Στηρίξτε μας

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

7 Σεπτεμβρίου 2016 18:42 | Καταγγελίες
Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου αθώωσε σήμερα τον 28χρονο δολοφόνο ενός σκύλου, που σκότωσε το αδέσποτο ζώο στις 28 Αυγούστου 2016 στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή των εργατικών κατοικιών μέσα στην παιδική χαρά και μπροστά στα μάτια των παιδιών τα οποία έπαιζαν εκεί. Επί της ουσίας επιβράβευσε την εκτέλεση του ζώου από τον συγκεκριμένο άνδρα, αν και όσοι ήταν εκείνη τη μέρα εκεί, και κατέθεσαν στην Αστυνομία, δεν είδαν το συγκεκριμένο ζώο να επιτίθεται σε κάποιο παιδί, ούτε στο παιδί του δράστη.

Ακόμα και αν η επίθεση του ζώου προς το παιδί είχε συμβεί - κάτι για το οποίο εν προκειμένω αμφιβάλλουμε - το δικαστήριο επιβράβευσε την αυτοδικία, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει, και την εκδίκηση (και μάλιστα όχι εν βρασμώ ψυχής γιατί δεν έγινε την ίδια στιγμή) διά της θανάτωσης, κάτι που επίσης ο νομοθέτης απαγορεύει... Και αναρωτιόμαστε μεταξύ άλλων αν ο δράστης προσκόμισε άραγε στο δικαστήριο που πείστηκε τόσο εύκολα και τον απάλλαξε, το έγγραφο - γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο αναφέρεται ο τραυματισμός του παιδιού του...

Σήμερα στο δικαστήριο οι δύο αυτόπτες μάρτυρες μια ανήλικη και ο Γ.Μ. – που μίλησε στο www.zoosos.gr – και είχε καλέσει και την Αστυνομία αμέσως μετά την δολοφονία του σκύλου είπαν αυτό που είδαν, δηλαδή τον 28χρονο γείτονα τους να σκοτώνει το ζώο πυροβολώντας το επανειλημμένα μπροστά στα παιδιά, ενώ κατέθεσαν ότι δεν είδαν το συγκεκριμένο ή άλλο σκυλί να δαγκώνει το παιδί του δράστη, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης του, οι οποίοι περιέργως εμφανίστηκαν σήμερα...

Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι πρόκειται για άλλη μια προκλητική, από κάθε άποψη, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφόνοι ή βασανιστές ζώων αθωώνονται με προφάσεις… Άλλη μια προκλητικά αθωωτική απόφαση ζωοκτονίας είναι αυτή «Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά».

Προφανώς και η απουσία δικηγόρου από την πλευρά των μαρτύρων κατηγορίας οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα και στην αθώωση του άνδρα ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές - ακούστηκε στο δικαστήριο ότι η γνωμάτευση του κτηνιάτρου αναφέρει πάνω από έξι - το ζώο, ενώ αυτό προσπαθούσε να κρυφτεί στα πόδια των παιδιών, τα οποία εκείνο το απόγευμα έπαιζαν στην παιδική χαρά των εργατικών κατοικιών.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού είχαν πάει αρκετοί μάρτυρες να καταθέσουν εντούτοις οι αστυνομικοί τους είπαν ότι αρκούν οι δύο δηλαδή ο Γ.Μ. και το ένα από τα ανήλικα κορίτσια που είδαν και βίωσαν το περιστατικό!

Είναι άξιο απορίας γιατί κανείς από τους γονείς δεν στράφηκε με ένδικα μέσα εναντίον του δράστη αν και αυτός εξέθεσε τα παιδιά τους σε τεράστιο κίνδυνο. Μετά και την αθωωτική σε πρώτο βαθμό απόφαση και αν δεν ασκηθεί έφεση θα διαγραφεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.

Το χρονικό της υπόθεσης της δολοφονίας του ζώου

Ο 28χρονος άνδρας βλέποντας έναν γείτονα του μαζί με το ζώο στον δρόμο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών αρχικά λογομάχησε μαζί του, επειδή συνήθιζε να δίνει τροφή στον σκύλο. Στη συνέχεια ξεκίνησε να τον απειλεί κρατώντας το όπλο και λέγοντας του «θα σας κάψω όλους», «δεν θα αφήσω αδέσποτο». Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και ο 28χρονος άρχισε να πυροβολεί και να καταδιώκει το αδέσποτο σκυλί.

Το ζώο για να σωθεί μετά το πρώτο πυροβολισμό, που δέχτηκε, έτρεξε μέσα στην παιδική χαρά όπου έπαιζαν εκείνη την ώρα παιδιά, αφού η ώρα ήταν μόλις 19:30, και εκεί ο δράστης το ακολούθησε και το εκτέλεσε πυροβολώντας το άλλες τρεις φορές. Ένα κοριτσάκι 14 ετών, η μικρή Μαριάννα, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο 28χρονος γείτονας της έστρεψε το όπλο εναντίον της και πυροβόλησε τον σκύλο, που ήταν ένα αδέσποτο ήσυχο μαύρο σκυλάκι 8 μηνών, ενώ αυτό είχε κρυφτεί πίσω από τα πόδια της, χωρίς να διστάσει εκθέτοντας φυσικά και την ίδια σε κίνδυνο και όσους ήταν κοντά.

Η Αγγελική Πετροπούλου πρώην πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Ι.Π. Μεσολογγίου» (Φιλοζωική Μεσολογγίου) εξήγησε στο www.zoosos.gr  ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ασκηθεί έφεση εναντίον της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά

Στις 7/9 η δίκη του 28χρονου που δολοφόνησε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας

Δικάζεται αύριο ο δολοφόνος του σκύλου στο Αιτωλικό, του επιβλήθηκε ήδη το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Αιτωλικό: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε επανειλημμένα με αεροβόλο και σκότωσε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά

Αγρίνιο: 30.000 € πρόστιμο στον άνδρα που έδεσε τον σκύλο στον κοτσαδόρο του Ι.Χ. για να τον πάει στο χωράφι του

Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας: Έγδαρε τον σκύλο, ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα και τον πέταξε στο δρόμο

Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσε για να το εκτελέσει!

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας

Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό

Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας

Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου: Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια;

Αγρίνιο: Έκαψαν σκυλί στην στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.

Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο

Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου

Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. αννα

  Χρειαζεται συζητηση για το αν θα γινει εφεση; ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΕΣΗ. Αν χρςιαζονται χρηματα μα ζητηθουν απο ΕΜΑΣ. Ευχαριστως πληρωνω για να τιμωρηθει αυτο το αληταριο. Αννα

 2. venus

  Εγω δεν το θεωρω «άξιο απορίας» που κανενα τομαρι απο τους γονεις δεν ηταν σε θεση να προστατεψει το παιδι του.
  Το θεωρω συνενοχη σε εγκληματικη αποπειρα!
  Στη συγκεκριμμενη περιπτωση εναποθεσαν τη ζωη των παιδιων τους στην τυχη.
  Δεν τους ανησυχησε ποιον θα πετυχει τελικα ο ψυχοπαθης, επαναπαυτηκαν στην ιδεα οτι ο στοχος του ηταν ετσι κι αλλιως το «κοπροσκυλο».
  Για αυτο δεν εβλεπαν και κανενα λογο να προσφυγουν σε ενδικα μεσα.
  Κι οταν αθωωθηκε, θεωρησαν οτι ταχτοποιηθηκε το θεμα.
  Ανασαναν οι ανθρωποι που αθωωθηκε ενας συνανθρωπος!!

  Μετα απο ολες τις ενδειξεις αδιαφοριας και ανοχης των γονιων απεναντι σε μια εγκληματικη πραξη, θεωρω τις προσπαθειες της κυριας Πετροπουλου να γινει εφεση τουλαχιστον ασυμφορες.
  Ετσι βοηθαει μονο καποιους χεστες γονεις.
  Venus

 3. Μάριος

  Θα ήταν ίσως ποιο σωστό να μας παρουσιάζατε την επίσημη στάση του συλλόγου από την νυν πρόεδρο. Η κ. Πετροπούλου απ'όσο γνωρίζω έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου εδώ κ ένα χρόνο κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.