Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Το αίτημα απ' τους δήμους για κατάργηση του Συνήγορου των Ζώων δείχνει πόσο οι μάσκες έπεσαν

9 Απριλίου 2018 23:04 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Το αίτημα απ' τους δήμους για κατάργηση του Συνήγορου των Ζώων δείχνει πόσο οι μάσκες έπεσαν

Το αίτημα των δύο φορέων δήμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. - ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) για την κατάργηση του νόμου 4509/2017, που ισχύει τώρα, βάσει του οποίου φιλοζωικά σωματεία έχουν τη δυνατότητα να παρίστανται σε δίκες για κακοποίηση/θανάτωση ζώων με δικηγόρο κατακρίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), η οποία τονίζει ότι οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται πως όσοι δήμοι στηρίζουν το νομοσχέδιο Τσιρώνη δεν νοιάζονται για τα ζώα και την προστασία τους, αλλά ουσιαστικά ζητούν να μπουν στο περιθώριο και να μην έχουν δυνατότητα παρέμβασης οι ενοχλητικοί και οργανωμένοι φιλόζωοι.

Το απαράδεκτο από κάθε άποψη αίτημα του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, που είναι πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Σύνδεσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), και του Σταύρου Ζαμπέτογλου, που είναι πρόεδρος του Σύνδεσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.), επικρίναμε δεόντως πριν από μερικές μέρες στο www.zoosos.gr (διαβάστε εδώ «ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. & ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ζητούν από τον υπ. Δικαιοσύνης να καταργήσει τον νόμο περί παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία») όταν διαβάσαμε το κοινό δελτίου Τύπου – που εκδόθηκε με αφορμή μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων – καθώς ουσιαστικά επιδιώκουν να μένουν χωρίς τιμωρία αυτοί που κακοποιούν ή και θανατώνουν ζώα, γιατί αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έχουν συνήγορο, και δυστυχώς αυτό δεν ντρέπονται να το πουν!

Αυτός ο νόμος είναι φυσικά τόσο ενοχλητικός για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί επιδιώκουν να στερήσουν από τους φιλόζωους τη δυνατότητα να έχουν δικηγόρο και σε δίκες που αφορούν και τους ίδιους για πράξεις, παραλείψεις, εγκλήματα,  αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων. Άλλωστε οι καταγγελίες πολιτών τόσο για το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (που διαχειρίζεται ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) όσο και για το αντίστοιχο του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. είναι πάρα πολλές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Την κατάργηση του θεσμού του Συνήγορου των Ζώων ζητούν οι  γίγαντες της φιλοζωίας Γορδομιχάλης και Ζαμπέτογλου /ΔΙΚΕΠΑΖ - ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Οι μάσκες έπεσαν. Η επιλογή των Προέδρων των δύο μεγαλύτερων διαδημοτικών φορέων Διαχείρισης των αδέσποτων Αττικής και Θεσσαλονίκης, κ.κ.Γουρδομιχάλη - ΔΙΚΕΠΑΖ και Ζαμπέτογλου -ΣΥΠΠΑΖΑΘ,να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση στις 4 Απριλίου, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, μόνο θυμηδία προκαλεί, ενώ το περιεχόμενό της αποτελεί προσβολή στην σημειολογία αυτής της ημέρας, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα αδέσποτα σε σχέση με την προστασία τους.

TsironisDikepaz2017 7Από την πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. που βρίσκεται στον Σχιστό Κορυδαλλού.

Οι επικεφαλής λοιπόν των δύο Συνδέσμων, καθώς έχουν καταγραφεί δημοσίως πάμπολλες καταγγελίες σε βάρος τους για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, θεωρούν το έκτρωμα Τσιρώνη "θετικό κείμενο" που δεν έπρεπε να αποσυρθεί από τη δημόσια διαβούλευση, απαράδεκτες τις "επιθέσεις" κύκλων, κατονομάζοντας συνειδητά μόνο την ΠΦΠΟ και – άκουσον, άκουσον – ζητούν την απόσυρση της διάταξης του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή με την οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, "… δίνεται η δυνατότητα σε φιλοζωικές οργανώσεις (όχι όμως στους Δήμους που έχουν από τον νόμο την ευθύνη φροντίδας των αδέσποτων!) να παρίστανται ως πολιτική αγωγή σε περιπτώσεις εκδίκασης καταγγελίας κακοποίησης ζώου, προκειμένου να επιτύχουν με κάθε τρόπο καταδίκες στελεχών της αυτοδιοίκησης που έχουν πάρει στις πλάτες τους όλες τις ευθύνες φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων…)"!!! Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, καυτηριάζουν την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της κ. Πατούλη προς τις θέσεις των φιλοζωικών.

Είναι προφανές, ότι οι δύο κύριοι ουδεμία εμπιστοσύνη έχουν προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, το κύρος της οποίας προσβάλλουν κατάφωρα, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρούν ότι οι δικαστές δεν επαρκούν για να εφαρμόσουν τον νόμο και ότι θα επηρεαστούν αρνητικά (;) σε τυχόν δίκες εναντίον τους, αν συμμετέχουν και φιλοζωικά. Έχουν συνηθίσει να έχουν τον μονόλογο στα ακροατήρια και προφανώς φοβούνται – γιατί άραγε; – μήπως έχουν την μύγα και μυγιάζονται; Βέβαια, η διάταξη αυτή δεν είχε υπ’ όψιν της παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων από Δήμους, αλλά κυρίως από πολίτες που κακοποιούν ασύστολα και καθημερινά με κάθε βάρβαρο τρόπο ζώα, γεγονός φυσικά που ουδόλως τους ενδιαφέρει.

Τι να πούμε για το μέγεθος της υποκρισίας τους, όταν από την μια θεωρούν παράλειψη το ότι δεν δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους Δήμους και από την άλλη ζητούν την απόσυρση της; Μια και επαίρονται ότι η φροντίδα και η περίθαλψη των αδέσποτων είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης, ας μας αναφέρουν έστω μια  περίπτωση Δήμου που να έχει ασκήσει πολική αγωγή σε δίκη για κακοποίηση αδέσποτου. Δεν υπάρχει καμία, σε αντίθεση με τις πολλές προσπάθειες φιλοζωικών να συμμετέχουν σαν πολιτική αγωγή σε δίκες, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι.

Οι μάσκες σας λοιπόν έπεσαν. Δεν νοιάζεστε ούτε για την ευζωία των ζώων που διαχειρίζεστε, ούτε για την προστασία τους. Ενδιαφέρεστε μόνο να κάνετε στην άκρη τους μοναδικούς ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά και με συνέπεια για τα δικαιώματα των αδέσποτων και να είστε ανεξέλεγκτοι σε τυχόν παρανομίες σας. Θέλετε ένα νόμο που θα σας λύνει τα χέρια για μαζικές ευθανασίες και για εξανδραποδισμό και εξαθλίωση των αδέσποτων σε ερημικά μέρη, μακριά από τους ανθρώπους, που είναι οι φυσικοί συνοδοιπόροι τους. Να είστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε προσπάθεια οπισθοδρόμησης και επιστροφής σε  νοοτροπίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αντικείμενα και όχι σαν συναισθανόμενα πλάσματα με δικαιώματα.

Μια εξήγηση υπάρχει για τον λόγο που τόσο κυνικά ζητούν την κατάργηση του Συνήγορου των Ζώων, ενός θεσμού που ακουμπά κατευθείαν στην προστασία των Ζώων.

Φοβούνται τυχόν καταδίκη τους στα ελληνικά δικαστήρια σε μηνύσεις, που συχνά υποβάλλονται εναντίον τους, για παραβιάσεις της νομοθεσίας αλλά και της ευζωίας των ζώων, ενώ ταυτόχρονα νοιάζονται μη χάσουν την καθεστωτική πλέον καρέκλα τους ως επικεφαλής των ιδρυμάτων "περίθαλψης" ζώων, των οποίων ηγούνται. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα πρόσωπο και με κανένα Δήμο, όταν τηρούνται οι αρχές προστασίας των Ζώων. Όσοι όμως παραβιάζουν την νομοθεσία και κακοποιούν τα ζώα θα έχουν απέναντί τους την κοινωνία και  τον κάθε πολίτη που μάχεται για την προστασία τους.

Με ή χωρίς τον Συνήγορο των Ζώων.

Να είναι σίγουροι όμως, ότι το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς φορείς για να υπερασπίζονται τα κακοποιημένα ζώα είναι πλέον πραγματικότητα και αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού και ευρωπαϊκού φιλοζωικού κινήματος και τέτοια θα παραμείνει εσαεί.».

Διαβάστε επίσης:

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. & ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ζητούν από τον υπ. Δικαιοσύνης να καταργήσει τον νόμο περί παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία

Το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στον Σχιστό Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης

Ο νόμος 4509/2017 δίνει δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στα φιλοζωικά σωματεία/συλλόγους σε δίκες για κακοποίηση/θανάτωση ζώου

Συνεργασία των δύο συνδέσμων δήμων (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) για την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα

Με γελοιότητες ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. επιδιώκει να μειώσει το τεράστιο έργο εκατοντάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται & μέσω της Π.Φ.Π.Ο.

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Απειλεί με μηνύσεις o ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. όσους συκοφαντούν το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και το έργο του

Με πόση ευκολία στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αποφασίζουν τη θανάτωση σκυλιών;

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Δημαρά για τις καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Σώθηκαν τα τρία σκυλιά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. που οι «αρμόδιοι» είχαν «καταδικάσει» σε θάνατο!

Θεσσαλονίκη: Κακή η διαχείριση των αδέσποτων από τον ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μιχαηλ Τσολακης

    Ειναι απιστευτο! Ζητουν το ......δικαιωμα στην Ασυδοσια! Ειναι σαν πχ η Αστυνομια προφασιζομενη την υποχρηματοδοτηση της να μην θελει μηνυσεις και Πολιτικη Αγωγη κατα στελεχων της για αμελειες η παρανομιες τους!!!!! Και το.....λενε !!!!!! Δυστυχα αδεσποτα, απο τους.....προστατες σας, ποιος θα σας σωσει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.