Στηρίξτε μας

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στον Σχιστό Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

28 Νοεμβρίου 2017 18:29 | Επικαιρότητα
Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στον Σχιστό Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

«Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδεσπότων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) στο Σχιστό.» επισημαίνει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

TsironisDikepaz 1

Και εξηγεί: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε από τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου για τη λειτουργία του ΔΙΚΕΠΑΖ, αναφορικά με την περισυλλογή, καταγραφή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά όρια των Δήμων τα οποία είναι μέλη του, καθώς επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις (ιατρεία, χειρουργείο, χώρους φιλοξενίας ζώων, αποτεφρωτήρα).

Στα πλαίσια δε επικείμενης τροποποίησης του υφιστάμενου Νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4039/2012) ο Αναπληρωτής Υπουργός συνομίλησε τόσο με τη Διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ όσο και με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι διατύπωσαν απόψεις αναφορικά με τη βελτίωση του Νόμου, προκειμένου να βελτιωθούν έτι περαιτέρω οι συνθήκες ευζωίας των αδέσποτων ζώων και να περιοριστούν φαινόμενα κακοποίησής τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Σύνδεσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά

«Τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος Υπουργός για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Γιάννης Τσιρώνης. Τον Αναπληρωτή Υπουργό υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Αντιπρόεδρος Δημοσθένης Σταματάτος, τα παρευρίσκοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Τσατσαμπάς, Ανδρέας Λεωτσάκος, Γιώργος Γκόγκος, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Στράτος Δασκαλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ Γιάννης Πάχος και ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε στην αίθουσα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Αντιπρόεδρο Δημοσθένη Σταματάτο για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και τις υπηρεσίες που προσφέρει, σε ότι αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στους 18 Δήμους – μέλη του.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ διαθέτει πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, χώρους διαμονής και εκτόνωσης των ζώων, εγκαταστάσεις διοίκησης, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων όλο το 24ωρο, σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων με επαναχρησιμοποίηση όλων των κατεργασμένων υδάτων και αποτεφρωτικό σύστημα χαμηλού δυναμικού.

Μετά την ενημέρωσή του, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, κυρίως λόγω χρηματοδότησης, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει και τις προτάσεις των αντιπροσώπων Φιλοζωικών Σωματείων από όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Καρακώστας, σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γιάννης Δημητράκης Νομικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού.

Μετά τη συζήτηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του ΠΕΣΥΔΑΠ και τις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και συνομίλησε με το κτηνιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΔΙΚΕΠΑΖ, αλλά και φιλόζωους που εκείνη τη στιγμή επισκέπτοντας τις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ, στα πλαίσια του εβδομαδιαίου επισκεπτηρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αναπληρωτής Υπουργός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΔΙΚΕΠΑΖ και το ποιοτικό έργο που επιτελείται. Τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες έκδοσης ΚΥΑ για την έγκαιρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τους συμβούλους του Υπουργείου για την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου και την ευαισθησία στα αδέσποτα ζώα. Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, μετά την αποχώρηση του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισε :«Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα καλός γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Αφουγκράστηκε τα προβλήματα του Κέντρου και με ενημέρωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει αυτή την πρότυπη μονάδα».

Διαβάστε επίσης:

Και η Κ.Ε.Δ.Ε. κατά Γ. Τσιρώνη για την αλλαγή προς το χειρότερο της νομοθεσίας που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα

«Ευθανασίες» χωρίς έλεγχο & μειώσεις ποινών για κακοποίηση ζώων ζητάει εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (βίντεο)

Ο Γ. Τσιρώνης θα αλλάξει προς το χειρότερο για τα ζώα τη νομοθεσία που τα προστατεύει;

Συνάντηση Π.Φ.Π.Ο. με τον Γ. Πατούλη για κοινές δράσεις με την Κ.Ε.Δ.Ε. για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Απειλεί με μηνύσεις o ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. όσους συκοφαντούν το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και το έργο του

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Δημαρά για τις καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.