Στηρίξτε μας

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

14 Μαρτίου 2012 07:20 | Καταγγελίες
Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Η αναγνώστρια του www.zoosos.gr Μαρία Καδρούδη σχολίασε χθες κάτω από θέμα με τίτλο «Μετά από 15 χρόνια κατάφεραν να κάνουν τους Χιώτες να νοιάζονται για τα ζώα» σημειώνοντας, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο νησί, αφού χθες στο Δασαρχείο έφεραν «σακούλες ολόκληρες με φόλες από υδροκυάνιο»!

Βασιζόμενοι στα στοιχεία της αναγνώστριας το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δασών Χίου και ο δασοπόνος της υπηρεσίας, Αποστόλης Φλιούκας, μας ενημέρωσε, ότι χθες κάτοικος της Χίου βρήκε σε δασικό δρόμο μια σακούλα με 9 λευκά σφαιρίδια (έμοιαζαν με κομμάτια λευκής λαμπάδας), που μάλλον είναι φόλες παραφίνης με υδροκυάνιο.

Ο κ. Φλιούκας μας εξήγησε, ότι σύμφωνα με τον κ. Μουτσάτσο, που έκανε την καταγγελία και παρέδωσε τα σφαιρίδια, κοντά στο σημείο, στο οποίο βρέθηκαν οι φόλες στο δάσος του Γιάννακι στο Πιτυός, εντόπισε και δύο νεκρές αλεπούδες.

Η Διεύθυνση Δασών Χίου έχει απευθυνθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού ώστε τα σφαιρίδια, να μεταφερθούν για τοξικολογική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς είναι και τι δηλητήριο περιέχουν. Ο κ. Φλιούκας μας εξήγησε, ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών θα κάνει έρευνα στο σημείο τις επόμενες μέρες.

Ο Κώστας Μάγκος, κάτοικος του νησιού, που έχασε τον σκύλο του από τέτοιο δηλητήριο, τονίζει ότι «οι φόλες είναι φτιαγμένες με τον ίδιο τρόπο, που τις έφτιαχνε κάποτε, το ίδιο το Δασαρχείο για να ξεπαστρεύει ανεπιθύμητα αγρίμια.

Το γεγονός, ότι ο τρόπος παρασκευής είναι ο ίδιος, αλλά και ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί άνθρωπος, ο οποίος έχει στην κατοχή του αυτό το ισχυρότατο δηλητήριο, το υδροκυάνιο, αποτελεί έγκλημα κατά της φύσης και του ανθρώπινου πληθυσμού της Χίου».

Το να πούμε ότι απαιτούμε τον εντοπισμό, την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου είναι λίγο. Η φωτογραφία της φόλας σε μορφή μικρού κυλίνδρου είναι από την περιοχή της Φθιώτιδας.

Διαβάστε επίσης:

Χίος: Νεκρές αλεπούδες και πολλές φόλες με υδροκυάνιο από Γιαννάκι μέχρι Καμπανάρι

Μετά από 15 χρόνια κατάφεραν να κάνουν τους Χιώτες να νοιάζονται για τα ζώα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Βάνα Φωκά

    Το Σάββατο 17/3/ 2012 στην περιοχή Σταυρός της Σκάλας Συκαμινέας Λέσβου έχασα το σκύλο μου απο το δηλητηριο για αλεπούδες και αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα δύο σκυλιά στην περιοχή Πλάτανος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.