Στηρίξτε μας

24-2-2021 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε δεκάδες άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

13 Μαρτίου 2020 22:52 | Καταγγελίες
24-2-2021 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε δεκάδες άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Άλλη μια αναβολή ζήτησε και πήρε ο συνήγορος του βασανιστή των αλόγων και έτσι η υπόθεση προγραμματίστηκε για να εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου 2021 από το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι ο συνήγορος του δράστη έχει βρει κάθε δικαιολογία για να αναβάλει την υπόθεση του βασανισμού πολλών αλόγων και άλλων ιπποειδών, που βρέθηκαν σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής καθώς μετά από καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2016 εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες 11 ζώα τα οποία είχαν δεμένα χωρίς τροφή, νερό, περίθαλψη, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Στον ίδιο χώρο τότε είχε βρεθεί αιχμάλωτο και ένα γεράκι το οποίο επίσης κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην ΑΝΙΜΑ.

Αυτή τη φορά ο δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου επικαλέστηκε λόγους υγείας του πελάτη του, ενώ την προηγούμενη φορά αναβλήθηκε λόγω ωραρίου και την αμέσως προηγούμενη ήταν ο ίδιος απών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η καταδίκη του γιού του δράστη προφανώς και έχει θορυβήσει την υπεράσπιση όμως αυτή τη φορά η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε στο συνήγορο ότι ο κατηγορούμενος την επόμενη φορά θα δικαστεί, είτε παρουσιαστεί είτε όχι και ο ίδιος αν έχει κώλυμα ας μεριμνήσει να υπάρξει άλλο συνήγορος υπεράσπισης στη θέση του.

«Θα σας χρειαστούμε όλους δίπλα μας και θα γίνει κάλεσμα υπενθύμιση πριν τη δίκη. Οι ψευτο-νταήδες έμποροι που φωνάζουν πάνω από αδύναμα πλάσματα "ας ψοφήσει, δεν αξίζει να ζει" να καταλάβουν πως τα ζώα αυτά έχουν φωνή, τη δική μας και τη δική σας.» επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» στην ανακοίνωση του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο γιος του ιδιοκτήτη της αποθήκης που συνελήφθη τότε στο πλαίσιο του αυτοφώρου έχει καταδικαστεί και από το Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καθώς στις 29 Μαρτίου 2019 και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επιβλήθηκε στον ζωέμπορο - ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του - ποινή αρκετά μικρή σε σχέση με το έγκλημα, δηλαδή μόλις 11 μηνών ποινή φυλάκισης με αναστολή.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 9Όλα υποσιτισμένα πολλά και σκελετωμένα...

Εντούτοις είναι η δεύτερη καταδίκη για την ίδια υπόθεση και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη γι’ αυτούς που πάλεψαν για τη σωτηρία των ζώων και φυσικά ανοίγει ο δρόμος για το διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ο ίδιος άνδρας θυμίζουμε ότι είχε καταδικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 30 Δεκεμβρίου 2016 σε μόλις 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ. Γι' αυτό και αναμένουμε με ανυπομονησία και τη δίκη του πατέρα του.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 6Αυτή ήταν η περιποίηση που παρείχαν...

Την καταγγελία θυμίζουμε είχε κάνει στην τότε εισαγγελέα Ζώων Αθηνών, Αιμιλία Χριστογιαννοπούλου, η Ρόζα Ρούσσου που είναι πρόεδρος και ιδρύτρια του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και έτσι έγινε δυνατή η προσωρινή κατάσχεση των 8 αλόγων στις 27 Δεκεμβρίου 2016. Τρία αρσενικά άλογα κατάφεραν να τα εξαφανίσουν εγκαίρως οι ιδιοκτήτες τους, αν και είχαν καταμετρηθεί από τον αστυνομικό του Α.Τ. Ασπροπύργου, που έκανε και την καταγραφή των ζώων, τα οποία βρέθηκαν εκεί εξαθλιωμένα. Τα ζώα μετά από πολύμηνη φροντίδα δόθηκαν για υιοθεσία και μόνο ένα παραμένει ακόμα υπό την αιγίδα της «Ιππόθεσις».

AlogaAspropyrgosSkeletomena 1Έκαιγαν τα πτώματα των ζώων που πέθαιναν προφανώς από τις κακουχίες...

AlogaAspropyrgosSkeletomena27 12 2016 11Τα ζώα βρέθηκαν δεμένα μέσα στα σκουπίδια, τα μπάζα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες...

AlogaAspropyrgosSkeletomena 5Δεμένο με σχοινί και αλυσίδα σε τσιμεντοκολώνα πάνω σε κοτρόνες χωρίς νερό και φαγητό, εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

AlogaAspropyrgosSkeletomena 12Υποσιτισμένο στέκεται κάτω από τον ήλιο και την βροχή πατώντας στις κοπριές χωρίς σκέπαστρο, χωρίς νερό και φαγητό.

 

Ο Οδυσσέας για παράδειγμα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που τράβηξαν τότε οι φιλόζωοι ήταν σίγουρα το επόμενο άλογο που θα πέθαινε και θα καιγόταν στο χωράφι για να βάλουν μετά σιδερόβεργες επάνω του να καλύψουν το θέαμα. Ήταν τότε 17 χρονών, τυφλός από το ένα μάτι ενώ βλέπει ελάχιστα από το άλλο. Στη ζωή του δεν είχε ποτέ καμία κτηνιατρική περίθαλψη και ανθρώπινη φροντίδα. Ονομάστηκε Οδυσσέας για τις περιπέτειες που πέρασε στην ζωή του. Κάποτε ίσως ήταν χρήσιμος μέχρι να τον πετάξουν στα αζήτητα του κολαστηρίου ήταν σκελετωμένος χωρίς καθόλου μυϊκό ιστό όπως επισήμανε στο www.zoosos.gr η κα Ρούσσου.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος...

Οι φωτογραφίες με τα άλογα δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τίποτα να τα προστατεύει, χωρίς δοχεία νερού και τροφής, όπως και εκείνες των πτωμάτων που προφανώς οι ιδιοκτήτες του χώρου έκαψαν για να περιορίσουν τη μόλυνση από την αποσύνθεση, αποδεικνύουν τα ψεύδη όλων εκείνων περιέγραφαν έναν ιδανικό τόπο για την διαβίωση ανθρώπων και ζώων ανάμεσα σε απορρίμματα, περιττώματα, ούρα, παλιοσίδερα και κοντέινερ.

Διαβάστε επίσης:

17-9-2019 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε δεκάδες άλογα στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Καταδίκη ξανά αν και με αναστολή για τον δεύτερο βασανιστή των αλόγων στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

5-12-2018 στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για την κακοποίηση ιπποειδών στον Ασπρόπυργο Αττικής (βίντεο)

Συνελήφθη ο βασανιστής των αλόγων στον Ασπρόπυργο και δικάζεται στις 30/12

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Πέθανε από ανακοπή η ακρωτηριασμένη φοράδα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Αλιβέρι Εύβοιας

Βοηθήστε το έργο του Ε.Σ.Π.Ι. καταγγείλτε εκείνους που κακοποιούν και τα ιπποειδή

Καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο άλογο που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Πολύ καλύτερα είναι η τραυματισμένη φοραδίτσα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Παράτησαν το σκελετωμένο και τραυματισμένο άλογο;

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.