Στηρίξτε μας

Ζητάει συγνώμη ο κυνηγός που προέτρεπε στην εξόντωση αρκούδων με δηλητήρια

17 Μαΐου 2015 05:51 | Καταγγελίες
Ζητάει συγνώμη ο κυνηγός που προέτρεπε στην εξόντωση αρκούδων με δηλητήρια

Με email που έστειλε στο www.zoosos.gr χθες ο Βασίλης Βάτκαλης ζητάει συγνώμη για το σχόλιο που δημοσίευσε στο facebook προτρέποντας στην εξόντωση αρκούδων με την χρήση απαγορευμένων δηλητηρίων.

Ο Βασίλης Βάτκαλης, που είναι κυνηγός, στο email του γράφει για να δικαιολογηθεί: «ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ. ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝ ΓΝΩΜΗ.ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΩΗΚΟΥ ΚΕΘΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΡΙΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΩΜΑΙ ΑΠΟ ΟΡΗΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΓΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΒΗΝ ΕΙΝ ΕΚΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ».

VatkalisKonstantinosemailTo σχετικό email.

Ο κ. Βάτκαλης μπορεί να θορυβήθηκε μετά το δημοσίευμα μας και την σχετική καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος και να ζητάει τώρα συγνώμη όμως έκνομές πράξεις διέπραξε.

Και τις διέπραξε γράφοντας το εξής σχόλιο κάτω από ένα άρθρο σε σχετικά με τα ζώα που σκότωσε μια αρκούδα σ’ ένα μαντρί στο χωριό Μύκη της Ξάνθης «ΥΔΡΟΚΥΑΝΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.....ΛΑΝΕΙΤ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ...ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ , ΦΟΥΡΑΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΗΤΕ».

VatkalisKonstantinos (1)Αγανάκτησε επειδή η οικογένεια του είχε χάσει το ζωικό της κεφάλαιο γι' αυτό έγραψε το σχόλιο εξηγεί στο www.zoosos.gr ο κυνηγός Κωνσταντίνος Βάτκαλης.

Το αν η μεταμέλεια του είναι ειλικρινής δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως με βεβαιότητα ότι είναι αναρίθμητοι εκείνοι που έχουν τις ίδιες απόψεις με τον κ. Βάτκαλη και δεν μένουν στα λόγια ή στα γραπτά σχόλια αλλά συστηματικά εξοντώνουν κάθε είδος ζώο με δηλητήρια (φόλες).

Όσοι τις πιο μύχιες σκέψεις τους τις γράφουν δημόσια θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων ότι: Η προτροπή για διάπραξη παράνομων πράξεων, όπως είναι η εξόντωση των ζώων, και μάλιστα μη θηρεύσιμων ειδών και μάλιστα με φόλες διώκεται ποινικά. Το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα ότι: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Το άρθρο 184 ορίζει ότι «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Θυμίζουμε ότι www.zoosos.gr ενημέρωσε για το θέμα και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και τους συλλόγους ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Καλλιστώ που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας της καφέ αρκούδας στη χώρα μας που είναι είδος υπό εξαφάνιση και υπό προστασία.

Η αγανάκτηση δεν επιτρέπεται να μας οδηγεί στην αυτοδικία πόσο μάλλον όταν η οργή μας αφορά ζώα, τα οποία προσπαθούν να τραφούν καθώς ο άνθρωπος έχει καταστρέψει και περιορίσει τους βιότοπους τους.

Διαβάστε επίσης:

Κυνηγός προτρέπει δημόσια στην εξόντωση αρκούδων με υδροκυάνιο, λανέιτ και φουρατάν

Άλλος ένας κυνηγός δημόσια εξηγεί πως εκτελείς μια αρκούδα!

Δύο αρκούδες πυροβολημένες στη Φλώρινα

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Mε φόλες εξοντώνουν άγρια και κατοικίδια ζώα παντού στην Ελλάδα

Εκτέλεσαν άλλη μια αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

20 ετών η αρκούδα που πυροβόλησαν στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Εκτέλεσε την αρκούδα πυροβολώντας την στο κεφάλι

Καστοριά: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Τρίκαλα: Αρκούδα πιάστηκε σε συρμάτινη θηλιά

Πως αποζημιωνόμαστε αν αρκούδα, λύκος, αλεπού φάει τα ζώα μας;

Καστοριά: Συνάντηση για τα μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Σκότωσε 2 άγρια άλογα και εξόντωσε 7 σπάνια αρπακτικά πουλιά

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Γρεβενά: Δηλητηρίασαν με φόλες 2 αρκούδες

6 αργυροπελεκάνοι νεκροί από σκάγια κυνηγών στο Δέλτα του Νέστου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. Γιώργος Κ.QFHg

    ..Και εμείς σου ζητάμε συγνώμη που δεν σε "μπαγλαρώσαμε¨ νωρίτερα, να σε στείλουμε εκεί που σου αρμόζει, στην φυλακή.
    Είσαι πολύ τυχερός όμως γιατί ζεις σε αυτή την κωλοχώρα, και θα παραμείνεις όπως όλοι οι ομοϊδεάτες σου, ατιμώρητος.
    Διαφορετικά , εαν ζούσες σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο ευρωπαικό κράτος. θα πέρναγες "περίφημα¨ στην φυλακή, με τους συγκρατούμενους σου να σε περιμένουν με ανοιχτές και όχι μόνο αγκάλες...!!!!
    Μόνο τότε αγοράκια σαν και σένα που με το μικρό τους πουλάκι, βγάζουν τα αποθημένα τους στα απροστάτευτα ζωάκια, και γίνονταν ¨Αντρες", και θα καταλάβενες τι πάει να πει κυνυγημένος.

  2. tukaki

    Μια συγνώμη από καρδιάς δεν περιέχει τόσες φιοριτούρες.
    Γραμμένο από άλλον όλο αυτό καθαρά δικηγορίστικο... σκίσιμο και πέταμα λοιπόν.

  3. ελενη

    Μαλλον τον συμβουλευσε ο δικηγορος του...
    Οσο για το παιδικο του τραυμα.... ευχομαι να μην κρατα κακια κ σε συμμαθητες του ...

  4. Ελένη

    Και όλα αυτά, γιατί δε θέλουν να πάρουν 2-3 ποιμενικούς να φυλάνε τα ζώα τους. Έλα μωρέ, σκύλους θα ταΐζουμε τώρα; Φόλα! Και το λύσαμε! Ουστ, μπουρτζόβλαχοι απολίτιστοι. Δε θα γινετε άνθρωποι ποτέ.

  5. Vasilis

    Άκου τί λέει ρε το καθίκι. Ότι έχει τραυματικές εμπειρίες παιδιόθεν από αγρίμια που τρώγαν το ζωικό κεφάλαιο της οικογένειας του. Και τώρα που είναι 70 χρονών ακόμα να το ξεπεράσει ο κακομοίρης και δίνει συμβουλές στο ίντερνετ πως να δηλητηριάσουν αρκούδες.

    Έχεις δει ρε καθίκι πλάσμα να σπαρταράει από τα δηλητήρια και να μην του βγαίνει η ψυχούλα του; Να φτύνει αίμα όσο τα σωθικά του διαλύονται; Αλλά τι λέω κυνηγός είσαι..ο πόνος και η δυστυχία των άλλων πλασμάτων είναι το χόμπυ σου.

    Ελπίζω να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες οι προβλεπόμενες από το νόμο και να έχει το κάθαρμα τις προβλεπόμενες ποινές.

    Όσο για όσους τον συμβούλεψαν να γράψει για παιδικά τραύματα που τον οδηγούν να δίνει οδηγίες για το κατάλληλο δηλητήριο και το πόσο εύκολο είναι το καθένα να αγοραστεί (βέβαια ο ίδιος λέει δεν τα έχει χρησιμοποιήσει,έτσι βρε παιδί μου εγκυκλοπαιδικά ξέρει ο κακομοίρης τα ονόματά τους και την ευκολία αγοράς του καθενός), ας του μάθουν πρώτα και στοιχειώδη ελληνική ορθογραφία.

    Δεν ντρέπεστε καθίκια γεμίσατε όλη τη χωρα δηλητήρια, σακατέψατε τη φύση αυτού του τόπου στη διάρκεια της περαστικής σας ζωής. Για κάτι τέτοιους θα ήθελα να υπάρχει θεική δικαιοσύνη. Επειδή όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει, ας εφαρμοστεί τάχιστα η υπάρχουσα νομοθεσία. Δεν πειράζει θα τα βρεί ο κακομοίρης τα προβλεπόμενα ευρουλάκια.

  6. EUGENIA

    ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ?????...................ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΥΡΩ..........................ΦΥΛΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!!!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ...Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK !!!!!!!!!

  7. EUGENIA

    ΤΡΕΜΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.....................ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ??????ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ?????ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΞΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ,ΤΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ...............ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ,(ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ).....ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!

  8. venus

    Εκτος απο τον σοβαρο προβληματισμο που μου δημιουργειται σιγα-σιγα σχετικα με τον βιασμο της ελληνικης γλωσσας απο καποια κυν ηγετικα αποβρασματα, με προβληματιζει ακομα περισσοτερο η εκεμμενη παραπλανηση που επιχειρουν σε οτι αφορα την νοημοσυνη μας.
    Θα το εξηγησω στα απλα ελληνικα:

    «ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ» γραφει ο κυριος Βατκαλης!
    Οταν γραφει καποιος ενα σχολιο δεν καταθετει, αυτη η εκφραση χρησιμοποιειται μονο οταν καταθετει στην αστυνομια!

    «ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝ ΓΝΩΜΗ». Αυτο το επαναλαμβανει δυο φορες ο κυριος Βατκαλης.
    Δημοσια συγνωμη ζητανε προσωπα δημοσιου δικαιου η επισημα προσωπα, που εχουν βλαψει ειτε αλλα προσωπα ειτε ηθικες αξιες.
    Αυτοι που προτρεπουν σε εγκληματικες ενεργειες δεν εχουν παραληπτη στη συγνωμη τους, παρα μονοι εκεινους που τους επιασαν στα πρασσα!
    Στην προκειμενη περιπτωση την ιστοσελιδα zoosos.gr, η οποια δεν ειναι νομικα σε θεση ουτε να τον δικασει ουτε να τον αθωωσει, απλως τον εντοπισε και προσπαθησε να τον ξεσκεπασει, και πολυ σωστα!
    Η συγνωμη του κυριου Βατκαλη πρεπει να σταλει λοιπον με μεϊλ στην υπηρεσια διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος, αν δεν εχουν ηδη αρχισει οι σχετικες ερευνες εναντιον του.

    «ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΒΗΝ ΕΙΝ ΕΚΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ». Αυτη και μονο η τελευταια προταση ειναι αδιασειστη αποδειξη οτι ο κυριος Βατκαλης τα εκανε απανω του με τις διαστασεις που πηρε το θεμα, και αυτοϋπερασπιζεται το τομαρι του προφυλακτικα, για καλο και για κακο, σε περιπτωση που ασκηθει διωξη εναντιον του.

    Τελειωνοντας θελω να απαντησω στην ερωτηση του @Θανος: «θα βρει άλλον τρόπο να τα κάνει;»
    Για εκεινους που ερμηνευσαν σωστα την γελοια και ατζαμιδικη προσπαθεια παραπλανησης ενος υποκριτη-κυνηγου, η απαντηση ειναι:
    «και βεβαια!»
    Venus

  9. Amfie

    Οι κυνηγοί αποδεικνύουν καθημερινά τα όσα εγκληματικά διαπράττουν εις βάρος των ζώων, άγριων θηραμάτων, προστατευόμενων άγριων ζώων και πτηνών, ακόμη και των κυνηγόσκυλων εργαλείων που παρατούν ή σκοτώνουν στα βουνά όταν δεν τους κάνουν πια!
    Ας βάλουμε τέλος στην ασυδοσία και στις παρανομίες τους!
    Η κοινωνία τους έχει καταδικάσει και τους έχει απομονώσει για το αιματοβαμμένο χόμπι και τα όσα εγκληματικά διαπράττουν εις βάρος των ζώων και του περιβάλλοντος. Το τέλος του κυνηγιού θα έλθει σύντομα!

    Περιμένω από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν, την προβλεπόμενη ποινική δίωξη εναντίον του κυνηγού Βασίλη Βάτκαλη, για τις έκνομες πράξεις που διέπραξε, να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και να του επιβληθούν οι ανώτατες των ποινών.

    Ποινικός Κώδικας Άρθρο 183: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»
    Ποινικός Κώδικας Άρθρο 184: «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»

  10. Θάνος

    Όταν σκοτώνει αυτός, το κάνει γιατί έτσι είναι η φύση. Όταν σκοτώνει η αρκούδα, τότε ρίξτε φόλα. Τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας δικά μας.
    Και μάλιστα αυτός σκοτώνει για το κέφι του ενώ τα άλλα ζώα για επιβίωση.

    Σκοτώνουν για το κέφι τους και δεν έχουν αφήσει τίποτα για τα άλλα ζώα, και αν τους πεις τίποτα σου μοστράρουν ότι είναι νόμιμο και ότι πληρώνουν άδεια.
    Ενώ οι αρκούδα δεν πλήρωσε άδεια κυνηγίου…εκεί είναι το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.