Στηρίξτε μας

Περιβαλλοντική Πρωτ. Μαγνησίας: Επί Μπέου η μεταχείριση των αδέσποτων ήταν μνημείο δυσφήμισης, μας κατέστησε περίγελο στο Πανελλήνιο

1 Ιανουαρίου 2016 22:01 | Επικαιρότητα
Περιβαλλοντική Πρωτ. Μαγνησίας: Επί Μπέου η μεταχείριση των αδέσποτων ήταν μνημείο δυσφήμισης, μας κατέστησε περίγελο στο Πανελλήνιο

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας* με ανακοίνωση της κάνει μια αναδρομή στα έργα και τις ημέρες του έκπτωτου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τους 16 μήνες που ήταν επικεφαλής της δημοτικής αρχής και σε αυτή απαριθμεί τα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον (και τα ζώα) που επί ημερών του γιγαντώθηκαν. Διαβάζοντας την θα αντιληφθείτε ότι ο Βόλος – αν και ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε να την κάνει Μονακό – απέχει πολύ από αυτήν την πραγματικότητα.

Η «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» ΤΟΥ κ. ΜΠΕΟΥ

«Ο τέως Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος και η Δημοτική Αρχή της οποίας προΐστατο, είχαν προεκλογικά υποσχεθεί ότι θα αλλάξουν την πόλη του Βόλου. Το ερώτημα όμως είναι αν, στους 16 περίπου μήνες της θητείας τους, την άλλαξαν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Αυτό που ενδιαφέρει την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είναι τα ζητήματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής της πόλης. Θα λέγαμε λοιπόν γενικά ότι και στα δύο, αλληλένδετα αυτά ζητήματα, η πόλη άλλαξε προς το χειρότερο.

Οι πεζόδρομοι έχουν αλλάξει χρήση και έχουν καταληφθεί πλέον από καφετέριες, πολλές από τις οποίες, ειδικά τώρα το χειμώνα, περιβάλλονται από αντιαισθητικά πλαστικά. Η Κανονιστική Απόφαση, ψηφισμένη από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, δεν εφαρμόζεται προς δόξαν της κάθε είδους παρανομίας και αυθαιρεσίας, που συναντάει αντιδράσεις ακόμα και από το συλλογικό όργανο των ίδιων των καταστηματαρχών.

Το κυκλοφοριακό στην πόλη επιδεινώθηκε, με τα μέτρα που λήφθηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο στην αρχή, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τη χαλάρωση της αστυνόμευσης, που κάνει τη ζωή όλων δύσκολη. Ταυτόχρονα οργιάζει το παράνομο παρκάρισμα σε δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμα και πεζόδρομους.

Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι σαμαράκια και μπαλώματα που ταλαιπωρούν οδηγούς και οχήματα.
Η καθαριότητα είναι υπόθεση του κέντρου της πόλης. Οι συνοικίες και τα χωριά βιώνουν το δικό τους Γολγοθά. Από κοντά είναι και η πλημμελής ανακύκλωση, παρά το γεγονός ότι το 2016 θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα, που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Τα πειράματα στο βιολογικό καθαρισμό αποδείχθηκαν επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί για το περιβάλλον και κυρίως τον Παγασητικό.

Τα πάρκα και οι παιδικές χαρές βιώνουν την εγκατάλειψη, εκτός εξαιρέσεων. Όμως πολύ προσωπικό χρησιμοποιήθηκε για να κατακρεουργηθούν πολλά από τα δέντρα της πόλης, ονομάζοντας την εργασία αυτή "κλάδεμα" και μάλιστα με την ευθύνη γεωπόνου!

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα με τόσο ακριβό και τόσο κακής ποιότητας νερό, προς τέρψη και δόξα των εταιρειών εμφιάλωσης.

Η μεταχείριση των αδέσποτων της πόλης του Βόλου ήταν μνημείο δυσφήμισης της πόλης μας και μας κατέστησε περίγελο στο Πανελλήνιο.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι για τα καλά εγκατεστημένη, το Χειμώνα τουλάχιστον, στην πόλη του Βόλου, με τη Δημοτική Αρχή θεατή στο πρόβλημα αυτό. Δεν βρέθηκαν από το Δήμο Βόλου, που σπαταλάει χρήματα σε έργα βιτρίνας, περίπου 20.000 ευρώ για να ενισχυθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να ξαναλειτουργήσει τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που τόσα έχουν προσφέρει στην ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος δεν είδαμε να προγραμματίζεται και να μελετάται κάτι για το Βόλο του μέλλοντος και φυσικά και για το μέλλον του Πηλίου. Αφήνονται και τα δύο στην τύχη τους από μια Δημοτική Αρχή η οποία περί άλλων τυρβάζει.

Όμως ο Βόλος έχει λαμπάκια. Λαμπάκια παντού για να φωτίζουν τη γύμνια οραμάτων και προγραμματισμού για το μέλλον του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γιάννης Γερόπουλος Κώστας Βολιώτης».

*Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είναι μια oικολογική oργάνωση με έδρα την πόλη του Βόλου. Απέκτησε νομική υπόσταση τον Σεπτέμβριο του 1997 και έχει τη νομική μορφή της Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση, λειτουργεί σε εθελοντική βάση, διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τους εταίρους. Δεν υπάρχουν αξιώματα στο Δ.Σ., μόνο υπεύθυνοι κατά θεματικές ενότητες και σήμερα περισσότερα από 200 μέλη.

Φωτογραφία: Ράνια Μανασή

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Βόλου: «Βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες» όσοι διαμαρτύρονται για την κακοποίηση των ζώων

Καταδικάστηκε με 3ετή αναστολή ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Αχιλλέας Μπέος: Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν τα σκυλιά δεν έχουν τροφή! (Βίντεο)

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Δήμος Βόλου: Ζημιώνουν τη φήμη της πόλης όσοι διαμαρτύρονται για τα σκυλιά του κυνοκομείου!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

Π.Φ.Π.Ο.: Ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων συζητά ο Δήμος Βόλου;

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.