Στηρίξτε μας

Να ενδιαφερθούν για τις εκτρώσεις οι φιλόζωοι λέει ο παπάς που ευθύνεται για την παράνομη σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο Λέσβου

5 Μαΐου 2017 20:20 | Καταγγελίες
Να ενδιαφερθούν για τις εκτρώσεις οι φιλόζωοι λέει ο παπάς που ευθύνεται για την παράνομη σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο Λέσβου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Άφωνους μας άφησαν κυριολεκτικά τα «επιχειρήματα» που ανέφερε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαζαχαρίου «Στις γειτονιές της Ελλάδας» ο παπάς Στρατής Δήσσος, ο οποίος ως αρχιπρεσβύτερος της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών είναι και υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της παράνομης σφαγής ταύρου έξω από το μοναστήρι, που έγινε και φέτος στις 29 Απριλίου κατά την διάρκεια του πανηγυριού στον Μανταμάδο της Λέσβου.

Ο παπάς, μεταξύ άλλων αθλιοτήτων, κατηγόρησε τους φιλόζωους ότι δεν ενδιαφέρονται για άλλες «ζημιές», όπως είναι οι εκτρώσεις, που κάνουν οι γυναίκες – οι οποίες φυσικά και είναι νόμιμες στην Ελλάδα – αλλά δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονται ούτε και για τα σκυλιά (!), τα οποία επιτίθενται σε πρόβατα, κάνοντας απολύτως κατανοητό πόσο άσχετος είναι αναφορικά με τα θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ζώα, ενώ αγνοεί τον κόπο και το έργο που ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» με τους λιγοστούς συνειδητοποιημένους φιλόζωους κάνει για να περιοριστεί ο βασανισμός και η εγκατάλειψη ζώων με κάθε τρόπο σε αυτό το νησί.

Ο Στρατής Δήσσος ανέφερε, για να «θολώσει τα νερά» και να αποποιηθεί των ευθυνών του, νομοθεσία που δεν ισχύει πια, και τόνισε ότι το έθιμο της δημόσιας σφαγής του ταύρου θα συνεχιστεί επειδή το θέλει η τοπική κοινωνία, «το θέλει το χωριό», είπε χαρακτηριστικά, αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος τον 21ο αιώνα…

Μάλιστα εξήγησε ότι αν ο ταύρος σφαχτεί στο σφαγείο και δεν γίνει η σφαγή στην αυλή του μοναστηριού δεν θα βρεθεί ο δωρητής (!) ο οποίος και πληρώνει κάθε χρόνο 9.000 ευρώ για να τραφούν οι χριστιανοί προσκυνητές, οι οποίοι αρέσκονται στο θέαμα ενός ζώου, που αφού πρώτα το έχουν κακομεταχειριστεί ποικιλοτρόπως μέσα στο τεράστιο πλήθος στη συνέχεια το σφάζουν ενώπιον ακόμα και των ανήλικων παιδιών, όπως φαίνεται σε δεκάδες βίντεο τα οποία υπάρχουν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο.

Μάλιστα αμέσως μετά όλοι αυτοί οι «πιστοί» σπεύδουν να βουτήξουν βαμβάκι στο αίμα του σφαγμένου ταύρου, για να το κρατήσουν ως φυλακτό αποδεικνύοντας πως ούτε «ορίτζιναλ» χριστιανοί είναι, καθώς αυτού του τύπου τα «έθιμα» και τις λατρευτικές συνήθειες δεν τις αποδέχεται η επίσημη θρησκεία τους αντιθέτως τα καταδικάζει ως παγανιστικά...

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ακούστε τις μεσαιωνικές απόψεις του ιερέα, που θεωρεί ότι ζει σε μια μεσαιωνική χώρα, στην οποία όλα επιτρέπονται και η νομοθεσία ποτέ δεν ισχύει ή ότι στο όνομα κάποιου θεού ή κάποιας θρησκείας, παράδοσης, εθίμου επιτρέπεται καθένας να κάνει ό,τι τον βολεύει… ή εξυπηρετεί τους σκοπούς τους ακόμα και τους λατρευτικούς.

Η λέξη ντροπή δεν είναι ικανή να περιγράψει αυτά που νιώθουμε ακούγοντας τα όσα είπε ένας παπάς, ένας δημόσιος υπάλληλος – γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τους ιερείς τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι αυτού του τόπου και όχι η Εκκλησία της Ελλάδος – ο οποίος νομίζει μεταξύ άλλων ότι είναι υπεράνω του νόμου…

Ένας παπάς, που στοχοποιεί τις γυναίκες, οι οποίες διαχειρίζονται το σώμα τους, και φυσικά στοχοποιεί εν προκειμένω και τα αδέσποτα, ενώ δεν λέει κουβέντα γι’ αυτούς που εγκαταλείπουν τα σκυλιά ή αφήνουν τα κοπάδια τους αφύλακτα, ή για τα τόσα εγκλήματα, που γίνονται στη Λέσβο καθημερινά σε βάρος των ζώων, για τα οποία σχεδόν καθημερινά το www.zoosos.gr δημοσιεύει σχετικά ρεπορτάζ.

Μόνη μας ελπίδα για να σταματήσει η δημόσια σφαγή του ταύρου στα πανηγύρια της Λέσβου είναι να πάρει στα σοβαρά το θέμα η δικαιοσύνη και να εφαρμοστεί η νομοθεσία και εκεί. Άλλωστε παρόμοιες δημόσιες σφαγές ζώων – λόγω εθίμου ή θρησκείας όπως είναι για παράδειγμα τα χοιροσφάγια κ.ά. έχουν τερματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα, στην Κρήτη, στην Καβάλα και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, χάρη στις παρεμβάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και τοπικών φιλοζωικών φορέων.

Οι οπισθοδρομικές συνήθειες των οπαδών μιας οποιασδήποτε θρησκείας – που νομίζουν π.χ. ότι το αίμα του σκοτωμένου ζώου θα λειτουργήσει ως φυλακτό και θα τους προστατέψει από το «κακό μάτι» – δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για τον περαιτέρω βασανισμό των ζώων στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Χριστιανοί έσφαξαν δημόσια ταύρο χωρίς αναισθητοποίηση στον Μανταμάδο Λέσβου παρά την απαγόρευση

Τι απαντά ο πρόεδρος της «ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης» στον ιερέα υπέρμαχο του δημόσιου βασανισμού ταύρου λόγω παράδοσης

Πραγματοποίησαν δημόσια σφαγή ζώων σε πανηγύρι στην Πηγή Λέσβου αν και η νομοθεσία το απαγορεύει

Ζητούν από τους μητροπολίτες να καταργήσουν το βάρβαρο έθιμο της σφαγής του ταύρου στον Μανταμάδο

Κιβωτός Μυτιλήνης: Ο τερματισμός της δημόσιας σφαγής ταύρου δεν καταργεί την παράδοση επιβάλλει τον πολιτισμό

Εισαγγελία και Αστυνομία δεσμεύονται ότι δεν θα γίνει σφαγή ταύρου στον Μανταμάδο

Π.Φ.Π.Ο.: Να σταματήσουν τα μαρτύρια των ταύρων στην Λέσβο

Λέσβος: Θυσιάζουν τον ταύρο για να πάρουν ως φυλακτό το αίμα του!

Λέσβος: Ποιος παπάς ήθελε να διώξει τ’ αδέσποτα από τη Μονή Ταξιαρχών στον Μανταμάδο;

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Θεολογικός συμβολισμός η κακοποίηση του αρνιού με πρωτοβουλία των ιερέων στην Πάτρα;

Έβαλαν τέρμα τουλάχιστον στη δημόσια σφαγή ζώων στην Κάτω Αχαϊά λόγω παράδοσης

Ζήτησαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Χανίων ώστε στα «4α Χοιροσφάγια» να μην γίνει δημόσια σφαγή γουρουνιού

Σφάζουν μέσα στο δάσος της Θεσσαλονίκης αιγοπρόβατα τηρώντας το «έθιμο»

Δημοτικό τραγούδι: «Θα σου ρίξω φόλα στο σκυλάκι σου» (ηχητικό)

Νάξος: Ανεβάζουν τα γαϊδούρια στις ταράτσες επειδή το επιβάλλει το έθιμο!

Κυνομαρτύριο: Κρεμούσαν σκυλιά στις απόκριες για να γελάσουν

Κρέμασμα σκυλιών τις απόκριες πραγματοποιούνταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Έκαιγαν ζωντανά σε φούρνο τα αδέσποτα της Αθήνας λίγο μετά το 1897

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Πάτρα: Έκαναν κατάληψη σε κανάλι για να μεταδώσουν βίντεο που δείχνει πόσο οι άνθρωποι βασανίζουν τα «παραγωγικά» ζώα

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Stefanos Stefanou

    Το βάρβαρο αυτό έθιμο πρέπει να σταματήσει. Είναι ντροπή, όπως και να βλέπεις ανθρώπους με τα κινητά τους να αποθανατίζουν τη βαρβαρότητα. Αυτά, όμως, που λέει ο ιερέας για τις εκτρώσεις είναι απόλυτα σωστά. Είναι δολοφονία η έκτρωση και αρκεί να δει κάποιος βίντεο τεμαχισμού ανθρώπινου εμβρύου, και όχι μόνο ταύρου, για να καταλάβει κανείς τη φρικαλεότητα του ανθρώπινου είδους. Δεν είναι δικαίωμα καμίας γυναίκας να δολοφονεί μία ανθρώπινη ύπαρξη που φέρει μέσα της. Μόνο σε περίπτωση κινδύνου υγείας θα έπρεπε να επιτρέπεται. Η αρθρογράφος θίγεται, και σωστά, με το βάρβαρο έθιμο της σφαγής ενός ζώου, όμως για τη σφαγή ανθρώπινων ψυχών μιλάει για...δικαιώματα. Το χάσατε το δίκιο σας κυρία μου και αποδεικνύεστε πολύ παρακμιακό και εξίσου βάρβαρο ον με τους σφαγείς του ταύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.