Στηρίξτε μας

Ασπρόπυργος: Η θηλιά έπνιγε τον σκύλο και σάπιζε τον λαιμό του

19 Μαρτίου 2012 20:03 | Επικαιρότητα
Ασπρόπυργος: Η θηλιά έπνιγε τον σκύλο και σάπιζε τον λαιμό του

Η ομάδα των εθελοντών, που παλεύει, να φροντίσει τ’ αδέσποτα του Ασπρόπυργου, την περασμένη εβδομάδα πήγε για το καθιερωμένο τάισμα των ζώων στην περιοχή, που βρίσκεται το κέντρο ανακύκλωσης. Εκεί βρέθηκε μπροστά στον Μένιο, στον σκύλο, ο οποίος περιφερόταν μέσα στον χώρο του εργοστασίου. Η Ακριβή Τσούτσου και η Ελένη Νομικού μετά από ώρα κατάφεραν να τον πιάσουν.

Ο Μένιος μεγάλωνε έχοντας ένα σχοινί στον λαιμό του. Καθώς το ζώο αναπτύσσονταν το σχοινί γινόταν ένα με το δέρμα και τον έπνιγε. Ο διπλός κόμπος παραμόρφωσε τον αυχένα του και το δέρμα του σάπιζε αργά και βασανιστικά. Τα κορίτσια της ομάδας, που τον ανέλαβαν, αντιλήφθηκαν αμέσως, ότι πρόκειται για ένα αρκετά φοβικό πλάσμα. Κάτι, που είναι απολύτως δικαιολογημένο, μετά από τέτοιο πόνο, μετά από τέτοια μεταχείριση και τέτοια απαξίωση...

Το βλέμμα του τα έλεγε όλα: «δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν». Σήμερα χειρουργήθηκε στο κτηνιατρείο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας και ο γιατρός τον απάλλαξε από το σχοινί, τη μόλυνση και τον φοβερό πόνο. O Μένιος, αν και δεν του φαίνεται, είναι μόλις ενός έτους και σύντομα με την κατάλληλη θεραπεία, θα δείξει και την νιότη του! Από τα δόντια του μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι νεαρός, αν και η κακουχία, η ταλαιπωρία και η ψώρα τον έκαναν να δείχνει μεγάλος.

Όμως αυτό το πλάσμα χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια, καθώς τα έξοδα της ομάδας «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου», που ξεκίνησε αυτό το «τιτάνιο» έργο, είναι πάρα πολλά, για την σίτιση, περίθαλψη, και τις στειρώσεις πολλών ζώων.

Εάν μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά, σας ενημερώνουμε, ότι ο αριθμός λογαριασμού της Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είναι:

ALPHA BANK: 150-00-2002-000926
IBAN: GR2101401500150002002000926

Στην αιτιολογία πρέπει να γράψετε «ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ» και όταν γίνει η κατάθεση να στείλετε μήνυμα στο email: [email protected] μαζί με το ονοματεπώνυμό σας, το ποσό και την ημερομηνία της κατάθεσης ή να καλέσετε την Ακριβή Τσούτσου στο τηλέφωνο 6944825943.

Διαφορετικά μπορείτε να αφήσετε μήνυμα με τα ίδια στοιχεία και στη σελίδα της ομάδας στο facebook «Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου».

Διαβάστε επίσης:

Ασπρόπυργος: Έσωσαν τον σκύλο από βέβαιο θάνατο χρειάζεται εκείνους που θα τον αγαπούν!

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Isabella Hillmayr

    Like the Rottweiler female we have - but with a small difference - for her it was the second time around. She shows scares of the same maltreatment at an earlier time and yet again, a new noose was placed around her throat ----

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.