Στηρίξτε μας

Τι είπε ο Συνήγορος του Πολίτη στη Βουλή για τις φόλες και την εξόντωση των ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα (βίντεο)

1 Νοεμβρίου 2017 12:24 | Επικαιρότητα
Τι είπε ο Συνήγορος του Πολίτη στη Βουλή για τις φόλες και την εξόντωση των ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα (βίντεο)

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την προστασία του Περιβάλλοντος ενημέρωσε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αρμόδιος για θέματα Ποιότητας Ζωής, Ιωάννης Σαγιάς.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου: «Η συνεδρίαση είχε θέμα "Δηλητηριασμένα δολώματα" και ο Βοηθός Συνήγορος αναφέρθηκε στην εμπειρία, στις θέσεις και προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για το έλλειμμα αποτελεσματικής προστασίας της άγριας ζωής από την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε ενημερωτικό σημείωμα προς την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στο οποίο εκτέθηκαν αναλυτικά οι απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη επί του θέματος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης και με στόχο τη συνολικότερη επίλυση του ζητήματος, ερεύνησε το νομικό καθεστώς που διέπει τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε συνδυασμό με εκείνο που διέπει την προστασία της άγριας πανίδας. Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε με περιβαλλοντικές οργανώσεις και διοικητικούς φορείς. Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έστειλε προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση του θέματος με τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Τις παρεμβάσεις του ακολούθησε η σύνταξη πορίσματος, τον Νοέμβριο του 2016, στο οποίο τονίστηκε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι απαιτείται η δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης με τον κατάλληλο θεσμικό τύπο, ώστε όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συνεργάζονται και να δρουν βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και αποσαφηνισμένων αρμοδιοτήτων».

Ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα και εδώ το βίντεο από την ενημέρωση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή.

Η μαζική θανάτωση ζώων κάθε είδους με φόλες είναι ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος και την έκταση αυτού του εγκλήματος ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:

Στον Συνήγορο του Πολίτη εξέθεσαν το πρόβλημα με τις φόλες οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Την αδιαφορία των αρχών αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Πολίτη στην έρευνα για τις φόλες & την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Συζήτηση για την εξόντωση των ζώων με φόλες στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.