Στηρίξτε μας

Καταγγέλλει αστυνομικό για παράβαση καθήκοντος σχετικά με κακοποίηση αλόγων μέχρι θανάτου στη Μάνδρα Αττικής (βίντεο)

7 Μαΐου 2022 08:00 | Καταγγελίες
Καταγγέλλει αστυνομικό για παράβαση καθήκοντος σχετικά με κακοποίηση αλόγων μέχρι θανάτου στη Μάνδρα Αττικής (βίντεο)

Αποδείξει σε βάρος αστυνομικού του Α.Τ. Μάνδρας που με πράξεις ή παραλείψεις συνέβαλε ώστε να χαθούν, να εξαφανιστούν, να μην κατασχεθούν - λόγω και μη επαρκούς ενημέρωσης της Εισαγγελίας - τα ζωντανά σκελετωμένα άλογα τα οποία κακοποιεί ο ιδιοκτήτης τους θα καταθέσει στις 12 Μαΐου η Μαρία Αρκομάνη, ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ», η οποία τον Οκτώβριο του 2021 ενημερώθηκε από τον  αντιδήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μιχάλη Σακελλάρη, για νεκρά – πεταμένα σε χωράφι – και σκελετωμένα άλογα τα οποία μια γυναίκα εντόπισε σε ιδιόκτητο χώρο κοντά στον οικισμό των Ποντίων.

Τα τρία νεκρά στις 28 Οκτωβρίου 2021...

 

Τότε όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τρία άλογα βρέθηκαν νεκρά και άλλα έξι σκελετωμένα σε μια μάντρα. Τότε η κα Αρκομάνη ζήτησε τη βοήθεια των αρχών και για την καταγγελία αλλά και για να βρεθεί κτηνίατρος που τα εξετάσει τα άλογα, τα ήταν εμφανώς υποσιτισμένα, ώστε να υπάρχουν στη δικογραφία όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και φυσικά να βρεθεί αν πρόκειται για σκόπιμη παραμέληση ή ασθένεια, η οποία οδήγησε στον θάνατο τόσα ιπποειδή.

Κτηνίατρος τον οποίο κάλεσε για να εξετάσει τα ζώα, καθώς ιππίατρος δεν υπήρχε διαθέσιμος εκείνες της ημέρες, αρχικά της δήλωσε τηλεφωνικά ότι δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα ζώα, όπως η ίδια εξήγησε στο www.zoososgr, ενώ στις αρχές δήλωσε ότι τα ξέρει και τους κάνει θεραπεία.

Τα ζωντανά άλογα στις 28 Οκτωβρίου 2021...

 

Ένα μήνα μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος η κα Αρκομάνη – και αφού τα άλογα δεν κατασχέθηκαν – ζήτησε τη βοήθεια του ιππιάτρου με τον οποίο συνεργάζεται για περιστατικά κακοποίησης, του Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος όμως εξέτασε μόνο δύο από τα έξι (ένα ενήλικο και ένα πουλάρι) και στη γνωμάτευση και αφού προηγήθηκαν και αιματολογικές εξετάσεις κατέγραψε ότι τα ζώα είναι εμφανώς υποσιτισμένα ή επειδή δεν σιτίζονται βάσει των αναγκών τους ή επειδή τους δίνεται κακή τροφή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι άρρωστα.

Όμως όταν πήγαν επί τόπου διαπίστωσαν πως τα υπόλοιπα άλογα είχαν εξαφανιστεί και ο Ν.Τ. δήλωσε ότι του τα είχαν κλέψει την προηγούμενη μέρα (!), ενώ είναι πασιφανές ότι τα έχει μεταφέρει αλλού. Μάλιστα σύμφωνα με την κα Αρκομάνη κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας συχνά πετάει εκεί τα νεκρά άλογα.

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα εκκρεμεί και υπόθεση για κλοπή αλόγου από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, ο οποίος φρόντιζε το ζώο το οποίο είχε βρεθεί αδέσποτο στον Ασπρόπυργο σε κακά χάλια το 2017 και το ξαναβρήκε σε τραγική κατάσταση ξανά το 2020.

Τι επισημαίνει η καταγγέλλουσα

Στις 6 Μαΐου με ανάρτηση του στο facebook η Μαρία Αρκομάνη, ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» τονίζει τα εξής για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Ενημέρωση για τα νεκρά και εξαφανισμένα  άλογα σε περιοχή Δυτικής Αττικής

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα παρουσιαστώ στο Πταισματοδικείο Μεγάρων ως μηνύτρια σε  ποινική υπόθεση όπου αφορά αξιωματικό που ήταν  με τις κινήσεις που έκανε εξαφανίστηκαν άλογα  και ο "δράστης" την γλίτωσε . Εμείς θα προσκομίσουμε  όλα τα στοιχεία που έχουμε, φωτογραφίες, διαδικασίες που έγιναν, επικοινωνίες, όπως επίσης ο δράστης είχε κλέψει στο παρελθόν  αλόγου από τον ΕΣΠΙ. Άλογο που είχε γίνει κατάσχεση από εισαγγελική παρέμβαση.

Είχαμε στείλει καταγγελία στον Ταξίαρχο με όλα όσα έγιναν και κοινοποίηση στον εισαγγελέα ζώων .Ο αξιωματικός είναι σε διαδικασία ΕΔΕ  και ο εισαγγελέας  έδωσε σε δικαστικό την υπόθεση .Που αυτό δείχνει ενδιαφέρον  για την υπόθεση.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι αποδείξεις μας να είναι αρκετές ώστε να πληρώσουν όλοι όσοι συγκάλυψαν  και αυτοί που δεν τήρησαν  τις διαδικασίες όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να χαθούν/εξαφανιστούν  τα άλογα.

Την θετική σας ενέργεια λοιπόν!!!

Με εκτίμηση

Η ομάδα

Αδέσποτος Παλμός - Stray Pulse

Animal Rescue Team».

H ανακοίνωση του Ε.Σ.Π.Ι. για την κακοποίηση και την κλοπή του Φαίδωνα το 2017

«Bρέθηκε αδέσποτος σε χωράφι στον Ασπρόπυργο μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής. Καθώς δεν υπήρχε καμία αναφορά στο Α.Τ. για την απώλεια του συγκεκριμένου ζώου από τον ιδιοκτήτη του, ο σύλλογος μας προέβη σε σχετική καταγγελία και περισυλλογή του ζώου.

 

Το άλογο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση με φανερά μεγάλες οπλές και δυσκολευόταν να περπατήσει λόγω του πόνου στα πόδια του από ενδονυχίτιδα. Από την στιγμή που έφτασε στις εγκαταστάσεις του ΕΣΠΙ ξεκίνησε θεραπεία με ειδική διατροφή και επιμελή περιποίηση των οπλών του για να μπορέσει να συνέλθει, κάτι το οποίο και έγινε 3 μήνες μετά (!).

Μέχρι που το Δεκέμβριο του 2017 εισήλθαν περίπου 7-8 άτομα στον ιδιόκτητο χώρο του ΕΣΠΙ και με εκφοβισμό του φροντιστή των ζώων, έβγαλαν το ζώο από τον στάβλο του, το φόρτωσαν σε ένα πλήρως ακατάλληλο φορτηγό, και τον έδεσαν από το σώμα και τα πόδια. Έγινε φυσικά εκ νέου μηνυτήρια αναφορά και από τότε ο Φαίδωνας χάθηκε οριστικά παρ' όλες τις προσπάθειες μας για τον εντοπισμό του.

Τον Μάιο του 2020 σε μια ανάρτησή του το φιλοζωικό σωματείο animaid animal rescue έχει εντοπίσει και περισυλλέξει ένα αλογάκι σε άθλια κατάσταση και συνειδητοποιήσαμε πως δια μαγείας ήταν ο Φαίδωνας! Όμως τώρα ήταν πραγματικά σε άθλια κατάσταση, πολύ χειρότερα από το 2017. Με έξοδα του δήμου και μια εκ νέου μηνυτήρια αναφορά ο Φαίδωνας μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας, όπου ξεκίνησε για ακόμη μια φορά έναν αγώνα ανάκαμψης από την προφανής παραμέληση του.

Ο αγώνας καθημερινός και άνισος. Αν και του παρέχουμε καθημερινή αγωγή με παυσίπονα, οι πόνοι του φαίνονται να είναι δυσβάσταχτοι. Δυστυχώς και οι ακτινογραφίες στις οπλές του δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές. Το μέλλον του είναι πολύ αβέβαιο. Όλοι εμείς που τον έχουμε στη καρδιά μας τόσα χρόνια ελπίζουμε βέβαια για το καλύτερο και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον βοηθήσουμε να μην υποφέρει.».

Διαβάστε επίσης:

Μάνδρα Αττικής: Βρήκαν άλογα νεκρά με δεμένα πόδια και 6 ζωντανά σκελετωμένα (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.