Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε με αναστολή ο δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας για κακοποίηση σκύλου που χτύπησε μεθυσμένος το 2014

24 Σεπτεμβρίου 2019 08:00 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε με αναστολή ο δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας για κακοποίηση σκύλου που χτύπησε μεθυσμένος το 2014

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή (λόγω πρότερου έντιμου βίου) καταδικάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Σύρου ο νυν δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου καθώς πριν ακριβώς από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 καταγγέλθηκε από τρεις αυτόπτες μάρτυρες, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί στη Σαντορίνη στην πλατεία των Φηρών μεθυσμένος – σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες – και κάτω από το όχημα του είχε σφηνώσει ένα σκυλί, που το είχε χτυπήσει με νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε νεκρό ή ζωντανό.

Καταδίκη χωρίς να βρεθεί το πτώμα του σκύλου

Όταν διέπραξε το έγκλημα ο Αντώνης Σιγάλας ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ» και παρά την καταδίκη του και σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου στις 18 Οκτωβρίου 2017 (με ποινή φυλάκισης μόλις ενός έτους με αναστολή) έκανε λόγο για σκευωρία των αυτοπτών μαρτύρων σε συνεργασία με ιστοσελίδα της Αθήνας (εννοούσε το www.zoosos.gr που αποκάλυψε την εμπλοκή του στο έγκλημα) αρνούμενος όμως να παραδεχτεί τις πράξεις του.

Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο και ήταν και η τωρινή επιχειρηματολογία της κατάθεσης του στο Εφετείο, αφού και πάλι ο δήμαρχος πλέον μίλησε για πολιτική σκευωρία. Τόνισε ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ και ότι οι τρεις αυτόπτες μάρτυρες θέλουν να του καταστρέψουν την πολιτική του καριέρα, ενώ τους κατηγόρησε ότι ήταν μεθυσμένοι και μάλιστα είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο σύζυγος μιας εκ των αυτοπτών μαρτύρων, της Χριστίνας Δημοπούλου, στην πρώτη δίκη στο Πρωτοδικείο της Νάξου έκανε ζωντανή αναμετάδοση σε ιστοσελίδες «που βάλλουν εναντίον του» μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου!

Ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Θήρας θέλησε να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο

Τα επιχειρήματα του δημάρχου δεν έπεισαν κανέναν όμως στο δικαστήριο η ατμόσφαιρα οξύνθηκε όταν αστυνομικός υπάλληλος, εμφανίστηκε να καταθέσει ως ιδιώτης, χωρίς να αποκαλύψει εξ αρχής την ιδιότητα του – αν και ρωτήθηκε – και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ο Απόστολος Κομποχόλης, ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Θήρας τη χρονική περίοδο που διαπράχθηκε το έγκλημα και ήταν εκείνος ο οποίος κάλεσε τους μάρτυρες να καταθέσουν όταν το www.zoosos.gr ανέδειξε την υπόθεση.

Αυτό ανάγκασε τον εισαγγελέα να σταματήσει τη δίκη, να ζητήσει να διαγραφεί από τα πρακτικά ό,τι είχε πει ο «μάρτυρας» για το πόσο καλός πατέρας και ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας είναι Αντώνης Σιγάλας και να τον απειλήσει με σύλληψη, αφού θέλησε να κρύψει από την έδρα την ιδιότητα του και την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή.

Η συνήγορος μάλιστα του δημάρχου, Σοφία Κίτσου, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Θήρας αυτοβούλως (!) παρουσιάστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για τον κατηγορούμενο… κάνοντας αρκετούς από το ακροατήριο να γελάσουν.

Η κα Δημοπούλου, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, μετά από πέντε χρόνια ταλαιπωρίας, εξόδων (το έγκλημα διαπράχθηκε στη Σαντορίνη και οι μάρτυρες χρειάστηκε να ταξιδέψουν πολλές φορές και προς τη Νάξο που είναι το Πρωτοδικείο και στη Σύρο που είναι το Εφετείο), και αναβολών ήταν η μόνη από τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που παρουσιάστηκε και αυτή τη φορά στο δικαστήριο και περιέγραψε στους δικαστές τι είδε και τι γνωρίζει για εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα η κα Δημοπούλου μας τόνισε ότι έκπληκτη είδε τον τότε διοικητή του Αστυνομικoύ Τμήματος Θήρας να μιλάει επαινετικά για τον κατηγορούμενο και για το πόσο καλός πατέρας είναι – αν και κανείς δεν αμφισβήτησε το γεγονός, το αντίθετο, όπως του τόνισε και ο εισαγγελέας αλλά δεν ήταν αυτό το επίδικο – και ταυτόχρονα να προσπαθεί να πείσει ότι όσοι κατηγορούσαν τον νυν δήμαρχο ήταν ουσιαστικά ψεύτες.

SigalasAntonisFacebook5 9 2019Ως δήμαρχος πλέον ο κ. Σιγάλας ζητάει την ενίσχυση του Α.Τ. Θήρας...

Στην ίδια, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, όταν είχε πάει να δώσει κατάθεση για το συγκεκριμένο έγκλημα, είχε δηλώσει ο πρώην διοικητής τους Α.Τ. Θήρας: «έχω βαρεθεί να μαζεύω αυτόν τον τύπο μεθυσμένο και όλο κάποιος να παίρνει τηλέφωνο και να τον αθωώνει».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνήγορος του δημάρχου ρώτησε την αυτόπτη μάρτυρα, αν η ίδια ήταν μεθυσμένη εκείνο το βράδυ, αναγκάζοντας την πρόεδρο της έδρας να παρέμβει λέγοντας ότι η μάρτυρας δεν χρειάζεται να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση, εκείνο το βράδυ δεν ήταν εκείνη που οδηγούσε, και το να έχει πιει κάποιος και να κάνει βόλτα πεζός σε μια πλατεία δεν είναι παράνομο.

Η κα Δημοπούλου εξήγησε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον κ. Σιγάλα και τα περί σκευωρίας των τριών μαρτύρων είναι γελοιότητες καθώς οι δύο μάρτυρες ήταν τότε 25 ετών, ενώ εκείνη είναι πολύ μεγαλύτερη τους και το μόνο κοινό τους είναι ότι βρέθηκαν στην ίδια πλατεία, την ίδια στιγμή και είδαν το ίδιο γεγονός, δηλαδή τον Αντώνη Σιγάλα να σέρνει στην άσφαλτο τον σφηνωμένο, στο κάτω μέρος του Ι.Χ., σκύλο και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον σταματήσουν για να σώσουν το ζώο.

Η κα Δημοπούλου μας εξήγησε ότι στην αγόρευση του ο εισαγγελέας δήλωσε ότι αν κατηγορούμενος ζητούσε συγνώμη από το δικαστήριο λέγοντας ότι έκανε ένα λάθος, κάτι που είναι ανθρώπινο, και ότι έφυγε από την πλατεία των Φηρών φοβούμενος τη δημόσια εικόνα του και αυτό θα το καταλάβαινε καθώς όλοι κάνουν λάθη, και εκείνος θα έκανε εισήγηση για την αθώωση του μετά την παραδοχή της πράξης.

Όμως δυστυχώς ο κατηγορούμενος έπραξε το αντίθετο, τόνισε ο εισαγγελέας, και κατηγορεί όλους αυτούς που τον κατήγγειλαν και πήγαν να πουν την αλήθεια γι’ αυτό και όπως επισήμανε θέλει να εισηγηθεί να μην έχει κανένα ελαφρυντικό.

Ο δήμαρχος έχει συλληφθεί και καταδικαστεί δύο φορές καθώς οδηγούσε μεθυσμένος

Όταν τέλειωσε η διαδικασία της δίκης και στον δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, αποδόθηκε η ποινή ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και με τον νόμο. Μάλιστα του τόνισε ότι τα πρακτικά έχουν κλείσει και τίποτα από όσα πει δεν θα προστεθούν εκεί.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι έχει πρόβλημα και τότε ο εισαγγελέας του εξήγησε γιατί το δικαστήριο τον καταδίκασε δείχνοντας του δύο προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήριο της Νάξου. Στην πρώτη, όπως του είπε, καταδικάστηκε ερήμην επειδή και πάλι οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά του επιδόθηκε η καταδικαστική απόφαση και η δεύτερη υπόθεση για την οποία και πάλι καταδικάστηκε – ήταν και πάλι λόγω οδήγησης υπό την επήρεια μέθης – αλλά σε αυτήν τη δίκη ο Αντώνης Σιγάλας ήταν παρών.

Ο δήμαρχος Σαντορίνης δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα από όλα αυτά, αναγκάζοντας τον εισαγγελέα να του πει ότι αν δεν τα θυμάται τότε πιθανόν να έχει πρόβλημα με το αλκοόλ.

Πλέον μετά την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό σε βάρος του Αντώνη Σιγάλα θα πρέπει να του βεβαιωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ καθώς όχι μόνο χτύπησε το ζώο αλλά αδιαφόρησε για την τύχη του και γι’ αυτό το έγκλημα καταδικάστηκε ήδη δύο φορές.

Πέρα από τον ρόλο του πρώην διοικητή του Α.Τ. Θήρας σε αυτήν την υπόθεση – που πρέπει να απασχολήσει τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. – οφείλουμε να επισημάνουμε και τη σιωπή των τοπικών Μ.Μ.Ε. για τη στάση του νυν δημάρχου τότε και τώρα και το έγκλημα, αν και είναι γνωστό ότι στις κλειστές κοινωνίες τίποτα δεν μένει κρυφό και ό,τι δεν γίνεται ευρέως γνωστό αποκρύπτεται σκόπιμα λόγω… αγκυλώσεων και γνωστών.

Το χρονικό του εγκλήματος που ανέδειξε το www.zoosos.gr

Στις 04:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην πλατεία Φηρών στη Σαντορίνη περίοικοι είδαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αντώνης Σιγάλας να έχει χτυπήσει έναν σκύλο. Το κεφάλι του ζώου - όπως είχε περιγράψει τότε στο www.zoosos.gr o Μιχάλης Γεωργουλόπουλος, που ήταν κάτοικος της περιοχής - το είδε τόσο εκείνος, όσο και η φίλη του η Αναστασία Τσατάλα, αλλά και άλλοι παρευρισκόμενοι να είναι σφηνωμένο στον αεραγωγό του μπροστινού προφυλακτήρα ενώ τα πόδια του σκυλιού κρέμονταν στην άσφαλτο!

Με νοήματα και φωνές όσοι ήταν εκεί προσπαθούσαν να τον σταματήσουν αλλά μόνο όταν ο κ. Γεωργουλόπουλος μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο ο δημοτικός σύμβουλος τελικά σταμάτησε. Μάλιστα βγήκε από το όχημα και του έδειξαν το χτυπημένο σκυλί που είχε σφηνώσει στο Ι.Χ. και εκείνη την ώρα ήταν ακόμα ζωντανό. Ο δράστης, που φαινόταν μεθυσμένος σύμφωνα με τον κ. Γεωργουλόπουλο, δεν έβγαλε κουβέντα και ενώ μια γυναίκα προσπαθούσε να ξεκολλήσει το σκυλί, μπήκε στο αυτοκίνητο πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε με κατεύθυνση το Ημεροβίγλι, ενώ όλοι του φώναζαν να σταματήσει.

Το τι συνέβη είδαν και οι άνδρες του Λιμενικού που είχαν περιπολία και έσπευσαν στο σημείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν αμέσως το πρόσωπο του οδηγού καθώς ο τότε δημοτικός σύμβουλος εμφανιζόταν συχνά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Μια κοπέλα η Χριστίνα Δημοπούλου κράτησε το αριθμό κυκλοφορίας λευκού Ι.Χ. μάρκας ΚΙΑ και κάλεσε το 100 και από εκεί την παρέπεμψαν στο Α.Τ. Σαντορίνης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρτεράδου.

Από τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία ενοικίασης οχημάτων. Όμως ο δράστης αν και πασίγνωστος δεν συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ίσως γιατί κρύφτηκε ή γιατί κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια μέχρι να περάσει το κρίσιμο 48ωρο.

Παρ’ όλα αυτά οι μάρτυρες όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Δανάη Χριστοδούλου, μέλος της Ένωσης Ζωόφιλων Σαντορίνης, κατέθεσαν στην Αστυνομία τα όσα είδαν. Μεταξύ αυτών και η Αναστασία Τσατάλα, που ήταν παρούσα στο συμβάν. Το κορμί του ζώου δεν βρέθηκε ποτέ. Θυμίζουμε ότι ο δράστης ισχυρίστηκε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Πράσσο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 και την ιστοσελίδα www.santonews.com και αφού είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του www.zoosos.gr ότι δεν αντιλήφθηκε να χτύπησε κάποιο ζώο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Πράσσο δήλωσε: «Εκεί υπήρχε μια αγέλη 5-6 αδέσποτων που όπως συχνά συμβαίνει κινήθηκαν προς το όχημά του. Όπως είπε δεν αντελήφθη κανένα χτύπημα και καμία εμπλοκή στους τροχούς. Στην περιοχή υπήρχε μια παρέα, που χειρονομούσε, θέλοντας ίσως να ειδοποιήσει τον οδηγό για κάτι που είχε συμβεί. Ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα, αλλά το αδέσποτο ζώο, είχε ήδη εξαφανιστεί. Για να μη δοθεί συνέχεια και επειδή ήταν προχωρημένη (04:30 τα ξημερώματα), ο ίδιος προτίμησε να αναχωρήσει από την περιοχή, θεωρώντας πως μια αντιδικία με τους παριστάμενους θα ήταν περιττή».

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο δημοτικός σύμβουλος Σαντορίνης Α. Σιγάλας γιατί χτύπησε, έσερνε σκύλο με Ι.Χ. & εξαφανίστηκε

6-3-2019 στο Εφετείο Σύρου η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. και αδιαφόρησε για το έγκλημα

18-10-2017 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε για το ζώο

Τον Μάρτιο του 2017 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε σκύλο με Ι.Χ. & αδιαφόρησε για το ζώο

21-10-2015 η δίκη του δημοτικού συμβούλου Θήρας που χτύπησε και έσερνε σκύλο με το Ι.Χ.

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.