Στηρίξτε μας

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπάκτου τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα

6 Ιουλίου 2012 16:21 | Επικαιρότητα
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπάκτου τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα

Η σιωπή του Δήμου Ναυπακτίας είναι χρυσός;

Ο Δήμος Ναυπακτίας αν και δεσμεύτηκε – δια στόματος του αντιδημάρχου του Χρήστου Σαλαμούρα – ότι θα τοποθετηθεί επίσημα για τις καταγγελίες σχετικά με τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των ζώων εντός και εκτός του παράνομου δημοτικού κυνοκομείου, τελικά δεν το έκανε!

Όμως σε ανοιχτή επιστολή προχώρησε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπάκτου, Αργυρώ Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη, η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και κατηγορείται, ότι πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από γεγονότα, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω των Μ.Μ.Ε. από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην ιστοσελίδα www.nafpaktianews.gr δημοσιεύτηκε χθες η ανοιχτή επιστολή που απεύθυνε προς όλους η κα Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη, η οποία βρήκε τα πάντα καλώς καμωμένα! Αναφέρεται στην αναγκαιότητα αυτής της πρόχειρης κατασκευής, στην οποία μαντρώθηκαν τα ζώα.

Δεν είδαμε όμως να απαντάει σε καμιά από τις κατηγορίες, που τις απευθύνουν από τον περασμένο Φεβρουάριο τα μέλη του συλλόγου της (για στειρώσεις που δεν γίνονται, για υιοθεσίες που δεν γίνονται, για κουτάβια που δεν προφυλάσσονται, για χρήματα από τον δήμο που δεν εισπράττονται κ.ά.).

Δεν διαβάσαμε πουθενά η πρόεδρος να αναφέρει, αν τελικά γίνονται συστηματικές στειρώσεις (αρσενικών και θηλυκών ζώων), αποπαρασιτώσεις, τοποθετήσεις τσιπ, αν έχουν μπει δημοτικές ποτίστρες και ταΐστρες για όσα ζώα ακόμα περιφέρονται.

Το ποιος αδειάζει το νερό των ζώων, θα το διαπιστώσουν προφανώς μετά από έρευνα οι αστυνομικοί κατ’ εντολή του εισαγγελέα, αφού στην Εισαγγελία έχει απευθυνθεί η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προκειμένου βάσει των όσων βγήκαν στη δημοσιότητα, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι.

Ελπίζουμε, να μάθουμε, γιατί στειρώνονται μόνο τα αρσενικά ζώα, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος δεν μας εξήγησε, γιατί αυτό συμβαίνει. Υποθέτουμε, ότι η στείρωση των αρσενικών ζώων έρχεται φτηνότερα!

Η κα Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη, λόγω ιδιότητος, θα έπρεπε, να γνωρίζει, ότι ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει τη μόνιμη παραμονή ζώων στα κυνοκομεία είτε αυτά είναι νόμιμα κατασκευασμένα ή παράνομα.

Στόχος της δημοτικής αρχής πρέπει, να είναι η στείρωση όλων των ζώων, η κτηνιατρική φροντίδα όπου απαιτείται, το τάισμα και το πότισμα τους. Μόνο έτσι ο πληθυσμός των ζώων περιορίζεται και ελέγχεται.

Η κα Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη δεν λέει τίποτα για το έγγραφο (υπ.αρ. 208/2-1-12) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και για την αυτοψία, που έκανε στον χώρο το Τμήμα Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 2/4/2012, ώστε ο Δήμος Ναυπακτίας να προχωρήσει σε δημιουργία νόμιμων εγκαταστάσεων, και να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα εντός συγκεκριμένης προθεσμίας την οποία φυσικά η δημοτική αρχή δεν τήρησε.

Η κα Γιαννοπούλου – Μαυρομύτη αναρωτιέται όμως - αφελώς κατ' εμάς - γιατί κάποιοι στοχοποιούν ή ασχολούνται με τα αδέσποτα της Ναυπάκτου, ενώ παντού συμβαίνουν τα ίδια! Εμείς ως www.zoosos.gr της απαντάμε, ότι κάποτε από κάποιους πρέπει, να γίνει μια αρχή!

Ολόκληρη η επιστολή

«Φίλες και φίλοι
Νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας τη Ναύπακτο. Ένα θέμα που για μια ακόμα φορά ήρθε στο προσκήνιο και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ο στόχος αυτών που ανακινούν κατά διαστήματα το θέμα αυτό, δεν είναι άλλος παρά να χτυπήσουν για τους δικούς τους λόγους τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες που έχει η τακτική αυτή τόσο για τα αδέσποτα ζώα, όσο και για την πόλη μας.

Στην πόλη της Ναυπάκτου, πριν από δύο περίπου χρόνια στον κήπο του Ξενία στο κέντρο της πόλης, σε ένα χώρο που δυστυχώς βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών, τα οποία περιφέρονταν στην πόλη και στην παραλία του Γριμπόβου, έχοντας δημιουργήσει αγέλες.

Με αυτό τον τρόπο προκαλούσαν ανησυχία και φόβο στους περιοίκους, στους διερχόμενους στα παιδιά στις παιδικές χαρές και στους επισκέπτες της πόλης με αποτέλεσμα η κοινωνία να στρέφεται εναντίων των ζώων και να παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις που τα σκυλιά θανατώνονταν με απάνθρωπο τρόπο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που προκαλούσε μεγάλο κακό στα ζώα και στην πόλη μας ως φιλοζωικό σωματείο, απευθυνθήκαμε στο δήμο προκειμένου να προστατέψει τα ζώα.

Γνωρίζοντας και κατανοώντας ότι η οικονομική συγκυρία είναι τραγικά δύσκολη και γι’ αυτό υπάρχει δυσκολία να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει κυνοκομείο, ζητήσαμε από τον δήμο ένα χώρο για να μεταφερθούν τα αδέσποτα και του υποδείξαμε τη δημιουργία πρόχειρης κατασκευής.

Ο δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, δημιούργησε πρόχειρη κατασκευή, εξασφάλισε παροχή νερού με υδροφόρα του δήμου, που πολλές φορές εσκεμμένα με παρέμβαση τρίτων έχει αδειάσει το νερό. Επίσης μας χορηγεί στειρώσεις και τροφές ζώων.

Ως φιλοζωικό σωματείο, έχουμε αναλάβει την καθημερινή φροντίδα των ζώων στο συγκεκριμένο χώρο και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που ανακύπτουν έτσι ώστε να φροντίσουμε τα ζώα.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς, καθώς το σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να προστατέψουμε τα ζώα.

Σ’ αυτή την προσπάθεια του φιλοζωικού σωματείου στοχεύουμε να μας βοηθήσει ο δήμος να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των ζώων. Καταγγέλλουμε όμως απερίφραστα, τις ενέργειες διάδοσης κατά διαστήματα ανυπόστατων κατηγοριών για το θέμα των αδέσποτων ζώων που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.

Μας προκαλεί οργή αλλά και βαθύτατη θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι, που χρησιμοποιούν τα ζώα προβάλλοντας δήθεν τα φιλοζωικά τους αισθήματα με στόχο να συγκινήσουν πραγματικά φιλόζωους, ενώ στην πραγματικότητα κινούνται από ιδιοτελείς σκοπούς.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές κάνουν κακό στα ζώα, αλλά και στο σύνολο της Ναυπάκτου. Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί περιοδικά στοχοποιούνται τα αδέσποτα της Ναυπάκτου.

Έχουν ψάξει τι γίνεται σε άλλες περιοχές; Όλοι γνωρίζουμε, ότι είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα. Γιατί στοχοποιείται από συγκεκριμένα άτομα μόνο η Ναύπακτος;

Ως σωματείο απευθύνουμε θερμή έκκληση σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα να σταματήσουν αυτού του είδους την τακτική που πλήττει ανεπανόρθωτα τα αδέσποτα και την πόλη μας.

Για το δ.σ. του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπάκτου
Η πρόεδρος
Ρούλα Γιαννοπούλου».

Διαβάστε επίσης:

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Στειρωμένα μόνο τα 25 από τα 150 σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Θα απελευθερώσουν 150 σκυλιά αδιαφορώντας για την τύχη τους (βίντεο)

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην παραλία της Ψάνης στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Βρήκε 7 κουτάβια πνιγμένα μέσα σε τσουβάλι & πεταμένα στη θάλασσα στην Ψάνη

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου και τον πέταξε στη θάλασσα!

Ναύπακτος: Έπνιξε τον σκύλο μέσα στο τσουβάλι πετώντας τον στη θάλασσα

Ναύπακτος: Βρήκαν 8 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

Δάφνη Ναυπακτίας: Έκκληση για τη φροντίδα - φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου ράτσας Πόιντερ

O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

Ναύπακτος: Βρήκε το κουτάβι νεκρό κλεισμένο σε τσουβάλι πεταμένο στην παραλία του Πλατανίτη

Βρήκε τον σκύλο νεκρό, καρφωμένο σε στύλο της Δ.Ε.Η. στην Αναβρυτή της ορεινής Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Επικήρυξαν τον δράστη που έδεσε σκύλο με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στο Μόρνο

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι & τον πέταξε στο ποτάμι

Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο με το αυτοκίνητο του στο Ευπάλιο Φωκίδας

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

Έπνιξε με καλώδιο τον σκύλο και πέταξε το πτώμα του στην Βαριά Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό πυροβολημένο στο κεφάλι

Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό!

Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. κωστας

    συγκλιθηκε Δ.Σ. οπου ψηφιστηκε ως αποφαση το συλλογου αυτο το κειμενο ? ειναι ομοφωνη η αποφαση ? διοτι η επιστολη αυτη παρουσιαζεται σα να εκφραζει ολο το Δ.Σ. αν δεν εχει συγκλιθει και δεν εχει ψηφιστει ειναι λογος καθαιρεσης αυτος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.