Στηρίξτε μας

Κυνηγοί ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να επιτρέψει τη θανάτωση λύκων & αρκούδων επειδή τα ζώα έχουν γίνει ασύδοτα!

9 Φεβρουαρίου 2018 16:45 | Καταγγελίες
Κυνηγοί ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να επιτρέψει τη θανάτωση λύκων & αρκούδων επειδή τα ζώα έχουν γίνει ασύδοτα!

Ειδικοί στην παραπληροφόρηση έχουν γίνει οι κυνηγοί, οι οποίοι ζητούν πλέον και επίσημα να επιτρέπεται η θανάτωση λύκων και αρκούδων λόγω υπερπληθυσμού και εξηγούν πως αυτά τα άγρια ζώα έχουν γίνει ασύδοτα (!) και ότι οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι πλήττονται, δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια του ούτε για να μαζέψουν μανιτάρια… Μάλιστα προτείνουν μεταξύ άλλων τα ζώα να δολοφονούνται από τους κυνηγούς και το ακριβό κόστος για την απόκτηση άδειας θήρας για τέτοια θηράματα να το λαμβάνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία αυτών των ζώων (!) «για να αξιοποιηθεί στην προστασία των υγιών πληθυσμών τους».

Η επιστολή

Ο Θωμάς Μπατσέλας, πρόεδρος του συλλόγου «ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ», στέλνει επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο με θέμα «Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού λύκων και αρκούδων» και σε αυτήν (οι επισημάνσεις δικές μας) εξηγεί:

«Κύριε Υπουργέ,

σε καθημερινή σχεδόν βάση, έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις για επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα και άλλα οικόσιτα ζώα. Κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας μας διαμαρτύρονται έντονα για τις ζημιές που επιφέρουν στο ζωικό τους κεφάλαιο οι λύκοι και οι αρκούδες, ζητώντας από τις αρχές να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες τους. Σε πολλά μέρη οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν γύρω από το χωριό τους για να μαζέψουν ξύλα, χόρτα ή μανιτάρια, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο υπερπληθυσμός των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων συμβάλλει στην περαιτέρω ερημοποίηση της υπαίθρου από τους ανθρώπους της. Έχουν ήδη καταγραφεί επιθέσεις αρκούδων και λύκων, με τραυματισμούς ανθρώπων, ακόμη και εντός κατοικημένων περιοχών. Από τύχη μέχρι σήμερα δεν θρηνούμε πολλά θύματα. Έχουμε όμως επίσημα καταγεγραμμένους νεκρούς από επιθέσεις άγριων ζώων που είναι σε καθεστώς προστασίας. Συχνά είναι και τα τροχαία ατυχήματα με άγρια ζώα στις επαρχιακές, ακόμα και στις εθνικές οδούς.

Τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα της πατρίδας μας, κυρίως ο λύκος και η αρκούδα, έχουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα και ορθά διαβιούν σε καθεστώς προστασίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι σε καθεστώς ασυδοσίας και μπορούν ανενόχλητα να κυκλοφορούν στις περιοχές όπου κατοικούν και δραστηριοποιούνται άνθρωποι. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα περιστατικά, συμβαίνουν, όχι εντός καταφυγίων άγριας ζωής, όπου τα ζώα αυτά πρέπει να έχουν ένα ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας, αλλά σε χώρους ανθρώπινης παρουσίας όπου κανονικά δεν θα έπρεπε να εμφανίζονταν. Είναι προφανές ότι ο αριθμός των λύκων και των αρκούδων στη χώρα μας έχει αυξηθεί πολύ πέραν του να χαρακτηρίζονται ως είδη προς εξαφάνιση.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όταν κάποιο άγριο ζώο, είτε ανήκει σε προστατευόμενο είδος είτε όχι, αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπινες δραστηριότητες, πόσο μάλλον να επιτίθεται σε ανθρώπους, τότε χαρακτηρίζεται επικίνδυνο. Ακολούθως, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όχι οι πολίτες, επιβάλλουν τα ανάλογα διαχειριστικά μέτρα. Τέτοια μέτρα είναι η θανάτωσή του ή ο εγκλεισμός του σε απόλυτα ελεγχόμενο περιφραγμένο χώρο.

Ο έλεγχος του πληθυσμού των άγριων ζώων μπορεί να γίνει με κυνηγετικές πρακτικές, όπως αναφέρουν οι κανόνες συμβίωσης ανθρώπων με αρκούδες στη Ρουμανία ή με θανάτωση των επικίνδυνων για τον άνθρωπο ζώων από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όπως εφαρμόζεται στη Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Φιλανδία κλπ. Στη Σλοβενία, με έκταση δέκα φορές μεγαλύτερη από τη Δυτική Μακεδονία, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας αποφάσισαν να θανατώσουν σχεδόν το 20% από τις 400 αρκούδες και τους 100 λύκους που ζουν υπό καθεστώς προστασίας. Ο ίδιος αριθμός αρκούδων εκτιμάται ότι υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία όπου έχουμε συνεχείς εμφανίσεις αρκούδων πέριξ και εντός οικισμών, καθώς και συνεχείς επιθέσεις σε κτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Εντούτοις, κανένα μέτρο διαχείρισης, εκτός της καταγραφής των ζημιών, δεν επιχειρείται.

Στη χώρα μας, υπό την επήρεια ενός ιδιότυπου καθεστώτος που δεν βασίζεται σε επιστημονικές πρακτικές αλλά σε αντικυνηγετικά ιδεολογήματα και ακτιβιστική ζωοφιλία, αποφεύγεται συστηματικά ακόμα και η λεκτική χρήση του όρου «θανάτωση άγριου ζώου». Παρά τα συνεχιζόμενα κρούσματα επιθέσεων άγριων ζώων σε ανθρώπους και οικόσιτα ζώα, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το αυτονόητο. Ανάμεσα σε μια ανθρώπινη ζωή και στη ζωή ενός άγριου ζώου, πρέπει να υπερισχύει η αξία της ζωής του ανθρώπου. Ελπίζουμε να είναι αυτό προφανές για όλους. Άραγε, πρέπει να θρηνήσουμε θύματα των λύκων στην Πάρνηθα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού τους;

Κύριε Υπουργέ,

μας εκπλήξατε ευχάριστα όταν αυξήσατε το όριο κάρπωσης του αγριόχοιρου, δείχνοντας σωστά αντανακλαστικά και αντίληψη της πραγματικότητας που δημιουργεί στην ύπαιθρο ο υπερπληθυσμός του. Το κυνήγι σε όλο τον κόσμο είναι ένα επιστημονικό μέτρο διαχείρισης της άγριας ζωής και, προς τιμήν σας, εφαρμόσατε αυτή την πρακτική που οι προκάτοχοι σας, τόσα χρόνια, από όλους τους πολιτικούς χώρους, δεν μπόρεσαν να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν.

Γίνονται διάφορες συζητήσεις για τον τρόπο ελέγχου του υπερπληθυσμού του λύκου και της αρκούδας στη χώρα μας. Αρκετοί προτείνουν να εκδίδονται ειδικές άδειες θήρας για τα άγρια ζώα τα οποία προκαλούν προβλήματα και κινδύνους κινούμενα κοντά σε οικισμούς και ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι άδειες αυτές, με υψηλό οικονομικό αντίτιμο, θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένους κυνηγούς με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας. Αφενός μεν θα ελεγχθεί ο πληθυσμός των ζώων και μάλιστα των πλέον προβληματικών εξ αυτών, αφετέρου δε, θα ενισχυθούν τουριστικά οι πλέον ορεινές και φτωχές περιοχές. Το αντίτιμο της άδειας θήρας θα μπορούσε να αποδίδεται στις οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία αυτών των ζώων, για να αξιοποιηθεί στην προστασία των υγιών πληθυσμών τους.

Εμείς, τα μέλη του Συλλόγου «Ωρίων - Το δίκτυο των Κυνηγών», δεν σας προτείνουμε να εντάξετε τους λύκους και τις αρκούδες στον κατάλογο των θηραμάτων. Άλλωστε, τα συγκεκριμένα ζώα, ουδέποτε αποτελούσαν παραδοσιακό θήραμα στη χώρα μας. Οι Έλληνες κυνηγοί, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το κυνήγι για συλλογή τροπαίων και ταριχευμένων ζώων.

Σας ζητούμε όμως, κύριε Υπουργέ, να ακούσετε τις φωνές των κατοίκων της υπαίθρου που διαβιούν σε πραγματικά δύσκολες και πολλές φορές δραματικές συνθήκες, χωρίς τα προβλήματά τους να έρχονται στη δημοσιότητα των Αθηνών. Δυστυχώς, στη χώρα μας, είδηση είναι μόνο όταν ένας λύκος θανατωθεί σε τροχαίο και όχι όταν ο λύκος σκοτώσει και καταναλώσει δύο οικόσιτα σκυλάκια στην αυλή μιας κατοικίας.

Ο τρόπος ελέγχου του πληθυσμού και της παρουσίας των άγριων ζώων σε κατοικημένες περιοχές είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της πολιτείας. Ως πολίτες επισημαίνουμε το πρόβλημα και σας ζητούμε να εφαρμόσετε ό,τι ισχύει και στις άλλες χώρες του κόσμου. Χωρίς ιδεολογικές φοβίες, χωρίς λανθασμένες ζωοφιλικές αγκυλώσεις και ακτιβιστικές επιρροές, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πολίτες και διοικούντες, ότι η θανάτωση ενός αριθμού άγριων ζώων είναι επιστημονικά και διαχειριστικά σωστό μέτρο που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο για την προστασία, τόσο των ίδιων των άγριων ζώων όσο και -κυρίως- των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι δεν λένε οι κυνηγοί

Οι κυνηγοί σε αυτή την επιστολή τους (οι επισημάνσεις είναι δικές μας) αποδεικνύουν πόσο πολύ τους ενδιαφέρει μόνο η θανάτωση των ζώων για πλάκα.

Πουθενά φυσικά δεν κάνουν λόγο για το πόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει εισβάλει κυριολεκτικά στους βιότοπους αυτών των ζώων και στα θηράματα τους, και στο πόσο λογικό είναι τα άγρια ζώα, που είναι θηρευτές, να αναζητούν την τροφή τους στα κοπάδια ή και μέσα σε οικισμούς αφού καμιά περιοχή δεν έχει αφεθεί ανέπαφη από τους ανθρώπους.

Στοχεύουν στη θανάτωση των λύκων και των αρκούδων αλλά χαρακτηρίζουν την επιδίωξη τους αυτή ως απαίτηση για ορθή διαχείριση των πληθυσμών...

Φυσικά δεν κάνουν καμιά αναφορά στην ανάγκη λήψης μέτρων από τους ίδιους τους π.χ. τους κτηνοτρόφους οι οποίοι οφείλουν να μην αφήνουν τα κοπάδια τους χωρίς επιτήρηση οπουδήποτε για να καταστρέφουν από την εξαντλητική βόσκηση ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη φύση.

Σκόπιμα φυσικά δεν κάνουν καμιά νύξη στο τι κάνουν οι άνθρωποι (κτηνοτρόφοι και κυνηγοί κυρίως) στους λύκους και τις αρκούδες, πως τους εξοντώνουν με φόλες, με συρμάτινες θηλιές, με δόκανα, πυροβολώντας τους κ.ο.κ.

Μάλιστα οι κυνηγοί παρουσιάζουν το θέμα των επιθέσεων λύκων προς τα κυνηγόσκυλα ως κάτι το απαράδεκτο, ενώ οι ίδιοι θέτουν σε τέτοιο κίνδυνο τα σκυλιά – εργαλεία τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν αγριογούρουνα και άλλα είδη.

Θυμίζουμε ότι πριν την επιστολή του συλλόγου «Ωρίων - Το δίκτυο των Κυνηγών» είχε προηγηθεί το διαδικτυακό ψήφισμα που δημιούργησε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με θέμα «Διαχείριση των πληθυσμών του λύκου στην ελληνική ύπαιθρο» για την συγκέντρωση υπογραφών αναφέρουν «επιχειρήματα» όπως αυτό: «Όταν όμως η πλήρης απουσία θεσμικής διαχείρισης, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τους κτηνοτρόφους και σε απόγνωση τους κυνηγούς που δεν είναι τόσο η οικονομική όσο η συναισθηματική απώλεια, όταν βλέπουν τα σκυλιά που μεγαλώσανε σαν παιδιά τους από κουταβάκια, κατασπαραγμένα από τα δόντια των λύκων και δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία αποζημίωση, καμία ενέργεια και κανείς προβληματισμός, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων θεσμικών φορέων, ο λύκος καθίσταται εχθρός για τον άνθρωπο».

Επειδή οι κυνηγοί - που είναι εκ των πρωταγωνιστών στον βασανισμό και τη θανάτωση άγριων ζώων και ειδών υπό προστασία δεν θα το παραδεχτούν ποτέ δείτε εδώ τι παθαίνουν οι αρκούδες και οι λύκοι από τους ανθρώπους και αναλογιστείτε ποιος είναι τελικά το θηρίο...

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Κτηνοτρόφοι & κυνηγοί στοχοποιούν τους λύκους και εμμέσως ζητούν τη θανάτωση τους με δικαιολογία ακόμα και την ανύπαρκτη λύσσα

Καλλιστώ: Ψευδές δημοσίευμα για επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Ξάνθη με φωτογραφία Κογιότ στις Η.Π.Α.

Διαψεύδει η Καλλιστώ την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό

Την δολοφονία των λύκων ζητάει επισήμως ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Νεκρό αρκουδάκι πιθανότατα από φόλα κοντά στην Αγία Κυριακή Καστοριάς

Κοζάνη: Δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα στην Εγνατία Οδό στο ίδιο σημείο μέσα σε 24 ώρες

Άλλος ένας κυνηγός δημόσια εξηγεί πως εκτελείς μια αρκούδα!

Ζητάει συγνώμη ο κυνηγός που προέτρεπε στην εξόντωση αρκούδων με δηλητήρια

Καστοριά: Σκότωσαν και ακρωτηρίασαν αρκούδα! Κράτησαν για λάφυρα τα μέλη του ζώου!

Κυνηγός προτρέπει δημόσια στην εξόντωση αρκούδων με υδροκυάνιο, λανέιτ και φουρατάν

Πυροβολημένο στο κεφάλι το αρκουδάκι που βρέθηκε αναίσθητο Μέτσοβο (βίντεο)

Σκότωσαν την αρκούδα που φώλιαζε στο Τσοτύλι Κοζάνης! (Βίντεο)

Ιωάννινα: Άλλη μια αρκούδα βρέθηκε νεκρή πυροβολημένη από «οικολόγο» - κυνηγό

Απελευθέρωσαν αρκούδα που βρέθηκε παγιδευμένη σε συρμάτινη θηλιά στο Περιβολάκι Γρεβενών

Ποιος σκότωσε, έγδαρε και πέταξε το δέρμα της αρκούδας στην Καστοριά;

Οι λύκοι κατάφεραν να σταθεροποιήσουν και τη διάβρωση του εδάφους στο Γέλοουστόουν των ΗΠΑ! (Βίντεο)

Ο λύκος έξω από τα παραμύθια

Σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στον Παρνασσό

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

Πέθαναν οι δύο λύκοι που φιλοξενούσε εδώ και 15 χρόνια ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Μεγαλώνει το μικρό λυκάκι που βρέθηκε ορφανό στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Ένα ορφανό αρκουδάκι από την Π.Γ.Δ.Μ. & ένα λυκάκι στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι; (Βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Καβάλα: Σκότωσε τον λύκο αλλά νοιάστηκε μόνο για τη ζημιά στο αυτοκίνητο!

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Νεκρός λύκος στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός σε τροχαίο

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. 666

  Προσπάθεια για διεύρυνση των δολοφονικών τους οριζόντων. Όλο και περισσότερο εθίζονται στους φόνους και θέλουν να τους αυξήσουν, κι
  εξελίσσονται και εφεύρουν νέα κόλπα.

  Και το κόστος να το λαμβάνουν οι οργανώσεις που προστατεύουν τα ζώα; Όσο σκοτώνουν αποθρασύνονται και περισσότερο.

  Ο υπερπληθυσμός των άγριων ζώων συμβάλλει στην ερημοποίηση της υπαίθρου. Ο υπερπληθυσμός των ανθρώπων έχει ισοπεδώσει και ερημοποιήσει τον πλανήτη. Τα άγρια ζώα δεν βρίσκουν τόπο να σταθούν.

  Αφετέρου δε, θα ενισχυθούν τουριστικά οι ορεινές περιοχές.
  Ναι για να συρρικνωθεί κι άλλο το περιβάλλον των ζώων, για να λένε πάλι για υπερπληθυσμούς οι άπληστοι τουφεκιοφόροι.

  «Κύριε υπουργέ, μας εκπλήξατε ευχάριστα όταν αυξήσατε το όριο κάρπωσης του αγριόχοιρου,»
  Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ (;)

  Αδίστακτοι συκοφάντες, ψεύτες και λασπολόγοι.
  https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQ-wrs0SVNdZtHa4TV3RikeW11RrJbSrl6RSB_9zjf3SlcrMzJTdcLeiBgRqyoh23Dk8C-mTrjJRpGx/pub?start=false&loop=false&delayms=3000&slide=id.p

 2. Sophia

  και ποσα ζητανε για καθε ζωο; Για τις αλεπουδες παιρνουνε 30 με 50 ευρω το ζωο Σαν δεν αισχυνονται λεω εγω!!! Αλλα τι να περιμενει κανεις απο ανθρωπους που σκοτωνουνε ανυπερασπιστα απο χομπυ λεει...Αφαιρεση αδειας οπλοφοριας και μπουζουριασμα στην φυλακη για καθε ζωο που χανεται συν τσουχτερο προστιμο που μαθανε να ζητανε τετοιες πρακτικες οι ακατανομαστοι

 3. venus

  Κατ αρχήν να διευκρινίσουμε κάτι: Ο στόχος του κυνηγιού είναι οι εκτελέσεις!
  Οι αναφορές σε «καθημερινές επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα» όπως και «οι καταγεγραμμένοι νεκροί απο επιθέσεις άγριων ζώων» είναι εφεύρεση τών κυνηγών.
  Ειναι αισχρή κυνηγετική προπαγάνδα.
  Το κυνήγι είναι η τρομοκρατία μιας ελεεινής μειονότητας εναντια σε ανυπεράσπιστα ζώα.
  Κι αυτή η τρομοκρατία λαβαίνει χώρα έξω απο τα σπίτια μας, μπροστά στα μάτια των παιδιών μας, στά δάση, στα λειβάδια και στη φύση που χαιρόμαστε όταν κάνουμε τη βόλτα μας.
  Αυτή η φύση, πού ανήκει πρωτίστως στα «άγρια» τετράποδα, κατακρεουργείται καθημερινά απο το ανθρώπινο χέρι και επειδή κάποιοι πρόεδροι κυνηγετικών συλλόγων θεωρούν τά «ημερα» δίποδα σαν ανώτερο είδος με αποκλειστικά δικαιώματα στην ζωή, έχει νομιμοποιηθει από χρόνια ο φόνος των «ασύδοτων» τετράποδων μέσω δολοφονίας, που κάποιοι αποκαλούν «κυνήγι».
  Οι κυνηγοί είναι τρομοκράτες, επαγγελματίες δολοφόνοι και επαγγελματίες ψεύτες.
  Τρομοκράτες διότι: «τρομοκρατία είναι η συστηματική και αυθαίρετη διάδοση του φόβου και της τρομοκρατίας μέσω της βίας που ασκείται».
  Επαγελματίες δολοφόνοι διότι: εκτελούν ανυπεράσπιστα πλάσματα απο εγκληματική επιθυμία.
  Επαγελματίες ψεύτες διότι: διαδίδουν ανυπόστατα περιστατικά περί επιθέσεων και δολοφονιών από «άγρια» ζώα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν αυτοί τόσο για την κοινωνία όσο και για όλα τα ζώα έναν άμεσο κίνδυνο.
  Οι κυνηγοί δεν λύνουν κανένα πρόβλημα στη φύση.
  Οι κυνηγοί είναι τό πρόβλημα.
  Ο ισχυρισμός των κυνηγών ότι υπάρχει επιτακτική αναγκαιότητα στη διαχείριση αρκούδας και λύκου, δεν είναι τίποτα άλλο απο μια αισχρή προσπάθεια τους να διαμορφώσουν πρόσφορα την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν στενούς και άμισθους συνεργάτες στις μελλοντικές εκτελέσεις ζώων που απαιτούν να τους εγκρίνει το κράτος.
  Ενα κράτος που όπως και τα περισσότερα «πολιτισμένα» κράτη της Ευρώπης τα κάνει απο χρόνια και με το αζημίωτο πλακάκια με μια κάστα υπερεξοπλισμένων δολοφόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κανουν όπως και ό,τι τούς αρέσει με τα ζώα.

  Μια πολιτισμένη χώρα δεν διακρίνεται απο τα ποσοστά δολοφονημένων ζώων για τα οποία είναι περήφανα τα εκτελεστικά αποσπάσματα των κυνηγών.
  Μια πολιτισμένη χώρα διακρίνεται απο τον σεβασμό, την αναγνώριση και την προστασία κάθε ζωικού πλάσματος.
  Γιατι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι διατηρεί μια κοινωνία και το αίσθημα ανθρωπιάς απέναντι στα μέλη της.
  Οποιος δολοφονεί ζώα χάνει ταυτοχρόνως και το αίσθημα του ανθρωπισμού.
  Το κυνήγι σημαίνει απανθρωπισμό και αποκτήνωση για το ανθρώπινο είδος.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.