Στηρίξτε μας

10-10-2022 στο Εφετείο η δίκη άνδρα που κακοποιούσε μέχρι θανάτου άλογα μαζί με τον γιο του στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

16 Σεπτεμβρίου 2022 16:32 | Καταγγελίες
10-10-2022 στο Εφετείο η δίκη άνδρα που κακοποιούσε μέχρι θανάτου άλογα μαζί με τον γιο του στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στις 10 Οκτωβρίου 2022 έχει προγραμματιστεί για να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών η υπόθεση της κακοποίησης αλόγων μέχρι θανάτου καθώς τα ζωντανά ζώα βρέθηκαν εξαθλιωμένα ανάμεσα στα νεκρά σε μια αποθήκη ζωέμπορου στον Ασπρόπυργο Αττικής τον Δεκέμβριο του 2016.

Πρωτόδικα μετά από πάρα πολλές αναβολές ο 73χρονος ιδιοκτήτης των ζώων - που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο - καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 με ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ. Η ποινή είναι μεν χωρίς αναστολή αλλά έχει ανασταλτικό χαρακτήρα έως ότου να εκδικαστεί η έφεση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», και ειδικά η ιδρύτρια του Ρόζα Ρούσσου, έδωσε μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία των οκτώ ιπποειδών που κατασχέθηκαν - καθώς τρία τα εξαφάνισαν οι δράστες - καθώς βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωέμπορου, και κατάφερε μετά από επίπονη προσπάθεια την καταδίκη και του 73χρονου αλλά και του γιου του.

Έτσι ζούσαν τα ζώα το 2016...

 

Θυμίζουμε ότι ο συνήγορος του δράστη έβρισκε κάθε πιθανή δικαιολογία για να αναβάλει την υπόθεση εκδίκασης του βασανισμού των 11 ιπποειδών που βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες, δεμένα χωρίς τροφή, νερό, περίθαλψη, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

 

Στον ίδιο χώρο τότε είχε βρεθεί αιχμάλωτο και ένα γεράκι το οποίο επίσης κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του 73χρονου ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει σταματήσει αυτή την ενασχόληση και παραδέχεται τη μη τήρηση των κανόνων ευζωίας αλλά όχι την κακομεταχείριση των ζώων.

Τελικά το ρεπορτάζ του Αντώνη Κρητικού, που μετέδωσε ο πέρυσι ΣΚΑΪ, αποδεικνύει ότι και ο συνήγορος του Ηλίας Ηλίας ψεύδεται καθώς στον ίδιο χώρο πάλι ιπποειδή υποφέρουν, αφού ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Ιππόθεσις: Στο Εφετείο για το κολαστήριο στον Ασπρόπυργο

Ο σύλλογος για το νέο δικαστήριο στην ανακοίνωση του επισημαίνει τα εξής: «Από το 2016 που σώσαμε τα ιπποειδή και την γερακίνα από το κολαστήριο στον Ασπρόπυργο, μετά από ατέλειωτες αναβολές και καθυστερήσεις, φτάνουμε επιτέλους στην τελική ευθεία με την εκδίκαση της υπόθεσης την Δευτέρα στις 10 Οκτωβρίου 2022 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Θα είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε και να δώσουμε φωνή στα ζώα που κακοποίησαν αλλά και σε εκείνα που δεν προλάβαμε να σώσουμε. Όλα τα πλάσματα που υπέφεραν και υποφέρουν από τους κακοποιητές τους  θα είναι δίπλα μας.

Ο Οδυσσέας θα είναι εκείνος που θα σκεφτόμαστε κάθε φορά που λυγίζουμε, είναι εκείνος που οι άνθρωποι του φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, τον εξόντωσαν. Όμως μέχρι την τελευταία του στιγμή αγαπούσε την ζωή, μας εμπιστεύθηκε και μας δίδαξε το πιο πολύτιμο μάθημα, ποτέ δεν εγκαταλείπουμε.».

Ενισχύστε το έργο του «Ιππόθεσις»

Η φροντίδα και η συντήρηση των ιπποειδών ειδικά των κακοποιημένων είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και κάθε βοήθεια για το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών«Ιππόθεσις» είναι σημαντική καθώς τους δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες  διασώσεις.

ALPHA BANK
Λογαριασμός: 970002002003966
IBAN: GR3101409700970002002003966
BIC: CRBAGRAA

Paypal: [email protected]

Σε περίπτωση κατάθεσης δωρεάς στον τραπεζικό λογαριασμό παρακαλούμε στείλτε όνομα και διεύθυνση για αποστολή της απόδειξης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο γιος του ιδιοκτήτη της αποθήκης - που συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου - έχει καταδικαστεί και από το Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στις 29 Μαρτίου 2019 με ποινή αρκετά μικρή σε σχέση με το έγκλημα, δηλαδή μόλις με 11 μήνες φυλάκισης και με αναστολή.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 9Όλα υποσιτισμένα πολλά και σκελετωμένα...

Εντούτοις και αυτή η καταδίκη του γιού άνοιξε τον δρόμο για το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιήθηκε. Ο ίδιος άνδρας θυμίζουμε ότι είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 30 Δεκεμβρίου 2016 σε μόλις 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ. Γι' αυτό και οι φιλόζωοι ανέμεναν με ανυπομονησία και τη σημερινή δίκη του πατέρα του.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 6Αυτή ήταν η περιποίηση που παρείχαν...

Την καταγγελία θυμίζουμε είχε κάνει στην τότε εισαγγελέα Ζώων Αθηνών, Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου, η Ρόζα Ρούσσου, η πρόεδρος του «Ιππόθεσις», με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και έτσι έγινε δυνατή η προσωρινή κατάσχεση των 8 αλόγων στις 27 Δεκεμβρίου 2016.

Τρία αρσενικά άλογα κατάφεραν να τα εξαφανίσουν εγκαίρως οι ιδιοκτήτες τους, αν και είχαν καταμετρηθεί από τον αστυνομικό του Α.Τ. Ασπροπύργου, που έκανε και την καταγραφή των ζώων, τα οποία βρέθηκαν εκεί εξαθλιωμένα. Τα ζώα μετά από πολύμηνη φροντίδα δόθηκαν για υιοθεσία και μόνο ένα παραμένει ακόμα υπό την αιγίδα της «Ιππόθεσις».

AlogaAspropyrgosSkeletomena 1Έκαιγαν τα πτώματα των ζώων που πέθαιναν προφανώς από τις κακουχίες...

AlogaAspropyrgosSkeletomena27 12 2016 11Τα ζώα βρέθηκαν δεμένα μέσα στα σκουπίδια, τα μπάζα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες...

AlogaAspropyrgosSkeletomena 5Δεμένο με σχοινί και αλυσίδα σε τσιμεντοκολώνα πάνω σε κοτρόνες χωρίς νερό και φαγητό, εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 12Υποσιτισμένο στέκεται κάτω από τον ήλιο και την βροχή πατώντας στις κοπριές χωρίς σκέπαστρο, χωρίς νερό και φαγητό.

 

Ο Οδυσσέας για παράδειγμα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που τράβηξαν τότε οι φιλόζωοι ήταν σίγουρα το επόμενο άλογο που θα πέθαινε και θα καιγόταν στο χωράφι για να βάλουν μετά σιδερόβεργες επάνω του ώστε να καλύψουν το θέαμα.

GerakiAspropyrgos27 12 2016Το αιχμάλωτο γεράκι.

Ήταν τότε 17 χρονών, τυφλός από το ένα μάτι ενώ βλέπει ελάχιστα από το άλλο. Στη ζωή του δεν είχε ποτέ καμία κτηνιατρική περίθαλψη και ανθρώπινη φροντίδα. Ονομάστηκε Οδυσσέας για τις περιπέτειες που πέρασε στην ζωή του. Κάποτε ίσως ήταν χρήσιμος μέχρι να τον πετάξουν στα αζήτητα του κολαστηρίου ήταν σκελετωμένος χωρίς καθόλου μυϊκό ιστό όπως επισήμανε τότε στο www.zoosos.gr η κα Ρούσσου.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος...

Οι φωτογραφίες με τα άλογα δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τίποτα να τα προστατεύει, χωρίς δοχεία νερού και τροφής, όπως και εκείνες των πτωμάτων που προφανώς οι ιδιοκτήτες του χώρου έκαψαν για να περιορίσουν τη μόλυνση από την αποσύνθεση, αποδεικνύουν τα ψεύδη όλων εκείνων περιέγραφαν έναν ιδανικό τόπο για την διαβίωση ανθρώπων και ζώων ανάμεσα σε απορρίμματα, περιττώματα, ούρα, παλιοσίδερα και κοντέινερ.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε ο άνδρας που μαζί με τον γιο του κακοποιούσαν πολλά άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

24-2-2021 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε δεκάδες άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

17-9-2019 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε δεκάδες άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Καταδίκη ξανά αν και με αναστολή για τον δεύτερο βασανιστή των αλόγων στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

5-12-2018 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.