Στηρίξτε μας

Σκοτώνουν ζαρκάδια και φωτογραφίζονται με τα πτώματα για τα δείχνουν στους φίλους τους

19 Μαΐου 2015 14:50 | Καταγγελίες
Σκοτώνουν ζαρκάδια και φωτογραφίζονται με τα πτώματα για τα δείχνουν στους φίλους τους

Τις φωτογραφίες με τους κυνηγούς που αφού σκότωσαν ζαρκάδια – αν και η θήρευση των συγκεκριμένων ζώων στην Ελλάδα είναι παράνομη – στη συνέχεια απαθανάτισαν τη στιγμή για να θυμούνται το κατόρθωμα τους, ώστε να το δείχνουν στους φίλους τους, βρήκαμε στο facebook και στο προφίλ χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι μένουν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

KinigoiZarkadia4Και αστυνομικός στην παρέα των κυνηγών.

Στην πρώτη φωτογραφία – που δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014 – βλέπουμε μια παρέα έξι κυνηγών να φωτογραφίζονται μπροστά από δύο νεκρά ζαρκάδια, ενώ ο ένας από τους άνδρες, οι οποίοι απεικονίζονται δηλώνει μάλιστα ότι εργάζεται στην Ελληνική Αστυνομία.

KinigoiZarkadiaSidirokastro18 Δεκεμβρίου 2014

Στην δεύτερη φωτογραφία – που δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014 – τρεις άνδρες φωτογραφίζονται μπροστά από άλλα δύο ζαρκάδια και μάλιστα οι τρεις κυνηγοί είναι μέρος της παρέας που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

KinigoiZarkadia328 Μαρτίου 2013

Η τρίτη φωτογραφία, που βλέπετε, δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2013 και κυνηγός ο οποίος την ανέβασε στο προφίλ του κομματιάζει με μαχαίρι ένα ακόμη ζαρκάδι ενώ σχολιάζει ότι το αγόρασε 200 ευρώ. Συγκεκριμένα γράφει: «den kanoyme tipota kako diakosia ebro to plirosame,,,».

Το www.zoosos.gr έστειλε τα σχετικά στιγμιότυπα καθώς και τα στοιχεία από τα προφίλ των χρηστών του facebook που απεικονίζονται και δημοσιοποίησαν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διερευνήσει τα περαιτέρω.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και αν τα ζαρκάδια σκοτώθηκαν από τους κυνηγούς σε περιοχή όπου το κυνήγι τους επί πληρωμή επιτρέπεται είναι παράνομο να αγνοούν ότι η δημόσια έκθεση θηράματος απαγορεύεται και μάλιστα από το 1969. Στον Δασικό Κώδικα (Νομοθετικό Διάταγμα 86/1969 - Φ.Ε.Κ. 7/Α/69 - άρθρο 258 παράγραφος 2) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται «ε)Η μεταφορά, η έκθεσις εις κοινήν θέαν και ο καθ' οίονδήποτε τρόπον βασανισμός συλληφθέντων θηραμάτων».

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Αυτά και άλλα πολλά διαπράττουν καθημερινά οι κυνηγοί στην Ελλάδα – αν και συχνά ισχυρίζονται όταν τους καταγγέλλουν πως σκοτώνουν μη θηρεύσιμα είδη – ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν εκτός Ελλάδα και ένα ακόμα σωρό δικαιολογίες.

Και δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι μεμονωμένες, δεν εξαιρέσεις. Αυτά που εντοπίζουμε στο διαδίκτυο είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με όσα πραγματικά συμβαίνουν και διαπράττονται εις βάρος των ζώων και από τους κυνηγούς οι οποίοι αυτοαποκαλούνται και ρυθμιστές της φύσης!

Διαβάστε επίσης:

Άλλος ένας κυνηγός δημόσια εξηγεί πως εκτελείς μια αρκούδα!

Ζητάει συγνώμη ο κυνηγός που προέτρεπε στην εξόντωση αρκούδων με δηλητήρια

Κυνηγός προτρέπει δημόσια στην εξόντωση αρκούδων με υδροκυάνιο, λανέιτ και φουρατάν

Γιάννενα: Κυνηγοί - σαδιστές βασανίζουν με τα σκυλιά τους γουρούνια (βίντεο)

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα (βίντεο) 

Δύο αρκούδες πυροβολήμενες στη Φλώρινα

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα

Δύο αρκούδες πυροβολήμενες στη Φλώρινα

Εκτέλεσαν άλλη μια αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

20 ετών η αρκούδα που πυροβόλησαν στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Εκτέλεσε την αρκούδα πυροβολώντας την στο κεφάλι

Καστοριά: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Τρίκαλα: Αρκούδα πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά

Κοζάνη: Άλλη μια αρκούδα παγιδεύτηκε σε θηλιά!

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Πυροβόλησε σκυλί και πέτυχε δύο παιδιά στη Βλαχέρνα Αρκαδίας!

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Γρεβενά: Δηλητηρίασαν με φόλες 2 αρκούδες

6 αργυροπελεκάνοι νεκροί από σκάγια κυνηγών στο Δέλτα του Νέστου

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ Ν.

  ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΟ...ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛ.ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ???

 2. Vasilis

  Κομπλεξικά άτομα. Θα είχε μεγάααααλο ενδιαφέρον μια ψυχαναλυτική ανάλυση για τον συσχετισμό της ανάγκης να αποδείξουν στον εαυτό τους τον ανδρισμό τους σκοτώνοντας ένα ανυπεράσπιστο ζώο και των όποιων ανασφαλειών για τον ανδρισμό τους....

  Αν παρατηρήσετε σε όλες τις φώτο των καθαρμάτων έχουν πάρει πόζες και καλά πολύ αντρικές σαν να θέλουν να αποδείξουν για άλλη μια φορά στον εαυτό τους ότι είναι και πολύ άντρες παρόλο που ... (εδώ συμπληρώνουμε το όποιο κόμπλεξ μπορεί να τους απασχολεί το βράδυ).....

 3. Manosm

  Σκατόβλαχοι σκατόψυχοι, μικροί στην ψυχή και στο 'σώμα'.Δεν μεγαλώνει το μοριό σας επειδή κρατάτε όπλο, κομπλεξικοί κάφροι.Θα σας βρούν και θα πληρώσετε, αποβράσματα της κοινωνίας.

 4. fafaseda

  kai alloi skatopsyxoi karavlaxoi me myalo koukoutsi kai mikro pouli - niothoun polyyyyyy antres vre paidi mou otan kratane karampina kai skotonoun anyperaspista zoa. veveos, ean prepei na deiksoun tin....antreia tous se alles periptoseis, tha loufaran kai tha vazane meson gia na apofygoun to...reziliki tous.
  KAKOS KALYPTETE TIS SKATOMOUTSOUNES TOUS. NA TOUS DOUME, NA DIMOSIEYTOUN KAI TA ONOMATA TOUS - NA KSEROUME OLOI POIOI EINAI NA TOUS FTYNOUME EAN TOUS DOUME.
  PSOFISTE REEEEE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.