Στηρίξτε μας

Σέρρες: Στείρωσαν 531 αδέσποτα σε συνεργασία με εθελοντές από το εξωτερικό (βίντεο)

17 Νοεμβρίου 2013 14:40 | Τα καλά νέα
Σέρρες: Στείρωσαν 531 αδέσποτα σε συνεργασία με εθελοντές από το εξωτερικό (βίντεο)

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) παρά τις αντιρρήσεις του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που λειτουργεί περισσότερο ως συντεχνία και λιγότερο ως συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών, οι οποίοι οφείλουν εξ επαγγέλματος να νοιάζονται περισσότερο για τα αδέσποτα ζώα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τη στείρωση 531 αδέσποτων σκυλιών και γατιών χάρη στη βοήθεια φιλόζωων εθελοντών και κτηνιάτρων από το εξωτερικό.

Η Ζωή Κοντού πρόεδρος του Φ.Ο.Σ. μετά την ολοκλήρωση των μαζικών στειρώσεων των εμβολιασμών και των άλλων επεμβάσεων που έγιναν στα ζώα που ασθενούσαν και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου εξηγεί: «Έπειτα από 21 ημέρες εξαντλητικής εργασίας από όλους μας, γιατρούς και εθελοντές είμαστε πολύ περήφανοι να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το σύλλογο, την πόλη και το νομό μας αλλά και ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα  το οποίο πρέπει να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

FOSsteiroseis (1)

Με ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ώστε να επιτευχθεί η έγκριση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., αλλά και την άμεση ανταπόκριση της ευρωπαϊκής οργάνωσης ΕΤΝ, που έστειλε τους κτηνιάτρους, και τα απαραίτητα φάρμακα, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα μαμούθ πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων 531 αδέσποτων ζώων!

FOSsteiroseis (2)

Όλο το πρόγραμμα ήταν χορηγία της οργάνωσης, ενώ ο σύλλογος μας εξασφάλισε τη διαμονή και τη σίτιση των κτηνιάτρων για όλο το χρονικό διάστημα των στειρώσεων, καθώς επίσης και την σκληρή εργασία της περισυλλογής και φροντίδας όλων αυτών των ζώων πριν και μετά το χειρουργείο μέχρι και την επανένταξή τους.

FOSsteiroseis (3)

Ήταν μια έντονη και πολύ επίπονη περίοδος 3 εβδομάδων, όπου από πολύ πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα γιατροί, εθελοντές και απλοί πολίτες συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με απόλυτη επιτυχία.

531 σκυλιά και γάτες περισυλλέχθηκαν, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ τοποθετήθηκε και τατουάζ στο αριστερό αυτάκι των θηλυκών.

Επίσης οι εθελοντές του φιλοζωικού ομίλου φωτογράφισαν και κατέγραψαν κάθε ένα από τα ζώα του προγράμματος ανάλογα με την περιοχή περισυλλογής τους με σκοπό τη δημιουργία μητρώων τα οποία θα δηλωθούν στο αντίστοιχο τμήμα του υπουργείου.

Ήταν μια απίστευτη δουλειά αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία ζωής για όλους μας. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως πέρα από τις προγραμματισμένες επεμβάσεις στείρωσης, έγιναν και αφαιρέσεις πυομήτρας, αφαίρεση όγκων και άγανων σε όσα αδέσποτα ζώα είχαν παρουσιάσει ανάλογα προβλήματα ενώ θα κρατηθούν σε χώρους εθελοντών για θεραπεία όσα ζώα εντοπίστηκαν να νοσούν από αφροδίσια, ερλιχίωση ή άλλες ασθένειες.

Ελπίζουμε όλη αυτή η απίστευτη κινητοποίηση που βιώσαμε όλοι εμείς που πήραμε μέρος στο πρόγραμμα αυτό να μην τελειώσει εδώ αλλά να συνεχιστεί και στο μέλλον και αυτή η τεράστια κοινωνική δύναμη που ονομάζεται εθελοντισμός να δώσει το παράδειγμα στους αρμόδιους από το νόμο φορείς, ώστε να κινητοποιηθούν και να πράξουν και οι ίδιοι το αυτονόητο!».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της προέδρου του Φ.Ο.Σ. Ζωής Κοντού, από την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε και τις απαντήσεις τις οποίες έδωσε στις καταγγελίες του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που έπεσαν στο κενό και δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί αυτό το εθελοντικό και ευεργετικό για τ’ αδέσποτα πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Τις νόμιμες στειρώσεις αδέσποτων στις Σέρρες καταγγέλλει ο Π.Κ.Σ.

Αθώα η Ζ. Κοντού (πρώην πρ. Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών) καθώς αποδείχτηκαν τα ψεύδη σε βάρος της περί εγκατάλειψης κουταβιών

Δυναμική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Σερρών κατά του δημάρχου Π. Αγγελίδη που επιδιώκει την θανάτωση των αδέσποτων (βίντεο)

Δήμαρχος Σερρών: Οι φιλόζωοι ας πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά στα σπίτια τους (βίντεο)

Πετούν τα πτώματα των σκύλων του Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών στα σκουπίδια

Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών: 150 σκυλιά νεκρά από ασθένειες μέσα σε 45 μέρες

Αθώωσαν τον πρώην αντιδήμαρχο παρά τις άθλιες συνθήκες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Ο δήμαρχος Σερρών καλύπτει την ανικανότητα του και την αλλεργική συνάδελφο του

Σέρρες: Ο κτηνίατρος δήμαρχος αποφάσισε να «καθαρίσει» τον τόπο απ’ τα αδέσποτα

Κρεματόριο ζώων το Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών

Σέρρες: Αν και σκότωσε την γάτα στο χωριό Φλάμπουρο η ποινή ήταν «χάδι»

Δήμος Σερρών: Αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ενώπιον του εισαγγελέα για το Κυνοκομείο

Ο Φ.Ο.Σ. καταγγέλλει επισήμως την εξόντωση των ζώων εντός Δημοτικού Κυνοκομείου Σερρών

Κυνοκομείο Σερρών: Επιτρέπουν στα ζώα να ζευγαρώνουν, δεν στειρώνουν τις σκυλίτσες που εγκυμονούν!

Δήμαρχε Σερρών, έρχεται ο εισαγγελέας!

«Σταυροφορία» ενάντια στα αδέσποτα εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Η κτηνίατρος του Δήμου Σερρών έχει βάλει λουκέτο στο δημοτικό κτηνιατρείο!

Μας καθησυχάζει ο Δήμος Σερρών! Του θυμίζουμε ότι τα γραπτά μένουν!

Σέρρες: Αποφάσισαν να επανατοποθετήσουν τα στειρωμένα ζώα

 

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Εξαιρετικό το αποτέλεσμα του αγώνα σας. Ο Θεός μαζί σας στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνετε. Στέλνουμε τις ευχές μας και την αγάπη μας σε όλα τα τετράποδα πλασματάκια που χειρουργήθηκαν, για να ζήσουν περισσότερο χρόνο, με υγεία.΄Οσο για τη συντεχνία που προσπάθησε να εμποδίσει το θεάρεστο έργο σας, κατακρίθηκε από όλους τους φιλόζωους της Ελλάδας και βέβαια θα κριθεί από το Θεό.

  2. DoraG

    Συμφωνώ με τους προαναφερομένους, ενα μεγάλο μπράβο σε όλους και ευτυχώς που έμαθαν απο τα λαθη αλλων φιλοζωικων και κοινοποιησαν το επιτευγμα τους εκ των υστερων για να μην εχουν την ευκαιρια να τους μπλοκαρουν οι "καλοθελητες" της συντεχνιας των κτηνιατρων.

  3. Effie

    Μπράβο σε όλους σας! Εθελοντές και κτηνίατρους! Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η καλή πράξη και σε περισσότερα μέρη αυτής της χώρας! Μακάρι όσο περνά ο καιρός να έχουμε περισσότερους ευσυνείδητους και πολύ λιγότερους αναίσθητους! Συγχαρητήρια και πάλι! 🙂

  4. Vaso Leventakou

    Συγχαρητήρια !! Φως Ελπίδας γεννιέται με τέτοιες ενέργειες για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας. Δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στη φύση και τα πλάσματά της που έχουν ίσα κι αναφαίρετα δικαιώματα στην ζωή, εφόσον συμβιώνουν και βαδίζουν συνοδοιπόροι με τον άνθρωπο στον ίδιο πλανήτη !!...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.