Στηρίξτε μας

Ψευδής η «είδηση» με κλεμμένο φορτηγό που δήθεν εντοπίστηκε με 25 σκύλους στο Γομοστό Αχαΐας

1 Οκτωβρίου 2018 21:06 | Επικαιρότητα
Ψευδής η «είδηση» με κλεμμένο φορτηγό που δήθεν εντοπίστηκε με 25 σκύλους στο Γομοστό Αχαΐας

Μετά από επικοινωνία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) με την ΕΛ.ΑΣ. - διαβάστε εδώ την επίσημη απάντηση της - διαψεύδεται οποιαδήποτε δήθεν ανακοίνωση της Αστυνομίας περί κλεμμένου φορτηγού που μετέφερε παράνομα σκύλους και εντοπίστηκε με πλαστές πινακίδες στο Γομοστό Αχαΐας. Η Άντα Δημοπούλου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, εξήγησε ότι δύο αστυνομικές διευθύνσεις στις οποίες απευθύνθηκε (εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. καθώς είναι μέλος του Δ.Σ.) και της Φθιώτιδας και της Αχαΐας διέψευσαν τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα περί κυκλώματος και εντοπισμού 25 σκυλιών σε φορτηγό.

25skyliaProtothemaΗ διάδοση της ψευδούς είδησης άρχισε από τη γνωστή για τα ψεύδη της ιστοσελίδα www.protothema.gr η οποία την ανάρτησε στις 17 Σεπτεμβρίου στις 09:24.

Το ψευδές δημοσίευμα αναδημοσίευσαν ως αληθινό πολλές ιστοσελίδες - παραθέτουμε αντίγραφα πιο κάτω - που αρέσκονται στη λογοκλοπή αλλά πρωταγωνιστής και αυτή τη φορά είναι το πρώτο στο ψέμα Πρώτο Θέμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό αντίγραφο, το οποίο υπογράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης.

Δυστυχώς το ψευδές περιστατικό δημοσίευσε ως γεγονός και η Ε.Ρ.Τ. στην ιστοσελίδα της. Κάποιες ιστοσελίδες όπως το www.patratora.gr αναφέρουν δηλώσεις για το γεγονός επικαλούμενες μια νεκρή γυναίκα, την Ιωάννα Γκαραγκούνη, η οποία έχει πεθάνει από τον Ιούλιο του 2017!

Δείτε κάποια αντίγραφα των ψευδών δημοσιευμάτων...

 

Τι πραγματικά συνέβη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://ellinikahoaxes.gr και τον Θάνο Επαχτίτη που υπογράφει το κείμενο: «Στις 17/9 ένα φορτηγό με γαλλικές πινακίδες, σταμάτησε να βάλει καύσιμο σε πρατήριο στο Γομοστό Αχαΐας. Οι δυο επιβαίνοντες δεν πλήρωσαν τον πρατηριούχο, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία. Το όχημα πέρασε από τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και τελικά ακινητοποιήθηκε από περιπολικό του Α.Τ. Ναυπάκτου μόλις είχε περάσει τα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας – Φωκίδας, στην περιοχή Φανερωμένη.

Ακολούθησε έλεγχος του οχήματος που έφερε ρυμουλκούμενο που είχε υποστεί μετατροπή σε τροχόσπιτο και βρέθηκαν 3 και όχι 25 σκυλιά που άνηκαν στους 2 άνδρες γαλλικής υπηκοότητας. Οι ιδιοκτήτες έφεραν όλα τα νόμιμα έγγραφα για τους σκύλους τους. Τόσο το όχημα, όσο και οι πινακίδες ελέγχθηκαν και δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος και οι 2 αλλοδαποί του απέδωσαν τα 200 ευρώ που του χρωστούσαν. Ο πρατηριούχος δεν επιθυμούσε τη διώξή τους με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.».

Τι καταγγέλλουν δύο φιλοζωικές ομοσπονδίες για τα ψευδή δημοσιεύματα

Για το περιστατικό που συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου οι φιλοζωικές ομοσπονδίες τονίζουν τα εξής: «Όταν η εμμονή γίνεται συνειδητή παραπλάνηση και συκοφάντηση. FAKE NEWS τα περί φορτηγού με 25 ζώα στο Γομοστό Αχαΐας. Έκθετοι για μια ακόμη φορά οι κατ’ επάγγελμα συκοφάντες του φιλοζωικού κινήματος. Υπόλογη και η κίτρινη και αήθης δημοσιογραφία. Για δεκαετίες τώρα κάποιοι παραπλανούν συνειδητά τις αρχές, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη εξυπηρετώντας ύποπτα συμφέροντα που στρέφονται κατά των ζώων.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με ζώα, δε ξέρουν τι σημαίνει προστασία των ζώων, δεν έχουν πιάσει ποτέ ένα ζώο που υποφέρει στα χέρια τους, λένε ψέματα είτε όντας μακριά από τη χώρα είτε καθήμενοι πίσω από ένα υπολογιστή. Χρόνια τώρα ή ίδια εμμονική, αρρωστημένη αλλά και ύπουλη στάση.

Χάριν αυτοπροβολής ή για να “τσιμπήσουν” διάφορα κονδύλια από υπηρεσίες κι άλλες δομές. Γιατί για να βάλουν το χέρι τους στη τσέπη τους, όπως κάνουν οι χιλιάδες πολίτες που προστατεύουν τα ανήμπορα ζώα, ούτε συζήτηση. Το τελευταίο τους ολίσθημα μια ψεύτικη είδηση για ένα φορτηγό στο Γομοστό Αχαΐας που δήθεν μετέφερε 25 σκύλους.

Όχι μόνο δεν ερεύνησαν την είδηση αλλά την απέδωσαν κιόλας κατά την προσφιλή τους τακτική, στα φιλοζωικά σωματεία που δήθεν εμπορεύονται ζώα. Όπως κάνουν χρόνια τώρα γιατί ζουν και υπάρχουν μόνο γι’ αυτό.

Να κατηγορούν με ψευδείς ειδήσεις, με παραπλανητικά επιχειρήματα, με ψευδεπίγραφους θεσμικούς τίτλους, τους χιλιάδες αγωνιστές φιλόζωους του δρόμου που αφιερώνουν τον εαυτό τους στην προστασία των ζώων.

Με χαλκευμένες ειδήσεις περί αδέσποτων που στέλνονται άλλοτε για πειραματόζωα στο εξωτερικό, άλλοτε για γούνες και άλλοτε, όπως εσχάτως, για κτηνοβασίες.

Οι φορείς μας ερεύνησαν την είδηση θέλοντας να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής για κακοποίηση ζώων για το εν λόγω συμβάν και απευθύνθηκαν στις αρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις για να λάβουν την ρητή απάντηση, ότι ουδέποτε συνέβη το επικαλούμενο γεγονός, που αυτοί οι ελάχιστοι έσπευσαν ασμένως να υιοθετήσουν και να το φορτώσουν και πάλι στα φιλοζωικά σωματεία, όπως και διαχρονικά πράττουν χωρίς καμία από τις καταγγελίες τους να αποδεικνύεται...

Σχετικό είναι και το δημοσίευμα των ellinika hoaxes που διαψεύδουν και αυτά το γεγονός

Κύκλωμα εμπορίας σκύλων με νταλίκα μέσω Ελλάδας;

Αρέσκονται όλοι αυτοί σε τρομολαγνικά και ψεύτικα δημοσιεύματα υπό το μανδύα μάλιστα της φιλοζωίας ή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Πετούν λάσπη εναντίον αθώων πολιτών αλλά ποτέ δεν ζητούν συγγνώμη όταν οι κατηγορίες τους καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη στα ελληνικά δικαστήρια.

Γι’ αυτό και ο κόσμος τους έχει καταλάβει και τους έχει απομονώσει.

Γι’ αυτό και είναι κατά τη λαϊκή παροιμία τρεις κι ο κούκος.

Αποτελούν όνειδος για την φιλοζωία της χώρας μας και δρουν ύποπτα αλλά κυρίως εις βάρος των ζώων. Για μια ακόμη φορά όμως ξεμπροστιάστηκαν και γελοιοποιήθηκαν. Οι χαλκευμένες κατηγορίες τους θα πρέπει να ερευνηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη.» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στοχοποιεί τα σκυλιά για τον Έμπολα για να δείξει την ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

«Αυτοψία» στον Α. Σρόιτερ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Διαψεύδει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και η Π.Φ.Π.Ο.

Δημοσιογραφικό μίσος για τα σκυλιά με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα από τσιμπούρι

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έβγαλε «λάδι» τον Ντάσκα αν και στοχοποίησε τ’ αδέσποτα

Ε. Ηλιοπούλου: Τα Μ.Μ.Ε. στοχοποιούν τα ζώα που παρουσιάζουν άχρηστα, επικίνδυνα ή εργαλεία (βίντεο)

Φωτογραφία από νεκρό σκύλο στην Ισπανία χρησιμοποίησε ο νεαρός που «διαφήμιζε» την θανάτωση του

Ψευδής η «είδηση» για 1.709 άλογα – κρούσματα κτηνοβασίας στην Ελβετία το 2014

Ψευδής η είδηση περί φυλάκισης αστυνομικού για κακοποίηση κουταβιού στην Κρήτη

Άλλη μια ψευδής «είδηση» από ιστοσελίδες στον Πύργο Ηλείας

Δεν θανατώθηκαν στην Ελλάδα αυτοί οι λύκοι

ΔΕΝ βρέθηκαν γάτες στοιβαγμένες σε ψυγείο Πακιστανών στην Πάρο

Διαψεύδει ο αστυνομικός διευθυντής Χίου τα περί σουβλίσματος σκύλου από πρόσφυγες

Ρεσιτάλ φασισμού εις βάρος μεταναστών από σάιτ της Λέσβου για δήθεν μαζικό έγκλημα εις βάρος αδέσποτων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» διαψεύδει το δημοσίευμα που στοχοποιεί μετανάστες λέγοντας ότι τρώνε τα αδέσποτα

Ψευδές ότι βρέθηκε άλογο σε μπαλκόνι σπιτιού στον Θεσσαλικό Κάμπο

Καλλιστώ: Ψευδές δημοσίευμα για επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Ξάνθη με φωτογραφία Κογιότ στις Η.Π.Α.

Ο σκύλος που ΔΕΝ κατακρεούργησε τη 17χρονη πληρώνει το τίμημα της αντιφιλοζωικής υστερίας

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Σαλαμίνα: Όταν οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα σκυλιά ως τέρατα!

Ηλεία: Δημοσιογράφος και υποψήφιος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ συγκαλύπτει το έγκλημα εις βάρος σκύλου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.