Στηρίξτε μας

Αναρρώνει σκύλος που κακοποιήθηκε με σύρμα στη Σάλτινη Αιτωλοακαρνανίας και το Α.Τ. Βόνιτσας αναγκάστηκε να κάνει τη δουλειά του (βίντεο)

5 Μαΐου 2019 16:43 | Καταγγελίες
Αναρρώνει σκύλος που κακοποιήθηκε με σύρμα στη Σάλτινη Αιτωλοακαρνανίας και το Α.Τ. Βόνιτσας αναγκάστηκε να κάνει τη δουλειά του (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Μετά από πολλές προσπάθειες και αφού τελικά μίλησε με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, η Γεωργία Τσαβαλά, η γυναίκα που έσωσε τον σκύλο ο οποίος περιφερόταν με κομμένο λαιμό από συρμάτινη θηλιά στην παραλία της Σάλτινης  Αιτωλοακαρνανίας κοντά στο χωριό Δρυμός, κατάφερε να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία στις 3 Μαΐου.

O σκύλος σήμερα...

Το ζώο θυμίζουμε εντοπίστηκε στις 27 Απριλίου να υποφέρει από το σύρμα με το οποίο κάποιος το είχε βασανίσει. Πλέον αναρρώνει και αυτό που είναι ζητούμενο τώρα, είναι το ποιος θα αναλάβει τη φιλοξενία ή την υιοθεσία του αφού η αποθεραπεία του προχωράει.

Η κα Τσαβαλά μίλησε στο www.zoosos.gr και για το πως έμαθε για το κακοποιημένο σκυλί αλλά και για το πως αντιμετωπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόνιτσας, όταν πήγε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να καταγγείλει το συμβάν.

Συγκεκριμένα μας δήλωσε τα εξής: «Το Μεγάλο Σάββατο με πήρε τηλέφωνο μια γυναίκα από το χωριό Δρυμός για ένα σκυλί που περιφερόταν στην παραλία Σάλτινη. Μου είπε ότι το είδε η αδερφή της και έχασε τον ύπνο της. Της εξήγησα ότι πρέπει να πάρει τηλέφωνο τους αρμόδιους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και την Αστυνομία. Με ξαναπήρε λέγοντας μου ότι δε σηκώνει το τηλέφωνο η υπεύθυνη για τα αδέσποτα. Τότε της επισήμανα ότι πρέπει να καλέσει και τον αντιδήμαρχο. Με παρακάλεσε να τον πάρω εγώ, πράγμα το οποίο και έκανα. Όμως δεν σήκωνε ούτε εκείνος το τηλέφωνο του κι έτσι αποφάσισα να πάω επί τόπου μαζί με την κόρη μου.

Με περίμενε στο χωριό η μητέρα της γυναίκας με την οποία είχα μιλήσει τηλεφωνικά και με οδήγησε στο σημείο που ήταν το σκυλί. Δεν ήταν δεμένο, περιφερόταν σε μια πολύ μικρή ακτίνα, ήταν φιλικό – παρά τον πόνο του – και έτρωγε λαίμαργα ό,τι του δίναμε. Ήταν εκεί ακόμα ένας άνδρας, που έκανε το μπάνιο του, και κάποια στιγμή ήρθε και ο κύριος που φαίνεται στο βίντεο και μας βοήθησε να σηκώσουμε το σκυλί και να το βάλουμε στο αυτοκίνητο.

Όταν είδα το τραύμα και το σύρμα μέσα στον λαιμό του ζώου πήρα κατευθείαν τηλέφωνο την Αστυνομία στη Βόνιτσα. Τους είπα τα παραπάνω και τους ζήτησα να έρθουν στο σημείο. Μου λέγανε για το περιπολικό ότι δεν είναι εκεί για να το στείλουν. Τους εξήγησα ότι προσπάθησα να ενημερώσω το Δήμο αλλά δεν σήκωνε κανείς τηλέφωνο και ο αστυνομικός με τον οποίο μιλούσα μου δήλωσε ότι θα έπαιρνε και αυτός για να τους ενημερώσει. Περίμενα και τους ξαναπήρα μετά από περίπου 20 λεπτά, ενώ προσπαθούσα ταυτόχρονα να βρω γιατρό.

 

Από το Α.Τ. έλαβα την ίδια απάντηση για έλλειψη περιπολικού. Όση ώρα ήμουν εκεί ρώτησα τους παρευρισκόμενους, καθώς και έναν που πέρασε κάποια στιγμή κάνοντας τζόκινγκ, αν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Κανείς δεν ήξερε κάτι.

Επειδή η ώρα περνούσε και το σκυλί θα έμενε αβοήθητο και αφού βρήκα γιατρό στην Πρέβεζα - την Αμαλία Κωλέτση, η οποία και προς τιμήν της άνοιξε το κτηνιατρείο της παρά την αργία - αποφασίσαμε να το βάλουμε στο αυτοκίνητο και να το μεταφέρουμε εκεί. Το σκυλί είναι πολύ φιλικό αλλά μεγαλόσωμο, καθώς ζυγίζει 40 κιλά, και επί τέσσερις ώρες οι κτηνίατροι καθάριζαν την πληγή, η οποία μύριζε φριχτά, αφού είχε σαπίσει και ήταν γεμάτη σκουλήκια. Αυτή η μυρωδιά της σάπιας σάρκας δεν φεύγει με τίποτα από το αυτοκίνητο μου.

Όταν ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και το ράψιμο της πληγής αρχίσαμε την αγωγή με φάρμακα που του δίνουμε τρεις φορές τη μέρα, περιποιούμαστε τις πληγές, προσέχουμε τη διατροφή του και το πηγαίνουμε μικρές βόλτες φορώντας του σαμαράκι και όχι περιλαίμιο. Όπως φαίνεται και στα βίντεο παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση.  Μάλιστα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μόλις τελειώσαμε από το κτηνιατρείο πέρασα από το Α.Τ. Βόνιτσας και τους έδειξα το ζώο για το οποίο τους είχα καλέσει μερικές ώρες νωρίτερα».

Για την αντιμετώπιση από το Α.Τ. Βόνιτσας

Η κα Τσαβαλά για το πως αντιμετωπίστηκε από το Α.Τ. Βόνιτσας μας εξήγησε τα εξής: «Στις 29 Απριλίου πήγαμε ξανά στο αρμόδιο Α.Τ. μαζί με την κόρη μου για την καταγγελία και ουσιαστικά δεχθήκαμε κατά μέτωπο επίθεση από τον αξιωματικό υπηρεσίας. Μας είπε ότι ήταν απαράδεκτο που δεν κάναμε την καταγγελία το Μεγάλο Σάββατο, τη μέρα που βρήκαμε το σκυλί, αν και σας θυμίζω είχα πάρει δύο φορές να στείλουν περιπολικό επί τόπου, και μας δήλωσε πως τώρα δεν γίνεται!Μας είπε μάλιστα ότι πρέπει να πάμε να φέρουμε το σκύλο, να τον δει εκείνος, ουσιαστικά για να πειστεί για τα λεγόμενα μας.

Όλα αυτά βέβαια ειπώθηκαν προς εμένα και την κόρη μου με επιθετικό τρόπο, τρομερή αγένεια και ψευτοτσαμπουκά, αν και είμαστε εκείνες οι οποίες έσπευσαν για να σώσουν το σκυλί, και έψαχναν πασχαλιάτικα κτηνίατρο ώστε το ζώο να σωθεί. Ένιωθα ότι ήμουν υπόλογη επειδή προσπαθούσα να υπερασπιστώ το ζώο και ζητούσα να καταγραφεί η καταγγελία μου.

Την ίδια μέρα μίλησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ακτίου - Βόνιτσας, τον Θεόδωρο Στούπα, την ώρα που ήμουν στο Α.Τ. Βόνιτσας, και του ζήτησαν να έρθει μαζί μου στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα για να κάνουμε την καταγγελία μαζί. Αν και δεσμεύτηκε και μου το υποσχέθηκε τελικά δεν ήρθε.

Έτσι στις 30 Απριλίου πήγα ξανά στο Α.Τ. Βόνιτσας αλλά η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η ίδια με αποτέλεσμα ούτε και τότε να καταθέσω την καταγγελία. Την τρίτη φορά όμως στάθηκα τυχερή. Έτσι την καταγγελία μου έκανε δεκτή την Παρασκευή 3 Μαΐου ο διοικητής του Α.Τ. Βόνιτσας, ο Βασίλειος Φλώρος, ο όποιος με άκουσε και κατέγραψε κανονικά τα όσα κατέθεσα. Ο διοικητής μάλιστα μου δήλωσε ότι θα στείλει αστυνομικούς για έρευνα στη γύρω περιοχή και θα πάρει καταθέσεις μπας και βρεθεί ο ιδιοκτήτης.

Σήμερα μετά και από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα από το ρεπορτάζ σας, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον ταξίαρχο, αστυνομικό διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, τον Δημήτρη Παπαευθυμίου. Ήθελε να μάθει για τη συμπεριφορά του Α.Τ. Βόνιτσας και την αντιμετώπιση απέναντι μου. Μιλήσαμε αρκετή ώρα και με προέτρεψε να καταθέσω έγγραφη αναφορά στον αστυνομικό. Μου τόνισε ότι αυτές οι συμπεριφορές κάποιων χαλάνε την εικόνα της Αστυνομίας.

Όπως μου εξήγησε ο ίδιος ζήτησε μάλιστα εξηγήσεις από τον διοικητή του συγκεκριμένου Α.Τ. και για τα τωρινά αλλά και για το σκύλο τον οποίο έσερνε ένας άνδρας με το αυτοκίνητο του τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και τότε το Α.Τ. Βόνιτσας είχε αδιαφορήσει για την καταγγελία μου και μόνο μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ από το www.zoosos.gr αναγκάστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους».

Γιατί;

Διαβάζοντας κανείς τα όσα περιγράφει η γυναίκα που βοήθησε τον σκύλο την ώρα που άλλοι έκαναν μόνο προετοιμασίες για το αναστάσιμο τραπέζι αναρωτιέται, γιατί μια τόσο απλή διαδικασία όπως είναι η καταγγελία για κακοποίηση ζώου να απαιτεί την προσωπική ενασχόληση του διοικητή ενός Αστυνομικού Τμήματος ή ακόμα και την εμπλοκή του αστυνομικού διευθυντή.

Όποιος θα μπορούσε να βοηθήσει με φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα με υιοθεσία τον σκύλο που αναρρώνει παρακαλείται να καλέσει την κα Τσαβαλά στο τηλέφωνο: 6936711320.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν σκύλο με κομμένο λαιμό δεμένο με σύρμα στη Σάλτινη Αιτωλοακαρνανίας και η Αστυνομία αδιαφόρησε στην έκκληση τους (βίντεο)

Καταδικάστηκε με αναστολή κυνηγός που μαστίγωνε τον σκύλο του στον Άγιο Αθανάσιο Αιτωλοακαρνανίας επειδή ήταν Μ. Παρασκευή! (βίντεο)

Σκύλος πυροβολημένος βρέθηκε στη Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Τρίκορφο Αιτωλοακαρνανίας: Έκαψε γάτα με καυστικό υγρό

Σκύλος νεκρός από φόλα και ένας ακόμα εξαφανισμένος στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας

Τρία άγρια άλογα νεκρά πυροβολημένα με κυνηγετικό όπλο στην Στράτο Αιτωλοακαρνανίας

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας: Έχουν γεμίσει με θηλιές τα χωράφια για να παγιδεύσουν άγρια άλογα (βίντεο)

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας: Πέταξαν το αλογάκι για να πεθάνει αφού το βασάνισαν δένοντας του τα πόδια

Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Αιτωλοακαρνανία: Εγκατέλειψε άρρωστο πρόβατο στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου ώστε το ζώο να πεθάνει αβοήθητο

Τέσσερα σκυλιά νεκρά από φόλες στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία (βίντεο)

Συνεχίζεται η εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας

Σκάγια στα κορμιά των 7 κουταβιών που δολοφονήθηκαν στο Μεσολόγγι βρήκε κτηνίατρος

Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας: Επτά κουταβάκια νεκρά πιθανότατα πυροβολημένα

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Αιτωλοακαρνανία: Ένας σκύλος νεκρός και ένας τραυματισμένος πυροβολημένοι και οι δύο με καραμπίνα στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου (βίντεο)

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Με φόλες δηλητηρίασαν τις αδέσποτες γάτες του χωριού (βίντεο)

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Εξόντωσαν με φόλες τις δεκάδες γάτες που φρόντιζε

Αγρίνιο: Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που κοπάνησε αδέσποτα στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Βρήκε γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας: Ρίχνει φόλες στην παιδική χαρά για να εξολοθρεύσει τις αδέσποτες γάτες

Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας: Η συρμάτινη θηλιά σάπισε το πόδι του σκύλου

Μακύνεια Ναύπακτου: Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Βρήκαν τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζαν νεκρά από φόλες

Συνεχίζεται η εξόντωση των αδέσποτων με φόλες στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκύλου που βρέθηκε πυροβολημένος στο Νεόκαστρο (Λυγιάς) Αιτωλοακαρνανίας

Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας

Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό

Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας

Ναύπακτος: Έκκληση για τον εντοπισμό τυφλού σκύλου που περιφέρεται με συρμάτινη θηλιά στο πόδι

Ναύπακτος: Βρήκαν 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά μέσα σε τσουβάλι πεταμένα στην παραλία της Ψάνης

Δύο σκυλιά νεκρά από φόλες στην παραλία της Ψάνης στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Βρήκε 7 κουτάβια πνιγμένα μέσα σε τσουβάλι & πεταμένα στη θάλασσα στην Ψάνη

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου και τον πέταξε στη θάλασσα!

Ναύπακτος: Έπνιξε τον σκύλο μέσα στο τσουβάλι πετώντας τον στη θάλασσα

Ναύπακτος: Βρήκαν 8 νεογέννητα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια (βίντεο)

Δάφνη Ναυπακτίας: Έκκληση για τη φροντίδα - φιλοξενία του σκελετωμένου σκύλου ράτσας Πόιντερ

O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

Ναύπακτος: Βρήκε το κουτάβι νεκρό κλεισμένο σε τσουβάλι πεταμένο στην παραλία του Πλατανίτη

Βρήκε τον σκύλο νεκρό, καρφωμένο σε στύλο της Δ.Ε.Η. στην Αναβρυτή της ορεινής Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Επικήρυξαν τον δράστη που έδεσε σκύλο με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στο Μόρνο

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι & τον πέταξε στο ποτάμι

Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο με το αυτοκίνητο του στο Ευπάλιο Φωκίδας

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

Έπνιξε με καλώδιο τον σκύλο και πέταξε το πτώμα του στην Βαριά Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό πυροβολημένο στο κεφάλι

Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό!

Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων

Ναύπακτος: Χτύπησε με το αεροβόλο τον σκύλο

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Βρήκαν ακρωτηριασμένο κατσικάκι μέσα στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Ακρωτηρίασαν μια προβατίνα στη Ναύπακτο

Στειρωμένα μόνο τα 25 από τα 150 σκυλιά στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Θα απελευθερώσουν 150 σκυλιά αδιαφορώντας για την τύχη τους

Ένα κολαστήριο ζώων στη Ναύπακτο με τη σφραγίδα του Δήμου Ναυπακτίας (βίντεο)

Δήμος Ναυπακτίας: Ανυπόστατες οι κατηγορίες φροντίζουμε τα ζώα του Κυνοκομείου

Κρυφτούλι με τους φιλόζωους παίζει ο Δήμος Ναυπακτίας

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.