Στηρίξτε μας

Πλήθος κόσμου στα Αντικαλλιστεία Σκύλων στα Χανιά

16 Σεπτεμβρίου 2012 19:50 | Τα καλά νέα
Πλήθος κόσμου στα Αντικαλλιστεία Σκύλων στα Χανιά

Αναπάντεχη ήταν η μεγάλη συμμετοχή κόσμου στα Α' Αντικαλλιστεία Σκύλων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά. Ενθουσιασμένοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πρότειναν στους διοργανωτές να το ξανακάνουν.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης ο Φ.Σ.Χ. παλεύει να αποδείξει ότι η συμβίωση με τα ζώα δεν είναι αγγαρεία παρά μόνο χαρά και πως η υπεύθυνη υιοθεσία άρα και ιδιοκτησία θα συμβάλλει επιμέρους στην επίλυση του προβλήματος με τα κακοποιημένα και αλυσοδεμένα σκυλιά τα οποία στην Κρήτη τα συναντάς παντού.

Η εκπαίδευση στα σχολεία αλλά και αυτές οι εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες (εκθέσεις φωτογραφίας, μπαζάαρ, μουσικές βραδιές) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι φιλόζωοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να πληροφορηθούν για τη νομοθεσία, να μάθουν πώς να φροντίζουν σωστά τα ζώα τους και φυσικά να δείξουν τη δύναμη τους ως κομμάτι της κοινωνίας, ώστε οι ίδιοι να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που τους αντιμετωπίζουν ως «κουζουλούς» επειδή σέβονται και τις άλλες μορφές ζωής.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» τονίζει σχετικά με την επιτυχία των Α' Αντικαλλιστείων Σκύλων: «Δεχτήκαμε και πρόταση  να εξελιχθεί σε επιχορηγούμενο Ετήσιο Φεστιβάλ Ζώων και να αποτελεί θεσμό για την πόλη μας.

Η ζωντανή μουσική και το τραγούδι από τον Κωνσταντίνο Κασσωμένο με τη συνοδεία της κιθάρας του, η “ξεσηκωτική” μουσική από τους d.j. Warriors και τον stelio G. και η μαγική μελωδία του σαξοφώνου του διασκέδασαν με τον καλύτερο τρόπο τους παρευρισκόμενους.

Αυτό που μας γέμισε ιδιαίτερη χαρά ήταν η συμμετοχή των πρώην αδέσποτων που υιοθετήθηκαν μέσω του συλλόγου μας αλλά και η μεταμόρφωση και υποδειγματική συμπεριφορά υιοθετημένων  και ευτυχισμένων-πλέον- κακοποιημένων και πρώην φοβικών ζώων που αποδεικνύει περίτρανα πως η φροντίδα και η αγάπη κάνουν θαύματα.

Η μεγάλη συμμετοχή και η απαίτηση του κόσμου μας ανάγκασαν να προσθέσουμε μια επιπλέον κατηγορία στις 15 ήδη υπάρχουσες.

Το πρώτο βραβείο για κάθε κατηγορία ήταν της MARS HELLAS , που ήταν και ο μεγάλος μας χορηγός, ενώ μοιράστηκαν δωράκια σε όλα τα ζωάκια που συμμετείχαν.

Όλοι με λουρί και σακουλάκια έδωσαν το καλό παράδειγμα και στο τέλος της εκδήλωσης το πάρκο ήταν καθαρότερο από πριν.

Πολύ γέλιο από τους πρωταγωνιστές της ημέρας , με τα αντιστάρ βραβεία: ο γκρινιάρης, ο αυτιάς, η ταβανόβουρτσα, η πιο ξεβιδωμένη ουρά, ο τρώω όλο το φαί μου και μου φαίνεται, το πιο αστείο  γαύγισμα, και πολλές άλλες κατηγορίες έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην συγκέντρωση, επιβεβαιώνοντας ότι τα ζώα είναι απολαυστικότατοι σύντροφοι στο παιχνίδι μας και ότι αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη.

O παρουσιαστής της εκδήλωσης, γνωστός στην κοινωνία των Χανίων από σατυρική εκπομπή στην τοπική τηλεόραση μαζί με ένα μέλος του συλλόγου μας έδωσαν τα ρέστα τους.

Η κριτική μας επιτροπή απαρτιζόμενη από έναν ιταλό εκπαιδευτή της θετικής εκπαίδευσης, ελληνίδα εκπαιδεύτρια της θετικής επίσης, το μικρό μας φίλο Χρήστο και ένα μέλος του συλλόγου μας σκόρπισαν πολύ γέλιο, με τα διαγωνιζόμενα σκυλάκια.Μασκότ όπως πάντα ο Γκούλφι μας,το τρίποδο πολύπαθο αδέσποτάκι μας (που θα διεκδικούσε άνετα το βραβείο της κατηγορίας "i will survive", αν υπήρχε, και  υιοθετήθηκε από μέλος του συλλόγου μας) ήταν το επίτιμο μέλος της κριτικής επιτροπής - άγρυπνος φύλακας των βραβείων.

Ήταν πολλά εκεί.

Ο Ράστυ που γλύτωσε δύο φορές από φόλα,η Φαίδρα μας που εγκαταλείφθηκε,η Μιλού με τη σπασμένη γνάθο,η Ντούμπι,η Ιζαμπέλα....H ηθική μας ικανοποίηση για τον καθημερινό και δύσκολο αγώνα μας...

Μοιράστηκε πολύ ενημερωτικό υλικό, έγιναν πολλές συζητήσεις και ενημερώσεις σε θέματα ζωοφιλίας και εθελοντισμού και πετύχαμε και το βασικό μας στόχο:της ενημέρωσης και της προσπάθειας προαγωγής της ζωοφιλίας μέσω μιας χαρούμενης,μουσικής γιορτής.

Αίσιο τέλος είχε και η ιστορία  με τα δύο κουταβάκια που κάποιος  άφησε στο χώρο της εκδήλωσης.

Ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές μας και ήδη έχουν υιοθετηθεί. Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε. Και επιπλέον καταλήξαμε και σε ένα συμπέρασμα: Είμαστε πολλοί ζωόφιλοι τελικά ΚΑΙ στα Χανιά.

Άντε και του χρόνου...».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Κρέμασε τον σκύλο σε δέντρο στα Χανιά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδηρολοστό

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.