Στηρίξτε μας

Διοργάνωσαν «φιέστα» στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. εκεί που τα ζώα περνούν μαρτύρια

5 Οκτωβρίου 2011 13:43 | Επικαιρότητα
Διοργάνωσαν «φιέστα» στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. εκεί που τα ζώα περνούν μαρτύρια

Σιωπηρή συγκέντρωση - διαμαρτυρία φιλοζωικών συλλόγων, ομοσπονδιών και πολιτών έξω από τον χώρο του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) πραγματοποιήθηκε χθες στον Σχιστό Αττικής. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν μοιράζοντας υλικό για τις άσχημες συνθήκες λειτουργίας, τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο, τις συνθήκες αδιαφάνειας και την έλλειψη συνεργασίας της διοίκησης του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

Η συγκέντρωση - διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στον αντίποδα φιέστας με πολιτικούς παράγοντες, που οργάνωσε η διοίκηση του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να «γιορτάσει» την ημέρα των ζώων. Μέσα στον χώρο της εκδήλωσης μετά από απαίτηση των συγκεντρωθέντων μπήκε η Νάντια Ζόμπολα, η οποία και εξέθεσε τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων για τις άσχημες συνθήκες, που επικρατούν στο διαδημοτικό κυνοκομείο.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Φιλοζωικών Σωματείων παρευρέθηκαν στην διαμαρτυρία και μέλη τους μοίρασαν ανακοίνωση σχετικά την Ημέρα των Ζώων, την κατάσταση στο σκλαβοπάζαρο του αίσχους στον Σχιστό και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ..

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορούν «ετσιθελικά» να αποκλείουν τα φιλοζωικά σωματεία από τις λειτουργίες του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και ότι μόνο η παρουσία των σωματείων εκεί, μπορεί τελικά να εγγυηθεί τις σωστές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας τονίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ώστε τόσο το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. όσο και τα υπόλοιπα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας να πάψουν να είναι χώρος όπου στοιβάζονται, ασυλοποιούνται και ξεχνιούνται ζώα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. & ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ζητούν από τον υπ. Δικαιοσύνης να καταργήσει τον νόμο περί παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στον Σχιστό Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

Ο νόμος 4509/2017 δίνει δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία/συλλόγους σε δίκες για κακοποίηση/θανάτωση ζώου

Συνεργασία των δύο συνδέσμων δήμων (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα

Με γελοιότητες ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. επιδιώκει να μειώσει το τεράστιο έργο εκατοντάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται & μέσω της Π.Φ.Π.Ο.

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Απειλεί με μηνύσεις o ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. όσους συκοφαντούν το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και το έργο του

Με πόση ευκολία στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αποφασίζουν τη θανάτωση σκυλιών;

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Δημαρά για τις καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Σώθηκαν τα τρία σκυλιά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που οι «αρμόδιοι» είχαν «καταδικάσει» σε θάνατο!

Θεσσαλονίκη: Κακή η διαχείριση των αδέσποτων από τον ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Θάνος

    ΄΄Η συγκέντρωση - διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στον αντίποδα φιέστας με πολιτικούς παράγοντες, που οργάνωσε η διοίκηση του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να «γιορτάσει» την ημέρα των ζώων.΄΄
    ----
    Τόσο λιγούρα για πανηγύρια είναι οι πολιτικοί παράγοντες που ισοπεδώνουν τα πάντα;
    Ή δεν έχουν ιερό και όσιο και πανηγυρίζουν για τα πάντα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.