Στηρίξτε μας

Διεξαγωγή έρευνας από το Γ.Ε.Σ. για τον σκύλο που φαντάροι πέταξαν ζωντανό σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

25 Μαρτίου 2018 14:30 | Καταγγελίες
Διεξαγωγή έρευνας από το Γ.Ε.Σ. για τον σκύλο που φαντάροι πέταξαν ζωντανό σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Εκατοντάδες πολίτες και χρήστες του διαδικτύου ενημέρωσαν σήμερα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Δ.Η.Ε.) και επικοινώνησαν και με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) ζητώντας τη δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία των τριών φαντάρων που εμπλέκονται σε περιστατικό άγριου βασανισμού σκύλου καθώς τον πέταξαν ζωντανό σε γκρεμό και μάλιστα δημοσιοποίησαν το «κατόρθωμα» τους στο facebook.

Το βίντεο έγινε γνωστό τα ξημερώματα σήμερα και το www.zoosos.gr μετά από έρευνα έμαθε ότι το έγκλημα συνέβη στο φυλάκιο Πληκατίου στην Κόνιτσα των Ιωαννίνων πριν από περίπου τέσσερις μήνες και ότι οι εμπλεκόμενοι οπλίτες έχουν πάρει πλέον απολυτήριο.

GESAnakoinosiPlikatiouKonitsasΗ σχετική ανακοίνωση.

Το Γ.Ε.Σ. για το θέμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα εξηγεί: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.». Δυστυχώς αυτό και πολλά άλλα συμβαίνουν εντός και εκτός στρατοπέδων παντού στην Ελλάδα.

Τι λέει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Η ανακοίνωση ΥΠ.ΕΘ.Α. για την κακοποίηση ζώου σε στρατιωτικό χώρο αναφέρει ότι: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.».

KammenosPanosTwitterApokleismosΕνοχλείται ο υπουργός όταν ζητάμε την παρέμβαση του για όσα συμβαίνουν στα ζώα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις;

O κ. Καμμένος ελπίζουμε κάποια στιγμή να αντιληφθεί το μέγεθος των όσων συμβαίνουν σε βάρος των ζώων στα στρατόπεδα παντού στην Ελλάδα. Εμείς επανειλημμένα έχουμε προσπαθήσει να τον πληροφορήσουμε και ως απάντηση λάβαμε τον αποκλεισμό του www.zoosos.gr από τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού στο twitter προφανώς γιατί θεώρησε ενοχλητικό να ενημερώνεται για εγκληματικές πράξεις...

Το σκυλί ενδεχομένως να ζει…

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Φιλοζωικής Κόνιτσας, την Σούλα Κοτσιάφτη, που μίλησε στο www.zoosos.gr, στο φυλάκιο του Πληκατίου που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο ορεινό χωριό υπάρχει ένα μοναδικό θηλυκό σκυλί που κάποιοι φαντάροι ταΐζουν. Εντούτοις αύριο θα γνωρίζουν αν πρόκειται για το ίδιο ζώο, που επέζησε, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει βίντεο ή φωτογραφικό υλικό για να μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση.

Σχετικά με την τιμωρία των δραστών

Οι δράστες εφόσον σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους - αφού παρθούν καταθέσεις με εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα - θα οδηγηθούν στο δικαστήριο αλλά όχι άμεσα, καθώς εν προκειμένω δεν έχουμε συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το έγκλημα μπορεί να το πληροφορηθήκαμε σήμερα αλλά  διαπράχθηκε μήνες πριν. Θυμίζουμε ότι οι ποινές για αδικήματα σε βάρος των ζώων (που νομικά είναι πλημμελήματα) είναι εξαγοράσιμες ή με αναστολή. Άρα κανείς δεν μπαίνει φυλακή, πλην εκείνων που δεν έχουν να πληρώσουν ή έχουν ποινικό μητρώο και διέπραξαν άλλο έγκλημα ενώ τους βαραίνει άλλη ποινή με αναστολή.

TwitterELASFantaroiKonitsaΚαι μέσω twitter η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε ότι σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση ή θανάτωση ζώου είναι 30.000 ευρώ εντούτοις θα πρέπει οι δράστες να καταδικαστούν. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πολύς χρόνος εξαιτίας των ρυθμών που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, εξαιτίας των πολλών αναβολών που συνήθως δίνονται.

To αδίκημα που βαραίνει τους δύο φαντάρους είναι αυτό της κακοποίησης του ζώου, ενώ ένας εκ των τριών θα πρέπει να διωχθεί και για τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο διαδίκτυο καθώς και αυτό είναι παράνομο. Οι δύο εκ των τριών εμπλεκομένων στο έγκλημα διέγραψαν το προφίλ τους στο συγκεκριμένο μέσο facebook καθώς δέχτηκαν εκατοντάδες ύβρεις και απειλές. Εντούτοις όλα τα στοιχεία τους τα έχουν οι αρχές.

Επαγγελματίας Οπλίτης κατήγγειλε τη δολοφονία δύο σκυλιών με φόλα εντός του στρατοπέδου Κόνιτσας

Στις 10 Μαρτίου 2018 στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε μια καταγγελία από ανώνυμο οπλίτη, ο οποίος ανέφερε τον υπαίτιο της δολοφονίας δύο σκυλιών με φόλες εντός του στρατοπέδου της Κόνιτσας. Δυστυχώς ο αυτόπτης μάρτυρας δεν κατήγγειλε το συμβάν στους ανωτέρους του ούτε απάντησε στο μήνυμα μας, καθώς του ζητούσαμε περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το έγκλημα, που ισχυριζόταν ότι γνωρίζει ποιος το διέπραξε.

EmailEPOPkonitsaΤο email που λάβαμε.

Συγκεκριμένα έγραφε τα εξής: «Στο παρακάτω μέιλ θα ήθελα να σας καταγγείλω ότι στο 583 Μ/Π ΤΠ Κόνιτσας, στις 9/3/2018 ώρα 23:20-23:30 ο κ… (που είχε υπηρεσία την εν λόγω μέρα) έριξε φόλα στα δύο σκυλιά του στρατοπέδου (Μπίλι και Σίμπα), με αποτέλεσμα αυτά να αφήσουν την τελευταία τους πνοή λίγες ώρες αργότερα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τις ψυχές τους, οφείλουμε να καταγγείλουμε το συμβάν και σας παρακαλούμε να προβείτε στις όποιες ενέργειες προβλέπονται για να δώσουμε έκταση στην δολοφονική αυτή ενέργεια. Σας ευχαριστώ πολύ, Ανώνυμος ΕΠΟΠ Ας αναπαυθεί η ψυχή τους εν ειρήνη».

Παραλήπτης του ίδιου email ήταν και η Φιλοζωική Κόνιτσας, η οποία είχε εμβολιάσει και γνώριζε καλά τα σκυλιά. Η εκπρόσωπος του σωματείου, όπως είπε στο www.zoosos.gr, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία, εντούτοις τα πτώματα των ζώων τα έθαψαν φαντάροι και ουδέποτε έγινε κτηνιατρική ιατροδικαστική εξέταση των σκυλιών για να αποδειχτεί η αιτία θανάτου τους.

Διαβάστε επίσης:

5-12-2019 η δίκη σε δεύτερο βαθμό των φαντάρων που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Μικρή η καταδικαστική ποινή για τους 3 φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Φαντάροι σε στρατόπεδο της Κόνιτσας Iωαννίνων πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό & ανέβασαν βίντεο στο facebook

Φιλοζωική Κόνιτσας: Ζωντανό το σκυλί που φαντάροι πέταξαν σε γκρεμό πριν από 4 μήνες στο Πληκάτι Ιωαννίνων (βίντεο)

Ρόδος: Καταδικάστηκαν με αναστολή 3 άνδρες που ως φαντάροι δήλωσαν ότι βασάνιζαν & σκότωσαν σκυλιά σε στρατόπεδο

Δεκάδες άγρια ζώα πεθαίνουν εγκλωβισμένα σε πολυβολεία – παγίδες στον Ακρίτα Κιλκίς

Τραγική παραμένει η κατάσταση με τα άρρωστα σκυλιά στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής & οι αρμόδιοι αδιαφορούν (βίντεο)

Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας: Εξίσωσε τους κτηνοβάτες με τους ομοφυλόφιλους (βίντεο)

Είδος υπό προστασία ο νεκρός καρχαρίας για την θανάτωση του οποίου είναι περήφανος ο Πάνος Καμμένος

Τυφλό Ροτβάιλερ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες & δεμένο σε περίφραξη εντός του Στρατοπέδου Κεραμωτής Καβάλας

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Φαντάροι καταγγέλλουν την εντολή για εξόντωση αδέσποτων στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Μέριμνας στον Σχιστό Κορυδαλλού

Έκκληση για την περίθαλψη του άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στο Κέντρο Διαβιβάσεων Αυλώνα

Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διεξάγει προανάκριση για τη θανάτωση σκύλου στον Αυλώνα

Η Στρατονομία ζητά τη συνδρομή του www.zoosos.gr στην έρευνα για τη θανάτωση της σκυλίτσας

Ο διοικητής εξαφάνισε τα αδέσποτα του στρατοπέδου στις Σάπες Ροδόπης;

Πολεμικό Ναυτικό: Φροντίζει τ’ αδέσποτα και δείχνει τον δρόμο στις Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Music

    Συγχαρητήρια στους γονείς....αυτών των τεράτων!!!!!Να μην τους αφήσουν...σε χλωρό κλαρί!!!! Την πατήσαμε......ΤΈΡΑΤΑ....Ούτε για φτύσιμο δεν αξίζουν....Να απολυθούν άμεσα από τις δουλειές τους.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.