Στηρίξτε μας

O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

15 Μαρτίου 2017 16:00 | Επικαιρότητα
O Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων αλλά δεν κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει

Καθημερινά σχεδόν δημοσιεύουμε ειδήσεις με κακοποιήσεις κάθε είδους από περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας και οι ελάχιστοι εθελοντές φιλόζωοι της περιοχής διαμαρτύρονται όχι μόνο για τον σαδισμό και την κτηνωδία των δραστών και εκεί για την επιδεικτική αδιαφορία της δημοτικής αρχής, που βολεύεται, καθώς μια χούφτα άνθρωποι παλεύουν να σώσουν ζώα, τα οποία εντοπίζονται εξαθλιωμένα, δηλητηριασμένα, πυροβολημένα, σκελετωμένα από την ασιτία, πεταμένα σε ποτάμια κ.ο.κ.Εντούτοις σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος με ανακοίνωση του – για να βγει από την δύσκολη θέση αποφάσισε να καταδικάσει τα εγκλήματα. Όμως για να φτάσει σε αυτό το σημείο – δηλαδή απλά να γράψει ένα κείμενο και τίποτα περισσότερο – προηγήθηκε η οργανωμένη αντίδραση του συλλόγου «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου» ο οποίος ζήτησε στους φιλόζωους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να διαμαρτυρηθούν στο email [email protected] για όσα ο Δήμος Ναυπακτίας δεν πράττει ενώ είναι υποχρεωμένος από το νόμο να κάνει για τα αδέσποτα.

Η ανακοίνωση του δημάρχου

«Ο Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει απερίφραστα τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης και κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων που  διαπιστώνονται στην περιοχή του Δήμου μας.

Με αφορμή τα δύο περιστατικά θανάτωσης ζώων τονίζουμε ότι η βαναυσότητα και σκληρότητα εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων αποτελούν καταδικαστέες ενέργειες και θεωρούμε ότι όλες οι υποθέσεις διερευνώνται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, πέρα από τη βαρβαρότητα που δείχνουν για τον δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ο Δήμος Ναυπακτίας εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με συμβαλλόμενα κτηνιατρεία για τις παροχές των εξετάσεων, εμβολιασμών, στειρώσεων, σημάνσεων, αποπαρασιτώσεων, κ.α.

Καλούμε τους πολίτες σε περιπτώσεις που περιέρχονται στην αντίληψη τους περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ παράλληλα καλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων να λαμβάνουν τα δέοντα μέτρα όσον αφορά στη σωστή φύλαξη και διαβίωση των κατοικίδιων τους.

ΟΙ “ΦΟΛΕΣ” ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΟΝΟ ΖΩΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ…!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ».

Τι λένε οι φιλόζωοι

O Σύλλογος «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου»  επισημαίνει ότι «Ο Δήμος της Ναυπάκτου αδιαφορεί τελείως για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα της πόλης μας… οι εθελοντές δίνουν μια μεγάλη μάχη, προσφέροντας κοινωνικό έργο στην πόλη, χωρίς την στήριξη του δήμου. Διαμαρτυρηθείτε έντονα! Η Ναύπακτος δεν είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις… αν αφήσουμε τα ζώα που φροντίζουμε ελεύθερα στην πόλη… δεν νομίζω να είναι και τόσο πολιτισμένη η πόλη μας...

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ!

Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει ένα δείγμα email διαμαρτυρίας για την κακοποίηση των ζώων που θα θέλαμε να στείλετε προς τον δήμαρχο της Ναυπάκτου. Το όνομα του είναι Παναγιώτης Λουκόπουλος. Το μήνυμα θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω παράδειγμα με αντιγραφή και επικόλληση ή να στείλετε ένα email με δική σας σύνταξη».

Στείλτε email διαμαρτυρίας στον Δήμο Ναυπακτίας

Το θέμα του email μπορεί να είναι: «Εγκλήματα κατά των ζώων στην Ναύπακτο: μια επιστολή προς τον δήμαρχο».

Αγαπητέ κύριε Λουκόπουλε,

Σας γράφω για να εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για τις εικόνες και τις ιστορίες που βλέπω να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε σχέση με τα εγκλήματα εναντίον των ζώων που γίνονται στην Ναύπακτο. Τέτοιες ιστορίες είναι ανησυχητικές και οδυνηρές.

Δύο πρόσφατα παραδείγματα είναι η διάσωση ενός σκύλου που τον έβαλαν σε ένα σακί και τον πέταξαν σε ένα ποτάμι με τα πόδια του δεμένα και μια θηλιά γύρω από τον λαιμό του (ελπίζοντας ότι τελικά θα πνιγεί) και ένα σκυλί καρφωμένο ανάποδα σε ένα στύλο, στο χωριό Αναβρυτή. Υπάρχουν επίσης αμέτρητα παραδείγματα θανάτωσης ζώων από δηλητηρίαση. Εκλιπαρώ εσάς και την κυβέρνησή σας να αντιμετωπίσει την κακοποίηση των ζώων, την παραμέληση και τον φόνο στην περιοχή σας.

Οι νόμοι της Ελλάδας που αφορούν τα εγκλήματα εναντίον των ζώων είναι αυστηροί, αλλά χρειάζονται να ενισχυθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη από το συμβούλιο, την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα.

Υπάρχουν κάποιοι στην πόλη σας που θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και διεξάγουν τα εγκλήματά τους με μια ξεδιάντροπη περιφρόνηση, κοροϊδεύοντας την αρχή και τις θεμελιώδεις αξίες της ηθικής, ευγένεια και συμπόνια. Πιστεύω ότι κυβέρνησή σας πρέπει να δράσει άμεσα, ώστε να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την κτηνωδία.

Επιθυμώ μια απάντηση στο email διαμαρτυρίας που σας έστειλα.

Με εκτίμηση,

[όνομα] [επώνυμο], [πόλη], [χώρα].

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε τον σκύλο νεκρό, καρφωμένο σε στύλο της Δ.Ε.Η. στην Αναβρυτή της ορεινής Ναυπακτίας

Ναύπακτος: Επικήρυξαν τον δράστη που έδεσε σκύλο με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε στο Μόρνο

Ναύπακτος: Έδεσε τα πόδια του σκύλου με σύρμα, τον έκλεισε σε τσουβάλι & τον πέταξε στο ποτάμι

Συνελήφθη ο ηλικιωμένος που εντοπίστηκε να σέρνει τον σκύλο με το αυτοκίνητο του στο Ευπάλιο Φωκίδας

Δελφοί: Έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι βάθους 30 μέτρων

Έπνιξε με καλώδιο τον σκύλο και πέταξε το πτώμα του στην Βαριά Ναυπάκτου

Ναύπακτος: Βρήκαν τον σκύλο νεκρό πυροβολημένο στο κεφάλι

Ναύπακτος: Βρήκαν το σκύλο πυροβολημένο εξ επαφής στο κεφάλι αλλά ζωντανό!

Αναρρώνει ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην Ναύπακτο

Ναύπακτος: Σκότωσαν και κρέμασαν τον σκύλο έξω από τον χώρο φιλοξενίας αδέσποτων

Ναύπακτος: Χτύπησε με το αεροβόλο τον σκύλο

Ναύπακτος: Έπνιξε τον σκύλο μέσα στο τσουβάλι πετώντας τον στη θάλασσα

Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας

Βρήκαν ακρωτηριασμένο κατσικάκι μέσα στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.