Στηρίξτε μας

Διαψεύδει η Καλλιστώ την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό

17 Νοεμβρίου 2017 20:03 | Επικαιρότητα
Διαψεύδει η Καλλιστώ την επίθεση λύκου σε κτηνοτρόφο στον Παρνασσό

Με ανακοίνωση της η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ ουσιαστικά διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κτηνοτρόφος δέχτηκε επίθεση από αγέλη λύκων στις 14 Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνει οι φωτογραφίες δεν αποδεικνύουν ούτε την επίθεση, ούτε δείχνουν κάποιο δάγκωμα και τονίζει ότι δεν υπάρχει πανευρωπαϊκά καταγεγραμμένη επίθεση λύκου σε άνθρωπο τις τελευταίες δεκαετίες.

Σχολιάζοντας λοιπόν τα δημοσιεύματα η Καλλιστώ τονίζει: «Σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές,  νεαρός κτηνοτρόφος δέχθηκε επίθεση στις 14 Νοεμβρίου στο κοπάδι του από αγέλη λύκων, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχυρίστηκε ότι ένα άτομο της αγέλης τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά σημειώνεται ότι δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένες  επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πρόσφατες αναφορές  και υποθέσεις για την επίθεση λύκων σε Αγγλίδα τουρίστρια στην περιοχή της Μαρώνειας Ροδόπης δεν έχουν σε καμία περίπτωση επιβεβαιωθεί.

Tα άγρια σαρκοφάγα θηλαστικά μπορεί να είναι απρόβλεπτα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ενδέχεται να εμφανίσουν τολμηρή συμπεριφορά  ή να είναι επιθετικά, όπως σε περιπτώσεις εξοικείωσης που σχετίζονται με ανθρωπογενείς πηγές τροφής, σε περίπτωση ασθένειας (λύσσα), όταν προστατεύουν τους απογόνους τους,  ή όταν βρίσκονται σε άμυνα (π.χ. επίθεση από τσοπανόσκυλα).

XeriaSimadiaParnassos«οι εκδορές στα χέρια του κτηνοτρόφου που εμφανίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε, δε φαίνεται να προκλήθηκαν ειδικά από δάγκωμα».

Επί του συγκεκριμένου περιστατικού, οι εκδορές στα χέρια του κτηνοτρόφου που εμφανίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε, δε φαίνεται να προκλήθηκαν ειδικά από δάγκωμα. Σε μερικά επίσης από τα δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι η αγέλη των λύκων αριθμούσε 20 άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος για τα Ελληνικά δεδομένα. Ο μέσος αριθμός λύκων ανά αγέλη στην Ελλάδα είναι 5 ζώα, όπως έχει υπολογισθεί από σχετικές έρευνες με τη χρήση ειδικών καμερών σε μεγάλο δείγμα αγελών λύκου σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, σπάνια αναφέρονται από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους αγέλες που το μέγεθός τους  ξεπερνά τα 8 άτομα.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα παραπάνω, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τη φύση και τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στον Παρνασσό

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Τι απαντά η Καλλιστώ για όσα γράφονται σχετικά με τη θήρευση ελαφιών από λύκους στην Πάρνηθα

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

Πέθαναν οι δύο λύκοι που φιλοξενούσε εδώ και 15 χρόνια ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ποιος «αμολάει» τα άγρια θηρία; Ένας ακόμα μύθος καταρρίπτεται!

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν το υπέροχο ορφανό λυκάκι!

Μεγαλώνει το μικρό λυκάκι που βρέθηκε ορφανό στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Ένα ορφανό αρκουδάκι από την Π.Γ.Δ.Μ. & ένα λυκάκι στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι; (Βίντεο)

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Καβάλα: Σκότωσε τον λύκο αλλά νοιάστηκε μόνο για τη ζημιά στο αυτοκίνητο!

Πόσο χαίρονται οι κυνηγοί όταν σκοτώνονται λύκοι; (Βίντεο)

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Νεκρός λύκος στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός σε τροχαίο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. venus

  Από το 2000 έχει εμφανιστεί ο λύκος ξανά στο γερμανικό έδαφος.
  Οι κυνηγοί εξήγησαν και πούλησαν την επιστροφή του σάν επανένταξή του μέσω κρατικών και οικολογικών φορέων σε μια χώρα στην οποία για πάνω απο 120 χρόνια είχε εξαφανιστεί.
  Οι κυνηγοί ήσαν οι πρώτοι που διέδωσαν αυτό το ψέμμα, και είχαν βέβαια τούς λόγους τους. Διότι κάτω απο το πρίσμα μιας επανένταξης αποκτούσαν στην πράξη πολύ ευκολώτερα το δικαίωμα να τον δολοφονούν, όπου και όταν τούς άρεσε, βρίσκοντας πάντα μια αισχρή και ανυπόστατη δικιολογία επίθεσης του ζώου σε ανθρωπο η ζώα αναλώσιμα.

  Η αλήθεια είναι ότι ο λύκος δεν επανεντάχτηκε, ο λύκος επέστρεψε απο μόνος του.

  Μέχρι πρόσφατα, ο νόμος απαγόρευε το κυνήγι του λύκου στη Γερμανία, οι κυνηγοί όμως ήταν της γνώμης ότι ήταν ένας παράλογος νόμος και έτσι από το 2000 δολοφονήθηκαν απο κυνηγούς παράνομα στη Γερμανία δεκαοχτώ λύκοι, έξι από αυτούς στη Σαξονία, όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί της WWF .
  Αλλά οι σκοτεινοι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι, αφού εξαφανίζονται ακόμα και ολόκληρα κοπάδια απο το δάσος, έτσι, μέσα σε μια νύχτα!

  Πρίν δυό μήνες περίπου δραπέτευσαν έξι λύκοι απο το μεγάλο καταφύγιο της Βαυαρίας. Αρχισε το κυνηγητό, ενα απο τα ζώα δολοφονήθηκε ήδη, τα υπόλοιπα καταζητούνται εντατικά.
  Σε μέρη που συχνάζουν περαστικοί τοποθετούνται πινακίδες, όπως: «Κίνδυνος! Τεριτόριο λύκων» η και «Λύκος? Οχι, ευχαριστω»!
  Κυνηγοί και κράτος με την αμέριστη υποστήριξη των μεσων μαζικής επικοινωνίας, καλλιεργούν μια μαζικη υστερία και εναν ηλιθιο πανικό στην κοινωνία: ο λύκος κατασπαράζει πρόβατα, ο λύκος είναι επιθετικός και επικίνδυνος για τον άνθρωπο, ο λύκος προκαλεί ατυχήματα ...
  Ποτέ δεν υπήρξε ένας τέτοιος πόλεμος στη Γερμανία ενάντια σε αυτά τα ευφυή αλλά και φύσει ντροπαλά ζώα όπως τα τελευταία χρόνια.
  Μόλις χτές έλαβα ένα πολυ λυπηρό μήνυμα απο μια οργάνωση που υπερασπίζεται αποκλειστικα τον λύκο στη Γερμανία: στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, η αστυνομία επιτρέπει πλέον επίσημα να πυροβολούνται λύκοι, πού «ενδεχομένως» μπορούν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές!!
  Ακόμα και τραυματισμένοι λύκοι επιτρέπεται να πυροβοληθούν.

  "Η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από αυτή των λύκων", μας φώτισε απο τις εφημερίδες ο πρόεδρος του συνδικάτου των δολοφόνων που αυτοαποκαλείται « Κυνηγετική Ενωση Γερμανίας».

  Στη Γερμανία υπάρχουν 381. 821 κυνηγοί (σύμφωνα με τη στατιστική 2015/16).
  Οι κυνηγοί είναι δηλαδή μία αστεία μειονότητα, ενα 0,46 % του πληθυσμού.

  Δεν μπορώ κάν να το συλλάβω, πως μία χώρα με 82 εκατομμύρια επιτρέπει σε μια τέτοια μειονότητα να της υπαγορευει κανόνες και εγκληματικές πρακτικές στο ζωϊκό περιβάλλον, μια μειονότητα που με το πρόσχημα του κυνηγιού καλύπτει τα σαδιστικά της ένστκτα και θυμίζει τη σκοτεινη περίοδο του ναζισμού.
  Venus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.