Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή ο δημοτικός σύμβουλος Σαντορίνης Α. Σιγάλας γιατί χτύπησε, έσερνε σκύλο με Ι.Χ. & εξαφανίστηκε

18 Οκτωβρίου 2017 21:18 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή ο δημοτικός σύμβουλος Σαντορίνης Α. Σιγάλας γιατί χτύπησε, έσερνε σκύλο με Ι.Χ. & εξαφανίστηκε

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή - μια ποινή «χάδι» - καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου ο Αντώνης Σιγάλας που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θήρας και παραμένει δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ» οποίος στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 χτύπησε στη Σαντορίνη με το αυτοκίνητο που οδηγούσε έναν σκύλο και παρά το γεγονός ότι οι αυτόπτες μάρτυρες τον σταμάτησαν στην πλατεία Φηρών για να ξεκολλήσουν το ζώο από την μάσκα του οχήματος εκείνος γκάζωσε και εξαφανίστηκε.

Καταδίκη χωρίς να βρεθεί το πτώμα του σκύλου

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νάξο μετά από τέσσερις αναβολές και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Αντώνης Σιγάλας είπε πολλά ψεύδη τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά από την έδρα και ως ελαφρυντικό στοιχείο από το δικαστήριο έγινε ο πρότερος έντιμος βίος του. Σήμερα ο κ. Σιγάλας έβαλε πολλές φορές στο στόχαστρο της κριτικής του το www.zoosos.gr (χωρίς όμως σκόπιμα να το κατονομάζει) και αυτό γιατί εδώ πρωτοδημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 η διάπραξη του εγκλήματος με τίτλο «Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του» καθώς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. στη Σαντορίνη σιωπούσαν, ενώ είχε γίνει καταγγελία στις αρχές από τρεις αυτόπτες μάρτυρες και σ’ έναν μικρό τόπο όπως αυτό το νησί όλα γίνονται γνωστά αμέσως…

Ο κ. Σιγάλας διαρκώς έλεγε στην κατάθεση του ότι μια ιστοσελίδα, που την έβαλαν οι αντίπαλοι του (!) δημοσίευσε το συμβάν, παραβλέποντας φυσικά ότι εμείς εδώ εξ αρχής αναφέραμε και τα ονόματα των αυτοπτών μαρτύρων που κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης ότι τα ξημερώματα της 20ης Σεπτεμβρίου του 2014 ο συγκεκριμένος άνδρας, τον οποίο και αναγνώρισαν, ήταν μεθυσμένος και έσερνε με το όχημα του το σκυλί που είχε σφηνώσει στο αυτοκίνητο. Όταν από την έδρα ρωτήθηκε ο κ. Σιγάλας αν έκανε μήνυση σε αυτήν την ιστοσελίδα που τον κατηγορούσε άδικα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, εκείνος απάντησε πως δεν το έκανε γιατί δεν ασχολείται με τέτοια…

H Χριστίνα Δημοπούλου, που ήταν η αυτόπτης μάρτυρας η οποία αναγνώρισε εκείνο το βράδυ τον πρώην αντιδήμαρχο, και σήμερα κατέθεσε σε βάρος του μας εξήγησε ότι παρά την εξαιρετικά μικρή ποινή είναι ικανοποιημένη από το γεγονός της καταδίκης και τόνισε ότι τα επιχειρήματα του κ. Σιγάλα ήταν διάσπαρτα με ψεύδη.

Όταν το δικαστήριο ρώτησε τον πρώην αντιδήμαρχο γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες τον σταμάτησαν αν δεν υπήρχε ζώο – όπως ο ίδιος λέει – εκείνος απάντησε πως επειδή τον γνώριζαν γιατί όταν ήταν αντιδήμαρχος είχε την ευθύνη της διαχείρισης των αδέσποτων, και εκείνο το βράδυ υπήρχαν στο σημείο, που τον σταμάτησαν, αδέσποτα σκυλιά ίσως να θέλησαν να του πουν κάτι να κάνει και τα μαζέψει.

Όταν από την έδρα τον ρώτησαν γιατί έφυγε από εκεί, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούσαν να σώσουν το σφηνωμένο ζώο εκείνος είπε ότι φοβήθηκε καθώς «ένας άνδρας με τατουάζ» (εννοώντας τον Μιχάλη Γεωργουλόπουλο που επίσης είχε καταθέσει στην Αστυνομία σε βάρος του κ. Σιγάλα για όσα έγιναν τότε) του φώναζε! Λες και δεν είναι απολύτως φυσιολογικό να φωνάζεις σε κάποιον που βασανίζει ένα ζώο.

Τελικά όλο το γεγονός ο πρώην αντιδήμαρχος το απέδωσε σε σκευωρία των αντιπάλων του αν και δεν μπόρεσε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ενώ το σκυλί δυστυχώς νεκρό ή ζωντανό δεν βρέθηκε ποτέ και είναι ίσως η πρώτη φορά που σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 και χωρίς να βρεθεί πτώμα του ζώου, ως αποδεικτικό στοιχείο έχουμε καταδίκη.

Το αν ο κ. Σιγαλάς ήταν τότε μεθυσμένος ενώ οδηγούσε επίσης δεν διαπιστώθηκε καθώς δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης αν και οι αστυνομικοί είχαν το χρονικό περιθώριο να τον βρουν. Μάλιστα ο πρώην αντιδήμαρχος ισχυρίστηκε σήμερα ότι δεν κρυβόταν και έτσι παραμένει μυστήριο ποιος κάλυψε ποιον και δεν έγινε η σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ώστε να υπάρχει και συντομότερα η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης και πλέον ανοίγει ο δρόμος για το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ αφού υπάρχει και καταδίκη έστω και με τόσο μικρή ποινή.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 04:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην πλατεία Φηρών στη Σαντορίνη περίοικοι είδαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αντώνης Σιγάλας να έχει χτυπήσει έναν σκύλο. Το κεφάλι του ζώου - όπως είχε περιγράψει στο www.zoosos.gr o Μιχάλης Γεωργουλόπουλος, που είναι κάτοικος της περιοχής - το είδε τόσο εκείνος όσο και η κοπελιά του η Αναστασία Τσατάλα αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι να είναι σφηνωμένο στον αεραγωγό του μπροστινού προφυλακτήρα ενώ τα πόδια του σκυλιού κρέμονταν στην άσφαλτο!

Με νοήματα και φωνές όσοι ήταν εκεί προσπαθούσαν να τον σταματήσουν αλλά μόνο όταν ο κ. Γεωργουλόπουλος μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο ο δημοτικός σύμβουλος τελικά σταμάτησε. Μάλιστα βγήκε από το όχημα και του έδειξαν το χτυπημένο σκυλί που είχε σφηνώσει στο Ι.Χ. και εκείνη την ώρα ήταν ακόμα ζωντανό. Ο δράστης, που φαινόταν μεθυσμένος σύμφωνα με τον κ. Γεωργουλόπουλο, δεν έβγαλε κουβέντα και ενώ μια γυναίκα προσπαθούσε να ξεκολλήσει το σκυλί, μπήκε στο αυτοκίνητο πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε με κατεύθυνση το Ημεροβίγλι, ενώ όλοι του φώναζαν να σταματήσει.

Το τι συνέβη είδαν και οι άνδρες του Λιμενικού που είχαν περιπολία και έσπευσαν στο σημείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν αμέσως το πρόσωπο του οδηγού καθώς ο δημοτικός σύμβουλος εμφανίζεται συχνά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Μια κοπέλα η Χριστίνα Δημοπούλου κράτησε το αριθμό κυκλοφορίας λευκού Ι.Χ. μάρκας ΚΙΑ και κάλεσε το 100 και από εκεί την παρέπεμψαν στο Α.Τ. Σαντορίνης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρτεράδου.

Από τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία ενοικίασης οχημάτων. Όμως ο δράστης αν και πασίγνωστος δεν συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ίσως γιατί κρύφτηκε ή γιατί κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια μέχρι να περάσει το κρίσιμο 48ωρο.

Παρ’ όλα αυτά οι μάρτυρες όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Δανάη Χριστοδούλου, μέλος της Ένωσης Ζωόφιλων Σαντορίνης, κατέθεσαν στην Αστυνομία τα όσα είδαν. Μεταξύ αυτών και η Αναστασία Τσατάλα η κοπελιά του Μιχάλη Γεωργόπουλου που ήταν παρούσα στο συμβάν. Το κορμί του ζώου δεν βρέθηκε ποτέ.  Θυμίζουμε ότι ο δράστης ισχυρίστηκε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Πράσσο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 και την ιστοσελίδα www.santonews.com και αφού είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του www.zoosos.gr ότι δεν αντιλήφθηκε να χτύπησε κάποιο ζώο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Πράσσο δήλωσε: «Εκεί υπήρχε μια αγέλη 5-6 αδέσποτων που όπως συχνά συμβαίνει κινήθηκαν προς το όχημά του. Όπως είπε δεν αντελήφθη κανένα χτύπημα και καμία εμπλοκή στους τροχούς. Στην περιοχή υπήρχε μια παρέα, που χειρονομούσε, θέλοντας ίσως να ειδοποιήσει τον οδηγό για κάτι που είχε συμβεί. Ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα, αλλά το αδέσποτο ζώο, είχε ήδη εξαφανιστεί. Για να μη δοθεί συνέχεια και επειδή ήταν προχωρημένη (04:30 τα ξημερώματα), ο ίδιος προτίμησε να αναχωρήσει από την περιοχή, θεωρώντας πως μια αντιδικία με τους παριστάμενους θα ήταν περιττή».

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας για κακοποίηση σκύλου που χτύπησε μεθυσμένος το 2014

6-3-2019 στο Εφετείο Σύρου η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. και αδιαφόρησε για το έγκλημα

18-10-2017 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε για το ζώο

Τον Μάρτιο του 2017 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε για το ζώο

21-10-2015 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε και έσερνε σκύλο με το Ι.Χ.

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

Σαντορίνη: Βρήκε το πτώμα του δελφινιού δεμένο με σχοινί από την ουρά

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

Σαντορίνη: Πετούν στον δρόμο τα σκυλιά του καταφυγίου και διώκουν εκείνους που φροντίζουν τα γαϊδούρια

Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.