Στηρίξτε μας

Σαντορίνη: Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

30 Μαρτίου 2015 18:06 | Καταγγελίες
Σαντορίνη: Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Θήρας έστρωσε σήμερα τον χωματόδρομο που οδηγεί μέσα από ένα ρέμα στο καταφύγιο ζώων της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας (S.A.W.A.) στο Καρτεράδο όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 100 αδέσποτα σκυλιά και 20 εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες δέκα μέρες δύο φορές ο Γιάννης Ρούσος, πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρτεράδου από το 2010 με τρακτέρ έσκαψε και μπάζωσε τον δρόμο για να εμποδίσει την είσοδο των εθελοντών στο καταφύγιο θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή δεκάδων πλασμάτων, αφού οι προμήθειες σε τροφή, νερό και φάρμακα γίνονται μετά βίας.

Εδώ και αρκετά ο χρόνια ο κ. Ρούσος συνηθίζει να σκάβει τον δρόμο ή να τον αποκλείει βάζοντας στη μέση του τρακτέρ του ή και τα οχήματα των κατοίκων ενώ έχει φροντίσει να αποκλείσει και όλους τους άλλους δρόμους που οδηγούν προς τα εκεί.

SantoriniDromosKarteradou24 3Τον δρόμο τον έστρωσε ο Δήμος Θήρας στις 24 Μαρτίου.

Μάλιστα ο Δήμος Θήρας έστρωσε στις 24 Μαρτίου τον χωματόδρομο – που είναι επί της ουσίας ένα ρέμα από το οποίο περνούν τα οχήματα – και το πρωί της 25ης Μαρτίου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι εθελοντές βρήκαν ξανά την δίοδο σκαμμένη και τον δρόμο απροσπέλαστο για τα οχήματα τους.

Ο Γιάννης Ρούσος, όπως έχουμε επισημάνει σε σχετικά ρεπορτάζ, έχει κάνει σκοπό της ζωής του την εκδίωξη του καταφυγίου από το συγκεκριμένο σημείο, παραβλέποντας ότι εκεί φιλοξενούνται, στειρώνονται και θεραπεύονται εκατοντάδες ζώα εδώ και έξι χρόνια με τη συνδρομή του Δήμου Θήρας, που πληρώνει για τροφές και κτηνιατρικές πράξεις.

Ο Γιάννης Ρούσος, που έχει καταθέσει και καταγγελία επειδή το καταφύγιο δεν είναι αδειοδοτημένο παραβλέπει ότι αυτό βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον οικισμό σε μια σχεδόν βιομηχανική ζώνη σε έκταση που ανήκει στον Δήμο Θήρας και στην Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

SantoriniDromosKarteradou25 3Ο δρόμος ήταν σκαμμένος το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας Χριστίνα Καλούδη, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η συνεργασία του συλλόγου με την δημοτική αρχή είναι πολύ ικανή αλλά η εμμονή του κ. Ρούσου – όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο ρεπορτάζ μας που έχει απειλήσει και με φόλες τα ζώα – δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι για τους αιρετούς δεν ισχύει το αυτόφωρο (!) προφανώς παραγνωρίζοντας ότι τέτοια προνόμια έχουν μόνο οι βουλευτές. Ενώ ένεκα και της απουσίας του διοικητή του Α.Τ. Σαντορίνης δεν του έχουν γίνει καν συστάσεις! Ενώ ακόμα και η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει τον αφήνει να δρα ανενόχλητος!

Ο κ. Ρούσος δεν θέλει να καταλάβει – προφανώς γιατί μισεί τα ζώα και όσους νοιάζονται γι’ αυτά – ότι η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και φιλοζωικές ενώσεις από το εξωτερικό στειρώνουν περίπου 250 σκυλιά τον χρόνο και δίνουν για υιοθεσίες εκατοντάδες από αυτά.

Με αυτούς τους ρυθμούς σε αυτό το μικρό νησί φυσιολογικά – αφού αυτό το πρόγραμμα συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια – δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν αδέσποτα. Και όμως στο καταφύγιο φτάνουν καθημερινά ζώα από κάθε γωνιά του νησιού καθώς οι Σαντορινιοί δεν στειρώνουν τα κατοικίδια τους και συνηθίζουν να πετούν και να εγκαταλείπουν τα κουτάβια ενώ πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός και των κυνηγόσκυλων που εγκαταλείπονται.

Ο κ. Ρούσος και οι συντοπίτες του αντιμετωπίζουν έμβια όντα σας σκουπίδια ή εργαλεία (βλέπε τα γαϊδουράκια που βασανίζονται δουλεύοντας μέχρι θανάτου) και δεν αντιλαμβάνονται ότι η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσίας ορίζει πως και αυτά τα πλάσματα έχουν δικαιώματα και εκείνους που τα βοηθούν οφείλουμε να τους σεβόμαστε και όχι να τους καταδιώκουμε.

Διαμαρτυρηθείτε για όσα υφίστανται τα ζώα και όσοι νοιάζονται γι' αυτά!

Στο email του δημάρχου: [email protected] ή στο προφίλ του Δήμου Θήρας στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Πυροβόλησαν και εκτέλεσαν δύο σκυλιά στον Περίβολο Σαντορίνης

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

Επιλεκτική η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. και προς τους δράστες που κακοποιούν ζώα

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Γιωργος

    Ειναι ξεκαθαρο οτι μπροστα μας εχουμε με ονομα και επωνυμο ενα απο τα χιλιαδες ανθρωποειδη που δηλωνει απροκαλυπτα οτι δεν θελει κανενα ζωο και οτι ευχαριστως θα τα θανατωνε.
    Ειναι επιτακτικη αναγκη,το συγκεκριμενο σοβαρα προβληματικο ατομο,να μαζευτει με ο,ποιοδηποτε τροπο διοτι η συμπεριφορα του εχει ξεπερασει τα ορια προ πολλου.
    Να γνωριζει οτι σε περιπτωση που συμβει κατι στα ταλαιπωρα αυτα πλασματα,θα θεωρηθει ο Νο 1 υπευθυνος,με ο,τι συνεπαγεται αυτο,καθ'οτι,οταν καποιος ειναι ετοιμος να προξενησει κακο,θα πρεπει να ειναι ετοιμος να υποστει και τις συνεπειες.

  2. gogo

    Πειτε στον "κύριο", αντι να χρησιμοποιει τον αφθονο ελευθερο του χρονο σκαβοντας δρομους, να παει να σκαψει στη χωματερη μπας και βρεθει το παιδακι!!!Για να μην αναφερθω στο γεγονος οτι ουσιαστικα καταστρεφει δημοσια περιουσια και θα επρεπε να αντιμετωπισει τις συνεπειες των πραξεων του!!!

  3. gogo

    Πειτε στον "κύριο", αντι να χρησιμοποιει τον αφθονο ελευθερο του χρονο σκαβοντας δρομους, να παει να σκαψει στη χωματερη μπας και βρεθει το παιδακι!!!Για να μην αναφερθω στο γεγονος οτι ουσιαστικα καταστρεφει δημοσια περιουσια και θα επρεπε να αντιμετωπισει τις συνεπειες των πραξεων του!!!

  4. MARIA

    Εγώ θα έλεγα να καταστρέψουν το σπίτι του
    γιατί τον δρόμο μπορεί να τον χρησιμοποιούν & άλλοι.

    φυσικά να γίνει καταγγελία εις βάρος του για όσα κάνει & όσα δεν έχει κανεί εις βάρος των ζώων.

    Αυτό το νησί θα μπορούσε να είναι πρότυπο για τα άλλα νησιά.

  5. μαρί

    Αλώθηκε το μυαλό τους από το χρήμα!
    Αν η καταστροφή δημόσιας περιουσίας δεν τιμωρείτε εκεί καταστρέψτε το δρόμο για το σπίτι του μπουρτζόβλαχου προέδρου!
    Ντροπή στο κωλοχώρι των απολίτιστων.Ντροπή και στους υπόλοιπους σαντορινιούς που παρά τον πλούτο του νησιού παραμένουν τόσο απολίτιστοι!

  6. Βασίλης

    Συγγνώμη υπάρχει πρόεδρος που μπαζώνει κομμάτι αυτής της χώρας με το έτσι θέλω και δεν βρίσκεται ακόμα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής; Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε σαν πολιτισμός για να αντιδράσουμε; Γιατί το καθίκι αυτό κυκλοφορεί ελεύθερο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.