Στηρίξτε μας

Δημοσιογραφικό μίσος για τα σκυλιά με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα από τσιμπούρι

15 Απριλίου 2015 05:40 | Καταγγελίες
Δημοσιογραφικό μίσος για τα σκυλιά με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα από τσιμπούρι

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Πλήθος δημοσιευμάτων τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον θάνατο του εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια, που απεβίωσε στις 5/4 σε ηλικία 58 ετών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα τα κακά της μοίρα μας τελικά φταίνε τα σκυλιά… Μια ιστορία καθημερινής τρέλας που επαναλαμβάνεται με αφορμή την λύσσα ή το καλααζάρ (λεϊσμανίωση) κ.ο.κ.

Γραφιάδες, κονδυλοφόροι της κακιάς ώρα και λοιποί γραφικοί τύποι χωρίς ίχνος γνώσεων σχετικά με την ιατρική, την κτηνιατρική και τις ζωοανθρωπονόσους τονίζουν ότι για τον θάνατο του ανθρώπου από ερλιχίωση, μιας εξαιρετικά σπάνιας ασθένειας για το είδος μας που προκαλούν οι κότρωνες  (τα τσιμπούρια), ευθύνονται τελικά τα σκυλιά που ζουν στις πολυκατοικίες.

EspressoTsimpouri10 4 2015

Στοχοποίηση των ζώων από δημοσιογράφους

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έκαναν τον κόπο να επισημάνουν ότι ο Σωτήρης Μπάγιας ήταν ανοσοκατασταλμένος εξαιτίας ενός άλλου σημαντικού προβλήματος υγείας από το οποίο έπασχε. Οι περισσότεροι δεν έγραψαν ότι η ερλιχίωση στον άνθρωπο είναι σπανιότατη και δεν έχει καμιά σχέση με την αντίστοιχη (πολύ συνηθισμένη) του σκύλου και ότι δεν πρόκειται για ζωοανθρωπονόσο δηλαδή ασθένεια που κολλάει ο άνθρωπος από τα ζώα.

SotirisMpagiasDimosievmataΕκατοντάδες δημοσιεύματα που δίνουν ψευδή στοιχεία.

Αν όλοι αυτοί – πριν δημοσιεύσουν αυτά τα τρομολαγνικά κείμενα για να κερδίσουν μερικά κλικ – έκαναν ρεπορτάζ (δηλαδή τη δουλειά τους) και ρωτούσαν κάποιον ειδικό επιστήμονα θα μάθαιναν ότι τα χρήσιμα τσιμπούρια υπάρχουν στη φύση, όπως και άλλα παράσιτα, και ζουν απομυζώντας αίμα από τα ζώα. Ο άνθρωπος υπάρχει πιθανότατα να μολυνθεί από αυτά σοβαρά ή όχι αναλόγως με την γενικότερη κατάσταση της υγείας του και για την ύπαρξη των παρασίτων δεν φταίνε τα σκυλιά ούτε τα άλλα είδη ζώων.

Τα τσιμπούρια από τους ανθρώπους αφαιρούνται όπως και από τα ζώα με την χρήση ειδικών υγρών ή με λαβίδα και συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα. Η θεραπεία είναι απλή – δηλαδή χορήγηση αντιβίωσης – και με πολύ χαμηλό κόστος.

ntokoumentoNtaskas 0Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τη λογική ο Γιάννης Ντάσκας (δημοσίευμα στις 6-4-2015)

Πρωταγωνιστής σε αυτό το πογκρόμ μίσους προς τα ζώα ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας που στην ιστοσελίδα www.ntokoumenta.gr ξεδίπλωσε όλη την απέχθεια του για τα σκυλιά που – για όνομα του θεού – ζουν στις πολυκατοικίες!

Ο κ. Ντάσκας στο εμετικό κείμενο του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο απίστευτης αιτίας θάνατος του γνωστότατου και άριστου Εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια φέρνει στην επικαιρότητα τον ελληνικό “ωχαδερφισμό” σε ορισμένες περιπτώσεις ή τον ελληνικό “τσαμπουκά“ σε άλλες και μάλιστα πολλές περιπτώσεις.

Σε πόσες πολυκατοικίες δεν υπάρχουν σε διαμερίσματα σκυλιά χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής; Σε πόσες πολυκατοικίες ένοικοι διατηρούν σκυλιά, με η χωρίς κανόνες υγιεινής παρά τις αντιδράσεις των άλλων διαμερισμάτων με το “επιχείρημα” ότι “στο διαμέρισμά μου κάνω ό,τι θέλω;”

Σε πόσες παιδικές χαρές δεν κυκλοφορούν σκυλιά που τα έχουν βγάλει βόλτα για να συνοδεύσουν η να ουρήσουν; Σε πόσα άλση δεν συμβαίνει το ίδιο, αν και προορίζονται για βόλτες και αναψυχή πολιτών;».

SotirakosIrakleio2014TsimpouriaΧιλιάδες ζώα - κυρίως σκυλιά - στην Ελλάδα υποφέρουν και πεθαίνουν από τα τσιμπούρια όχι όμως οι άνθρωποι!

Ο κ. Ντάσκας επί της ουσίας ζητάει την εξαφάνιση των σκυλιών από κατοικίες, πάρκα, άλση και αλλού γιατί μολύνουν! Στο άθλιο κείμενο του αναφέρεται στο εξωτερικό ενώ παραγνωρίζει ότι στις χώρες με προωθημένη νομοθεσία στα θέματα προστασίας των ζώων και τα κατοικίδια – όπως και στην Ελλάδα – επιτρέπονται στις πολυκατοικίες και η συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων στα πάρκα είναι δεδομένη αλλά και σε εστιατόρια κ.ά.

Αντιθέτως απαγορεύεται να κυκλοφορούν ζώα κακοποιημένα ως αδέσποτα ή αλυσοδεμένα για όλο τους τον βίο σε αυλές, ταράτσες μπαλκόνια, χωράφια κάτι που συστηματικά συμβαίνει εδώ.

ntokoumento1Τελικά σκυλιά στα πάρκα στο Λονδίνο κυκλοφορούν ή όχι;

Ο κ. Ντάσκας διερωτάται στο άθλιο κείμενο του που είναι γεμάτο με ψεύδη: «-Πόσες ασθένειες στην Ελλάδα δεν προέρχονται από κατοικίδια ή αδέσποτα, των οποίων την ευθύνη έχουν ή είχαν κάποιοι; -Πόσοι θάνατοι επίσης προέρχονται από αυτή την αιτία;».

Αφού εκείνος γνωρίζει γιατί δεν μας δίνει τα στοιχεία των θανάτων να τα δημοσιεύουμε; Αν ο κ. Ντάσκας έψαχνε θα μάθαινε ότι στην χώρα μας οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν επειδή ζουν μαζί με τα ζώα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ασθενούν και πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την κακή διατροφή (υπερκατανάλωση κρέατος), την μόλυνση, την έλλειψη άσκησης, την απουσία – λόγω κρίσης – περίθαλψης και όχι επειδή συμβιώνουν με ζώα.

Στην Ελλάδα τα ζώα υποφέρουν εξαιτίας των ανθρώπων

Αντιθέτως χιλιάδες σκυλιά και γατιά και άλλα είδη ζώων χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους με φρικτό και μαρτυρικό τρόπο επειδή βασανίζονται ανηλεώς από τους κατοίκους αυτής της χώρας. Και γι’ αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης και οι δημοσιογράφοι, όπως ο κ. Ντάσκας, καθώς παρουσιάζουν αυτά τα πλάσματα ως φορείς μικροβίων και κίνδυνο για την δημόσια υγεία δίνοντας με τα ψεύδη τους άλλοθι στους εγκληματίες.

ntokoumento3Ρεσιτάλ φαιδρότητας...

Ο κ. Ντάσκας και οι όμοιοι του συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε η ελληνική κοινή γνώμη που διαθέτει ανύπαρκτη φιλοζωική κουλτούρα να βρει άλλο ένα εξιλαστήριο θύμα. Και για μια ακόμη φορά αυτό το θύμα είναι τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά, που παρουσιάζονται ως κινούμενος κίνδυνος - θάνατος.

Ποτέ ευθύνες γι’ αυτούς δεν έχουν οι άνθρωποι. Για όλα φταίνε τα ζώα, που όμως δεν επιλέγουν και μόνο υφίστανται. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να κρίνουν τα μέλη τους όταν αρθρογραφούν και γι’ αυτά τα θέματα.

Η αντίδραση της Π.Φ.Π.Ο.

Το δημοσίευμα του κ. Ντάσκα προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και η Ρεγγίνα Αργυράκη καθηγήτρια στο Α.Π.Θ. και επιστημονική συντονίστρια των πανεπιστημιακών που στηρίζουν το έργο του φορέα επισημαίνει: «Με ένα απίστευτης εμπάθειας άρθρο ο κύριος Γ. Ντάσκας χρησιμοποίησε έναν πράγματι οδυνηρό θάνατο, για να καταφερθή εναντίον των σκύλων και μάλιστα όσων έχουν το απύθμενο θράσος να συγκατοικούν σε πολυκατοικίες με ανθρώπους.

Μέσα από μια σειρά παραδοχών που δεν γνωρίζουμε πόθεν τις αλίευσε, βάφτισε το τσιμπούρι, τσιμπούρι από σκύλο, ενώ θα μπορούσε να είναι από θάμνο, χορτάρι, πρόβατο κλπ.

Επιμελώς παρέλειψε το γεγονός της ανοσοκαταστολής του ατυχούς προσβληθέντος, ενώ δεν έλαβε τον κόπο να διερευνήσει το γεγονός πως αυτό είναι το δεύτερο θύμα ερλειχίωσης που καταγράφεται από τα μισά του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα, ούτε το ότι η ερλειχίωση δεν αποτελεί ζωοανθρωπονόσο, ήτοι δεν μεταδίδεται ευθέως από ζώο σε άνθρωπο και τούμπαλιν.

ntokoumenta.gr15 4 2015«Εκ του μη όντος» είναι για τον Γιάννη Ντάσκα το θέμα που προκλήθηκε εξαιτίας του δημοσιεύματος του που στοχοποιεί τα ζώα. Ο δημοσιογράφος σήμερα μάλιστα δημοσιεύει παλιότερη και άσχετη με το θέμα επιστολή της Ρεγγίνας Αργυράκη - και όχι αυτή που τον κατακρίνει - αποδεικνύοντας και έτσι την αναξιοπιστία του. Δείτε εδώ.

Απλώς εξέλαβε το ατυχές γεγονός ως εφαλτήριο για να διατρανώσει την αντιπάθειά του προς τα δυστυχή τετράποδα, αλλά και τους ιδιοκτήτες τους, παραβλέποντας την εξ ίσου ισχυρή πιθανότητα ο ασθενής να είχε προσβληθεί από τον κρότωνα, απλώς περπατώντας στις πρασινάδες των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ένας συνεπής δημοσιογράφος θα φρόντιζε τουλάχιστον να ενημερωθεί στοιχειωδώς από τους καθηγητές παρασιτολογίας και επιδημιολογίας της καθ’ ύλην αρμόδιας Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Ντάσκας όμως απλώς εξετόξευσε και μεγέθυνε τις προκαταλήψεις του.

Άν παρουσιάζει τέτοια λογική ασυνέπεια μιλώντας για σκύλους, πόση λογική ασυνέπεια μπορεί να διαθέτη στις υποτίθεται έγκριτες πολιτικές αναλύσεις, στις οποίες σεμνύνεται πως ειδικεύεται;» καταλήγει η κα Αργυράκη.

Διαβάστε επίσης:

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. έβγαλε «λάδι» τον Ντάσκα αν και στοχοποίησε τ’ αδέσποτα

Διαψεύδει τους δημοσιογράφους η οικογένεια του Σ. Μπάγια για τα αίτια θανάτου του!

Μύθοι και αλήθειες για την λεϊσμανίαση

Τοξόπλασμα και κατοικίδια (Μύθοι και Πραγματικότητα)

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με την τοξοπλάσμωση

Βόλος: Αναρμόδιοι χρησιμοποιούν τη λύσσα ως φόβητρο εις βάρος των αδέσποτων

Ερωτήσεις βουλευτών για τη λύσσα και τη δαιμονοποίηση των αδέσποτων

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Η λύσσα είναι το πρόβλημα, όχι τα αδέσποτα!

Λύσσα: Σκοτώνει η ασθένεια αλλά κυρίως η άγνοια!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

28 Σχόλια

 1. paschalis

  αυτους τους κακεντρεχεις τους ευχομαι να πανε απο τσιμπουρια να καθαρησει ο τοπος απο καθε λογεις αποβρασμα .

 2. babispan

  "Αρθογράφος": http://www.ntokoumenta.gr/author/glaimos/

  (χωρίς αυτό να απαλλάσσει τον, προφανώς, υπεύθυνο του site από οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο.. απλά επειδή είναι κακοφτιαγμένο το site του και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ήδη, είπα να το αναφέρω.)

 3. Μηνα Μιναρδου

  Ειναι δημοσιογραφος ο ανθρωπος ή παιδακι τοτ δημοτικου που γραφει οτι του κατεβει; Του προτεινω να κλειστει σε ενα αποστειρωμενο δωματιο και για να ψοφησει, για να μας απαλλαξει απο την παρουσια του! Και επειδη εχω ζησει 10 χρονια στο Λονδινο, ναι στο Hyde park και σε ολα τα παρκα κυκλοφορουν συνοδευομενα σκυλια!! Αντιθετα στη Βρετανια δεν υπαρχουν αδεσποτα.

 4. Chara V.

  Μπήκα στη σελίδα με το άρθρο του να τον κράξω αλλά έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια ο λεμές του κερατά..Έχει αναρτήσει και απάντηση για εμάς τους "κακοηθέστατους" που τον παρεξηγήσαμε και τον βρίζουμε χωρίς λόγο!!Δηλώνει φιλόζωος κιόλας!! Όλη μου τη ζωή μέσα στα ζώα αδέσποτα & μη και ήρθε η καρικατούρα να μας μιλήσει για τσιμπούρια και μετάδοση ασθενειών! Σε ηλικία 8ετών κόλησα τσιμπούρια (όχι ένα αλλά 4) από κότες που είχαμε στο κοτέτσι μας,ζω και βασιλεύω 20 χρόνια μετά!!! Αμόρφωτε ρεζίλη,εσύ και οι όμοιοι σου...

 5. We're NOT living in the Drak Ages anymore

  All my life I live with dogs! Sometimes they had a tick and I removed it, turn and pull... tick was out. But 14 years ago there was a new collar with a new drug SCALIBOR and it prevented the ticks from biting my dog, so I bought it and my dog never had a tich from that day on!

  Now I have a rescue dog from Greece, she was severely abused by her owner and she was afraid of her own shadow. She also has a low tittre of Leishmaniosis, so I knew she hadn't been prevented from ticks, sandflies. I bought her a SCALIBOR collar to prevent her that she would get ticks again, and for the time I have her now (2,5 yrs) she never had a tick again.

  I am not afraid that she will give me leishmaniosis because it is NOT contageous for humans nor is it for dogs, the sickness comes from sandflies!

  The sicknes from ticks iis Babesiosis,which is very easy treatable!

  Ehrlichia canis is also easy treatable with antibiotics, so what's the fuz about killing dogs for being sick when you can treat them?

  If my dog develops Leishmaniosis I will treat her with Milteforan and allopurinol and she will be back to health again. We live in 2015 not in the Dark Ages!!!

  Anyone who kills a dog for Leishmaniosis , Erhlichia or Babesisios is crazy and a asshole!! I read everything I could lay my hands on about these illnesses and I know you can cure your dog, SO DO IT!!! And don't hide behind an old superstitious idea that you have to kill the poor sweetheart!!

  Would you kill your child for being sick?? Then don't kill your dog for being sick!!

  Dogs depend on us, they trust us and the are loyal to their death to us... deserve their trust and loyalty by being good for them!! (They DO have a soul you know!!!)

  Marianne (a doglover)

 6. ΜΕΝΙΑ

  ΤΑ ΜΟΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ....ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΑ.....
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ....

 7. Γιώργος Μ

  Η οικογένεια του εκλιπόντος Εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια ζητεί την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα αίτια του θανάτου του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα.

  Όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο

  http://theodorosstamatiou.blogspot.gr/2015/04/blog-post_29.html

 8. Marios ElGreco

  Ποσοι απο εσας πρεπει να φατε της φαπες σας για να καταλαβετε οτ απλα μονο μαπες θα τρωτε ρε , ποσοι απο εσας πρεπει να χασετε της δουλιες σας, ποσοι απο εσας πρεπει να πεθανετε , ποσοι απο εσας πρεπει να περασετε τα χιλια μαρτυρια και στο τελος να μαρτυρεσετε ενα αψυχο βραδυ αφηνοντας τα εγκοσμια. Ειμαστε και εμεις που αγαπαμε τα ζωα και κανουμε οτι μπορουμε για να μην αφησουμε εσας να πρατετε ανεξελεγχτα. ευχαριστω τον θεο που εχω γνωρισει ανθρωπους σαν κ εσας και τους εχω κανει να ζησουν μια κολαση, θα αποδεχομουν περισσοτερα ατομα σαν και εσας. Οποιος δεν αγαπαει τα ζωα πρεπει απλα να πεθαινει ..

 9. ζαφειριου ηλιας

  ο μεσαιωνας σ ολο του το μεγαλειο στο γραικυλισταν η αλλιως την χωρα του δηθενισμου ολα τους φταινε εκτος απο τους ιδιους ας δουν πρωτα οτι το τσιμπουρι η αλλιως κροτωνας που μπορει να προξενησει κροτωνικη παραλυση δεν παει στα σκυλια και στα αλλα ζωα γιατι εχουν παραπανω θερμοκρασια ανθρωπος 36,5 σκυλια προβατα 38,5 αρα ειναι αδυνατο να παει απο σκυλι σε ανθρωπο ειναι αδυνατο το τσιμπουρι που παει στον ανθρωπο ειναι αλλο ειδος και εχω σαν παραδειγμα τον ευατο μου τα παιδια μου και τα εγγονια μου που ζουμε ολοι μαζι με 7 σκυλακους και ποτε δεν παθαμε τιποτα και τα παιδια μου ειναι προτυπα υγειας γιατι το σαλιο του σκυλου ειναι 15 φορες πιο ισχυρο απο την πενικιλλινη

 10. Angel

  Εγω από μικρή φρόντιζα συνέχεια αδέσποτα πάντα είχα και μια φορά παλιότερα ειχα κολλησει τσιμπούρι στο λαιμό και αλλη μια φορα στο χέρι λετε να πέθανα και να σας μιλάω απο άλλο κόσμο?!
  H νοημοσύνη του κόσμου και η νοοτροπία έχει μείνει πίσω,αλοίμονο να φταίνε τα ζώακια πάλι!!!

  "Ο κ. Ντάσκας επί της ουσίας ζητάει την εξαφάνιση των σκυλιών από κατοικίες, πάρκα, άλση και αλλού γιατί μολύνουν!"
  ο κ.Ντάσκας ας κοιτάξει πιο ουσιαστικά το θέμα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ απέναντι στην μεταχείρηση των ζώων την περίθαλψη τους τον τροπο που ζουν τον μαρτυρικό βίο που ορισμένα αντιμετωπίζουν καθημερινά
  απο την ρίζα να το εξετάζει το θέμα και όχι περι ανεμων και υδατων..γιατί σε λίγο θα ζητάει και την εξαφάνιση των φιλοζώων.
  Αυτός που είναι αδιάφορος για τον τρόπο που επιβιώνουν τα ζώα είναι αδιάφορος γενικώς κοιτά ψηλά και αγνάντευε!!

 11. Χριστίνα

  Μπορείτε να μου πείτε που στην ευχή μπορώ να βρω αυτόν τον αστοιχείωτο δημοσιογράφο και να τον στολίσω; 🙂

 12. Καπετανακη Αγγελικη

  Ο φιλος μου πριν τρια χρονια καθαριζε τον κηπο στο πατρικο του κατακαλοκαιρο, ειχε γινει σωστη ζουγκλα μετα απο χρονια που ηταν ακατοικητο. Τρεις μερες μετα βρηκε 2 στιγματακια μαυρα στη πλατη του που τα νομιζε ελιες αλλα τον προβληματισαν . Με μεγενθυτικο φακο ειδα οτι ηταν τσιμπουρια! Με αμεση επεμβαση μετα φυσικα του γιατρου. Α!!!! Και κατι σημαντικο. Δεν εχει σκυλο.

 13. venus

  Ειχα ετοιμασει μια αναφορα στο θεμα «αρρωστειες που προκαλουνται απο τσιμπημα τσιμπουριων» και που βασιζοταν στις ερευνες και τη στατιστικη της διεθνους εταιρειας Υγειας.

  Δεν θα τις γραψω, δεν ειναι πλεον αναγκαιες, αφου η οικογενεια του εισαγγελεα Μπαγια εκανε επισημη ανακοινωση γυρω απο τα αιτια του θανατου του.
  Παρεμπιπτοντως αναφερω παντως οτι στο διαστημα μεταξυ 2000 και 2010 στην Ελλαδα δεν αναφερθηκε κανενα θανατηφορο κρουσμα απο αυτη την αιτια ( απο τον FSME-ιο).

  Ενα αλλο στοιχειο ομως δεν μπορω να μην το σχολιασω.
  Την απολυτη αγνοια του «δημοσιογραφου» Ντασκα γυρω απο το τι συμβαινει στις πλατειες και στα παρκα της Αγγλιας.
  Με αυτα που εγραψε ο ανθρωπος δειχνει οτι δεν εχει περασει τα συνορα της Ελλαδας και ελπιζει οτι αυτοι που διαβαζουν την εφημεριδα του βρισκονται στην ιδια θεση.
  Το Λονδινο το επισκεπτομαι μια φορα τον χρονο, για επαγγελματικους λογους.
  Το προηγουμενο καλοκαιρι - το 2014 εννοω - ειχα μαλιστα την ευκαιρια να επισκεφτω και να μεινω για εναν μηνα στο Norwich, μια πολυ ωραια πολη στα ανατολικα της Αγγλιας.
  Το πρωτο λοιπον που με εντυπωσιασε εκει ηταν ο μεγαλος αριθμος κουνελιων που ζουσαν στα παρκα.
  Εμεινα σε campus, δηλαδη σε φοιτητικους οικισμους που το καλοκαιρι τους μετετρεπαν σε ξενωνες.
  Ρωτησα τον διαχειριστη, πως ηρθαν εκει τοσα κουνελια και πως λειτουργει η συγκατοικηση τους με ανθρωπους και αλλα ζωα, σκυλους για παραδειγμα.
  Μου ειπε: «ουτε κι εμεις ξερουμε απο που και ποιον ηρθαν.
  Ζουνε εδω μαζι μας, κατα καιρους στειρωνουμε τα μικρα που γεννιουνται, και μετα τη στειρωση τα ξαναφερνουμε στον τοπο απο οπου τα πηραμε. Αυτο το εχει αναλαβει η κοινοτητα του Norwich.
  Τα ζωα δεν ενοχλουν κανενα και εμεις φροντιζουμε να μην ενοχλουνται κι αυτα απο ελευθερα σκυλια η απο εκεινους που παιζουν στο παρκο.
  Εχουμε βαλει ειδικες πινακιδες γι αυτο ».
  Το Norwich, σημειωτεον, ανηκει στην επαρχια, εχει 134.000 κατοικους.

  Στο Hyde Park ειδα να κυκλοφορουν μικρα ανοιχτα αυτοκινητα του δημου που ειχαν τον σκοπο να εντοπιζουν σκυλια, τα οποια ειχαν απομακρυνθει απο τον ιδιοκτητη τους και αυτος τα εψαχνε.
  Στο Hyde Park περιφερονταν και συναναστρεφονταν σκυλια και ανθρωποι με μια αξιοζηλευτη αρμονια, την οποια την δημιουργει ο αναλογος πολιτισμος και η αναλογη παιδεια ενος κρατους.
  Στο Hyde Park εκανα τις ωραιοτερες φιλιες με σκυλια και ανθρωπους που με πλησιασαν.

  Στο Norwich εμεινα μιση ωρα στο δρομο διπλα απο εναν μικρο σκυλο ο οποιος ηταν δεμενος απο μια κολωνα και κλαψουριζε γιατι ο ιδιοκτητης του ψωνιζε στο σουπερ-μαρκετ. Μαζι μου εμεινε και μια κυρια 85 ετων, γιατι δεν ηταν σιγουρη κι αυτη (οπως κι εγω) αν το ζωο ειχε εγκαταλειφθει η αν ηταν απλως μια προσωρινη κρατηση.
  Οταν ο ιδιοκτητης γυρισε απο τα ψωνια μας ευχαριστησε θερμα και ηθελε να μας κερασει καφε, γιατι ειχαμε ενδιαφερθει για τον ζωϊκο του συντροφο.

  Το θεωρω τουλαχιστον εσκεμμενη και ηλιθια παραπληροφορηση να γραφει καποιος οτι οι Εγγλεζοι κανουν τα παντα για να μην ερθει ο σκυλος τους σε επαφη με ανθρωπους.
  Ειναι ενα αισχρο ψεμμα και δειχνει οτι αυτος ο καποιος εχει μπερδεψει το Λονδινο με τη Λακοπετρα επειδη αρχιζουν και τα δυο με «Λ».

  Αλλα «τι ψαχνουμε» θα πουμε κι εμεις οπως κι εσεις κυριε Ντασκα!!
  Εχετε κι εσεις γυναικα και παιδακια να θρεψετε, σηκωνετε κι εσεις βαρυ σταυρο με την αληθεια που σας υποχρεωνουν καθημερινα να την παραμορφωνετε, να την διαστρεβλωνετε, να την βιαζετε για να βγει ο αρτος ο επιουσιος!

  Για να μην τον χασετε αυτον τον αρτο θα σας συνιστουσα στο μελλον να δημοσιογραφειτε για το ποδοσφαιρο.
  Τουλαχιστον στα γηπεδα δεν ερχονται αδεσποτα με τσιμπουρια και αν μπερδεψετε το ποδοσφαιρο με την πατσα επειδη αρχιζουν και τα δυο απο «Π» δεν θα το παρει ειδηση κανενας!
  Venus

 14. Μrd

  Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα σκυλιά, ο κάθε άσχετος βγάζει το δικό του συμπέρασμα, και ο κάθε άσχετος το διαβάζει και το κρατάει, γιατί απλά ο κάθε "χωριατης" είναι ότι τον "ταιζεις".,κι όχι το πως έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα. Στο κάτω κάτω από προσωπική μου άποψη κι εφόσον ήταν εισαγγελέας στα τσακιδια..... Κανείς από αυτούς δεν έχει ανθρωπια....

 15. Ίλντα Δαβλάκη

  Η έλλειψη γνώσεων για το συγκεκριμένο θέμα είναι απίστευτη....
  Πραγματικά λυπάμαι,που πριν βγεί ένα αρθρο στη δημοσιότητα, δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να ελέγξει την πιστότητα αυτών που γράφονται..!!!
  Απαράδεκτο το άρθρο...Λίγη γνώση του θέματος δεν θα έβλαπτε κανένα!!!!

 16. Κατερίνα

  Χθές η Τατιάνα Στεφανίδου κάλεσε στην εκπομπή της εναν καθηγητή πανεπιστημίου και ενα ουφο δημοσιογραφο που εκανε το ρεπορταζ. Το ουφο είπε πως η αρρωστια κολλάει απο τσιμπούρι που βρίσκεται πάνω στο σκυλί μας και πως το τσιμπουρι κολλάει στον άνθρωπο απο ενα απλό χάδι στο σκυλο. Απορώ αν αυτο το ούφο εχει χαιδέψει ποτέ στην ζωή της σκύλο, ή αν έχει δει τσιμπουρι. Ο καθηγητης πανεπιστημίου συμφωνησε, και η Τατιάνα ενω ειναι ιδιοκτητρια σκυλου δεν έφερε αντιρηση και μάλιστα είπε πως μια φίλη της κόλλησε τσιμπουρι και επειδη δεν το εβγαλε καλά κόλησαν τα ποδια του στο δέρμα της με αποτέλεσμα να μην φύγει ποτέ και να φουσκώνει στο δέρμα της κατα διαστηματα!!!!!
  Αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται για την δημοσιογραφία τους και εμεις οι άνεργοι τους παρακολουθούμε και καίμε τα εγκεφαλικά μας κύταρα!

  1. Γιωργος

   Αυτο το ουφο,δεν εχει καμια μα καμια επαφη με την πραγματικοτητα και το αποδεικνυει καθημερινα.Θελει να εχει αποψη για τα παντα αλλα ζει και κινειται στο μικροκοσμο της που ειναι βεβαιο οτι απεχει ετη φωτος απο την πραγματικη καθημερινη ζωη

 17. deva nargis

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΛΦΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΖΩΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΤΑΠΗΔΟΥΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΤ ΔΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ;
  ΤΑ ΑΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΤ ΔΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ;
  ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ........
  ΤΑ ΖΩΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΣ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ........
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΥΝΟΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΜΙΣΕΙ.

 19. Sofia

  Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει διαψεύσει όλες τις "ειδήσεις" ότι αιτία θανάτου ήταν τσίμπημα από τσιμπούρι.

  Σε σελίδες δικηγόρων έχει αναρτηθεί, από συνάδελφο δικηγόρο - οικογενειακή φίλη του θανόντα, η παρακάτω ανακοίνωση:

  "Καλημέρα σε όλους. Όπως ανακοίνωσα σήμερα και στις δικηγορικές μας ομάδες, μετά από παράκληση της οικογενείας του αείμνηστου Σωτήρη Μπάγια, μου ζητήθηκε μιας και οι ίδιοι δεν έχουν το κουράγιο, να διαψεύσω τις ειδήσεις περί θανάτου του, λόγω τσιμπήματος τσιμπουριού σκύλου, και να ενημερώσω ότι ο εκλειπών έφυγε από σπάνιο ιό ο οποίος λέγεται "αναπλάσμωση" (όχι από τσίμπημα τσιμπουριού όμως). Παρακαλείσθε δε, να μην αναμεταδίδετε τις ψευδείς ειδήσεις των ΜΜΕ περί θανάτου του λόγω τσιμπήματος τσιμπουριού, διότι οι ίδιοι λογω του βαρύτατου πένθους τους από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του εκλειπόντος, δεν έχουν το κουράγιο αυτή την στιγμή, να σταματήσουν την αδικαιολόγητη αυτή παραφιλολογία. Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων"

 20. ΕΒΗ

  Αφορμή ήθελαν ορισμένοι καλοθελητές,για να εναντιωθούν στα έρμα τα σκυλιά.Τα παιδιά μου μεγάλωσαν μ αυτά και δεν έπαθαν τίποτα. Είμαι υπερήφανη γιατί τ αγαπάνε και τα προστατεύουν. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας φροντίσουμε να προστατευτούμε από πολύ πιο σοβαρούς κινδύνους.

 21. ΓΙΩΡΓΟΣ

  Καλησπέρα είμαι ανοσοκατασταλμένος εδώ και δύο χρόνια λόγο μεταμόσχευσης,έχω ένα σκύλο τον οποίο τον θεωρό μέλος της οικογένειας μου και ζει μέσα στο σπίτι μαζί μας. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τους θεράποντες γιατρούς πριν την μεταμόσχευση είναι το εάν υπάρχει πρόβλημα με το σκυλί μου. Οι περισσότεροι μου απάντησαν πως εφόσον το σκυλί έχει κάνει όλα τα εμβολια,τηρούνται οι κάνονες υγιεινής, είναι καθαρός και φέρει λουράκι για τα παράσιτα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα(να επισημάνω πως κάνα δυο γιατροί που ήταν αρνητικοί προς το θέμα, μου απάντησαν τι το θες τώρα, το κοπρόσκυλο θα κοιτάξεις η την υγειά σου, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!). Έχω τόσους άλλους παράγοντες μικροβίων γύρο μου να φοβηθώ που το σκυλάκι μου θα ήταν το τελευταίο!!που θα με απασχολούσε.

 22. o 8eos

  Ο ανθρωπος ειναι μαλακας.Εμενα ο σκυλος μου ειχε λεισμανιωση και ερλιχεια.Τον μαζεψα απο το δρομο και ζουσαμε 5 χρονια στο ιδιο δωματιο.Δυστυχως τον εχασα τον Αυγουστο 10 χρονων.Σιγα μην ακουω τον καθε βλακα.

 23. Πάνος Καφφές

  1ον Εξαιρετικό το άρθρο στο Ζοοsos και οι απαντήσεις που δίδονται στον "κο" Ντάσκα.
  2ον Ουσιαστικότατη λιτή και εμπεριστατωμένη απάντηση απο την Πανεπιστημιακό κα Ρεγγινα Αργυράκη
  3ον Θεωρώ ότι όποιος έχει τη δυνατότητα δημόσιου λόγου, που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη θα πρέπει να είναι γνώστης των λεγομένων του και να μη παραπληροφορεί,με γενικότητες και προσωπικές απόψεις πάνω σε επιστημονικά θέματα. Συνεπώς, προτείνω να μηνυθεί, όχι μόνον απο την Πανελλαδική Φιλοζωϊκή Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αλλά και από Πανεπιστημιακούς, Ειδήμονες επί των θεμάτων αυτών. Τι θα γινόταν αν ο κος Ντάσκας έγραφε κάτι αντίστοιχο για την αεροπλοϊα και για το πόσα αεροπλάνα έχουν πέσει από λάθους χειρισμούς πιλότων, ή για κακή συντήρηση αεροπλάνων για παράδειγμα κατά την αποψή του, χωρίς να αναφέρει επίσημα στατιστικά στοιχεία, που θα είχαν ως αποτέλεσμα να πλήξουν τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών; Μάλλον θα είχε μηνυθεί.

 24. Ελενη

  Τοσο μισος πια.
  Εμενα η κορη μου τεσσαρων ετων κολλησε τσιμπουρι στην πλατη, απο σκυλακι, και δεν επαθε απολυτως τιποτα'
  Ο ανθρωπος μαλλον επασχε απο καποιο προβλημα υγειας,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.