Στηρίξτε μας

Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες (βίντεο)

2 Μαΐου 2012 20:06 | Επικαιρότητα
Κωλοτούμπα και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τους γουναράδες (βίντεο)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας με νέα ανακοίνωση της εκθειάζει τώρα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επειδή στελέχη του πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στην Καστοριά ημερίδα με θέμα τις προτάσεις του κόμματος για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας… Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις της Ηρούς Διώτη, που εκλέγεται με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στις 7 Μαρτίου 2012 για τη ψήφιση του νομοσχεδίου περί ένταξης των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων στις κτηνοτροφικές

Προφανώς το κόμμα εν όψει εκλογών και για να μη χάσει τους σταυρούς των γουναράδων έκανε αυτή την εκπληκτική κωλοτούμπα. Μια παρόμοια θυμίζουμε, ότι πραγματοποίησε και η ΔΗ.ΜΑΡ. αποδεικνύοντας αυτό, που διαρκώς γράφουμε στο www.zoosos.gr, ότι δηλαδή υπάρχουν τεράστια συμφέροντα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη βιομηχανία της γούνας.

Η αγαστή συνεργασία του κράτους, του πολιτικού συστήματος (βουλευτές και υπουργοί) και των επιχειρηματιών του θανάτου στοχεύει στη διασφάλιση των κερδών τους. Η δε καταστολή όσων εναντιώνονται σε αυτόν τον θεσμό της εκμετάλλευσης είναι επακόλουθο των όσων αναφέραμε. Ως αντάλλαγμα της αλλαγής στάσης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήρθε και η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο του http://sentra.com.gr από την ημερίδα:

Η κωλοτούμπα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την διαστρέβλωση της επιστολής μας σχετικά με πολιτικούς σχηματισμούς οι οποίοι καταφέρθηκαν επίσημα κατά του εμπορίου γούνας, μέσω των διαδικτυακών των ιστοτόπων.

Το κείμενο μας αναδημοσιευμένο σε “μπλόγκς” της περιοχής τιτλοφορήθηκε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας είναι κατά συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τασσόμαστε υπέρ ή κατά κανενός πολιτικού σχηματισμού, διότι θεωρούμε ότι αφ' ενός οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική και αφ' ετέρου στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που περνάει η χώρα και ο κλάδος δεν περισσεύει κανείς ανεξάρτητα που τάσσεται.

Είναι πάντα προς το συμφέρον του κλάδου και για το λόγο αυτό επικροτούμε αντίστοιχη κίνηση που έλαβε χώρα στην πόλη της Καστοριάς, όταν πολιτικοί σχηματισμοί προβλέπουν την Ελληνική γουνοποιοία στα προεκλογικά τους προγράμματα και είτε προτείνουν, είτε διαβουλεύονται αναπτυξιακά για τον κλάδο μέτρα.

Εξυπακούεται ότι όταν ένα κόμμα προτείνει και σχεδιάζει αναπτυξιακά μέτρα για τη γούνα, όπως πρόσφατα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη παρουσίαση, ότι είναι εμπράκτως υπέρ του εμπορίου της γούνας και λανθασμένα στοχοποιήθηκε εντάσσοντας το με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς καθώς κάποιοι από τους Βουλευτές των δεν επέλεξαν να στηρίξουν με την ψήφο τους το αναπτυξιακό για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων νομοσχέδιο».

Τι είχε πει η Ηρώ Διώτη στη Βουλή στις 7 Μαρτίου 2012

Η Ηρώ Διώτη μιλώντας στη Βουλή τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο θέμα της εκτροφής γουνοφόρων ζώων που αναφέρθηκε ο κύριος Κασαπίδης, το Δεκέμβριο του 2001 η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την υγεία και την ευζωία των ζώων δημοσίευσε έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους στην οποία επισημαίνονται σημαντικότατα προβλήματα σχετικά με την ευζωία τους.

Η έκθεση αυτή έδειξε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή γουνοφόρων έχει ως αποτέλεσμα την πολύ υψηλή θνησιμότητα, σημαντικά προβλήματα νοσηρότητας, αδυναμία οστών λόγω έλλειψης άσκησης των ζώων, έντονες στερεοτυπικές συμπεριφορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δαγκώματα της γούνας ή ακόμα χειρότερα αυτοακρωτηριασμό της ουράς ή των άκρων.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα εκτροφεία γουνοφόρων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να προσφέρουν ένα επαρκές και πολυσύνθετο περιβάλλον και η φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων είναι αδύνατο να εκδηλωθεί μέσα σ’ αυτά. Υπ’ αυτό το πρίσμα εμείς δεν μπορούμε να δούμε την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ως κτηνοτροφία, αλλά καθαρά ως μία βιοτεχνική εγκατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η εκτροφή γουνοφόρων και το γουνεμπόριο πρέπει να σταματήσει;

Προεκλογική κωλοτούμπα της ΔΗΜ.ΑΡ. υπέρ των γουναράδων της Καστοριάς;

Γουνέμποροι: «Χωρίς κατάλοιπα για το περιβάλλον» το εμπόριο της φρίκης

Διαμαρτυρηθείτε για τις επιδοτήσεις των γουνεμπόρων!

«Περιβαλλοντικό» πρόγραμμα για μαθητές ο βασανισμός μέχρι θανάτου γουνοφόρων ζώων σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Μια «εκπαιδευτική» αθλιότητα στην Καστοριά με την κάλυψη του Υπουργείου Παιδείας για το καλό των γουναράδων

Τέλος σε «εκπαιδευτικές επισκέψεις» μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων βάζει το Υπουργείο Παιδείας

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το γουνεμπόριο ο Α. Τσίπρας χθες στην Κοζάνη (βίντεο)

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Πολιτικά αντίθετοι με το ανήθικο εμπόριο γούνας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Ζήτημα αιχμής το γουνεμπόριο για το Οικολογικό Κίνημα

Ζητούν από τον Τσίπρα να πάρει θέση για το γουνεμπόριο

Θέμης Δημητρακόπουλος: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Θ. Δημητρακόπουλος: «Θα μας βρίσκουν απέναντι τους όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της γούνας»

Και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες κατά της 2ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας

Αντιδρούν για τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου

Ανάπτυξη γδέρνοντας ζωντανά ζώα; Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Γουνοποιία & Γουνεμπόριο: Η Ψυχοπαθολογία σε όλο της το Μεγαλείο

Διαμαρτυρία στην Καστοριά στις 6/5 για τον βασανισμό μέχρι θανάτου των γουνοφόρων ζώων

«Η γούνα ζεσταίνει την ελληνική οικονομία» αλλά παγώνει καρδιές και συνειδήσεις (βίντεο)

«Κανένας άλλος λογικός άνθρωπος και κυρίως Έλλην» δεν πολεμά τη γούνα;

«Η Καθημερινή», οι γουνοποιοί και η μισή αλήθεια ενός προπαγανδιστικού «ρεπορτάζ» (Βίντεο)

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας!

Γιατί σκύλοι και γάτες γλύτωσαν από τη βιομηχανία της γούνας;

Δε συγκινείται από τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης

Η βιομηχανία της γούνας δεν σημαίνει ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη! (Βίντεο)

Επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές κατά του εμπορίου της γούνας

Σταματήστε το «μουσείο» της φρίκης για την ανάδειξη της γούνας στην Καστοριά!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. κωστας

    το ΚΚΕ ειναι εναντια στις εποδοτησεις προς τους γουναραδες , βεβαιως ειναι κυριως αντιθετο διοτι θα πανε στους μεγαλεμπορους και οχι στις οικογενειακες μοναδες που αφανιστηκαν απ τους μεγαλους . οκ κατι ειναι κι αυτο . πιστευω πως θα το ξαναδουν και θα ειναι εναντια σε καθε μορφη τετοιας επιχειρηματικοτητας . δεν ειναι κακο να αλλαξει καποιος μια λαθος θεση . το θεμα με το συριζα ειναι πως παει με ολα σα τη κοκα κολα . και χαιδευε τη κουκουλα και μιλουσε για ομαλοτητα και κοινωνικη ειρηνη . και ειναι υπερ της αναπτυξης μεσα στην Ε.Ε. και κατα των χαμηλων μισθων. και υπερ των αγανακτισμενων και κατα του απολιτικ και της μουτζας . και υπερ των γιαουρτιων και κατα της βιας . και κατα του μνημονιου και υπερ της συνθηκης του μααστριχτ που δινει την εντολη ακριβως για τα μετρα του μνημονιου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.