Στηρίξτε μας

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

25 Νοεμβρίου 2014 14:29 | Καταγγελίες
Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

Την εξόντωση των σκυλιών που ζουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Καραϊσκάκης Β’» στο Χαϊδάρι κατήγγειλαν ανώνυμα φαντάροι που τηλεφώνησαν στην Κατερίνα Κούνουπα πρόεδρο του σωματείο «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου».

Όπως της είπαν τρία σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από άγνωστη αιτία πριν από μερικές μέρες και τους δόθηκε εντολή να τα θάψουν. Όμως, όπως της είπαν, στις αρχές Οκτωβρίου κατά την πρωινή αναφορά εκ μέρους των αρμοδίων καραβανάδων ειπώθηκε - ενώπιον όλων – ότι θα πάρει τιμητική αναφορά όποιος καταφέρει με οποιοδήποτε τρόπο να ξεφορτωθεί τα σκυλιά, που ζουν στο στρατόπεδο, εγκαταλείποντας τα είτε στην περιοχή του Σχιστού είτε στην Πάρνηθα.

Μάλιστα ειπώθηκε στους φαντάρους ότι είναι καλύτερα να μαζέψουν τα σκυλιά και με τα φορτηγό να τα μεταφέρουν στο βουνό – στη μέση του πουθενά χωρίς τροφή και νερό – καθώς εκεί θα είναι καλύτερα, γιατί δεν θα κινδυνεύουν από τα οχήματα του στρατοπέδου και τις φόλες!

Η κα Κούνουπα μιλώντας στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι έχουν έρθει αρκετές φορές σε επαφή με τους αρμόδιους του Στρατοπέδου για να βοηθήσουν στη μεταφορά των σκυλιών στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ώστε να στειρωθούν σταδιακά αλλά η επικοινωνία μαζί τους είναι προβληματική.

Μάλιστα πρόσφατα απαγόρεψαν την είσοδο και στην ηλικιωμένη γυναίκα που πήγαινε και τάιζε τα ζώα συστηματικά ενώ αν και εντός του στρατοπέδου ζει ένα πολύ άρρωστο σκυλί – πιθανότατα από λεϊσμανίωση – δεν έχει γίνει καμιά μέριμνα για να πιαστεί και να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο.

Τι ισχύει για τ’ αδέσποτα στα στρατόπεδα

Θυμίζουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για την εκτέλεση της σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, που συνέβη στις 11 Μαΐου 2012, ο τότε αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, απέστειλε εκ νέου διαταγή στους κατά τόπους διοικητές των στρατοπέδων, με την οποία υπενθυμίζει τις εντολές, που αφορούν τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων στα στρατόπεδα.

Σύμφωνα με αυτές, στις περιπτώσεις εμφάνισης αδέσποτων ζώων θα πρέπει να ειδοποιούνται οι Δήμοι (που έχουν και την αρμοδιότητα και την ευθύνη) και επικουρικά τα Φιλοζωικά Σωματεία, ώστε να γίνονται στειρώσεις, η σίτιση και οι θεραπείες των ζώων των ζώων που διαβούν στα στρατόπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Τραγική παραμένει η κατάσταση με τα άρρωστα σκυλιά στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής & οι αρμόδιοι αδιαφορούν (βίντεο)

Έκκληση για την περίθαλψη του άρρωστου σκύλου που βρίσκεται στο Κέντρο Διαβιβάσεων Αυλώνα

Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

Φόλα με θρυμματισμένα γυαλιά έδωσε στο πιο κοινωνικό σκυλί του Αυλώνα Αττικής

Παιδιά ξυλοκόπησαν άγρια αδέσποτο σκύλο στον Αυλώνα Αττικής

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διεξάγει προανάκριση για τη θανάτωση σκύλου στον Αυλώνα

Ο διοικητής εξαφάνισε τα αδέσποτα του στρατοπέδου στις Σάπες Ροδόπης;

Πολεμικό Ναυτικό: Φροντίζει τ’ αδέσποτα και δείχνει τον δρόμο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Αυτό είναι το άρρωστο σκυλί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. Γιώργος

    Όταν λέτε ότι τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου ενώ όχι ο άνθρωπος υποβαθμίζεται την έννοια ανθρωπότητα και δεν έχετε ιδέα τι πάει να πει άνθρωπος, παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι τα σκυλιά παρά τις προσπάθειες της διοίκησης καλώντας την φιλοζωική αμέτρητες φορές δεν βρήκε άκρη και τα σκυλιά βρίσκονται έξω Από τα εστιατόρια που τρώμε και όχι μόνο είναι έξω αλλά είναι και άρρωστα γεμάτα αίματα εκεί εγώ σαν άνθρωπος θα κοίταζα το καλό του συνανθρώπου μου απομακρύνοντας τα σκυλιά από μόνος μου αφού εσείς οι φιλόζωοι δεν το κάνετε .. Θα ανέβει και βίντεο και φωτογραφίες σύντομα από την κατάσταση που επικράτει εντός του στρατοπέδου γιατί προφανώς δεν έχετε ιδέα .. Απλά αναρωτηθείτε .. "άνθρωποι"

  2. δαπολα bossis marie christine

    δεν μπορω να το φανταστω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΠΙΕΣ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΜΩΡΙΑ

  3. Angel

    ->Μάλιστα ειπώθηκε στους φαντάρους ότι είναι καλύτερα να μαζέψουν τα σκυλιά και με τα φορτηγό να τα μεταφέρουν στο βουνό – στη μέση του πουθενά χωρίς τροφή και νερό – καθώς εκεί θα είναι καλύτερα, γιατί δεν θα κινδυνεύουν από τα οχήματα του στρατοπέδου και τις φόλες!
    έχουν έρθει αρκετές φορές σε επαφή με τους αρμόδιους του Στρατοπέδου για να βοηθήσουν στη μεταφορά των σκυλιών στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ώστε να στειρωθούν σταδιακά αλλά η επικοινωνία μαζί τους είναι προβληματική.¨<-Και αφου γνωρίζουν ότι γίνεται αυτό στο στρατόπεδο συστηματικα και γινονται εστω ανωνυμες καταγγελιες γιατι δεν έχει επεμβει ακομη εισαγγελέας???γιατι δεν έχει παει καποιος ειδικος να ασχοληθει με αυτό το θέμα?γιατι για αλλη μια φορα την πληρωνουν τα αδέσποτα επειδη εκει μεσα ειναι απανθρωποι ανευθυνοι και ανανδροι?!!

    1. Φωτεινή

      Πρώτον μαλάκας είσαι και φαίνεσαι,δεύτερον δεν θα μας πείς εσύ αν θα ασχοληθούμε με τα σκυλιά,τρίτον γράψε ελληνικά και τέταρτον το πούλο πίσω στη χώρα σου παπ-aris.Κατάλαβες?Ή θές να ακούσεις και άλλα γαλλικά?Σκατάνθρωπε.

  4. Φωτεινή

    Αυτή η ενέργεια είναι εγκληματική.Θα πρέπει να γίνει καταγγελία.Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι φαντάροι είναι φιλόζωοι και δεν θα κάνουν κάτι εις βάρος των ζωντανών.

  5. fafaseda

    elpizo na mi vrethoun poloi "ethelontes". ypotithetai oti einai nea paidia, me kapoies "eyaisthisies".
    ean telika dexthoune, apla tha simainei oti ayti i xora den exei elpida.
    perimenoume na fygei apo to paraskinio i gennia ton "megalon" pou apodedeigmena sti pleiopsifia tous exoun grammena ta zoa - yparxoun mono kai mono gia na tous ypiretoune, kai meta, skotoma.
    ean omos kai i epomeni gennia exei tetoia nootropia...o katiforos apo kathe apopsi tha einai ateleioto.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.