Στηρίξτε μας

Ν. Τσαμπαρλής (υπ. στον Άλιμο): Θεωρεί περιττή για τα παιδιά τη διδασκαλία της αγάπης για τα ζώα

29 Φεβρουαρίου 2012 16:06 | Επικαιρότητα
Ν. Τσαμπαρλής (υπ. στον Άλιμο): Θεωρεί περιττή για τα παιδιά τη διδασκαλία της αγάπης για τα ζώα

Με λαϊκίστικους υπαινιγμούς και φαιδρά επιχειρήματα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για τον Άλιμο», Νίκος Τσαμπαρλής, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 σε ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας σχολίασε ως αποδειχτικό στοιχείο της σπατάλης στον δήμο τα χρήματα, που ξοδεύονται, ώστε τα παιδιά των δημοτών – δηλαδή των ψηφοφόρων του – να αποκτήσουν φιλοζωική κουλτούρα…Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής είναι βαθιά νυχτωμένος σε θέματα, που άπτονται της φιλοζωίας και της εκπαίδευσης και βρήκε μια εξυπνάδα να πετάξει, ώστε να γελάσει το κοινό του…

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής αγνοεί, ότι η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ζητήματα κακοποίησης ζώων. Δεν έχει ακούσει και δεν έχει δει, ότι τα κατοικίδια και τα αδέσποτα, που γεννιούνται σε αυτόν τον τόπο πέφτουν θύματα δηλητηριάσεων, τροχαίων, απαγχονίζονται, βασανίζονται ποικιλοτρόπως ενώ καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων εκατοντάδες κουτάβια και ενήλικα ζώα, που κάποιοι ξεφορτώνονται, αφού ελάχιστοι δήμοι στειρώνουν συστηματικά τα σκυλιά και τα γατιά της περιοχής τους.

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής δε γνωρίζει, αν και είναι υποχρεωμένος να ξέρει, ότι και σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039/2012 οι δήμοι είναι επιφορτισμένοι και με τη φροντίδα και των αδέσποτων ζώων.

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής δεν έχει διαβάσει για περιστατικά κακοποίησης ζώων από μικρά παιδιά, από εφήβους, από ενήλικες. Εμείς θα κάνουμε τον κόπο να του θυμίσουμε μερικά, όπως αυτό στο Δαράτσο Χανίων, στην Πάρο, και στη Βυρώνεια Σερρών.

Αυτή την άγνοια του δημοτικού άρχοντα καυτηριάζει με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καθώς και η Διεπιστημονική Ομάδα τους, ώστε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αλίμου, να καταλάβει, ότι ακόμα και εν μέσω κρίσης, πρέπει – είμαστε υποχρεωμένοι – να διδάξουμε στα παιδιά μας την αγάπη για τα ζώα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον.

Τη φράση, που ξεσήκωσε τους φιλόζωους, δημοσιεύει το www.vimaonline.gr στις 16 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει, ότι ο κ. Τσαμπαρλής απευθυνόμενος στους δημότες του τόνισε: «Να σας πω και κάτι μικρό; Στα ΚΔΑΠ εγκρίθηκαν κάποιες συμβάσεις για τις απολύτως απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες.

Ξέρετε τι σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος; “Διαπαιδαγώγηση των προνηπίων, νηπίων και μαθητών σε θέματα δικαιωμάτων και φροντίδας των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων!!!!” Δηλαδή τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και προσλάβαμε κάποιον για να μάθει στον γιο μου τον Γιώργο τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων!».

Αν θέλετε, να διαμαρτυρηθείτε, για τα όσα δήλωσε ο κ. Τσαμπαρλής τότε στείλτε του email στο: [email protected] και πείτε του αν δεν ξέρει, καλύτερα να ρωτάει! Σπατάλες στους δήμους γίνονται, αλλά ποτέ για τα αδέσποτα. Ίσως η μέριμνα για τα ζώα να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, αλλά όποιος έχει αποδείξεις επ' αυτού καλό είναι να τις δημοσιεύει.

Tsabarlis4

Ολόκληρη η επιστολή

«Με έκπληξη είδαμε μεταξύ άλλων δηλώσεών σας να απορρίπτεται την διαπαιδαγώγηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέναντι στην αστική πανίδα και μάλιστα με την έκπληκτη αποστροφή πως “δεν χρειάζεται να μάθει ο γιος σας ο Γιώργος” οτιδήποτε περί αυτών των ζητημάτων.

Φαίνεται λοιπόν πως κατ' εξοχήν αυτό το παιδί έχει ανάγκη τέτοιων γνώσεων, αν διαθέτει πατέρα με τέτοιου είδους αντιλήψεις. Γιατί, σήμερα, που οι αυτοδιοικητικές ανάγκες - μεγεθυσμένες από την κρίση - αιτούνται Ταγών με Ευρωπαϊκή αντίληψη, ώστε να μην χαθούν και τα τελευταία ψήγματα ευαισθησίας απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και σε ό,τι τέλος πάντων ονομάζουμε απομεινάρια της φύσης μέσα στο τσιμέντο, εσείς φαίνεσθε από τις δηλώσεις σας ο κατ' εξοχήν ακατάλληλος για έναν τέτοιο ρόλο.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει, που ζείτε, και υπό ποιες συνθήκες καθώς, όλοι οι επίδοξοι Δημαρχίσκοι είναι πάντοτε ευεπίφοροι στην διατύπωση οραμάτων για “κηπουπόλεις”, αλλά είναι πάντα έτοιμοι να τις οραματισθούν με πλήρη απουσία εμβίων όντων από αυτές.

Σε μία εποχή που η κολοβή Ελληνική κουλτούρα περί την φιλοζωία δίδει τα στρεβλά αποτελέσματα των εγκαταλείψεων και των βασανισμών, εσείς θεωρείτε την όποια προσπάθεια θεραπείας περιττή πολυτέλεια και εξοβελιστέο έξοδο και μάλιστα ανερυθρίαστος.

Λυπούμεθα για το ήθος, τον πολιτισμό σας και την προπέτεια
Ελπίζουμε η διαγωγή σας να ληφθεί σοβαρά υπόψη τόσο από τον πολιτικό χώρο που σας υποστηρίζει, όσο και από τους ψηφοφόρους σας.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη

Για την
Διεπιστημονική Ομάδα

Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης:

Κωλοτούμπα Ν.Τσαμπαρλή (υπ. στον Άλιμο) για τα μαθήματα φιλοζωίας, όμως τα γραπτά μένουν!

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο στον Άλιμο

Άλιμος: Απείλησε τον γείτονα του με δύο όπλα επειδή ταΐζει τις γάτες

Άλιμος: Γάτα πάλευε να σώσει το μωρό της που πνιγόταν

Άλιμος: Εγκλώβισε γατάκι μέσα σε ντουλαπάκι εγκαταλελειμμένης μηχανής

Ο πρώην μηχανόβιος γάτος γλύτωσε από τη Βέσπα στον Άλιμο!

9 νεογέννητα κουτάβια νεκρά στον Άλιμο

Γλυφάδα: Χτύπησαν τον γάτο της με βέλος!

Γλυφάδα: Συνεχίζει να τραυματίζει με βέλη τις γάτες

 

 

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

 1. Ξυπνήστε ζώα

  Όλοι από εσάς τους τελειωμένους φαντάζομαι δεν ήσασταν καν μπροστά. Δεν ακούσατε όλα όσα είπε. Για δείτε εδώ απάντηση: (γιατί ως κλασικός μ@λ@κ@ς Έλληνας όλοι ακούτε τη μια πλευρά και δεν κοιτάτε ποτέ την άλλη.... υποκριτές....)

  http://www.vimaonline.gr/20/article/5316/o-nikos-tsamparlhs-apanta-stis-kathgories-ton--filozoikon--somateion

 2. Cristina s

  Ο κοσμάκης έξω που πεινάει και βλέπει τα ζωάκια με τα μπανάκια και τα φιλετάκια τι να πει; πρώτα πρέπει να λύσουμε αυτά τα σημαντικά θέματα για τους συνανθρώπουςμας και μετά για τα ζώα. Το σοβαρό θέμα της κακοποίησης εναντίον οποιουδήποτε όντος θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.οχι αλλά χρήματα για φρουφρου

 3. Φιλόζωος

  Αυτό που είπε ο άνθρωπος είναι ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αγαπούν τα ζώα από τους παιδαγωγούς τους, στο σχολείο. Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρωθεί ειδικός για να μάθει στα μικρά παιδιά να τα αγαπούν. Και πριν ξεκινήσετε να λέτε διάφορα θα σας πληροφορήσω ότι στο σπίτι μου έχω δύο σκύλους τους οποίους υπεραγαπώ. Αντί να αφορίζετε με την ευκολία που το κάνετε παραπάνω καλό θα ήταν να πάτε και σε κανένα δημοτικό συμβούλιο να ξεστραβωθείτε και να μάθετε πως ξοδεύονται τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα.

 4. mariza

  κοιτα ρε κατι υποψηφιους που θελουν και την ψηφο μας.......
  τουλαχιστον υπαρχουν και καποιοι που ξερουν τι παει να πει παιδεια
  μπραβο στον δημαρχο αλιμου (ορφανο) για τις πρωτοβουλιες του!!!!!!!

 5. κωστας

  ζητω η ελλαδα , ζητω η θρησκεια , ζητω η νεα δημοκρατια ! οννεδ ηθος πολιτισμος !!! να μας πει τη γνωμη της και η κλαιουσα για τα καμμενα κτιρια της αθηνας η φιλοζωη κυρια πιπιλη τη γνωμη της για το καμαρι της παραταξης της !!!

 6. sofia

  ευτυχως που δεν ειναι πατερας μου.....θα ντρεπομουν.....τετοια ατομα απορω πως κατεχουν τετοιες θεσεις και δε τον πεταν εξω με τις κλοτσιες...

 7. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ.ΛΕΝΕ ΛΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΕΙΝΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ?ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΞΕΧΝΑΝΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΖΩΑ.ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΙΟ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ!

 8. ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΝΤΟΥ

  Τον λυπάμαι τον κύριο γιατί δε φταίει αυτός. Αυτό το μυαλό του έδωσε η φύση και με αυτό πορεύεται στη ζωή. Αυτό ο παιδάκι λυπάμαι περισσότερο...

 9. Θάνος

  ΄΄Δηλαδή τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και προσλάβαμε κάποιον για να μάθει στον γιο μου τον Γιώργο τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων!».
  ----
  Θεωρώντας δεδομένο ότι είσαι ένα από τα προβλήματα… δεν έχεις άδικο...Εσένα πρέπει να διαπαιδαγωγήσει κάποιος πρώτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.