Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Όνειδος η καταψήφιση της συνταγματικής προστασίας των ζώων από βουλευτές και κυρίως γι’ αυτούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

18 Φεβρουαρίου 2019 08:00 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Όνειδος η καταψήφιση της συνταγματικής προστασίας των ζώων από βουλευτές και κυρίως γι’ αυτούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την καταψήφιση του άρθρου 24A για την προστασία των ζώων επισημαίνει με ανοιχτή επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για το δεύτερο φιάσκο (θυμίζουμε το «νομοσχέδιο Τσιρώνη» που αποσύρθηκε από τις αντιδράσεις κακήν κακώς) μέσα σε μόλις μερικούς μήνες από την ίδια κυβέρνηση με θύματα κυρίως τα ζώα.

Η Π.Φ.Π.Ο. για τη στάση των βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά κυρίως των κυβερνητικών και ιδίως των αρμόδιων υπουργών ή σχετικών με το αντικείμενο (Σταύρος Αραχωβίτης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Γαβρόγλου) και αυτών που καταψήφισαν την ίδια τους την πρόταση (14 του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ένας της Ένωσης Κεντρώων) επισημαίνει το εξής: «Το όνειδος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Όλα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΚΚΕ και ορισμένων βουλευτών κομμάτων και ανεξαρτήτων βουλευτών ψήφισαν το αδιανόητο και ασύλληπτο. Την μη προστασία των ζώων και την μη ευημερία τους  μέσα από το θεμελιώδες νομοθέτημα  του Συντάγματος. Η αποχή και το «παρών» ορισμένων κομμάτων και βουλευτών βεβαίως και υπολογίζεται ως άρνηση της προστασίας των ζώων και ουδόλως τους διαφοροποιεί.

Η ευθύνη όμως του ΣΥΡΙΖΑ, των βουλευτών και υπουργών του που καταψήφισαν ή ψήφισαν παρών είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε, ενώ είχε υποχρέωση να ταυτιστεί με την πρόοδο και τα πολιτιστικά και ανθρωπιστικά  ιδεώδη.

Πρόδωσε  έτσι τη συλλογική συνείδηση των  χιλιάδων πολιτών που μάχονται κάθε μέρα στους δρόμους για την προστασία αυτών των ανήμπορων πλασμάτων.

Πρόδωσε την ανθρωπιστική συνείδηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλέγγυα στάση απέναντι σε πλάσματα που υφίστανται καθημερινά και με τον πιο βάναυσο τρόπο την ανθρώπινη βία.

Κι αυτό πέρα από τη θλίψη και την απογοήτευση που μας δημιουργεί δεν θα μείνει αναπάντητο από την πολυάριθμη φιλοζωική κοινότητα.

Τα περί «αγωνίας» – ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως των Οικολόγων Πράσινων για την προστασία του περιβάλλοντος που δήθεν θα κινδύνευε  μέσω της διάταξης 24 Α, αν αυτή ψηφιζόταν – είναι αστειότητες και κρύβουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης από το κυβερνών κόμμα και κυρίως τη συναλλαγή και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και κυκλωμάτων γύρω από τα ζώα, που τα κακοποιούν και τα βασανίζουν  καταργώντας  στην πράξη κάθε προστασία τους και βεβαίως είχαν στόχο την αλίευση ψήφων ενόψει εκλογών.

Η ωμή, στυγνή όσο και αποκαλυπτική ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,  που επαίρεστε για το ηθικό σας πλεονέκτημα, ως άνθρωποι και ως πολιτικοί, δεν αισχύνεστε που συμπράξατε στα όσα ωμά αποκαλύπτει η ανακοίνωση αυτή αντί να προστατεύσετε την  κακομεταχείριση της ίδιας της ζωής;Αλλά ας αποδομήσουμε την «έγνοια τους» για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών.

1.Την εισήγηση για το 24Α εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος, που είχε και τη γενικότερη ευθύνη της αναθεωρητικής διαδικασίας και αρκούντως επιχειρηματολόγησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ψήφισε δε ΝΑΙ. Δεν γνώριζε άραγε το ρίσκο της πρότασης της κυβέρνησης, αν όντως αυτό υπήρχε;

2.Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε θετική ψήφο στην προστασία των ζώων μέσα από το άρθρο 24Α. Δεν γνώριζε άραγε το κόστος της θετικής αυτής ψήφου και τα δεινά που θα επέρχονταν;

Η θετική του ψήφος βέβαια ήταν άνευ αντικρίσματος γιατί όντας ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορούσε, αν πραγματικά το πίστευε, να πείσει το κόμμα του να το ψηφίσει.

3.Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και  οι συνολικά 61 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, που το ψήφισαν, ενδιαφέρονται άραγε λιγότερο από τους «θεματοφύλακες» της προστασίας του περιβάλλοντος  (Οικολόγοι Πράσινοι)  ή είναι πολιτικά ανώριμοι και δεν διείδαν τον κίνδυνο;

Ευτυχώς που οι προστάτες των δασών Γ. Τσιρώνης και ο Γ. Δημαράς είχαν την πολιτική διορατικότητα και έσωσαν τα δάση μας από την καταστροφή!

4.Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας όλοι δυστυχώς οι βουλευτές επίσης καταψήφισαν τη διάταξη, και έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό, δεν θα έπρεπε να την υπερψηφίσει πονηρά σκεπτόμενη, ώστε να ανοίξει το άρθρο 24 που διακαώς επιθυμούσε να ανοίξει;

5.Ο  ΣΥΡΙΖΑ και  οι Οικολόγοι Πράσινοι  πάσχουν από το σύνδρομο της  επιλεκτικής προστασίας του περιβάλλοντος  καθότι  επί της θητείας τους στο αντίστοιχο υπουργείο έλαβαν αποφάσεις καταστροφικές για τη χλωρίδα και την πανίδα.

6.Όλοι αυτοί που διέβλεπαν τον κίνδυνο της έμμεσης αναθεώρησης του άρθρου 24 γιατί έναν μήνα τώρα και πλέον δεν προσπάθησαν να πείσουν τους αρμόδιους να καθοριστεί άλλο άρθρο, ώστε και τα δάση να προστατεύσουν και τα ζώα;

Η δημόσια επίσημη ανακοίνωση των μοιραίων για τη φύση και τα ζώα, Οικολόγων Πράσινων, μόλις την προηγούμενη της ψηφοφορίας ημέρα ήταν δόλια, σκόπιμη και ύπουλη και αυτό φυσικά ουδόλως  μας ξαφνιάζει.

Τι ψήφισε το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ο Π. Καμένος και Α. Φωκάς  από τους ΑΝΕΛ απείχαν, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σ. Παναγούλης.

Παρατηρούμε ότι υπουργοί που έχουν άμεση σχέση και εμπλοκή με τα θέματα της προστασίας των ζώων ψήφισαν ΟΧΙ.

Η αποχή υπενθυμίζουμε, ότι είναι ένα συγκαλυμμένο ΟΧΙ.

Ο υπουργός Παιδείας K. Γαβρόγλου είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ. Πως  να περιμένει κανείς να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, όταν ο υπουργός της Παιδείας  αρνείται το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία των ζώων!

Οι αρμόδιοι για την προστασία των ζώων    δύο υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σ. Αραχωβίτης και  η Ολ. Τελιγιορίδου, είπαν ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ. Θλίψη και οργή για τη στάση τους.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολ. Γεροβασίλη, της οποίας το υπουργείο εμπλέκεται άμεσα στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων, είπε επίσης ένα βροντερό ΟΧΙ.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γ. Σταθάκης και ο Σ. Φάμελλος, – με τον δεύτερο μάλιστα να πρωτοστατεί κατά της ψήφισης της διάταξης – είπαν ομοίως ένα θλιβερό ΟΧΙ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο 61 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ. Όμως είναι άξιο παρατήρησης – και χαρακτηριστικό της έντονης πίεσης που τους ασκήθηκε από τα κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται και κακοποιούν τα ζώα – ότι κάποιοι βουλευτές καταψήφισαν την ίδια τους την πρόταση π.χ. Πάνος Σκουρλέτης, Αναστασία Γκαρά, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Γκιόλας κ.ά.

Αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ είναι οι εξής:

Τσίπρας, Βούτσης, Φίλης, Κασιμάτη, Κουρουμπλής, Γιαννακίδης, Πάλλης, Βαγενά, Τζαμακλής, Αυλωνίτου, Καββαδία, Σκουρολιάκος, Πάντζας, Βερναρδάκης, Βαρεμένος, Ψυχογιός, Θελερίτη, Σταμπουλή, Σαρακιώτης, Βέττας, Βαγιωνάκη, Δριτσέλη, Ιγγλέζη, Τόσκας, Κυρίτσης, Μπαλωμενάκης, Τριανταφυλλίδης, Ουρσουζίδης, Αντωνίου, Γεωργοπούλου, Μπαλαούρας, Λιβανίου, Τριανταφύλλου, Μπαλάφας, Τσακαλώτος, Λάππας, Κατσαβριά,Παυλίδης, Παραστρατίδης, Σταματάκη,Τζάκρη, Σηφάκης, Σκούφα, Δουζίνας, Καρακώστα, Μπάρκας, Κωνσταντινέας, Θραψανιώτης, Καραγιαννίδης, Γάκης, Καΐσας, Δραγασάκης, Μηταφίδης, Κουράκης, Κάτσης,Βαρδάκης,Κατρούγκαλος, Καραναστάσης, Μιχαηλίδης, Κωστοπαναγιώτου, Μορφίδης.

Οι μάσκες έπεσαν.

Τα μεγάλα και πανίσχυρα  συμφέροντα που επιθυμούν την καταστρατήγηση της όποιας προστασίας των ζώων και που ομνύουν στην ανυπαρξία μέτρων για μια στοιχειώδη έστω προστασία τους επικράτησαν της  αριστερής, οικολογικής  ή της εν γένει φιλοζωικής συνείδησης στη ψήφο κομμάτων και βουλευτών. Κι αυτό θα τους ακολουθεί για πάντα  στη δική μας συνείδηση. Στη συνείδηση της ανθρωπιάς, της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης  προς πλάσματα που υποφέρουν τα πάνδεινα στη χώρα μας.

Προχθές δεν έχασαν οι φιλόζωοι πολίτες, που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με κάθε τρόπο και από κάθε μετερίζι. Έχασε η ίδια η χώρα, η ηθική και τα ιδανικά.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι 84 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Όλοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ψήφισαν ΥΠΕΡ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) ΔΕΝ ψήφισαν την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ΔΕΝ ψήφισαν για την προστασία των ζώων μέσω Συντάγματος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παριστάνουν τους φιλόζωους ψήφισαν ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της προστασίας των ζώων μέσω Συντάγματος

«Απογοήτευση για την καταψήφιση της πρότασης -και από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- περί προστασίας των ζώων στη Συνταγματική Αναθεώρηση»

Π.Φ.Π.Ο.: Τεράστιες οι ευθύνες βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων Πράσινων που δεν πέρασε ξεχωριστό άρθρο για την προστασία των ζώων στο νέο Σύνταγμα

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Τι ψήφισαν τα κόμματα για τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Η συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων και τη συνταγματική αναθεώρηση είχε παράδοξα υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του ελληνικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Π.Φ.Π.Ο.: Ένα βήμα πιο κοντά στη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων (βίντεο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα 53 βουλευτών για να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Συντάγματος ξεχωριστή αναφορά στην προστασία των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θάνος

    Τους είπαν οι τουφεκολόγοι ότι αν σταματήσουν να σκοτώνουν τα ζώα, αυτά θα φάνε όλα τα δέντρα και θα καταστρέψουν τα δάση, και στη συνέχεια θα πεθάνουν από την πείνα.
    Επίσης ότι η χώρα θα πτωχεύσει, γιατί δεν θα μπορούν οι τουφεκολόγοι να την στηρίξουν οικονομικά και θα κλείσουν πολλά επαγγέλματα.
    Τότε οι πολιτικοί κοίταξαν έντρομοι και είπαν: ΄΄Φτούυυυυ πώς δεν το είχαμε σκεφτεί…!!΄΄ Και ψήφισαν κατά.

    https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQ-wrs0SVNdZtHa4TV3RikeW11RrJbSrl6RSB_9zjf3SlcrMzJTdcLeiBgRqyoh23Dk8C-mTrjJRpGx/pub?start=false&loop=false&delayms=3000&fbclid=IwAR0rK6mdNIqs_jbmrh5Andx02Ak8tQmg-dtidI46y3KyD3lofngMUZssrbk&slide=id.p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.