Στηρίξτε μας

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

6 Απριλίου 2015 06:03 | Καταγγελίες
Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Στο Ποικίλο Όρος της Αττικής (που είναι ένα μικρό βουνό ανάμεσα στο Όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα) ο Βασίλης Καρκαντζός εντόπισε στις 5 Απριλίου τρεις αλεπούδες νεκρές πιθανότατα δηλητηριασμένες. Ο κ. Καρκαντζός μένει στο Χαϊδάρι και - όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr - συνηθίζει να κάνει βόλτα στη συγκεκριμένη περιοχή και εκεί εντόπισε τα τρία πτώματα των ζώων κοντά στις κεραίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. 

AlepouDilitiriasmeniPikiloOrosΜια από τις νεκρές αλεπούδες.

Μας είπε ότι τα ζώα δεν φαίνονταν να είναι χτυπημένα, ή πυροβολημένα και όλα έδειχναν ότι έχουν δηλητηριαστεί από φόλες και καθώς εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία αυτό σημαίνει πως κάποιοι έχουν σκορπίσει τα δηλητηριασμένα δολώματα στην περιοχή.

AlepoudesNekresPoikiloOrosΟι αλεπούδες παντού στην Ελλάδα εξοντώνονται συστηματικά κυρίως από τους κυνηγούς.

Δυστυχώς παντού στην Ελλάδα κυρίως κυνηγοί εξοντώνουν τις αλεπούδες με φόλες για να μην τους τρώνε τα θηράματα (π.χ. λαγούς), επί της ουσίας δηλητηριάζουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα επειδή υπάρχουν και κυνηγούν για να τραφούν!

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες άγρια και κατοικίδια ζώα νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Δεκάδες ζώα (σκυλιά και αλεπούδες) νεκρά από φόλες στο Ποικίλο Όρος της Αττικής

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Γρεβενά: Δηλητηρίασαν με φόλες 2 αρκούδες

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. ανδρεας

    Ειναι δυνατον να λετε βλακειες ριχνει ο κυνηγος φολες και τα σκυλια του δεν τις τρωνε οι καημενες οι αλεπουδιτσες μας ξαναφεραν την λυσσα τι ωραια μα μην ρυθμιζεται ο πλυθησμος του κομπλεξικοι εσεις που στειρωνετε ζωα εκτρωσεις σε σκυλια γατες αν τα σκοτωσεις πριν γεννηθουν εισαι φιλοζωος

  2. Χρήστος

    Είμαι φίλος των ζώων και όχι φιλόζωος γιατι εχεται καταντησει αυτήν τη λέξη βρυσιά. Πάντα νοιαζεστε για την άγρια πανιδα πχ αλεπούδες, αρκούδες, όρνια αλλά ποτέ για τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούν στους κτηνοτρόφους. Στις περισσοτερες ευρωπαικεςς χωρες γίνονται έλεγχοι των πληθησμων πχ των αλεπούδων με δηλητήρια, παγίδες, κυνίγι και δεν απελεφθερώνονται ανεξέλενκτα φίδια και άλλα αγρια ζωα για να κάνουν κέφι μερικοί ηλίθιοι που νομίζουν ότι κανουν καλό στη φύση. Οι κτηνοτρόφοι αλλά και ευσηνίδητοι ιδιοκτήτες ζωων φάρμας σπαταλούν χρόνο χρήμα χωρίς σίγουρο κέρδος. Δεν έχουν αργίες και γιορτές, τα ζώα σε θέλουν δήπλα τους παντα. Αν λοιπών νομίζεται οτι θα αφήσουν μια ασύμαντη αλεπουδίτσα να καταστέψει τη δουλεια τους και τους κόπους τους εισται όλοι σας πολλλοι γελασμένοι. Φυσικά και θα βάλουν φόλες και θα κυνηγίσουν τους άγριους εχθρούς τους.

  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΗ

    Καλημέρα,

    Τα αρρωστημένα τους μυαλά θέλουν να εξοντώσουν όλη την άγρια φύση. Εκτός από τις αλεπούδες, που δεν φταίνε σε τίποτα, εξόντωσαν και τα σκυλιά μας. Το δικό μου καταπληκτικό σκυλί και πολλά - πολλά άλλα σκυλιά ανυποψίαστων περιπατητών που πάμε τους σκύλους μας στο παρθένο βουνό για βόλτα. Ξέρει κανείς σας τους κυνηγούς που πάνε στο Ποικίλον Όρος;

    Αν ξέρετε κάτι, μιλήστε, έχουν πεθάνει με φρικτό τρόπο πολλά σκυλιά. Βοηθήστε! Είναι ντροπή! Δεν θα το αφήσουμε όμως έτσι, θα τους εντοπίσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση.

    Ευχαριστώ,

    1. venus

      Ναι @ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΗ, ετσι ειναι!
      Ο,τι κινειται το πυροβολουν.
      Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξερει κανεις ειδικα τα ποικιλα καθαρματα του ποικιλου Ορους.
      Και στα δικα μας τα βουνα πυροβολουν σκυλια,γατες,ακομα και ποδηλατιστες η δρομεις.
      Ποιος θα τους ελεγξει?
      Πυροβολουν τα σκυλια και μολις παρει ειδηση ο ιδιοκτητης του σκυλου τη δολοφονια, τηλεφωνει ο κυνηγος στον διεφθαρμενο κολλητο του στην αστυνομια (που ειναι κι αυτος κυνηγος) και αυτος του στελνει μια postmortal εγκριση για το συμβαν και δεν συμβαινει τιποτα.
      Ετσι λειτουργει η δικαιοσυνη για τους δολοφονους-κυνηγους.
      Στη Γερμανια υπαρχει ενα γνωμικο που λεει: « Αμα εισαι πλουσιος η κυνηγος εχεις τη δικαιοσυνη με το μερος σου».
      Πριν απο καποιους μηνες εγραψε ενας αυστριακος το εξης σχολιο σε μια πολυ καλη και γνωστη αυστριακη ιστοσελιδα.
      Σας το μεταφραζω:

      «Στο θεμα κυνηγι θαθελα να πω το εξης: στους κυνηγους προξενει μεγαλη ευχαριστηση να σκοτωνουν ζωα, απολαμβανουν ενα ειδος σεξουαλικης ικανοποιησης με το κυνηγι.
      Εχω να δωσω σε ολους μια καλη συμβουλη: βγαλτε φωτογραφιες απο τα αυτοκινητα τους (με αριθμο πινακιδων) και βαλτε τις στο διαδικτυο με τον τιτλο: «Αυτοκινητα κυνηγων». Συνοδεψτε τις με φωτογραφιες των δολοφονημενων ζωων και τοτε θα δειτε ποσοι θα αντι-δρασουν και θα την πληρωσουν τα αυτοκινητα, ενω κανονικα θα επρεπε να πληρωσουν οι κυνηγοι. Αλλα ΜΟΝΟ ετσι μπορει κανεις να κανει τους κυνηγους να πονεσουν, και την επομενη φορα θα το σκεφτουν προτου να πυροβολησουν».

      Την ιδια συμβουλη θα εδινα κι εγω.
      Ειναι δοκιμασμενη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.