Στηρίξτε μας

Penny Marathon 2013: Τρέχουν και ποδηλατούν για το καλό των ζώων

10 Ιουλίου 2013 13:35 | Προτάσεις
Penny Marathon 2013: Τρέχουν και ποδηλατούν για το καλό των ζώων

The Penny Marathon 2013

Ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου αλληλεγγύης προς τ’ αδέσποτα The Penny Marathon 2013 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 14/7 τόσο στην Αθήνα όσο και στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Φέτος δεν θα ακολουθεί η κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου όπως έγινε πέρυσι και οδηγίες μπορείτε να βρείτε διαβάζοντας τις οδηγίες που δίνουν οι διοργανωτές.

Που αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Κάποιες από τις θέσεις τους είναι οι εξής:

  • Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.
  • Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια.
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.
  • Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.
  • Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.
  • Προωθούμε την στείρωση.
  • Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος;

Το 2013 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Πλατεία Αγίων Ασωμάτων (Σταθμός Θησείου)
Ώρα Συνάντησης: 05:00 π.μ.

Ώρα Εκκίνησης: 05:30 π.μ.

Η διαδρομή

Η διαδρομή ξεκινάει με ένα μικρό κύκλο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μετά κινείται παράλληλα με τον Ιλισό στην οδό Θεσσαλονίκης μέχρι το Σ.Ε.Φ. όπου αρχικά κατευθυνόμαστε μέχρι το Μικρολίμανο και μετά πάλι μέσω Σ.Ε.Φ. συνεχίζουμε παράλληλα με την ακτογραμμή μέχρι το τερματισμό μας στην Βουλιαγμένη (λίγο πριν την λίμνη Βουλιαγμένης). Μπορείτε να δείτε την διαδρομή στον χάρτη κάνοντας κλικ http://www.dailymile.com/routes/1490093-running-route

Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί;

(1)    Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.
(2)     Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.
(3)    Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα!

Είναι επίσημος μαραθώνιος;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Το 2012 ήταν πολλοί που έδωσαν υποσχέσεις αλλά απέτυχαν να τις κρατήσουν όταν ήρθε η στιγμή. Εμείς χρειάζεται να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των αριθμών, γι’ αυτό μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν (ρωτήστε μας για την φόρμα εγγραφής). Εάν για οποιαδήποτε λόγο δεν μπορεί κάποιος να συμμετέχει, δεν πειράζει απλώς ενημερώστε μας.
Οπότε ναι, χρειάζεται να δηλώσετε (ή να ακυρώσετε την συμμετοχή σας). Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ --> https://docs.google.com/forms/d/1GNmALrof6-bF-apnu6gDMLimg_XtwPXmLA3IZd6kcao/viewform

Πως μπορώ να έρθω στην εκκίνηση αν δεν υπάρχουν Μ.Μ.Μ.;

Ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορεί να σας μεταφέρει. Ή μπορείτε να πείτε σε κάποιο φίλο σας να μεταφέρει εσάς ή και κάποιον άλλο ώστε να βοηθηθούμε όλοι.

Ποτά θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και ισοτονικό, μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Θα παρέχονται t-shirts;

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας, ελπίζουμε να έχουμε αρκετά Penny Marathon t-shirts για όλους τους συμμετέχοντες. Αλλά αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση σειράς προτεραιότητας εγγραφής. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο, να έχουμε κάτι για όλους.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι προτιμάτε να αθλείστε με τα δικά σας τεχνικά ρούχα. Για εσάς λοιπόν μπορείτε να βάλετε το επίσημο Penny Marathon T-shirt στα τελευταία χιλιόμετρα. Το αποτέλεσμα του να μας δουν όλους με τα ίδια μπλουζάκια είναι η προσοχή του κόσμου να πάει στον σκοπό μας… Που ξέρετε μπορεί να έχουμε και τα κανάλια εκεί!

Δεν περιμένουμε από κανέναν να πληρώσει για το μπλουζάκι ή τις προμήθειες αλλά ίσως να θέλετε να κάνετε μία χρηματική δωρεά που θα πάει κατευθείαν για τα ζώα (βλ. παρακάτω). Δεν κρατάμε τίποτα από αυτά τα χρήματα.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τερματισμό σε ένα καφέ (βλ. παρακάτω), οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς. Οι ποδηλάτες ίσως χρειαστούν και βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Δεν είμαι δρομέας. Μπορώ να ποδηλατήσω;

Ναι.

Δεν μπορώ να τρέξω ολόκληρο μαραθώνιο. Μπορώ να έρθω για μικρότερη απόσταση;

Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στα εξής σημεία:
- 22ο χλμ. στο Σ.Ε.Φ. στην στρογγυλή λίμνη μπροστά από το στάδιο. Ώρα στο περίπου: 08:00π.μ.

- 32ο χλμ. στην είσοδο του Αγίου Κοσμά. Ώρα στο περίπου : 9:00π.μ. – 9:10π.μ.

- 40ο χλμ. στο τέρμα των λεωφορείων στην Βούλα (Vive Mare). Ώρα στο περίπου: 9:50 π.μ. – 10:00 π.μ.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Μπορώ να τρέξω με το σκυλί μου;

Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στο τελευταίο σημείο συνάντησης (40ο χιλιόμετρο). Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας, ελπίζουμε να είμαστε εκεί στην ώρα μας.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Rumors Cafe. --> https://www.facebook.com/rumorsloungecafe

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά και που πάνε τα χρήματα;

Οι στόχοι μας είναι μετριόφρον και δεν περιμένουμε να μαζευτούν πολλά χρήματα. Οι δωρεές σας υποστηρίζουν άμεσα αδέσποτα ζώα. Δεν κρατάμε τίποτα από αυτά. Μπορούμε να ποντάρουμε τη φήμη μας σε αυτό.
Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας με μετρητά στον τερματισμό στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει.

Ποιοι είναι οι χορηγοί;

Για το 2013 είναι η KAE International Euromovers (expert removal company), το ταξιδιωτικό γραφείο Lea’s World Travel με βάση το Σύδνεϋ και η εφημερίδα NEOS KOSMOS. Όλο το ποσό από τις χορηγίες πάει στα ζώα. Όλες οι δαπάνες που γίνονται για την οργάνωση του μαραθωνίου (για παράδειγμα, μπλουζάκια, διαφημιστικό υλικό και προμήθειες) βγαίνει από τις τσέπες των διοργανωτών του Penny Marathon. Έχουμε δημιουργήσει μεγάλη δημοσιότητα και για μια μεγάλη υπόθεση, οπότε αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε θέλει να είναι χορηγός, είμαστε όλοι αυτιά!

Για απορίες - ερωτήσεις

Για περισσότερες λεπτομέρειες, καλέστε τον Γιάννη Σπίνουλα στο τηλέφωνο: 6974194928 ή την Χρυσάνθη Ευσταθίου στο τηλέφωνο: 6942471434) ή αφήστε μήνυμα στην σελίδα «The Penny Marathon 2012» στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Penny Marathon 2013: Τρέχουν για το καλό των ζώων σε Ελλάδα και Αυστραλία

The Penny Marathon 2012: Το Καλλιμάρμαρο «υποδέχτηκε» εκείνους που αγωνίζονται για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

The Penny Marathon 2012: Τρέχουν στην κυριολεξία για να σώσουν τα αδέσποτα

Πλησιάζει η ώρα του αγώνα δρόμου για τ' αδέσποτα

Προετοιμάζονται εντατικά για τον αγώνα δρόμου ώστε να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

Θα τρέξουν τη μαραθώνια διαδρομή για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα

 

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.