Στηρίξτε μας

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

25 Νοεμβρίου 2014 18:18 | Καταγγελίες
Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Τη διενέργεια έρευνας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) ζητάει το φιλοζωικό σωματείο Ρόδου «Τυχερές Πατούσες» προκειμένου να διευκρινιστεί το αν φαντάροι βασάνισαν, σκότωσαν σκυλιά και τα έθαψαν στη συνέχεια στο φυλάκιο των Απολλώνων, στη Ρόδο όπως οι ίδιοι παραδέχονται στις 17 Νοεμβρίου ότι διέπραξαν σε συνομιλία, την οποία οι ίδιοι δημοσίευσαν στο facebook με αφορμή το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr για έναν σκύλο που θανατώθηκε από 74χρονο στην περιοχή των Καλυθιών.

Η συνομιλία αυτή καταγράφηκε από μέλη του φιλοζωικού σωματείου στις 19 Νοεμβρίου όπως μας εξήγησε η Γεωργία Διμέλλη, δικηγόρος και αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου και αντίγραφα της στάλθηκαν και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Όμως το φιλοζωικό σωματείο ζητάει την εμπλοκή του Γ.Ε.Σ. για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Και αυτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα οι τέσσερις άνδρες, που μετέχουν στη διαδικτυακή συζήτηση - και όπως δηλώνουν υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη περιοχή πριν από μερικούς μήνες - να ισχυριστούν πως έκαναν πλάκα, ό,τι είπαν δεν είναι αληθές, άρα δεν θα μπορούν και να διωχθούν καθώς η νομοθεσία διώκει τους δράστες όχι για τις προθέσεις τους αλλά γι’ αυτά που διέπραξαν.

Για το θέμα μάλιστα ενημερώθηκε γραπτώς και ο στρατηγός διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (Α.Σ.Δ.Ε.Ν.) και ο στρατηγός διοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (Α.Δ.Τ.Ε.).

Στην επιστολή που έστειλε το φιλοζωικό σωματείο αναφέρεται ότι «Στις 19.11.2014 μέλη του σωματείου μας, σε περιήγηση τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακάλυψαν συνομιλία, η οποία περιέγραφε διαπραχθείσες θηριωδίες στο φυλάκιο των Απολλώνων που βρίσκεται στη Ρόδο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα εμφανίζονται να συνομιλούν τρία άτομα τα οποία υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία στη μονάδα 542 της Ρόδου και απολύθηκαν από αυτήν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο 2014 αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους (…), (…) (γεν. 31.08.91) και (…) (γεν. 17.03.94). Οι προαναφερόμενοι σε ανάρτηση, από τον πρώτο, δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας με θέμα το ειδεχθές έγκλημα της θανάτωσης ενός σκύλου από 74χρονο, που πολτοποίησε το κεφάλι του με σφυρί στη Ρόδο στις 13.11.14, ανέπτυξαν συζήτηση με την οποία ομολογούν τον βασανισμό και την θανάτωση σκύλων στο προαναφερόμενο φυλάκιο κατά την στρατιωτική τους θητεία. Μάλιστα ομολογούν ότι ο τρόπος θανάτωσης ήταν το θάψιμο τον εν λόγω ζώων σε χώρο εντός του φυλακίου αυτού, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα πως τα σώματα αυτών βρίσκονται ακόμα μέχρι σήμερα θαμμένα εκεί.

Η συνομιλία αυτή αποτυπώθηκε από μέλη του σωματείου μας και στις 21.11.14 κατατέθηκε αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του θέματος. [...] ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ σεβόμενοι το λειτούργημα που με πίστη και αφοσίωση υπηρετείται άλλα και όντας βέβαιοι για τα φιλοζωικά αισθήματα σας, σας καλούμε να διερευνήσετε το περιστατικό και να πράξετε τα δέοντα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης αλλά και του σωματείου μας» καταλήγει η επιστολή.

Τι ισχύει για τ’ αδέσποτα στα στρατόπεδα

Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο τότε αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Καταδικάστηκαν με αναστολή 3 άνδρες που ως φαντάροι δήλωσαν ότι βασάνιζαν & σκότωσαν σκυλιά σε στρατόπεδο

Ρόδος: Το δικαστήριο άφησε ατιμώρητο τον 73χρονο που σκότωσε το σκυλί

Ρόδος: Σκότωσε χτυπώντας με σωλήνα το κουτάβι του γείτονα του

Ρόδος: Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστούν τα γαϊδούρια της Λίνδου μετά τις καταγγελίες

Ρόδος: Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν το γαϊδούρι που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του

Ρόδος: Οι τουρίστες διαμαρτύρονται για τα κακοποιημένα γαϊδούρια στη Λίνδο

Βρήκε τον σκύλο απαγχονισμένο σε δέντρο στην Ψίνθο της Ρόδου

Ρόδος: Κρέμασε τα σκυλιά, καταδικάστηκε, αλλά δεν θα τιμωρηθεί!

Ρόδος: Κρέμασε τον σκύλο κοντά στην εκκλησία

Ρόδος: Συνελήφθη ο βοσκός που παραδέχτηκε ότι εξοντώνει με φόλες άγρια και κατοικίδια ζώα

Ρόδος: Συνελήφθη 65χρονος που κατασκεύαζε & πωλούσε δόκανα για την σύλληψη άγριων ζώων

Ρόδος: Έκκληση για τον παράλυτο σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε ρέμα χτυπημένος από αυτοκίνητο

Ρόδος: Βρήκαν αποκεφαλισμένο ελάφι και ισχυρά απαγορευμένα δηλητήρια σε μάντρα βοσκών

Ρόδος: Αποκεφάλισαν το ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

Ρόδος: Έσωσαν το ελάφι που βρέθηκε να σέρνει με τα κέρατα ένα νεκρό Dama – dama

Ρόδος: Δολοφόνησε το ελάφι με εννιάβολα φυσίγγια

Ρόδος: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κυνηγάει παρανόμως με δόκανο

Ρόδος: Συνελήφθη κυνηγός με 169 ωδικά πτηνά αιχμάλωτα και 920 ξόβεργες

Ρόδος: Καταδικάστηκε ο άνδρας που έκοψε με ψαλίδι τα αυτιά του κουταβιού

Ρόδος: Τον συνέλαβαν γιατί δηλητηρίασε με φόλα κυνηγόσκυλο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Μαρικαιη Λιαρουτσου

    Παρακαλώ πολύ να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.Στη χώρα που γέννησε Πολιτισμό οι βάρβαροι δεν έχουν θέση.Εξοστρακίζονται.

  2. Vasilis

    Eίναι προφανές ότι έχουν διαπραχθεί φρικτά εγκλήματα. Αν οι διοικητές δεν αναλάβουν άμεσα δράση και δεν δώσουν άμεση βοήθεια για την εξιχνίαση των εγκλημάτων θα μιλάμε πια για προκλητική συνενοχή!
    Πρέπει να ενημερωθεί και το υπουργείο καθώς και η εισαγγελέας Αρείου Πάγου σε περίπτωση που οι διοικητές δεν προσφέρουν τη βοήθεια που οφείλουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.