Στηρίξτε μας

Μέγαρα Αττικής: Έσωσαν νεαρό άλογο που βρέθηκε να υποφέρει με θηλιά στον λαιμό

26 Φεβρουαρίου 2022 09:00 | Καταγγελίες
Μέγαρα Αττικής: Έσωσαν νεαρό άλογο που βρέθηκε να υποφέρει με θηλιά στον λαιμό

Χάρη στις γνώσεις δύο ιππιάτρων του Βασίλη Παπαθεοδώρου και της Μαντούς - Οριάνας Μανώλη, το νεαρό θηλυκό άλογο που βρέθηκε σε τραγική κατάσταση σε ορεινή περιοχή των Μεγάρων Αττικής με μια θηλιά από σχοινί να κόβει κυριολεκτικά τον λαιμό του είναι πλέον καλύτερα και αναρρώνει.

 

Για την κατάσταση του νεαρού αλόγου ενημερώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου η Μαρία Αρκομάνη ιδρύτρια του Φιλοζωικού Σωματείου Μεγάρων «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» η οποία μαζί με αρκετούς εθελοντές οργάνωσε την εξαιρετικά δύσκολη επιχείρησης διάσωσης. Το ζώο κινδύνευε να πεθάνει από την τεράστια πληγή που είχε προκληθεί από τη θηλιά, καθώς το σχοινί που του είχε βάλει στον λαιμό ο βασανιστής του πριν το εγκαταλείψει – και όταν το ζώο ήταν μικρό – είχε γίνει ένα με τη σάρκα του και η σφαγίτιδα φλέβα θα κοβόταν αν το πουλαράκι έκανε κάποια απότομη κίνηση. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν δύο άλογα, τα οποία ήταν φοβικά με τους ανθρώπους και έτρεχαν πέρα – δώθε πανικόβλητα.

Στην επιχείρηση διάσωσης στις 25 Φεβρουαρίου δεν συμμετείχαν μόνο οι ιππίατροι. Συμμετείχαν και άλλοι εθελοντές που προσέφεραν, χρόνο, γνώσεις, μεταφορικά μέσα ώστε τα δύο άλογα αρχικά να περιοριστούν σε έναν χώρο και εκεί να γίνει – μετά τη νάρκωση – η αφαίρεση του σχοινιού, η απολύμανση της πληγής και στη συνέχεια η μεταφορά τους σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας. Φυσικά αμέσως μετά τη διάσωση έγινε και η καταγγελία, μήνυση κατ’ αγνώστων καθώς ο ιδιοκτήτης αυτών των ζώων είναι άγνωστος.

Να επισημαίνουμε ότι η εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στο θέμα της ηλεκτρονική σήμανσης των ιπποειδών (που αναρίθμητες φορές έχει τονίσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις») ώστε να μην είναι τόσο εύκολη η εγκατάλειψη τους και η απουσία δυνατότητας να εντοπιστεί αυτός στον οποίο ανήκουν, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, καθώς οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες απαιτούνται να εκδοθούν για να λειτουργήσει το μέτρο της καταγραφής και της σήμανσης τους (βάσει της Κ.Υ.Α. 311/62043/9-3-2021 που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. τον Μάρτιο του 2021) παραμένουν άφαντες.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στη σίτιση των ζώων

Η κα Αρκομάνη ζητάει την υποστήριξη όσων μπορούν να βοηθήσουν για να αγοραστούν οι τροφές για τα άλογα και όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί της μέσω facebook εδώ. Για την επιχείρηση διάσωσης των ζώων με ανάρτηση της στο facebook στις 26 Φεβρουαρίου - αφού ευχαριστεί όλους εκείνους που συμμετείχαν - τονίζει τα εξής: «Nέα ενημέρωση για το αλογάκι που βρέθηκε με σχοινί μέσα στο λαιμό του

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Καταρχάς να ενημερώσουμε πως και τα δύο άλογα είναι ασφαλή και από υγεία αλλά και στον χώρο που μεταφέρθηκαν .

Το αλογάκι που βρέθηκε με το σχοινί στο λαιμό σώθηκε από θαύμα καθώς  το σχοινί ήταν ελάχιστα χιλιοστά για να του κόψει την σφραγίδα. Τα δευτερόλεπτα που πέρναγαν ήταν κρίσιμα καθώς αρκούσε μια κίνηση για να αποβεί μοιραία για την μικρή πουλαριτσα .

Όπως είχαμε πει το αλογάκι ήταν φοβικό και κάθε κίνηση μας το έκανε να απομακρυνθεί με κίνδυνο να πατήσει το σχοινί και να κοπεί ακόμα και το κεφαλάκι του .

Σήμερα ήρθαν οι αγαπημένοι μας γιατροί Vassilis Papatheodorou και Oriana Manto Manoli  και έσωσαν το όμορφο κορίτσι μας. Εγινε νάρκωση καθώς ήταν αδύνατο να βγει το σχοινί καθώς ήταν πολύ βαθιά (φαινόταν κόκαλο) και έπρεπε να ναρκωθει .

Έγινε καθαρισμός της περιοχής και στην συνέχεια αφαιρέθηκε το σχοινί. Καθαρίστηκε η πληγή και αφού άρχισε να ξυπνάει ήμασταν τόσο τυχεροί που με την απέραντη αγάπη των μελών της ομάδας μας Maria Voutsina K  και Nikos Anastasiadhs  μπήκαν μέσα στο τρέιλερ  και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή χώρο .Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναφέρουμε τον χώρο για να τα προστατέψουμε  από αυτόν που ίσως εμφανιστεί.

Δόθηκε από τον γιατρό ιατρική γνωμάτευση όπου θα προσκομιστεί  στην μήνυση που έγινε.

Θα χορηγηθούν φάρμακα σε χάπι καθώς είναι αδύνατον να γίνουν ενέσιμα λόγω ότι η πουλαριτσα είναι ακόμα φοβικη ...

Έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο μπροστά μας αλλά πλέον τα δυο υπέροχα άλογα είναι ασφαλή  και εμείς θα είμαστε δίπλα τους μεχρι την ημέρα που θα βρουν το καλύτερο σπίτι να τα υιοθετήσει.

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστούμε την βοήθεια σας σε τροφές καθώς θα χρειαστούν και τα δύο 60 μπάλες σανοβρωμης το μήνα.

Όποιος θέλει να μας βοηθησει θα δοθεί ο λογαριασμός του καταστήματος που έχει τις ζωοτροφές. .

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον  ΥΠΑΑΤ που για ακόμα μια φορά στην νομοθεσία  "ξεχασε" να συμπεριλάβει και τα άλογα για την προστασία τους και είναι για ακόμα μια φορά εκτεθειμένα στον κάθε ψυχανώμαλο  που θα πέσει μπροστά του .

Να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τις  Μεταφορές Αλόγων - Mk Horse Trans που αφιλοκερδώς μετέφεραν τα άλογα στο καινούριο τους χωρο .Νίκο και Μαίρη σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σας. Είστε εξαιρετικοί άνθρωποι και επαγγελματίες!!!

Η ιστορία τους

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3102794173372260&id=100009251230287

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Με εκτίμηση

Η ομάδα

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ - STRAY PULSE» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καθημερινά τα ιπποειδή βασανίζονται μέχρι θανάτου...

Η κακοποίηση και των ιπποειδών στην Ελλάδα – παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας – είναι καθημερινό φαινόμενο και ελάχιστοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν στις αρχές το δράμα των ζώων ή παλεύουν να σώσουν πλάσματα που υποφέρουν.

Μέσα από τα άρθρα και τα ρεπορτάζ μας θα δείτε τι συμβαίνει στα ΑΛΟΓΑ, στα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ και στα ΜΟΥΛΑΡΙΑ, στα ΠΟΝΥ σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Αναρρώνει νεαρό άλογο που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο με θηλιά στον λαιμό στα Μέγαρα Αττικής (βίντεο)

Θα απαντήσει ο νέος υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γιατί δεν εφαρμόζεται σήμανση και καταγραφή ιπποειδών;

Λοιμώδης Αναιμία Ιπποειδών, μια ανίατη ασθένεια που αφήνει αδιάφορο το ελληνικό κράτος

Υποχρεωτική η καταγραφή και σήμανση των ιπποειδών στην Ελλάδα – Νόμος του κράτους ο Κοινοτικός Κανονισμός

Ιππόθεσις: Απροστάτευτα αφήνει τα ιπποειδή η κυβέρνηση – Μόνο στις θριαμβευτικές ανακοινώσεις έμεινε το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Υπογράφτηκε επιτέλους ο κανονισμός διαβατηρίου ιπποειδών που προστατεύει άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια

Μετά από πολυετή καθυστέρηση θεσπίζεται διαβατήριο για τα ιπποειδή από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

O σύλλογος «Ιππόθεσις» κατήγγειλε στην Κομισιόν το ΥΠ.Α.Α.Τ. για την απουσία νομοθεσίας για την προστασία ιπποειδών

Ιππόθεσις: Απολύτως απροστάτευτα τα ιπποειδή ζώα εργασίας στη χώρα μας

«Ιππόθεσις»: Θετικό στο νομοσχέδιο Βορίδη η απαγόρευση σφαγής ιπποειδών

Θα ασχοληθεί ο υπουργός Μ. Βορίδης με την προστασία αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών;

Ξαναδεσμεύεται το ΥΠ.Α.Α.Τ. - μέσω Βορίδη - για την προστασία των γαϊδουριών που κακοποιούνται στη Σαντορίνη (βίντεο)

Ιππόθεσις: Και τα άλογα, τα μουλάρια και τα γαϊδούρια υποφέρουν από το κρύο

Εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την προστασία των ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών)

Σε διαβούλευση τα μέτρα για καταγραφή/σήμανση ώστε να περιοριστεί παράνομο εμπόριο η κακοποίηση/εγκατάλειψη αλόγων, γαϊδουριών, μουλαριών

Τι αναφέρει για το παστούρωμα, το δέσιμο των ποδιών των ιπποειδών η νέα εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. (βίντεο)

Πολίτες & οργανώσεις ζητούν την προστασία των ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών) που στη χώρα μας υποφέρουν

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.