Στηρίξτε μας

Προετοιμάζονται εντατικά για τον αγώνα δρόμου ώστε να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

20 Ιουνίου 2012 23:46 | Επικαιρότητα
Προετοιμάζονται εντατικά για τον αγώνα δρόμου ώστε να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

Τα 42 χιλιόμετρα της μαραθώνιας διαδρομής (Μαραθώνας - Παναθηναϊκό Στάδιο) θα διασχίσουν τρέχοντας τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Ιουλίου δύο αδερφές, η Πεπ και η Ελευθερία Προδρόμου, που κατάγονται από την Ελλάδα, αλλά ζουν στην Αυστραλία.

Οι δυο γυναίκες, που προπονούνται καθημερινά και εντατικά εδώ και μήνες, θα τρέξουν από τον Τύμβο στο Καλλιμάρμαρο,  για να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να ενισχύσουν τη δράσης μιας οργάνωσης, που φροντίζει τ’ αδέσποτα στο Σίντεϋ της Αυστραλίας, το Monica’s Doggie Rescue (Οργάνωση Διάσωσης Σκύλων της Μόνικα).

Χρήματα θα δοθούν και στους παλιούς συναδέλφους της Ελευθερίας, που φροντίζουν στην Παιανία τέσσερα αδέσποτα σκυλιά σ’ ένα πρόχειρο χώρο φιλοξενίας, τον οποίο έφτιαξαν μόνοι τους, στον περίβολο του χώρου, που εργάζονται, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Επειδή αυτά τα ζώα είναι απίθανο να υιοθετηθούν, η οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν τα έξοδα τους είναι πολύ σημαντική.

Ο αγώνας δρόμου ονομάζεται «Penny Marathon 2012». Πένι έλεγαν ένα από τα σκυλάκια, που φρόντιζε η Ελευθερία με τους συναδέλφους της – όταν ζούσε και εκείνη στην Ελλάδα – το οποίο όμως δεν κατάφερε να ζήσει πολύ.

Η Πεπ και η Ελευθερία γράφουν στη σελίδα τους στο facebook, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει, τον σκοπό τους: «Είμαστε συγκλονισμένες και βαθύτατα συγκινημένες από την υποστήριξη, που λαμβάνουμε για τον αγώνα μας, The Penny Marathon 2012, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 03:00 τα ξημερώματα την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012. Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε έναν - έναν ξεχωριστά!

Η κοινότητα των φιλόζωων ανθρώπων, είτε αυτοί είναι στην Αυστραλία, στη Ελλάδα ή στην Αμερική, είναι τελικά δυνατή και ενωμένη.

Η Πεπ και εγώ συνεχίζουμε να προπονούμαστε σκληρά (τρέχουμε περίπου 70 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα). Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς και επίσης προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος και σαφώς, νόμιμος και σωστός τρόπος να λαμβάνουμε τις δωρεές σας (είναι λίγο δύσκολο τώρα στην αρχή, διότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς νόμους, σε 2 διαφορετικές χώρες).

Όσον αφορά στα χρήματα… θα θέλαμε να σας πούμε πως πολλοί από εσάς, είστε σαν εμάς – προσπαθείτε σκληρά να συγκεντρώσετε χρήματα για τους ατελείωτους λογαριασμούς τροφών, φαρμάκων, κτηνιατρείων, χειρουργείων κ.ο.κ. – και μετά πρέπει να αντιμετωπίσετε το άγχος και την πίεση της εύρεσης σπιτικού για το κάθε ζωάκι.

Καταλαβαίνουμε πλήρως τί περνάτε κάθε ημέρα... Έτσι λοιπόν, θέλουμε για ακόμα μια φορά να σας εκφράσουμε τον σεβασμό μας για ό,τι περνάτε, για ό,τι βλέπετε καθημερινά, για τα δάκρυα σας στις δύσκολες στιγμές αυτών των ζώων, για τον καθημερινό αγώνα και αγωνία για την ευζωία των ζώων, και γιατί κάθε ημέρα πρέπει να κάνετε το ίδιο από την αρχή.

Αν και οι οικονομική συνεισφορά είναι ευπρόσδεκτη, τα μηνύματα και η συμπαράσταση σας είναι πολύ σημαντικά για εμάς! Σας ευχαριστούμε! Θυμηθείτε, το σύμπαν έχει τον τρόπο του να επιβραβεύει την ευγένεια και την καλοσύνη».

Το www.zoosos.gr είναι εκ των χορηγών επικοινωνίας αυτού του αγώνα δρόμου, που στοχεύει στη διαφήμιση της φιλοζωικής κουλτούρας.

Τα κορίτσια δεν θα τρέξουν μόνα τους!

Όταν δημοσιεύτηκε η είδηση για τον μαραθώνιο, τα δύο κορίτσια προσέγγισαν δύο Έλληνες μαραθωνοδρόμοι ο Γιάννης Σπίνουλας και ο Λεών Χολέβας, που εμπνεύστηκαν από την ιστορία, την οποία διάβασαν στο διαδίκτυο και τους ζήτησαν, να συμμετέχουν και αυτοί. Έκτοτε αρκετοί ακόμα ποδηλάτες και εθελοντές εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν.

«Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε» λέει η Ελευθερία. «Είμαστε ενθουσιασμένες, που βρίσκουμε κόσμο, ο οποίος υποστηρίζει αυτό το γεγονός αρκετά, ώστε να θέλει, να πάρει ένα ρεπό από την δουλειά του, να ξυπνήσει στις 03:00 τα ξημερώματα και μετά να τρέξει ή να ποδηλατήσει για τις επόμενες 6 ώρες ενώ η θερμοκρασία διαρκώς θα ανεβαίνει».

Η κακομεταχείριση, που υφίστανται τα αδέσποτα ζώα στην Αθήνα, ήταν ένα πρόβλημα, που η Ελευθερία κατάλαβε αμέσως, όταν ήρθε στην Αθήνα, για να εργαστεί ως δημοσιογράφος. Στην Αθήνα έμεινε για 5 χρόνια.

Επειδή η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα πλέον φτάσει σε κρίσιμο σημείο τα δύο κορίτσια αποφάσισαν με ό,τι δυνάμεις έχουν, να δράσουν.

«Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ, θα δούμε αδέσποτα σε κάθε δρόμο, να προσπαθούν να βρουν μία ζεστή γωνιά να προστατευθούν από το κρύο ή να βρουν λίγη τροφή. Άλλα αλυσοδεμένα σε βαρέλια συνήθως χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα με ελάχιστη τροφή και νερό.

Πέρα όμως από την αδιαφορία και την αμέλεια, υπάρχει η κακομεταχείριση και η κτηνωδία. Διαβάζουμε συνεχώς ιστορίες βασανισμού, στραγγαλισμού ή πυροβολισμού και δηλητηρίασης αδέσποτων σε όλη την Ελλάδα».

Όταν ο Ιάπωνας συγγραφέας Haruki Murakami έτρεξε τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας το καλοκαίρι του 1983, συνάντησε 14 νεκρά σκυλιά και γάτες μόνο πάνω στην διαδρομή. Όσο για την εμπειρία ο Murakami έγραψε «Πρέπει να είσαι τρελός για να θες να το κάνεις αυτό».

«Το να μένεις άπραγος μπροστά σε κάτι τέτοιο είναι τρελό» προσθέτει η Ελευθερία. «Επίσης υπάρχουν πολλοί εθελοντές, που κάνουν απίστευτη δουλειά, συχνά ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με ελάχιστα χρήματα.

Αυτός ο μαραθώνιος γίνεται, για να τους τιμήσουμε καθώς επίσης και για να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γνωστό το πρόβλημα με τα αδέσποτα».

Τα δύο κορίτσια πιστεύουν, ότι η λύση μπορεί, να βρεθεί, αν τα ζώα στειρώνονται, αν οι ιδιοκτήτες τους γίνουν υπεύθυνοι και αντιληφθούν, ότι αυτά τα πλάσματα έχουν ανάγκες όπως εμείς.

Η προώθηση των υιοθεσιών, επειδή από την συνύπαρξη με τα ζώα ωφελείται πολύ ο άνθρωπος αλλά και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών θα οδηγήσουν στη βελτίωση της κατάστασης.

Άλλωστε ο νόμος υπάρχει, απλά πρέπει να εφαρμοστεί.

Γιορτάστε μαζί με αυτή την παρέα των φιλόζωων κοριτσιών το ίδιο βράδυ στις 16 Ιουλίου από τις 20:30 στο Booze Cooperativa, (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) τον άθλο τους για το καλό των ζώων.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Γιάννης Σπίνουλας (6974194928) και Χρυσάνθη Ευσταθίου (6942471434).

Διαβάστε επίσης:

Θα τρέξουν τη μαραθώνια διαδρομή για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

Θα συναγωνιστούν στο τρίαθλο για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.