Στηρίξτε μας

Καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη υπαίθρια πώληση πουλερικών και κακοποίηση κοτών σε κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

6 Φεβρουαρίου 2022 22:44 | Καταγγελίες
Καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη υπαίθρια πώληση πουλερικών και κακοποίηση κοτών σε κεντρικά σημεία του Δήμου Αθηναίων (βίντεο)

Την ανεξέλεγκτη πώληση πουλερικών και την κακοποίηση κοτών και άλλων ειδών πτηνών στο παζάρι που διοργανώνεται κάθε εβδομάδα στον Ελαιώνα και στην οδό Αγίας Άννης στον Βοτανικό στην Αθήνα επισημαίνει με ανάρτηση της στο facebook η Βίκυ Χρήστου που είναι μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αθηναίων και μέλος του σωματείου «Αδεσποτολόγιο».

 

Η κα Χρήστου γνωστή για τη μεγάλη φιλοζωική της δράστη κυρίως στον Βοτανικό έχει εντοπίσει αρκετές φορές τέτοια περιστατικά και τονίζει την πλημμελή αντιμετώπιση του φαινομένου τόσο από την ΕΛ.ΑΣ. όσο και από τον Δήμο Αθηναίων και τη Δημοτική Αστυνομία.

Με ανάρτηση της στο facebook η κα Χρήστου στις 6 Φεβρουαρίου τονίζει τα εξής: «Σήμερα στο Σχιστό σώθηκαν 100 πουλάκια. Εχθές και σήμερα στο παζάρι του Ελαιώνα δεν σώθηκε καμία κοτούλα. Το πρόβλημα της παράνομης υπαίθριας πώλησης πτηνών στον Ελαιώνα - πέντε λεπτά δρόμος από το κέντρο της Αθήνας- γιγαντώνεται γιατί δεν υπάρχουν σοβαρές και συστηματικές ενέργειες ώστε  να λυθεί. Εχθές η οδός Αγίας Άννης, τίγκα στο πουλερικό. Δυστυχισμένα πουλερικά στοιβαγμένα σε μεταλλικά κλουβιά. Τρεις κλήσεις στην άμεσο δράση σε 2,5 ώρες αλλά το δυστυχισμένο εμπόρευμα  ξεπουλήθηκε  και οι παραβάτες έφυγαν ανενόχλητοι.

Στο διάστημα αυτό ζήτησα την παρέμβαση της εντεταλμένης συμβούλου του Δήμου Αθηναίων για τα θέματα των ζώων Σεραφίνας Αβραμίδου ώστε να έρθει και η δημοτική αστυνομία, την ενημέρωσαν ότι λόγω διαδήλωσης στο κέντρο αδυνατούν να έρθουν. Δεν το κατανοώ αλλά το προσπέρασα. Δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα είναι παρούσα στην περιοχή η δημοτική αστυνομία.

Σήμερα  πήγα να δω με τα ματάκια μου τι γίνεται στο παζάρι . Ένα τεράστιο πλήθος κόσμου,  το κλασσικό κυριακάτικο χάος της περιοχής. Δύο μεγάλα φορτηγά γεμάτα βασανισμένες κοτούλες πάνω στην  Αγίας Άννης, κάποιοι άλλοι λίγο πιο πέρα να τα έχουν στον δρόμο, κακαρίσματα ακόμα και από στενά. Πουθενά η δημοτική αστυνομία όπως περίμενα.

Η Σεραφίνα μου είπε ότι το συνεργείο της Αστικής Πανίδας δεν είδε κότες και δεν ειδοποιήθηκε η δημοτική αστυνομία. Μάλλον έχω βιονικά μάτια αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί η δημοτική αστυνομία δεν είναι ούτως ή άλλως εκεί να επιτηρεί, όχι μόνο γιατί αυτό ειπώθηκε την προηγούμενη ημέρα αλλά γιατί αυτό είναι ένα από τα  καθήκοντα  της.

 

Ζήτησα να έρθει κάποιος από τον πολύ κόσμο που υπήρχε στο καταφύγιο της Softex (500 μέτρα μακρυά) αλλά τελικά έμεινα μόνη να κάνω τον ντετέκτιβ. Η δημοτική αστυνομία με δύο αστυνομικούς της ΕΛΑΣ πήγε μετά τις 13.30, βρήκε ένα άδειο φορτηγό. Από τα κεντρικά, το περιπολικό δεν  φάνηκε  σε αυτό το διάστημα.

Έχω ζητήσει από τις δυο τελευταίες  δημοτικές αρχές να γίνουν συστηματικές ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου αλλά ελάχιστα πράγματα έγιναν. Πέρσι, μετά από πολλές πολλές εκκλήσεις δικές  μου και πιθανώς άλλων φιλόζωων, έγινε μια κίνηση  κατά την οποία πάρθηκαν και  κάποιες κοτούλες και φιλοξενήθηκαν στo καταφύγιο.

Αλλά αυτό μόνο  δεν λύνει το πρόβλημα,  όπως εξήγησα στους αστυνομικούς σήμερα, δεν  προβλέπεται μόνο η κατάσχεση των πτηνών αλλά και άλλες ενέργειες σχετικά με τον παραβάτη και το όχημα μεταφοράς, ενέργειες που προβλέπονται από τις υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την γρίπη  των πτηνών αλλά και τις διατάξεις των νόμων για την προστασία των ζώων. Δεν σώζουμε μόνο τις κότες που έχουμε μπροστά μας, σώζουμε τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Επίσης χρειάζεται συστηματική και συνεπή προσπάθεια, όχι ενέργειες πυροτεχνήματα.

Από αύριο αρχίζουν ξανά οι επαφές με όλες τις αρμόδιες αρχές. Η συνδρομή της Αστικής Πανίδας είναι βοηθητική κυρίως  αλλά θεωρώ ότι σήμερα θα έπρεπε να έχω περισσότερη βοήθεια. Αρνούμαι να περνώ έτσι τα Σαββατοκύριακα μου.».

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Αναζητούν κατάλληλο χώρο φιλοξενίας για 130 κότες που κατασχέθηκαν στον Βοτανικό

Απαγορεύεται η υπαίθρια πώληση ζώων χερσαίων και υδρόβιων

Απαγορεύεται η υπαίθρια πώληση ζώων

Τι ισχύει για κότες, αιγοπρόβατα, βοοειδή και ποιος ευθύνεται σε περιστατικά επίθεσης από αδέσποτα ή οικόσιτα ή άγρια ζώα

Υπαίθριο εμπόριο ζώων: Πότε είναι παράνομο;

Κότες ζωντανές πεταμένες στα σκουπίδια βρέθηκαν ξανά στην Πάχη Αττικής (βίντεο)

Μέγαρα Αττικής: Δεκάδες κότες ζωντανές & νεκρές βρέθηκαν πεταμένες σε κάδους σκουπιδιών στον οικισμό Βαρδάρης (βίντεο)

Πέταξε ζωντανές 6 κότες σε κάδο σκουπιδιών στην Καλλιθέα Αττικής

Δράμα: Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ

Η πρώτη καταδίκη για υπαίθρια πώληση πουλερικών στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου

Έλληνες πτηνοτρόφοι συνεχίζουν να βασανίζουν τις κότες

Οι Έλληνες πτηνοτρόφοι συνεχίζουν να κακοποιούν τις κότες τους

Συνεχίζεται η κακοποίηση και το παράνομο εμπόριο ζώων στο παζάρι του Σχιστού Αττικής

Λάρισα: Καταδικάστηκαν με αναστολή καρναβαλιστές που πετούσαν ζωντανές κότες στο καρναβάλι Τυρνάβου το 2014 (βίντεο)

Γ. Δημαράς: Πως ελέγχει το ΥΠ.Α.Α.Τ. αν εφαρμόζεται η νομοθεσία για την μικρότερη κακομεταχείριση ορνίθων και χοίρων;

Κακοποιούνται συστηματικά οι κότες που παράγουν τα αυγά που τρως

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

MEGA εκνευρισμένος και εριστικός ο πτηνοτρόφος των Μεγάρων!

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ (βίντεο)

Αγανάκτησαν για την αδιαφορία που έδειξαν για τις κότες!

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Κύριε Λαζόπουλε, αν δεν ξέρεις από κότες, καλύτερα να κάνεις την πάπια!

Μας παραπέμπουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοποίηση των ορνίθων στους κλωβούς

Διαλέξτε αυγά από κότες που ζουν ελεύθερες! (Βίντεο)

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.