Στηρίξτε μας

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

8 Μαρτίου 2013 16:07 | Επικαιρότητα
ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ και εναντίον των ζώων το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Στρατευμένη «δημοσιογραφία» εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων

Το ότι δεν είναι είδηση αν ένα ζώο δαγκώσει έναν άνθρωπο, αλλά είδηση είναι αν συμβεί το αντίθετο το μαθαίνουν εξ αρχής οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας. Εντούτοις εδώ και μερικές μέρες διαβάζουμε τερατουργήματα για έναν σκύλο – τέρας που δάγκωσε – κατακρεούργησε και παραμόρφωσε ένα κορίτσι 17 χρόνων στο χωριό Νίψα της Αλεξανδρούπολη.

Πρωταγωνιστής στην ψευδή στοιχειοθέτηση ενός γεγονότος, που γιγαντώθηκε μέχρι αηδίας, είναι για πολλοστή φορά η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η οποία δεν φημίζεται για τη εγκυρότητα της αφού έχει κατά καιρούς αναρτήσει πλήθος από εξόφθαλμες κοτσάνες. Αντιθέτως φημίζεται για την κιτρινίλα και τον φασισμό που εκπέμπει ποικιλοτρόπως...

Διαβάζουμε προσεκτικά στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στις 06/03/2013 (ώρα ανάρτησης 11:51): «Σκύλος κατακρεούργησε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη». Και μόνο ο τίτλος σε κάνει να πάθεις ταραχή είτε αγαπάς είτε δεν αγαπάς τα ζώα. Αν δεν ταραχτείς από τον τίτλο σίγουρα κάτι θα πάθεις βλέποντας τη φωτογραφία (ΑΡΧΕΙΟΥ), που συνοδεύει το κείμενο, η οποία δείχνει έναν σκύλο εξαιρετικά αγριεμένο...

Και συνεχίζουμε την ανάγνωση για να μάθουμε περισσότερα για το τέρας: «Μαρτυρικές ώρες περνάει ένα ανήλικο κορίτσι που βρέθηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες στα σαγόνια ενός  αγριεμένου αδέσποτου σκύλου στην Αλεξανδρούπολη. Το εξαγριωμένο ζώο κατακρεούργησε κυριολεκτικά την άτυχη κοπέλα!

Το 17χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο και σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο πρόσωπο που είχε κομματιαστεί από τα κοφτερά δόντια του σκυλιού. Μάλιστα, έλειπε ένα ολόκληρο κομμάτι από το στόμα της άτυχης νεαρής που θα χρειαστεί επανειλημμένες πλαστικές για να αποκατασταθεί.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη μέρα-μεσημέρι στην κοινότητα Νίψα και έχει συγκλονίσει τους κατοίκους. Όλοι αγωνιούν για την τύχη της 17χρονης κοπέλας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για την πρωτοφανή αγριότητα του σκύλου που έχει εξαφανιστεί μετά την επίθεση».

Τα ψεύδη του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Το ψευδές δημοσίευμα προκάλεσε ντόρο και έδωσε πάτημα σε όλους εκείνους που μισούν τα ζώα και τα εξοντώνουν ποικιλοτρόπως - και με αφορμή τη λύσσα - να βρουν άλλη μια αιτία για να βγάλουν χολή.

Δεκάδες ιστοσελίδες υιοθέτησαν αυτούσιο το δημοσίευμα και άκριτα αναδημοσίευσαν το κείμενο αφού το αίμα και το σπέρμα πουλάει και όλοι επιδιώκουν την εύκολη «δημοσιογραφία» των κλικ ασχέτως με το αν αυτή στηρίζεται σε χαλκευμένα, υπερβολικά, διογκωμένα, ανύπαρκτα «στοιχεία».

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός», Θοδωρής Ράπτης, προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια επισκέφτηκε την 17χρονη αλλά και την ιδιοκτήτρια του σκύλου, που δεν είναι αδέσποτο και φυσικά δεν εξαφανίστηκε.

Έτσι μάθαμε ότι το κορίτσι φέρει μόνο μια αμυχή στο πρόσωπο και στο χείλος από το νύχι του σκύλου. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ζώου, ο σκύλος της έφυγε από το σπίτι τους και πέρασε στο γειτονικό. Εκεί η 17χρονη έπαιζε με τα δικά της σκυλιά. Κάποια στιγμή η μητέρα της, της ζήτησε να διώξει τον σκύλο της γειτόνισσας.

Το κορίτσι έσπρωξε τον σκύλο για να φύγει και κατά το σπρώξιμο - επειδή το ζώο είχε στηριχτεί με τα δύο του πόδια πάνω στον φράχτη - έπεσε κάτω και με το νύχι του ποδιού του της έσκισε λίγο το μάγουλο και το κάτω χείλος.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ζώου το σκυλί δεν είναι καθόλου επιθετικό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που είδαν την 17χρονη κανείς δεν κατακρεουργήθηκε!

Ο συντάκτης του κειμένου, που μόνο ρεπορτάζ δεν το λες, ο Μιχάλης Βάιας (ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί γνωστός αστυνομικός συντάκτης ο οποίος εργάζεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα) για πολλοστή φορά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας... και όποιον πάρει ο Χάρος...

ΠΡΩΤΟ στο ΨΕΜΑ το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»!

Το Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός»

«Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη φασαρία στην περιοχή μας με το περιστατικό με το σκυλί που ακούστηκε πως επιτέθηκε σε μια κοπέλα 17 ετών στο χωριό Νίψα. Ακούσαμε διάφορες εκδοχές της ιστορίας και διαβάσαμε πάρα πολλά δημοσιεύματα με ευφάνταστους και υπερβολικούς τίτλους για το αδέσποτο σκυλί που κατακρεούργησε και κατά άλλους κατασπάραξε την κοπέλα.

Παρά το ότι εξηγήσαμε ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο αλλά είχε ιδιοκτήτη ορισμένοι επέμεναν να διατηρούν τα άρθρα αυτά με τους υπερβολικούς και ψεύτικους τίτλους πιθανότατα σκόπιμα για να δημιουργηθεί θέμα με τα αδέσποτα και να προκαλέσουν την αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό του κόσμου απέναντι στα άμοιρα ζωντανά.

Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά, ο χρόνος θα δείξει… Ήδη κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεκινήσουν την προσπάθεια παρακίνησης του κόσμου προς την εξολόθρευση των αδέσποτων πατώντας στο συμβάν με την κοπέλα και έστειλαν μια άθλια επιστολή στα ΜΜΕ. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σας αναφέρουμε πως μέλος μας επισκέφτηκε την ιδιοκτήτρια του σκύλου που ευθυνόταν για τον τραυματισμό της κοπέλας. Μια ευγενέστατη κυρία η οποία μας τα εξήγησε όλα.

Το σκυλί είναι ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο… Η κυρία αυτή από τότε που πέθανε ο άνδρας της θέλησε να πάρει ένα σκυλί φύλακα γιατί προσπάθησαν πολλές φορές να διαρρήξουν το σπίτι της και φοβάται μιας και μένει μόνη της.... Το σπίτι της έχει μια περίφραξη ύψους περίπου 2 μέτρων. Μέσα στην αυλή του το σκυλί είναι φύλακας, ούτως ή άλλως γι αυτό τον λόγο το πήρε η κυρία, όμως ποτέ δεν έχει δαγκώσει κανέναν όπως ακούστηκε παρά μόνο γαύγιζε…

Πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν ενοχλούσαν και τρόμαζαν το σκυλί χωρίς όμως αυτό ποτέ να τα ενοχλήσει. Δεν είχε προσπαθήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν να πηδήξει έξω από το φράκτη παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αυτή τη φορά πήδηξε και βγήκε και αφού έκανε μια βόλτα στην γειτονιά μπήκε μέσα στην αυλή της κοπέλας που είναι περιφραγμένο με έναν χαμηλό φράκτη ο όποιος έχει και πολλά κενά και πήγε προς τα σκυλιά που έχουν η οικογένεια της κοπέλας πιθανότατα για να παίξει μαζί τους.

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού πήγε να μαζέψει το σκυλί της και ταυτόχρονα πήγε και η κοπέλα να το διώξει. Η ιδιοκτήτρια της είπε σε παρακαλώ πολύ κορίτσι μου άσε θα το μαζέψω εγώ παρόλα αυτά η κοπέλα έκανε του κεφαλιού της... Το σκυλί ήταν σηκωμένο στα 2 ποδιά και ακουμπούσε στα σύρματα και η κοπέλα πήγε και το σκούντηξε για να φύγει. Το σκυλί με το σκούντημα έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε άθελα του και εξαιτίας της θέσης της στο πρόσωπο…

Λόγω του βάρους του (περίπου 40κιλα) όπως έπεσε τη γρατζούνισε στο πρόσωπο και της έσκισε λίγο το κάτω χείλος… Την ιδιοκτήτρια επισκέφτηκε και η κτηνιατρική υπηρεσία για να ελέγξει το σκυλί (το όποιο διαπίστωσαν πως είναι άψογα από θέμα υγείας, με τα εμβόλια του και τα πάντα) και για να ελέγξουν αν είναι επιθετικό...

Τελικά το σκυλί αποδείχτηκε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα επιθετικότητας. Όντως αν ήταν επιθετικό η κοπέλα που είναι γειτόνισσα με την ιδιοκτήτρια πιστεύουμε πως θα το γνώριζε και δεν θα προσπαθήσει να το σκουντήξει με αυτό τον τρόπο αλλά θα το απέφευγε. Επίσης αν το συγκεκριμένο σκυλί ήταν επιθετικό πιθανόν η κοπέλα δε θα γλίτωνε με λίγες νυχιές στο πρόσωπο αλλά θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση της...».

Διαβάστε επίσης:

Ο σκύλος που ΔΕΝ κατακρεούργησε τη 17χρονη στη Νίψα Αλεξανδρούπολης πληρώνει το τίμημα της αντιφιλοζωικής υστερίας

Διαψεύδει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και η Π.Φ.Π.Ο.

Σαλαμίνα: Όταν οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα σκυλιά ως τέρατα!

Ηλεία: Δημοσιογράφος και υποψήφιος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ συγκαλύπτει το έγκλημα εις βάρος σκύλου

ΔΕΝ βρέθηκαν γάτες στοιβαγμένες σε ψυγείο Πακιστανών στην Πάρο

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

  1. Φωτεινή

    Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε σήμερα,ενω η χώρα''καίγεται'' οι αλητήριοι ,του κώλου δημοσιογράφοι,οι οποίοι αν τους πάρεις να μάθεις ποιός έγραψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ για να πέσουνε μηνύσεις, σου απαντάνε ΄΄δεν γνωρίζω΄΄,δίνουν ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ έμφαση με τίτλους βαρύγδουπους όπως:ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ οι ιδιοκτήτες των ροττβάιλερ ζητούν τα σκυλιά τους πίσω (αφορά δημοσίευμα για την πρόσφατη τραγωδία στην ΚΟΖΑΝΗ),και σήμερα πάλι ξεσηκώνουν όσους μισούν τα ζώα με δημοσίευμα για το περιστατικό με τα καυκάσου που επιτέθηκαν στον τεχνικό που πήγε να φτιάξει την κεραία σε ένα σπίτι και τον έσωσε κατά τύχη ενας εκπαιδευτής σκύλων της ΕΜΑΚ.

    Όσο για τα σχόλια απο κάτω?...........ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ για τα ζωντανά ....προκαλούν την οργή τους,μην σας φανεί περίεργο εαν το επόμενο διάστημα μετράμε πάλι πτώματα απο φόλες.Ακόμα και σκυλιά που τα έχουν σε σπίτια με περίφραξη θα βάλουν στο μάτι.
    Δεν έχει κανένα μέλλον η χώρα με τέτοια μυαλά.Όσον αφορά την κωλοφυλλάδα όταν βάλει λουκέτο θα χαρώ ιδιαίτερα για όλη αυτή την κατάσταση που έχει κατά καιρούς δημιουργήσει ενάντια στα ζώα.
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
    ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ.
    ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΝΑ
    ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
    Έχω τσακωθεί άπειρες φορές στο πάρκο που βγάζω τα δικά μου,το 90% των ιδιοκτητών τα έχουν λυτά,δίπλα παιζουν παιδάκια,άσε που χάνονται συνέχεια τα ζώα και έπειτα(όταν είναι αργά) τους βλέπεις να ψάχνουν με δάκρυα στα μάτια το σκυλί τους και σου λένε:΄΄΄μα ποτέ δεν έφευγε απο κοντά μου΄΄.

  2. HappyHour

    Ίσως το άρθρο του Π.Θ. να έχει σχέση με τον νόμο περί αδέσποτων που προωθείται (αν δεν έχει ήδη ψηφιστεί δεν γνωρίζω). Ίσως λέω γω τώρα...

  3. ANETADEL

    Αυτη την φορα θα σου δωσω συγχαρητηρια για την εξαιρετικη αγωνιστικοτητα και αποφασιστικοτητα στην αφοβη ,ολοκληρωμενη και με παραθεση ονοματων ,καλυψη του θεματος .Οσο για το θεμα αυτο ,εκφραζω την απολυτη απογοητευση και θλιψη μου για το τι μας περιμενει ακομα

  4. Anastasia Fidanaki

    ρε έλεος! ούτε όσα λέει το άρθρο και καλά μετά την έρευνα των αρμοδίων είναι αλήθεια! το σχολείο της κοπέλας μαζεύει λεφτά για την πλαστική που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της. Ποια αμυχή και ποια νυχιά? Ο πατέρας της την έσωσε από τα δόντια του σκύλου. 2.5 ώρες χειρουργείο για μια νυχιά και μια αμυχή? Τι ωραία που τα σουλουπώσατε μωρέ!

  5. ελβιρα

    ο σκυλος ποτε δεν δαγκωνει αντρωπω πρωτος,ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΧΑΖΟ ΚΕΦΑΛΗ ΣΑΣ...Μαλλων η κοπελια πεταξε η πετρα η κατη χηροτερα,και τυν γρατζιουνυσε...Δεν πιστεβω αυτα που γραφη,αλλα εαν γραφη τετιας βλακιας,τοτε και ,βαζει και φολες.

  6. Ελευθερια Σπυροπουλου

    Δεν ειναι η πρωτη και μαλλον ουτε η τελευταια φορα που η συγκεκριμενη φυλλαδα,οπως και πολλες αλλες,κανουν την τριχα τριχια προκειμενου να πουλησουν.Εις βαρος της ψυχολογιας μας και εις βαρος αθωων πλασματων.ΝΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.