρεάν ο κ. Βασιλείου Γιάννης, ο οποίος ήρθε εσπευσμένα και βοήθησε εθελοντικά στην περισυλλογή των ιπποειδών, επιστρέψαμε στον χώρο. Φυσικά η παρανομία του συγκεκριμένου απέδειξε ακόμη μια φορά όλο της το μεγαλείο φροντίζοντας να εξαφανίσει τα μισά από τα ζώα που είχε καταγράψει ο αξιωματικός υπηρεσίας λίγες ώρες νωρίτερα.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 4Με πληγές στα πόδια από τα σχοινιά...

Ποια ήταν αυτά; Υποσιτισμένοι επιβήτορες που όμως θα χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγή και όσα βρισκόντουσαν λίγες ημέρες πριν τον θάνατο. Έκλεψε δηλαδή ζώα που αποτελούν πειστήρια και αποδεικτικά στοιχεία υπόθεσης για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από Εισαγγελική αρχή δηλαδή έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια Εισαγγελέα, Αστυνομία και νόμιμα αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο. Επίσης, εμποδίζει την κτηνιατρική περίθαλψη ζώων που έχουν άμεση ανάγκη φροντίδας για να ζήσουν.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 2Πέθανε, πιθανόν από υποσιτισμό και το έκαψαν. Δίπλα τα υπόλοιπα απλά θα παρακολουθούσαν φοβισμένα.

Ανάμεσα στα ζώα που είχε εγκαταλείψει ήταν ένα άλογο εντελώς τυφλό και υποσιτισμένο, ένα πουλάρι που βλέπει μόνο από το ένα μάτι, ένα γαϊδούρι από τα πιο τρομαγμένα ζώα που έχουμε συναντήσει και ένα πουλαράκι περίπου 5 μηνών το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε απομακρύνθηκε από την μάνα του. Έχει πρόβλημα στα πίσω του πόδια και φυσικά όσα προβλήματα προκύπτουν από ένα ζώο που απογαλακτίστηκε βίαια από την μάνα του. Ήταν δεμένο δίπλα στους επιβήτορες που εξαφάνισε μέσα σε υγρό χώρο με κοπριές και ούρα παντού.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 1Ελπίζουμε μόνο να μην ζούσε ακόμα όταν το έκαψαν.

Παραλάβαμε και το γεράκι που ήταν κλεισμένο σε κλουβί γεμάτο βρωμιές και νεκρά ζώα τα οποία πιθανόν του τα πετούσαν για να τρώει. Σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ το ζώο μεταφέρθηκε για περίθαλψη στους αρμόδιους κτηνίατρους αφού ήταν τραυματισμένο και φοβισμένο. Στην συνέχεια επιστρέψαμε στο ΑΤ Ασπροπύργου για να διαπιστωθεί η κλοπή και να καταγραφούν εκ νέου τα ζώα που πήραμε.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 3Τα άλογα βρίσκονται σε ασφαλή χώρο και το γεράκι παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ.

Με την απίστευτη βοήθεια της Νίκης Μαρκογιάννη που μεσολάβησε και του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας κ. Κώστα Καρακασίλη βρέθηκε χώρος φιλοξενίας στο Ιππικό Κέντρο στον Μαρκόπουλο. Τον συντονισμό όλης της διαδικασίας φρόντισε ο κ. Μιχάλης Καραβοκύρης. Σε όλη αυτή την προσπάθειά μας ιδιαίτερη βοήθεια μας έχουν προσφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιπποδρομίες Α.Ε. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και η ιππίατρος Δανάη Μαρνέρη.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 13Η κατάσχεση έγινε παρουσία της Αστυνομίας.

Όταν φτάσαμε στον χώρο φιλοξενίας τα ζώα σαν να αισθάνθηκαν ότι τα προστατεύουμε χαλάρωσαν, έφαγαν, ήπιαν νερό και ξάπλωσαν σε καθαρό στάβλο που μάλλον ποτέ τους δεν είχαν ξαναδεί. Ποτέ τους δεν είχαν φροντίδα πεταλωτή και αμέσως έφτασε ο Ανδρόνικος Δάμος που ανέλαβε εκείνα των οποίων τα νύχια ήταν εντελώς σάπια. Δύο μπάλες τριφύλλι μας πρόσφερε ο κ. Ηλίας Σιατούνης ενώ την επομένη επισκέφτηκε τα ιπποειδή ο ιππίατρος Πέτρος Ζαφείρης για μια πρώτη εκτίμηση και έλεγχο της υγείας τους.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 7Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 30/12.

Από την Hippocare του Δημήτρη Λιάου προμηθευτήκαμε τα φάρμακα αποπαρασίτωσης ο οποίος μας έκανε δώρο ότι χρειαζόμαστε για την ιπποκομία τους αφού φυσικά βάλουν λίγο βάρος και μπορέσουμε να τα φροντίσουμε χωρίς να τα πονέσουμε.

Η Debbie Nigley μας συμβουλεύει εθελοντικά καθημερινά με τις γνώσεις της ώστε να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε τα κακοποιημένα και φοβισμένα αυτά ζώα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Για την πορεία και την εξέλιξη των ιπποειδών αλλά και της νομικής διαδικασίας θα σας ενημερώνουμε με αναρτήσεις μας» καταλήγει στην ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις».

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ο άνδρας που μαζί με τον γιο του κακοποιούσαν πολλά άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Καταδίκη ξανά αν και με αναστολή για τον δεύτερο βασανιστή των αλόγων στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.