Στηρίξτε μας

Penny Marathon 2018: Τρέχουν στην Αττική για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

7 Ιουνίου 2018 08:00 | Επικαιρότητα
Penny Marathon 2018: Τρέχουν στην Αττική για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

To «Penny Marathon» είναι ένας συμβολικός αγώνας δρόμου - μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα - και φέτος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου στην Αττική για έβδομη συνεχή χρονιά. Θα ξεκινήσει από το Θησείο της Αθήνας και θα καταλήξει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) στην Καλλιθέα.

Ο αγώνας στην Αττική περιλαμβάνει 42 χλμ. ποδήλατο εκ των οποίων τα τελευταία 10 χλμ. θα διεξαχθούν εντός του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., ώστε να μπορούν να προστεθούν δρομείς ή και ποδηλάτες που επιθυμούν να τρέχουν και να ποδηλατήσουν μικρότερη διαδρομή! Επίσης, στον αγώνα δρόμου των 42 χλμ. θα μπορείτε – στα 2 τελευταία χιλιόμετρα – να συμμετέχετε με τα σκυλάκια σας. Αντίστοιχοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε Σαλαμίνα (10/6) και Καλαμάτα (15/7) και εκτός Ελλάδας στο Βανκούβερ του Καναδά, στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. και στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας.

Η ιδέα δύο κοριτσιών έγινε πραγματικότητα...

Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 και τότε οι λιγοστοί δρομείς έτρεξαν από τον Μαραθώνα της Αττικής ως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο κέντρο της Αθήνας.  Ο αγώνας Penny Marathon διοργανώθηκε χάρη στην αγάπη δύο κοριτσιών της Δέσποινας (Πεπ) και της Ελευθερίας Προδρόμου, που κατάγονται από την Ελλάδα, αλλά ζουν στην Αυστραλία, για τα αδέσποτα και όσα υφίστανται στη χώρα μας. Ονομάστηκε «Penny Marathon» γιατί Πένι έλεγαν ένα από τα σκυλάκια, που φρόντιζε η Ελευθερία με τους συναδέλφους της – όταν ζούσε και εκείνη στην Ελλάδα – το οποίο όμως δεν κατάφερε να ζήσει πολύ.

pennyMarathonΗ Δέσποινα και η Ελευθερία Προδρόμου.

Αυτή τους η πρωτοβουλία πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Ο αγώνας Penny Marathon  διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων στη χώρα μας αλλά και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών.

DSC07678Οι πρώτοι δρομείς που συμμετείχαν στο αγώνα ο οποίος τελικά έγινε θεσμός.

Οι διοργανωτές απαντούν σε μια σειρά από ερωτήματα και δίνουν οδηγίες για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στους αγώνες:

Που αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Μερικά από τα μηνύματα είναι τα εξής:

-Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια.
-Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.
-Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.
-Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.
-Προωθούμε τη στείρωση.
-Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα – ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της – που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος;

Το 2018 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος (ξανά) θα συνεργαστούμε με το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., και το τελευταίο μέρος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. βρίσκεται Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

Που θα πραγματοποιηθεί;

Υπάρχουν τρία κύρια σημεία τοποθεσίας και τρεις επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω και θα υπάρχουν σημαίες και πανό σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι σιλικόνης, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφέρουμε για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει ένα φουλάρι Penny Marathon.

(1) Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 42χλμ με ποδήλατο από το σταθμό του Θησείου έως το Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Ώρα συνάντησης: 06:00 πμ

Ώρα εκκίνησης: 06:30 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 42 χλμ ποδήλατο: ΣΤΑΘMOΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟY «ΘΗΣΕΙΟ»

Διαδρομή των 42 χλμ ποδήλατο: http://www.mapmyrun.com/routes/view/1617778354

(2) Μπορείτε να τρέξετε ή να διανύσετε με ποδήλατο, την διαδρομή των 10 χλμ εντός του ΚΠΙΣΝ.

Ώρα συνάντησης: 08:30 πμ

Ώρα εκκίνησης: 09:00 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 10 χλμ τρέξιμο/ποδήλατο: Κέντρο Επισκεπτών του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. (www.SNFCC.org).

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (δρομείς και ποδηλάτες), θα ξεκινήσει έξω από το Κέντρο Επισκεπτών του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. (είσοδος από Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα) και θα περιλαμβάνει 4 κύκλους των δυο χιλιομέτρων, περιμετρικά του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., πάνω στον ποδηλατόδρομο και καταλήγουμε πάλι στο σημείο εκκίνησης έχοντας διανύσει τα 8 χιλιόμετρα του αγώνα!

Ελπίζουμε να τρέχουμε μαζί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, με ένα ρυθμό 6’-7’ το χιλιόμετρο.

Γιατί τρέχουμε όλοι μαζί;

Γιατί ο αγώνας είναι συμβολικός (και όχι ανταγωνιστικού χαρακτήρα), και μιας και τρέχουμε σαν ομάδα, μπορούμε να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον κατά την διάρκεια του αγώνα μας. Επίσης είναι πιο διασκεδαστικό και συγκινητικό να τερματίσουμε όλοι μαζί.

(3) Μπορείτε να τρέξετε τα 2 τελευταία χιλιόμετρα με τον σκύλο σας.

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 2 χλμ τρέξιμο με τον σκύλο σας είναι το Κέντρο Επισκεπτών του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.
Ώρα συνάντησης: 09:15
Ώρα εκκίνησης: 09:45 ΑΥΣΤΗΡA
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 2 χλμ: Το Κανάλι του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.
Στη συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα κάνουμε δυο γύρους, ενός χιλιομέτρου ο καθένας, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσουμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού ! Στο τερματισμό θα σας περιμένει και το γεύμα σας.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι καθώς όλοι θα τρέξουμε για έναν όμορφο σκοπό. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Ποια θα είναι η διαδρομή;

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην διαδρομή των 10 χλμ στην παρακάτω εφαρμογή: http://www.mapmyfitness.com/routes/view/1604086693

Διαδρομή των 42 χλμ ποδήλατο: http://www.mapmyrun.com/routes/view/1617778354

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα και μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μία τέλεια και ασφαλή εμπειρία.

Για εγγραφές:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBzLL-xXKD7tNfCgahoAUbE4QP-ozc2LdQxjf9Eg9X48BYRw/viewform

Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό.

(1) Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.

(2) Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.

(3) Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα!

Είναι επίσημος μαραθώνιος;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Ποτά θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τερματισμό οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς. Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Μπορούν να σας περιμένουν στο Κέντρο Επισκεπτών, εντός του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., όπου είναι το σημείο τερματισμού μας.

Η ώρα τερματισμού θα είναι περίπου μεταξύ 10:00-10:30.

Θα υπάρχει κάτι για φαγητό;

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα λάβουν μετά τον τερματισμό τους φαγητό και νερό. Θα έχουμε επίσης και κάτι ιδιαίτερο για όσους τερματίσουν!

Θα υπάρχει φωτογράφος;

Ναι, όλοι η εκδήλωση θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο. Η κεντρική ιδέα είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα ζώα, και οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Για αυτό μην ντραπείτε, γιατί πιθανόν να είστε σε κάποια φωτογραφία ή στο βίντεο μας.

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά;

https://www.mycause.com.au/page/175341/penny-marathon-athens

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Μαραθώνιο, καλέστε...

• Νίκος Πάλλης (698 650 5017)

• Ριάννα Καραμπέρη (698 104 7546)

ή αφήστε μήνυμα στην ιστοσελίδα μας http://www.pennymarathon.com/

Δεν μπορώ να συμμετέχω τελικά στο Penny Marathon, πως μπορώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου;

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αν για κάποιο λόγο, δεν θα μπορείτε τελικά να συμμετέχετε παρακαλώ στείλτε μας ενημερωτικό email στο [email protected] ή καλέστε στο 698 650 5017, Νίκος Πάλλης ή στο 698 104 7546, Ριάννα Καραμπέρη, ώστε να καλυφθεί η θέση σας από κάποιον άλλο που θα ήθελε να λάβει μέρος.

Διαβάστε επίσης:

Penny Marathon 2017: Αγώνας δρόμου για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

The Penny Marathon 2012: Το Καλλιμάρμαρο «υποδέχτηκε» εκείνους που αγωνίζονται για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

The Penny Marathon 2012: Τρέχουν στην κυριολεξία για να σώσουν τα αδέσποτα

Πλησιάζει η ώρα του αγώνα δρόμου για τ' αδέσποτα

Προετοιμάζονται εντατικά για τον αγώνα δρόμου ώστε να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

Θα τρέξουν τη μαραθώνια διαδρομή για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

Penny Marathon 2013: Τρέχουν και ποδηλατούν για το καλό των ζώων

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.