Στηρίξτε μας

Τα ζώα στον Έβρο πνίγονται από τις πλημμύρες και οι κτηνοτρόφοι θίγονται! (Βίντεο)

1 Φεβρουαρίου 2012 20:26 | Επικαιρότητα
Τα ζώα στον Έβρο πνίγονται από τις πλημμύρες και οι κτηνοτρόφοι θίγονται! (Βίντεο)

Το Φιλοζωικό Σωματείο Διδυμότειχου «Κυνοσόφιο», η Φιλοζωική Ομάδα Ορεστιάδας και το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης στις 9 Ιανουαρίου 2012 εξέδωσαν ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των βοσκών και των κτηνοτρόφων, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά πνιγμών παραγωγικών και άλλων ζώων από τη μη έγκυρη μεταφορά τους εξαιτίας της ανόδου της στάθμη των ποταμών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην ανακοίνωση τους τόνιζαν: «Εξ αιτίας της ανόδου της στάθμης των ποταμών Άρδα και Έβρο, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρών και γίνονται ανακοινώσεις και ειδοποιούνται οι αγρότες... να απομακρύνουν από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές ζώα και μηχανήματα.

Επειδή στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις αμέλειας και εγκατάλειψης ζώων από κτηνοτρόφους, οι οποίοι παρόλο που είχαν ειδοποιηθεί από τις αρχές μέσω τοιχοκολλήσεων και μεγαφώνων καθώς και μέσω των ΜΜΕ, άφησαν πολλά ζώα και βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό και το χειρότερο κλεισμένα μέσα στα μαντριά τους ή ακόμα και δεμένα στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να προσπαθήσουν μόνα τους να σωθούν, θεωρούμε ως ομάδες ζωόφιλων ότι έχουμε χρέος να ζητήσουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε ελέγχους, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για την ασφάλεια των ζώων.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι αν κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι βοηθώντας τες σε αυτήν τους την προσπάθεια, είμαστε στην διάθεσή τους. Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούν οι κτηνοτρόφοι, ότι σε περίπτωση που εγκαταλείψουν ζώο, θα ζητήσουμε να τους αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν ποινές. Και τα ζώα έχουν ψυχή».

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης

Το βράδυ που προηγήθηκε της ανακοίνωσης των φιλοζωικών σωματείων δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου 2012 ο Γιώργος Ούστογλου, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (πρώην δήμαρχος Φερρών) καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «ΘΡΑΚΗΝΕΤ» είπε στο βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Πέτροβιτς σχετικά με τους κτηνοτρόφους, τις αποζημιώσεις και τα ζώα, που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες, ξεκάθαρα ότι:

Αν και οι κτηνοτρόφοι ενημερώνονται εγκαίρως, εκείνοι είναι που ευθύνονται για τους πνιγμούς των ζώων τους, αφού δεν τα μετακινούν εγκαίρως και επειδή φτιάχνουν τις μονάδες τους σε ακατάλληλα σημεία, οι περισσότεροι χωρίς άδεια και ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τις καιρικές συνθήκες, και τα πλημμυρικά φαινόμενα που επαναλαμβάνονται!

Η απάντηση

Στις 10 Ιανουαρίου 2012 ο διαχειριστής του μπλογκ http://kthnotrofia.pblogs.gr και κτηνοτρόφος, Βάκη Τσιομπανίδη, ο οποίος είναι κάτοικος Ορεστιάδας και μέλος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Έβρου «Αμνός Θρακών» απάντησε και «στόλισε» κατάλληλα τους φιλόζωους για την ανακοίνωση, που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Απορώ με κάποιους αργόσχολους που τους έπιασαν οι ευαισθησίες για τα ζώα μας και λένε ότι βλακεία τους έρθει στο κεφάλι. Εδώ κυρίες και κύριοι καταγγέλλετε αυτήν την στιγμή ένα έγκλημα: σκότωσαν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους, για να εξαπατήσουν το Ελληνικό δημόσιο και να πάρουν αποζημιώσεις.

Έχετε στοιχεία τα οποία δεν δώσατε στην δημοσιότητα; παρανομείτε. Δεν έχετε στοιχεία και λέτε ότι βλακεία κατεβάσει η κούτρα σας; παρανομείτε. Και στις δύο περιπτώσεις είστε παράνομοι και άκρως επικίνδυνοι. Ποιος κτηνοτρόφος θα άφηνε τα ζώα του να πνιγούν όταν ξέρει ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μετά από 1-2 χρόνια με τιμές εξευτελιστικές; Κάθε χρόνο ακούω κτηνοτρόφους να πνίγονται σε πλημμύρες ή να καίγονται σε πυρκαγιές για να σώσουν τα κοπάδια τους. Από που 3 σύλλογοι αργόσχολων σκεφτήκατε οργανωμένα μια τέτοια μεγάλη βλακεία;

Γιατί με μερικές πολύ απλές κινήσεις δεν φροντίζετε τα παιδάκια που η πείνα και η φτώχεια χτύπησε την πόρτα τους και κάθεστε στα σαλονάκια σας τυραννώντας τα σκυλάκια και τις γατούλες σας κάνοντας τα καθημερινά μπάνιο για να μην μυρίσουν στις ευαίσθητες μυτούλες σας, δένοντας τα με αλυσίδες του μισού μέτρου.

Πού είστε όλοι εσείς οι φιλόζωοι όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε κτηνοτροφικές μονάδες και χιλιάδες κοτόπουλα πεθαίνουν από ασφυξία , τα πρόβατα δεν μπορούν να αρμεχτούν και παθαίνουν μαστίτιδες; που είστε; Ή μήπως η δράση σας περιορίζεται στο ζεστό σαλονάκι σας και στην δημιουργία θεωρείων συνωμοσίας;

Εμείς που σε κάθε ζώο μας έχουμε όνομα, που τα ξεγεννήσαμε, τα μεγαλώσαμε που αν αρρωστήσει αρρωσταίνουμε και εμείς, σε εμάς βρήκατε να ξεράσετε την χολή σας; Νομίζω ότι αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας ως εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού "αμνός θρακών" σταματήστε να μας απειλείτε εκτοξεύοντας λάσπη εναντίων μας γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της και δεν μιλάω για τις γκλίτσες μας, μιλάω για τα παραπτώματα στα οποία σκοπίμως ή από βλακεία υποπέσατε και για όλα αυτά θα έπρεπε να λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη». Τα συμπεράσματα δικά σας! Το βέβαιο είναι ότι πάλι τα ζώα πληρώνουν τη νύφη χάνοντας τη ζωή τους.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

Αλεξανδρούπολη: Βρήκε το σκυλί να αιμορραγεί χτυπημένο με τα αυτιά του κομμένα με ψαλίδι

Αλεξανδρούπολη: Έκοψε τ’ αυτιά του κουταβιού με ψαλίδι!

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Βρήκε το σκυλί γεμάτο πληγές καθώς κάποιος το έσερνε στον δρόμο

Αλεξανδρούπολη: Το σκυλί τυφλώθηκε επειδή το χτύπησαν στο κεφάλι

Αλεξανδρούπολη: Πυροβόλησε μπροστά στα παιδιά το σκυλί που φρόντιζαν

Αλεξανδρούπολη: Με μπαλτά κοπάνησε το κουτάβι και του άνοιξε το κεφάλι

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.