Στηρίξτε μας

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

10 Οκτωβρίου 2015 14:50 | Καταγγελίες
Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τις ευθύνες του Δήμου Θήρας για το θέμα της διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σχετικά με το καταφύγιο της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας (S.A.W.A.) αναλύει σε ανακοίνωση του ο φιλοζωικός φορέας φέρνοντας στη δημοσιότητα και άλλες παραμέτρους, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνώστες, καθώς επίκειται και η δίκη για την υπόθεση η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2015 στο Πταισματοδικείο Σαντορίνης.

Santorini2015Οι εθελοντές που βοηθούν το έργο της Ε.Ζ.Θ. είναι κυρίως ξένοι και χθες διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτή την απόφαση του Δήμου Θήρας να πετάξει στο δρόμο τα ζώα που φροντίζουν.

Η Ε.Ζ.Θ. επισημαίνει μεταξύ άλλων την άρνηση της Εκκλησίας, παρά τη θετική στάση του μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνειου, να παραχωρήσει μια έκταση στην περιοχή του Πύργου ώστε να μεταφερθούν εκεί τα ζώα τα 100 σκυλιά – για 38 από τα οποία έχουν βρεθεί ήδη εκείνοι που θα τα υιοθετήσουν – και τα 20 γέρικα γαϊδουράκια.

Santorini10-2015 (3)Τα ζώα φροντίζονται από τους εθελοντές και οι συνθήκες στο καταφύγιο είναι εξαιρετικά καλές και για τα σκυλιά και για τα γαϊδούρια.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου ο ηγούμενος της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Θήρας Δαμασκηνός ζήτησε από την πρόεδρο της ένωσης Χριστίνα Καλούδη – όταν τον επισκέφθηκε μαζί με δύο αντιδημάρχους για να συζητήσουν την πιθανότητα παραχώρησης του χώρου – να σκοτώσει (!) τα ζώα και να ασχοληθεί με κάτι σοβαρότερο... δηλαδή να δώσει χρήματα στις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις! Ενώ μεταξύ άλλων της είπε ότι αν θέλουν το κτήμα στην περιοχή του Πύργου, αφού η Ε.Ζ.Θ. σύμφωνα με τον ηγούμενο είναι προσοδοφόρα επιχείρηση (!), μπορούν να το νοικιάσουν καταβάλλοντας μηνιαίο ενοίκιο 5.000 ευρώ!

Φυσικά η Ε.Ζ.Θ. επισημαίνει στην ανακοίνωση της τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Καρτεράδου ο οποίος επιδιώκει ποικιλοτρόπως την αξιοποίησης της περιοχής γι' αυτό και παρουσιάζει το καταφύγιο ως πηγή όχλησης - αν και βρίσκεται μακριά από τον οικισμό - και μόλυνσης του περιβάλλοντος ενώ συχνά κατηγορεί ακόμα και τα γαϊδούρια που ζουν στον περιφραγμένο χώρο ως υπαίτια για ζημιές σε διπλανά χωράφια!

Σαντορίνη: Έκκληση βοήθειας για τα σκυλιά που πετάει στο δρόμο ο Δήμος Θήρας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου: «Απαράδεκτη και θρασύδειλη η συμπεριφορά του Δήμου Θήρας ο οποίος επί 7 συναπτά έτη συλλειτουργεί το Καταφύγιο αδέσποτων με την Φιλοζωική Οργάνωση του νησιού SAWA και προκειμένου να αποφύγει νομικές κυρώσεις ή να εργαστεί εντατικά ώστε να βρει εναλλακτικό χώρο, επιλέγει την “εύκολη” λύση του να βγάλει 100 αδέσποτους σκύλους και 20 γέρικα γαϊδουράκια στους δρόμους της Σαντορίνης, ενός από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως...

Το Καταφύγιο SAWA από το 2008 έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 1.000 αδέσποτα, που κατάφεραν να υιοθετηθούν σε οικογένειες και έχει προσφέρει ζεστασιά και αξιοπρεπή ζωή σε περισσότερα από 200 γαϊδουράκια και μουλάρια στη δύση της ζωής τους - τα ίδια ζώα άλλωστε που ακούραστα δούλεψαν για να χτίσουν και να αναπτύξουν το νησί αυτό.

SantoriniDromos24-25-3KarteradosΤον χωματόδρομο που οδηγεί μέσω ενός ξερού ρέματος προς το καταφύγιο σκάβει ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να μην μπορούν οι εθελοντές με οχήματα να πλησιάσουν και να βοηθήσουν τα ζώα!

Τα τελευταία 5 χρόνια δεχόμαστε αδυσώπητο και βρώμικο πόλεμο από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Καρτεράδου, κ. Ιωάννη Ρούσσου, που έχει κάνει τα πάντα για να σαμποτάρει το Καταφύγιο το οποίο, ας σημειωθεί ότι εδρεύει σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως που ανήκει στον Δήμο Θήρας.

Οι συχνότερες τακτικές του είναι να κλείνει τον μοναδικό χωματόδρομο που οδηγεί στο Καταφύγιο, αποκλείοντας την μετάβαση των εθελοντών και καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση της υδροφόρας και των φορτηγών που μεταφέρουν νερό και τρόφιμα στα ζώα. Και φυσικά έχει προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις σε πολλούς φορείς οδηγώντας την Φιλοζωική ακόμα και τον ίδιο τον Δήμαρχο του νησιού κ. Νικόλαο Ζώρζο στα δικαστήρια...

SantoriniEgataleleimenaΚαι αυτά τα δύο ζώα εγκαταλείφθηκαν έξω από το καταφύγιο τον Νοέμβριο του 2014.

Σήμερα 9 Οκτωβρίου ο Δήμος Θήρας αποφάσισε να έρθει και να απομακρύνει με εργάτες τους πρώτους σκύλους από το Καταφύγιο μας και να τους βγάλει στο δρόμο, εθελοντές της φιλοζωικής έδωσαν ως απάντηση ένα ηχηρό ΟΧΙ:
• Μας πήρε 7 χρόνια να μαζέψουμε την κατάσταση με τα αδέσποτα στο νησί και σε ένα χειμώνα θα πάμε δεκαετίες πίσω.
• Δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουμε τον αριθμό των αδέσποτων χωρίς καταφύγιο, προκειμένου να στειρωθούν και να εμβολιαστούν.
• Τα αδέσποτα θα σχηματίσουν αγέλες σε κάθε χωριό με τα αντίστοιχα προβλήματα στις αναρίθμητες πλέον τουριστικές επιχειρήσεις.
• Τα αδέσποτα θα στραφούν προς τα οικόσιτα ζώα, πρόβλημα που υφίσταται ήδη και απλά οι κάτοικοι θα ξεκινήσουν πάλι να τα θανατώνουν με τουφέκια και φόλες
• Σίγουρα η εικόνα αυτή δεν θα κολακέψει καθόλου την χώρα μας στα μάτια των 2 εκατομμυρίων και πλέον τουριστών που περνάνε από το νησί
• Τα μισά από αυτά τα σκυλιά είναι κουτάβια και δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης
• Από τα υπόλοιπα μόνο τα 25 είναι στειρωμένα και στο σύνολό τους 38 ζώα είναι ήδη υιοθετημένα και περιμένουν πτήσεις για να μεταφερθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Η Φιλοζωική Θήρας έχει αναζητήσει και αναζητάει παντού εναλλακτικό χώρο μεταφοράς του Καταφυγίου, ακόμα και στον Ηγούμενο της Μονής αποτάθηκε, καθώς γη υπάρχει ανεκμετάλλευτη στην ιδιοκτησία της και η απάντηση ήταν “κάντε τους ευθανασία και βοηθήστε αντί αυτών τις μητέρες που προβαίνουν σε εκτρώσεις… και εφόσον η Φιλοζωικής σας είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση, που δέχεται επιχορηγήσεις εκατοντάδων χιλιάδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γη της μονής καταβάλλοντας ενοίκιο 5.000 ευρώ το μήνα”…

Αυτή είναι η γνώμη κάποιων για τo έργο της Φιλοζωική και την προσφορά των εθελοντών… ΔΕΝ αρνούμαστε να μεταφερθούμε αλλά αρνούμαστε το να πετάξουμε τα ζώα στο δρόμο και ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ να εκκενώσουμε το Καταφύγιο στο μεγαλύτερό αριθμό που μπορούμε και να βρούμε δικό μας χώρο να φιλοξενήσουμε τα υπόλοιπα ζώα… έργο άλλωστε που θα έπρεπε να είχε φροντίσει ο ίδιος ο Δήμος Θήρας…» καταλήγει στην ανακοίνωση του η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας.

Διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο Θήρας

Ο Νικόλαος Ζώρζος ο δήμαρχος Σαντορίνης έχει ευθύνη για όσα γίνονται εκεί εις βάρος των ζώων και εκείνων που τα φροντίζουν. Διαμαρτυρηθείτε στη σελίδα του στο facebook ή στα τηλέφωνα του Γραφείου Δημάρχου: 2286360110, 2286360101, 2286360183 email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Παραπληροφορεί τον κόσμο και λασπολογεί εις βάρος της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας ο ηγούμενος Δαμασκηνός

Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Κερδοφόρος επιχείρησης η Φιλοζωική Ένωση Σαντορίνης

Ένωση Ζωοφίλων Θήρας: Η υποστήριξη σας κρατάει αυτά τα ζώα στη ζωή!

Σαντορίνη: Πετούν στον δρόμο τα σκυλιά του καταφυγίου και διώκουν εκείνους που φροντίζουν τα γαϊδούρια

Έφτιαξαν τον δρόμο που μπάζωσε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου για να βλάψει τα ζώα

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Δεν θέλουν το καταφύγιο αλλά εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα ζώα τους

Αποκλεισμένο το καταφύγιο στη Σαντορίνη επειδή κάτοικοι δεν θέλουν τα ζώα εκεί

Σαντορίνη: Ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καρτεράδου μπαζώνει τον δρόμο και αποκλείει την πρόσβαση στο καταφύγιο

Σαντορίνη: Ο υποψήφιος δήμαρχος μεθυσμένος έσερνε τον σκύλο που χτύπησε με το Ι.Χ. του

Γιατί η Αστυνομία δεν επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στον δημ. σύμβουλο που έσερνε τον σκύλο στη Σαντορίνη;

80χρονος Έλληνας πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο στη Σαντορίνη

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

16 Σχόλια

 1. Γ.Μ.

  Εδώ από ότι καταλαβαίνω λεφτά υπάρχουν κ εκμετάλλευση γίνεται. Γιατί τα βάζετε με τον ηγούμενο ο οποός θα έδινε τα χρήματα για έναν επίσης καλό σκοπό??? Πως πρέπει να βοηθάμε τα ζωντανά είναι αλήθεια. Να καταγγέλουμε την κακομεταχείρησή τους να δικάζονται επιτέλους οι βασανιστές τους. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ομως ο ηγούμενος παραθετει κάποια πράγματα για τα οποία θα επρεπε να αναρωτηθούμε..και όχι να τον κατηγορούμε οτι τα τρωει..

  1. Θάνος

   «Όταν οι άνθρωποι προβάλλουν τα ζώα & παραβλέπουν τον Συνάνθρωπο, τότε γίνονται οι ίδιοι «άλογοι & παράλογοι»....»

   Ενώ όταν κάνουν Επάγγελμα τον λόγο του θεού & Χρυσάφι τον πόνο του ιησού τι είναι ηγούμενε;

  2. αννα

   Την ειδαμε την απάντηση σας π. Δαμασκηνε!Δημοσιευτηκε αυθημερον. Ειδαμε οτι εχετε 40 μετοχια κλπ. Ποσες εκατονταδες στρεμματα αραγε;; Κανονικα ΟΛΕΣ οι γαιες και τα μετοχια σας θα επρεπε να εχουν δημευτει, να κρατατε μονο ΟΣΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ. Δηθεν εχει παραχωρηθει η μοναστικη περιουσια, πως αυγαταινει συνεχώς;; Δεν εχει καμια δουλεια καμια Μονη να ασχολειται με περιουσιες και χρηματα. Δεν μπορειτε να δουλευετε ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΟΥΣ. Νροπη και αισχος.

 2. Ditta

  Ο..... "δημοκρατης" δημαρχος, εσβησε το ποστ και ολα τα σχολια ανθρωπων απο ολον το κοσμο που τον κραζανε για την απαραδεκτη συμπεριφορα του απενταντι στο καταφυγιο γιατι δεν αντεχει την κατακραυγη η δεν θελει να του..χαλαμε την ζαχαρενια του και την εικονα του νησιου, κατα πως θελει να την πλασαρει! Κοινως μας λεει σε ολους 'δεν παει να λετε βρε @#^*^ οτι θελετε.... εγω θα κανω αυτο που θελω για να τα κονομησω γερα!" Αδιαφορια και στρουθοκαμηλισμος σε ολο του το μεγαλειο. Νομιζει οτι με το να κρυβει το κεφαλι του στην αμμο δεν φαινεται αλλα.... δυστυχως φαινεται ο κ......ς σας κυρ δημαρχε!

  1. αννα

   Η Σαντορινη ειναι πασιγνωστη. Και ο δημαρχος και οι καλογεροι εκτιθενται ανεπανορθωτε σε ολη την υφηλιο και τους αξιζει!

 3. Γκρίντζαλη Ελενα

  υπάρχει γραφείο στις Βρυξέλλες να τον καταγγείλετε, καθώς να αναγκασθεί ο Αρχιεπίσκοπος να του "τραβήξει τα λουριά" & να πάρει θέση!

 4. Παπαδάκη Εύη

  Ο Ηγούμενος πρότεινε άμεση λύση για τα αδέσποτα! Μες την αγάπη η καρδιά του από την απομόνωση και τις πολλές προσευχές!!!

 5. Χρήστος

  Πρωτοφανής αθλιότητα. Καλά θα κάνουν τα κανάλια να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα που προσβάλλουν την υπάστασή μας ως ανθρώπων.

 6. Μολοσσίς Απειρωτάν

  Το θέμα σας είναι να εκτεθεί ο ηγούμενος ή να βοηθηθούν τα ζώα;
  Αλλάξτε τίτλο, γιατί όλοι μιλάνε για τον ηγούμενο, αλλά κανείς για τον δήμαρχο (που φέρει την ευθύνη που διώχνει τα ζώα, που χαλάει τους δρόμους με απότερο σκοπό να εμποδίσει τους εθελοντές κτλπ) ή τα κυρίως θύματα που είναι τα ζώα. Με τον τίτλο δεν βοηθάτε πουθενά και κυρίως τα ζώα.
  Είστε απαράδεκτοι.

  1. Πολυδευκης

   Το θεμα ειναι να εκτεθουν οσοι ειναι "ανθρωποι" στα λογια και οχι στις πραξεις..οσο για τον "Ηγουμενο" ας τα πει με τον κυριο του, κατα ποσο ειναι "Χριστιανος" η οχι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.