Στηρίξτε μας

Τι απαντάει ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Π. Χατζηπέρου για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα

30 Μαρτίου 2018 22:22 | Επικαιρότητα
Τι απαντάει ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Π. Χατζηπέρου για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα

Με επιστολή του στο www.zoosos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρου, δίνει διευκρινίσεις για όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στην Αίγινα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει εκεί με τη φροντίδα των άγριων ζώων εξαιτίας και των διαλυμένων εγκαταστάσεων του μετά και τα όσα κατήγγειλε ο Γιάννης Πουλόπουλος, που είναι ιδρυτικό μέλος του φορέα, για τις σοβαρές παραλείψεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν τραγικά λάθη στην ανακατασκευή των κτιρίων, ενώ κανείς δεν διώχθηκε για ό,τι δεν έκανε ενώ όφειλε...

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι: «Σε απάντηση της από 1/3/2018 ανάρτησης σας με θέμα "Τι απαντά ο Γ. Πουλόπουλος για την κατάσταση στο ΕΚΠΑΖ και τη διαβίωση των άγριων ζώων εκεί" και στο παραλήρημα του κου Γ. Πουλόπουλου, προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω να πω ότι το ενδιαφέρον μου παραμένει αμείωτο και ενεργό. Προσπαθώ να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια που μου επιτρέπει ο νόμος και η ηθική ώστε το Ε.Κ.Π.Α.Ζ  να παραμείνει ζωντανό και να εκπληρώσει το σκοπό του.

Αυτό που δεν επιτρέπω είναι η παραπληροφόρηση, η έλλειψη νοικοκυροσύνης, συνέπειας και η αναρχία σε ένα χώρο "ιερό" τον οποίο έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής για την προστασία και περίθαλψη των άγριων πτηνών.

Με γνώμονα τις παραπάνω αρχές και αξίες προχώρησα στη σύνταξη - με νομική συνδρομή - ενός πρωτόλειου καταστατικού το όποιο μάλιστα δόθηκε στους ενδιαφερομένους προς συζήτηση και διαβούλευση.

Επίσης, με στόχο να μπει μια τάξη στο "μπάχαλο" που επικρατεί στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ., η Περιφέρεια μετά από δικές μου επίμονες προσπάθειες ολοκλήρωσε τις μελέτες για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων αξίας 60.000€ και έχει φροντίσει να εντάξει στο προϋπολογισμό της ποσό 880.000€ για την υλοποίηση αυτών. Επιπρόσθετα, γίνονται προσπάθειες να εξοικονομηθούν πόροι για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ και από άλλα προγράμματα όπως το LEADER (αποκατάσταση και εξοπλισμός παρασκευαστηρίου τροφών, προϋπολογισμού 30.000€).

H ευταξία, η νοικοκυροσύνη και η νομιμότητα φαίνεται δεν αρέσουν στον κ. Πουλόπουλο. Τι άλλο να υποθέσω άραγε για την παραπληροφόρηση του κ. Πουλόπουλου;

Δηλώνω απερίφραστα ότι κάποια στιγμή θα μπει μια τάξη  και σε αυτό το χώρο και θα αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα με πρωτοβουλία μου και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.» καταλήγει η δήλωση του κ. Χατζηπέρου.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν παρέμβαση Σ. Φάμελλου και Γ. Τσιρώνη για τη διάσωση άγριων ζώων λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Αίγινας (βίντεο)

Τι απαντά ο Γ. Πουλόπουλος για την κατάσταση στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και τη διαβίωση των άγριων ζώων εκεί

Τι επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο. για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και τις καταγγελίες περί κακοποίησης ζώων εκεί

Τι απαντούν για το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα και τον Γ. Πουλόπουλο πρώην μέλη του

Εξώδικο στο «Έθνος Κυνήγι» από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για συκοφαντικό δημοσίευμα

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.