Στηρίξτε μας

Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης χωρίς να αναφέρει που αυτές βρίσκονται

15 Οκτωβρίου 2015 15:36 | Επικαιρότητα
Ποτίστρες και ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Κοζάνης χωρίς να αναφέρει που αυτές βρίσκονται

Στην τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών πέριξ της πόλης της Κοζάνης για την φροντίδα αδέσποτων ζώων, προχώρησε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης η οποία καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά στην ανατροφοδότηση των σημείων σίτισης να έρθουν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «Η χορηγία του εξοπλισμού έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης το οποίο και η Αντιδημαρχία ευχαριστεί. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων που επανεντάσσονται βάσει του νόμου 4039/2012, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δημιούργησε δέκα οργανωμένους σταθμούς σίτισης αδέσποτων σκύλων σε επιλεγμένα σημεία του περιαστικού ιστού.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη φάση, αφού αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά δεκαεπτά σταθμοί. Ο κάθε σταθμός περιλαμβάνει ταΐστρα και ποτίστρα και θα παρέχει τροφή και νερό στα αδέσποτα σκυλιά.

Η τροφοδοσία των σταθμών θα πραγματοποιείται από τα συνεργεία του Δήμου και από εθελοντές αναδόχους. Για το λόγο αυτό η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος απευθύνει πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, Φιλοζωικό Σωματείο, φορέα, Σύλλογο κ.λπ. να επικοινωνήσει με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος (Πλ. 28ης Οκτωβρίου, 1ος όροφος τηλ. 2461350403) προκειμένου να αναλάβει τη φροντίδα και την ευθύνη της τροφοδοσίας μέσω υιοθεσίας ενός ή περισσοτέρων σταθμών.

Από την Αντιδημαρχία καλούνται οι πολίτες που θα συναντούν τους σταθμούς σίτισης να μην τοποθετούν τροφή ώστε να είναι ελεγχόμενη η τροφοδοσία τους και να σέβονται τα ζώα που σιτίζονται, όπως και τις κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση η οποία δεν αναφέρει που βρίσκονται τα σημεία αυτά στην Κοζάνη.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε πολλές φορές στο γραφείο της αντιδημάρχου Ελένης Τασοπούλου οι συνεργάτες της οποία δεν μας έστειλαν τη λίστα με τα σημεία που αυτές βρίσκονται. Αντιθέτως τους φάνηκε ύποπτο επειδή ρωτούσαμε, και χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να αρνηθούν να μας πουν τις περιοχές όπου έχουν τοποθετηθεί, ότι η δημοσίευση τους θα οδηγούσε στην καταστροφή τους!

Τι ορίζει η νομοθεσία για την σίτιση των αδέσποτων

Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Κοζάνης εγκαταλείπει τα σκυλιά σε ερημικές τοποθεσίες καταδικάζοντας τα σε θάνατο

Χωρίς τροφή αφήνουν τα ζώα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Έσωσαν την σκυλίτσα που αργοπέθαινε μέσα στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Καταδικασμένα σε ασιτία 300 σκυλιά στην Κοζάνη μέσα σε δύο «καταφύγια»

Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα

Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Οι νόμοι που προστατεύουν τα ζώα

Είναι νόμιμο να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα

Είχε σφηνώσει στο κουτί της κονσέρβας

Βάλτε μπολάκια με νερό για τ' αδέσποτα στα πεζοδρόμια

Χαλκιδική: Νεκρό μέσα στο κουτί της κονσέρβας

Επιτέλους ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ξανά στην Αθήνα

Βάλτε νεράκι για τ’ αδεσποτάκια της γειτονιάς σας

Φυσικά και επιτρέπεται να ταΐζουμε τ’ αδέσποτα!

Το περιστέρι στην ποτίστρα του Δήμου Αθηναίων

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.