Στηρίξτε μας

Κτηνοτρόφοι & κυνηγοί στοχοποιούν τους λύκους και εμμέσως ζητούν τη θανάτωση τους με δικαιολογία ακόμα και την ανύπαρκτη λύσσα

24 Νοεμβρίου 2017 07:30 | Καταγγελίες
Κτηνοτρόφοι & κυνηγοί στοχοποιούν τους λύκους και εμμέσως ζητούν τη θανάτωση τους με δικαιολογία ακόμα και την ανύπαρκτη λύσσα

Με αφορμή την απαράδεκτη – για να το πούμε ευγενικά – ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων – μέσω της οποίας οι λύκοι στοχοποιούνται και ζητείται η θανάτωση τους (ευγενικά το χαρακτηρίζουν «λήψη διαχειριστικών μέτρων για τον πληθυσμό του λύκου») η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) υπενθυμίζει τις ευθύνες των ανθρώπων, τα καταστροφικά αποτελέσματα πράξεων ή παραλήψεων και όσα υφίστανται και τα άγρια ζώα εξαιτίας μας.

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει: «Τώρα μας φταίνε οι λύκοι. Η ανθρώπινη καταστροφική δραστηριότητα αναζητά τα εξιλαστήρια θύματά της για να έχει ήσυχη την συνείδησή της. Το δελτίο τύπου της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων αναφέρεται, με αφορμή την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό, σε επιθέσεις λύκων σε κτηνοτρόφους και σε ζώα τους. Εκτός του ότι το συγκεκριμένο γεγονός, από το οποίο παίρνουν αφορμή οι κτηνοτρόφοι, όχι απλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά και αμφισβητείται και για τη γνησιότητά του, ας θυμηθούν, ότι σποραδικές επιθέσεις λύκων είναι κάτι που από πάντα συνέβαινε.

Αναφέρει επίσης και την αγωνία τους για την περίπτωση λύσσας. Θα τους ήτανε πολύ ευχάριστο, και εμμέσως πλην σαφώς αυτό που ζητάνε είναι να δοθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές για πογκρόμ κατά των λύκων, όπως έχει ήδη ξεκινήσει για την κόκκινη αλεπού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ίδιο το ΥΠΑΑΤ πρόσφατα ενημέρωσε ότι έχει 4 χρόνια να εμφανιστεί κρούσμα λύσσας!

Το μόνο που αποδεικνύεται με αυτή τους την ανακοίνωση είναι ότι θέλουν να εξοντώσουν οτιδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην οικονομική τους δραστηριότητα. Ξεχνούν ότι η εντατική κτηνοτροφία έχει καταστρέψει και εξακολουθεί να καταστρέφει τον βιότοπο του λύκου κι όχι μόνο. Ότι εξαιτίας του κυνηγιού έχουν λιγοστέψει κατά πολύ τα θηράματα που βρίσκονται στην τροφική αλυσίδα του λύκου.

Το αποτέλεσμα είναι η διατάραξη της φυσικής ισορροπίας λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και μόνο. Οι λύκοι δε θα αναγκάζονταν να περιφέρονται και να αναζητούν τροφή σε περιοχές που δεν ανήκουν στον οικότοπό τους. Άλλωστε είναι ζώα που από τη φύση τους αποφεύγουν περιοχές με ανθρώπινη δραστηριότητα.

Δεν θα εξοντώσουμε το ζωικό βασίλειο για κάτι που στην ουσία είναι συνέπεια της ανθρώπινης καταστροφικής δραστηριότητας. Οι θάνατοι τόσων ανθρώπων από τις τελευταίες βροχές στη Μάνδρα είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Και πρώτο απ’ όλα το αδιάφορο εδώ και πολλές δεκαετίες στην οικολογική καταστροφή ελληνικό κράτος. Στο βωμό του κέρδους για την εντατική κτηνοτροφία και της νοσηρής διασκέδασης για το κυνήγι θυσιάζεται η ισορροπία της φύσης! Η ανακοίνωση της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων είναι άκρως καταδικαστέα! Η λύση δεν είναι η κεφαλή επί πίνακι των λύκων!

Εδώ τα σχετικά άρθρα:

Διαψεύδει η Καλλιστώ την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό | zoosos.gr

Σχολιασμός πάνω σε διαδικτυακά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στη Στερεά Ελλάδα. | Καλλιστώ» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Η απαράδεκτη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

«Η πρόσφατη επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό, επιβεβαιώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο την αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου και την επιτακτική ανάγκη για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων για τον πληθυσμό του λύκου στην Ελλάδα.

Η εκτατική κτηνοτροφία, αφενός μεν προσφέρει πιο ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, αφετέρου δε δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να ταΐζουν τα ζώα τους με πιο φυσικό και πιο οικονομικό τρόπο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές στον παρελθόν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον πληθυσμό των λύκων και κυρίως με την αλλαγή στη συμπεριφορά τους με δεδομένο το γεγονός πως παρουσιάζονται σε περιοχές που δεν συνήθιζαν στο παρελθόν (πεδινές και περιαστικές εκτάσεις) και δε δείχνουν κανένα φόβο για τον άνθρωπο.

Εκτός από τις περιουσίες τους οι κτηνοτρόφοι αλλά και κάθε πολίτης που επισκέπτεται την ύπαιθρο, θα έχουν πλέον να φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή.

Και πέρα από το φόβο για τη ζωή και τις περιουσίες μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη θανατηφόρο νόσο της λύσσας, η οποία επανεμφανίστηκε το 2012 στην Ελλάδα.

Με δεδομένο το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμη σε καθεστώς επιτήρηση της λύσσας, ακόμη και μία μικρή πληγή από άγριο σαρκοφάγο θηλαστικό, είναι αρκετή για να υποχρεώσει τον άνθρωπο που την υπέστη στην επίπονη, δαπανηρή και ψυχοφθόρα διαδικασία των αντιλυσσικών ορών με ότι αυτό συνεπάγεται για το θύμα και τα ασφαλιστικά ταμεία που πληρώνουν τις σχετικές δαπάνες.

Οι επιθέσεις σε παραγωγικά ζώα δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση από τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και

Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα το ίδιο.

Ευχόμαστε έστω τώρα που οι λύκοι στραφήκαν ενάντια στους ίδιους τους πολίτες αυτής της χώρας, να βγουν από το λήθαργο και την αδράνεια τόσο οι ηγεσίες των δύο αρμόδιων Υπουργείων όσο και οι Υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτά και να μην περιμένουν να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα για να πράξουν το καθήκον τους».

Τι δεν λένε οι κτηνοτρόφοι και κυνηγοί

Οι κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωση τους αναφέρονται στην «αλλαγή συμπεριφοράς» των λύκων αποδεικνύοντας την ασχετοσύνη τους και στον κίνδυνο της λύσσας που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι δεν υφίσταται στη χώρα μας από το 2014.

Πουθενά φυσικά δεν κάνουν λόγο για το πόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει εισβάλει κυριολεκτικά στους βιότοπους αυτών των ζώων και στα θηράματα τους, και στο πόσο λογικό είναι τα άγρια ζώα, που είναι θηρευτές, να αναζητούν την τροφή τους στα κοπάδια ή και μέσα σε οικισμούς αφού καμιά περιοχή δεν έχει αφεθεί ανέπαφη από τους ανθρώπους.

LykoiKtinotrofoiKinigoiΣτοχεύουν στη θανάτωση των λύκων αλλά χαρακτηρίζουν την επιδίωξη τους αυτή ως απαίτηση για ορθή διαχείριση των πληθυσμών...

Φυσικά δεν κάνουν καμιά αναφορά στην ανάγκη λήψης μέτρων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους οι οποίοι οφείλουν να μην αφήνουν τα κοπάδια τους χωρίς επιτήρηση οπουδήποτε για να καταστρέφουν από την εξαντλητική βόσκηση ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη φύση. Αντιθέτως τη βόσκηση ζώων χωρίς έλεγχο την δικαιολογούν γράφοντας το εξής: «να ταΐζουν τα ζώα τους με πιο φυσικό και πιο οικονομικό τρόπο.».

Αποδεικνύουν φυσικά ότι για λόγους οικονομίας – άρα μεγαλύτερου κέρδους για τους ίδιους – θέλουν τα ζώα να παραμένουν ελεύθερα εκτός εγκαταστάσεων για να μην πληρώνουν και περισσότερα κόστη σε τροφές και χώρους φύλαξης.
Σκόπιμα φυσικά δεν κάνουν καμιά νύξη στο τι κάνουν οι άνθρωποι (κτηνοτρόφοι και κυνηγοί κυρίως) στους λύκους, πως τους εξοντώνουν με φόλες, με συρμάτινες θηλιές, με δόκανα, πυροβολώντας τους κ.ο.κ.

Θυμίζουμε ότι οι κτηνοτρόφοι ακολουθούν τα βήματα των κυνηγών, που μεταξύ άλλων παρουσιάζουν το θέμα των επιθέσεων λύκων προς τα κυνηγόσκυλα ως κάτι το απαράδεκτο, ενώ οι ίδιοι θέτουν σε τέτοιο κίνδυνο τα σκυλιά – εργαλεία τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν αγριογούρουνα και άλλα είδη.

Μάλιστα με κοινό ψήφισμα τους κυνηγοί και κτηνοτρόφοι ζητούν οι αρμόδιοι «να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες διαχείρισης του λύκου, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη βιώσιμη συνύπαρξη ανθρώπου και λύκου στην Ελληνική ύπαιθρο». Ουσιαστικά επιθυμούν τον αποχαρακτηρισμό του λύκου από είδος υπό προστασία, ώστε να είναι δυνατή η θανάτωση του.

Στο διαδικτυακό ψήφισμα που δημιούργησε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με θέμα «Διαχείριση των πληθυσμών του λύκου στην ελληνική ύπαιθρο» για την συγκέντρωση υπογραφών αναφέρουν «επιχειρήματα» όπως αυτό: «Όταν όμως η πλήρης απουσία θεσμικής διαχείρισης, οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τους κτηνοτρόφους και σε απόγνωση τους κυνηγούς που δεν είναι τόσο η οικονομική όσο η συναισθηματική απώλεια, όταν βλέπουν τα σκυλιά που μεγαλώσανε σαν παιδιά τους από κουταβάκια, κατασπαραγμένα από τα δόντια των λύκων και δεν υπάρχει καμία αντίδραση, καμία αποζημίωση, καμία ενέργεια και κανείς προβληματισμός, με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων θεσμικών φορέων, ο λύκος καθίσταται εχθρός για τον άνθρωπο».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Καλλιστώ: Ψευδές δημοσίευμα για επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Ξάνθη με φωτογραφία Κογιότ στις Η.Π.Α.

Διαψεύδει η Καλλιστώ την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό

Την δολοφονία των λύκων ζητάει επισήμως ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Οι λύκοι κατάφεραν να σταθεροποιήσουν και τη διάβρωση του εδάφους στο Γέλοουστόουν των ΗΠΑ! (Βίντεο)

Ο λύκος έξω από τα παραμύθια

Σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στον Παρνασσό

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

Πέθαναν οι δύο λύκοι που φιλοξενούσε εδώ και 15 χρόνια ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Μεγαλώνει το μικρό λυκάκι που βρέθηκε ορφανό στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Ένα ορφανό αρκουδάκι από την Π.Γ.Δ.Μ. & ένα λυκάκι στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι; (Βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Καβάλα: Σκότωσε τον λύκο αλλά νοιάστηκε μόνο για τη ζημιά στο αυτοκίνητο!

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Νεκρός λύκος στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός σε τροχαίο

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. 666

  Οι κυνηγοί δεν εμφανίζονται ποτέ για καλό. Αφού έπεισαν τους κτηνοτρόφους ότι οι οικολόγοι αμολάνε λύκους κλπ, τώρα τους ζητούν να συμμαχήσουν κατά των λύκων, γιατί τρώνε αυτά που εκτρέφουν και ελευθερώνουν για να κυνηγούν.

 2. Γιώργος Αποστολόπουλος

  @venus.
  Το περί ου ο λόγος ψήφισμα petition ή όπως αλλιώς θέλεις να το πεις, φίλτατε/η, συνοδεύεται από δύο κείμενα.
  Δυστυχώς η πλατφόρμα εδώ δεν μου επιτρέπει να ανεβάσω τα link τους.
  Δεν είναι δύσκολο να τα βρείς και να τα διαβάσεις όμως.
  Φυσικά είναι ευκολότερο να αναπαραγάγεις τα μασημένα λόγια της Καλλιστούς και του Αρκτούρου, αλλά σκέψου λίγο:
  Αν οι εν λόγω ΜΚΟ κάνανε τη δουλειά τους σωστά, δεν θα έμενε χώρος σε κανέναν να διαμαρτύρεται και να μαζεύει υπογραφές.
  Διάβασε λοιπόν τι ζητάνε με το ψήφισμα κι αν κάπου βρεις να λέει "σκοτώστε λύκο", δείξ το μου κι εμένα, και θα αποσύρω την υποστήριξή μου.
  Κάτι χειροπιαστό, κάτι αληθινό όμως, όχι τους φόβους ή τις φαντασιώσεις σου...

  1. venus

   Το θεωρώ τουλάχιστον παιδαριώδη ηλιθιότητα να υπαιννίσεστε ότι όσα γράφω είναι γέννημα της φαντασίας μου η τών φόβων μου.
   Ουτε σάς τιμά ούτε αυξάνει τίς πιθανότητες επιτυχίας σας.
   Οταν σας απάντησα παρέθεσα ημερομηνίες, νούμερα, ονόματα και στοιχεία που δεν μου τα έφερε επ ευκαιρία τών εορτών ο Αγιος Βασίλης αλλά η πληροφόρηση που πήρα απο επίσημες πηγές.
   Πράγμα που δεν κάνατε εσείς στο «χειροπιαστό» σχόλιό σας!

   Καθ ήν στιγμήν κάνει το γύρο ένα προχειρογραμμένο, ασύστολο και κουτοπόνηρο ψήφισμα από κτηνοτρόφους και κυνηγούς (!!), το οποίο παρόλο που έχει βγεί στη δημοσιότητα απο τις 17 Οκτωβρίου 2017 έχει πάρει μόνο 1.915 υπογραφές (αριθμός μέχρι της γραφής του σχολίου μου σήμερα, Σάββατο, 2.12. οχτώ το βράδυ).

   Οι νουθεσίες που δίνετε να βρώ το ψήφισμα και να το διαβάσω δείχνουν ότι τόσο οι λογικές όσο και οι πληροφοριακές σας ικανότητες φτάνουν ίσα-ίσα μέχρι την τυφλή υποστήριξη ενός εντελώς φτηνού και απαράδεκτου κειμένου, που άλλο σκοπό δεν έχει απο το να πείσει την κυβέρνηση να εγκρίνει την άρση προστασίας του λύκου, για να εγκριθούν και οι επιθυμητές επιδοτήσεις προς «διαχείρηση» του.
   Και τον κοσμάκη ότι το ζώο αυτό είναι επικύνδινο.
   Το κείμενο δεν έχει απολύτως καμμία επιστημονική βάση και ο αριθμός αναληθειών η ακόμα και πλαστών πληροφοριών είναι ανησυχητικός.

   Υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που σας χαντακώνει νοητικά στην απάντηση που μου δώσατε: δεν διαβάσατε τι σας έγραψα, ή δέν καταλάβατε.
   Γι αυτό και θέσατε άσχετες ερωτήσεις.
   Κουτοπονηριά η μωρία εκ μέρους σας?
   Σίγουρα και τα δύο κακοί σύμμαχοι στην επιχειρηματολογία.
   Venus

 3. Γιώργος Αποστολόπουλος

  Διαβάστε και λίγο, δεν μπορείτε ή δεν βολεύει;
  Πέστε μου, που βλέπετε να ζητά κάποιος τη θανάτωση του λύκου;
  Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, δεν το βλέπετε;
  Αν νοιαζόσασταν πραγματικά γιά το λύκο, θα έπρεπε να τρέξετε να συνδράμετε στο εν λόγω ψήφισμα.
  Διαβάστε το συνοδευτικό κείμενο του ψηφίσματος. Μπορεί κάποιος να μου πεί σε ποιά σημεία διαφωνείτε με τα γραφόμενα;
  Σκέτοι, πιασάρικοι, τίτλοι και αλλοίωση της πραγματικότητας.
  Μονόλογοι χωρίς νόημα και ουσία. Κι εκεί έξω ο λύκος κινδυνεύει να γίνει πάλι επικυρηγμένος.....

  1. venus

   @Γιώργος Αποστολόπουλος έγραψε: «Πέστε μου, που βλέπετε να ζητά κάποιος τη θανάτωση του λύκου?»
   Την εννοείτε σοβαρα την ερώτηση που θέσατε?
   Εχετε διαβάσει πουθενα μέχρι τώρα μια επίσημη Petition που να λέει ευθέως: «σας παρακαλούμε υπογράψτε το κυνήγι και την καταπολέμηση του λύκου»?
   Αυτό θα ήταν παράνομο, διότι: Η νομοθετική προστασία του λύκου σε εθνικό επίπεδο απαιτεί:
   α) την κατάργηση αμοιβής για το φόνο λύκου (1980)
   β) την εξαίρεσή του από τη λίστα των «επιβλαβών» (1991)
   γ) την απαγόρευση χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (1980)
   δ) την απαγόρευση της κατοχής λύκων από ιδιώτες (1969)
   και επιπλέον ο λύκος περιλαμβάνεται επίσης και στο «κόκκινο βιβλίο» για τα απειλούμενα είδη της Ελλάδας.

   Ακριβώς λοιπόν επειδή υπάρχει η απειλή της τιμωρίας(τουλάχιστον στα χαρτιά) για όποιον δολοφονήσει λύκο, η κάστα των κτηνοτρόφων μαζί με την πανταχού παρούσα κάστα τών δολοφόνων δάσους ( που αυτοασποκαλούνται κυνηγοί) σκηνοθέτησε μια άλλη μέθοδο εξολόθρευσης τού λύκου:

   1.την δημιουργία πανικού στην κοινωνία «που θα έχουν πλέον να φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή» χωρίς να αναφέρεται πουθενα ένας επίσημος αριθμός ανθρώπινων θυμάτων και,
   2.τό αισχρό επιχείρημα της λύσσας, χωρίς να έχουν διαβάσει την επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που λέει ότι: «Η Ελλάδα θεωρείται επίσημα απαλλαγμένη χώρα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα λύσσας ανθρώπου από το 1987» και στην επίσημη σελίδα του «δεν αναφέρονται για το 2016 κρούσματα λύσσας σε ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση».
   Επίσης λείπουν και εδώ παντελώς τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία.

   Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:«το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον πληθυσμό των λύκων...» Εχετε υπόψη σας εσείς, κύριε Αποστολόπουλε, πόσοι λύκοι υπάρχουν στην Ελλάδα? Γιατι οι φίλοι σας, οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί, φαίνεται να έχουν μαυρα μεσανυχτα σε βασικα στοιχεία περί λύκων.

   «Σύμφωνα με τον Αρκτούρο ο αριθμός των λύκων στην Ελλάδα κυμαίνεται από 500 ως 700 άτομα (ελάχιστη εκτίμηση)».
   Αυτόν τον «τεράστιο» πληθυσμό απαιτούν οι κτηνοτρόφοι και οι φίλοι τους να τον θέσει το κράτος υπο «διαχείρηση»!!
   Σε αυτό το σημείο θα έλεγα ότ επείγει αμεσότερα να μειωθεί ο πληθυσμός των κυνηγών στην Ελλάδα, 500.000, που αποδεικνύεται καταστροφικός τόσο για τα ζώα όσο και για τη φύση. Καθημερινα!
   Είναι λοιπόν εύκολο να κατανοήσουν και οι λιγότερο ευφυείς, ότι εκείνο που υπονοείται εδώ ώς «διαχείρηση» είναι να δώσει το κράτος τη συγκατάθεση του σε κτηνοτρόφους και κυνηγούς να ξεπαστρεύουνε όποτε και όταν τους αρέσει αυτά τα καθόλα ευαίσθητα, έξυπνα και ντροπαλά ζώα της φύσης.

   Αυτό ονομάζω εγώ «αλλοίωση της πραγματικότητας» κύριε Αποστολόπουλε!
   Μία ύπουλη, βρώμικη, κερδοσκοπική αλλοίωση που αποσκοπεί στην κατάργηση προστασίας του λύκου, για να είναι ευκολώτερη η δολοφονία του.
   Επιπλέον, όταν εγκρίνεται μία διαχείριση, εγκρίνονται και οι ανάλογες δαπάνες για να επιτευχθεί, που σημαίνει στα απλά ελληνικά: ότι δίνονται αμοιβές στούς «διαχειριστές».

   Οπως βλέπετε, δεν υπάρχουν μόνο κάποια σημεία διαφωνίας με τα γραφόμενα.
   Ολόκληρη η «διαχειριστική» φηφοφορία είναι μία βρώμικη επειχείρηση, ενα υπουλο έργο τών κτηνοτρόφων και τών κυνηγών με σκοπό να εισπράξουν χρήματα απο την αποκήρυξη του λύκου ως προστατευόμενου είδους.
   Ολες οι άλλες αιτιολογίες είναι ψευδείς και ασύστολες.
   Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.