Στηρίξτε μας

Ο σκύλος που ΔΕΝ κατακρεούργησε 17χρονη στη Νίψα Αλεξανδρούπολης πληρώνει το τίμημα της αντιφιλοζωικής υστερίας

25 Απριλίου 2013 09:16 | Επικαιρότητα
Ο σκύλος που ΔΕΝ κατακρεούργησε 17χρονη στη Νίψα Αλεξανδρούπολης πληρώνει το τίμημα της αντιφιλοζωικής υστερίας

Χρεώνουν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την υστερία εις βάρος του ζώου

Μετά από μια πρωτοφανή και αστήρικτη νομικά  εισαγγελική εντολή της Εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης απομακρύνθηκε οριστικά από την ιδιοκτήτρια του το λυκόσκυλο, που στις αρχές Μαρτίου υποτίθεται ότι κατακρεούργησε – αν και στην πραγματικότητα  προκάλεσε κάποιες ανεπαίσθητες αμυχές – σε μια 17χρονη στο χωριό Νίψα στην Αλεξανδρούπολη.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.)   και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) απέστειλε σήμερα επιστολή στην αρμόδια Εισαγγελία διαμαρτυρόμενη και αποδεικνύοντας το μη σύννομο  του αιτιολογικού της εντολής  αφαίρεσης  του ζώου, που στηρίχτηκε σε μη αληθή στοιχεία π.χ. έλλειψη τσιπ ενώ φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα μήνες πριν το συμβάν.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών φορέων ζητούν την  άμεση επιστροφή του ζώου στην γυναίκα στην οποία ανήκει, καθώς η απομάκρυνση του υπαγορεύτηκε αδίκως και εξαιτίας της αντιφιλοζωικής υστερίας των Μ.Μ.Ε. τοπικών και μη και μετά τις πιέσεις, που ασκήθηκαν, εξαιτίας φυσικά  της ελλειμματικής σε φιλοζωική καλλιέργεια  κοινής γνώμης, και όχι μόνο.

Το ζώο – ενώ έχει ζήσει 6 χρόνια στο σπίτι της γυναίκας στην οποία ανήκει – με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, σε κυνοκομείο σε κατάσταση ισχυρού σοκ πριν από μερικές μέρες και παραμένει εκεί σε άσχημη κατάσταση.

Η Π.Φ.Π.Ο. συγκεκριμένα τονίζει: «Η Ομοσπονδία μας θα κάνει ό,τι το δυνατόν για να αποδειχτεί το μέγεθος του λάθους της απόφασης απομάκρυνσης του ζώου αλλά και το πώς αλλοιώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά της δήθεν “επίθεσης” του ζώου για άλλους  προφανείς λόγους.

Ήδη η περιοχή της Αλεξανδρούπολης  μετά το  συμβάν αυτό  συντελούντος και  του κιτρινισμού διαφόρων Μ.Μ.Ε.  - αρχής γενομένης από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το οποίο καλούμε όλη την φιλοζωική κοινότητα ανά την επικράτεια να μην το αγοράζει - και blogsμετρά εκατοντάδες δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Μέχρι πού λοιπόν θα φτάσει ο αμοραλισμός και η εγκληματικότητα του ανθρώπου κατά αθώων έμβιων;».

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Με συρμάτινη θηλιά βασάνισε τον σκύλο στην Μαΐστρο Έβρου

40.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή για την κακοποίηση σκύλου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Κίρκη Αλεξανδρούπολης: Εκτέλεσε το σκυλί μπροστά στο παιδί του και οι μάρτυρες δεν τον καταγγέλλουν!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Μιχάλης Πιτσιλίδης

    Η αγάπη προς τα ζώα σημαίνει και προϋποθέτει πολιτισμό. Θεωρείτε πολιτισμένους τους παραπάνω διαλόγους;

  2. Κα ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΑΙΣΧΟΣ!!!ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ!!!ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΨΥΧΟΥΛΑ,ΔΕ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ???Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ?????ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!

  3. ντισεπτικον

    να μην αγοράζουν το ''έθνος '' γιατί έχει το ένθετο για το κυνήγι , να μην αγοράσουν το ''Πρώτο θέμα'' που μας παραπληροφόρησε( τι λες ρε παιδί μου , έκανε τέτοιο πράγμα ελληνική εφημερίδα;), την Καθημερινή δεν την αγοράζουν γιατί δεν την καταλαβαίνουν οι αναγνώστες σου , Αυγή και Ριζοσπάστης που θα το επέτρεπες δεν έχουν φιλοζωικά θέματα.
    Το '' πρώτο θέμα'' έχει την Τζώρτζου στα φιλοζωικά , που καιεννιά ζωές να ζούσες γατούλα , δεν θα έφτανες ποτέ το μικρό της δακτυλάκι .
    περαστικά σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.