Στηρίξτε μας

Πεδίο αντιπαράθεσης η διαχείριση των αδέσποτων από τον Δήμο Αιγάλεω

15 Μαρτίου 2018 14:00 | Επικαιρότητα
Πεδίο αντιπαράθεσης η διαχείριση των αδέσποτων από τον Δήμο Αιγάλεω

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται για άλλη μια φορά ο τρόπος διαχείρισης των αδέσποτων στον Δήμο Αιγάλεω καθώς εθελοντές καταγγέλλουν τον δήμο για αδιαφορία του ακόμα και μετά την πρόσφατη δηλητηρίαση 8 σκυλιών, την απουσία ενδιαφέροντος για την ορθή φροντίδα των ζώων, ενώ η δημοτική αρχή παραθέτει ένα χρονικό των πράξεων που έκανε μετά από αναφορές για επίθεση από σκύλο στον χώρο του ανοιχτού θεάτρου που υπάρχει μέσα στο Δημοτικό Άλσος «Μπαρουτάδικο» εκεί όπου ζούσαν και τα σκυλιά τα οποία βρέθηκαν νεκρά το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας «Φιλοζωική Αιγάλεω», που δημοσιεύτηκε στη σελίδα τους στο facebook το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου, επισημαίνει τα εξής και ανταπαντάει στη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Πριν μερικές ώρες όλοι είδαμε την ανακοίνωση του Δήμου που έλεγε για βανδαλισμούς που έγιναν στον χώρο και για τα 8 νεκρά ζώα εντός του. ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζονται ότι έκαναν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Χθες πήγε ένας υπάλληλος του Δήμου στην αστυνομία και απλώς ανέφερε τους βανδαλισμούς ... ΟΧΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ. Και αυτό έγινε προφορικώς και ούτε καν με καταγεγραμμένη καταγγελία. Δεν υπέβαλαν ούτε καν μήνυση ... Εμείς νωρίς το πρωί πήγαμε στην αστυνομία και δώσαμε όλο το υλικό, αλλά και το χρονικό του γεγονότος και φυσικά κάναμε μήνυση.

Σήμερα νωρίς το πρωί οι δικηγόροι μας θα πάνε με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε στην εισαγγελία για να καταθέσουν ...

Κύριοι και κυρίες του Δήμου, "υπεύθυνοι" και ανεύθυνοι, αν υπήρχε ένα μέρος να στεγάσουμε τα ζώα μας δεν θα γινόταν ποτέ αυτό, και έτσι θα είχατε καθαρή την θέση σας και εμείς δεν θα είχαμε πένθος ...

Είστε υποχρεωμένοι να κάνετε ΠΡΑΞΕΙΣ για αυτά τα ζώα, εκτός από το να φωνάζετε συνέχεια το ΔΙΚΕΠΑΖ και να παίζετε κλέφτες και αστυνόμους. Είστε υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΕΓΗ για αυτά τα ζώα. Έτσι οπλίζετε το χέρι κάθε αρρωστημένου μυαλού να κάνει αυτό το έγκλημα.

Όσο για την συνεργασία που γράφετε ότι θέλετε από εμάς, θα σας απαντήσουμε ως έχει και όχι όπως θέλετε. Εμείς σας καλούσαμε για να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να βρούμε μια λύση για τα αδέσποτα. Εσείς μας ΣΤΗΝΑΤΕ στα ραντεβού μας. Εσείς κρίνετε τα ζώα μας επιθετικά και τα στέλνετε στο ΔΙΚΕΠΑΖ για ευθανασία από δήθεν καταγγελίες (αυθαίρετες), κάτι το οποίο φυσικά το διαπίστωσε και η εισαγγελέας.

Εσείς είστε αυτοί που ούτε μια τροφή δεν μας έχετε δώσει έτσι για τα μάτια του κόσμου. Εσείς είστε αυτοί που πρέπει να πράξετε τα νόμιμα για αυτές τις ζωές. Εσείς είστε αυτοί που παραχωρήσατε μια τεράστια έκταση σε κάποια εθελοντική ομάδα διάσωσης για να κάθονται και να ψήνουν τις ελεύθερες ώρες τους. Και τώρα έρχεστε και μας ζητάτε συνεργασία;;;;;;; Σας απαντήσαμε στην υπόθεση του Μπρούνο ... Ουδεμία σχέση θέλουμε να έχουμε μαζί σας και με άτομα με τέτοιο μένος ... τόσο στα ζώα αλλά και σε αυτούς που φροντίζουν τα ζώα.

Σας είπαμε, όποιος πειράξει τα ζώα μας, που με κόπους και θυσίες τα φροντίζουμε, θα έχει να κάνει με την οργή μας. Το διαπιστώσατε και με τον Μπρούνο, όταν διέταξε η εισαγγελέας την ποινική δίωξη σε εσάς και τα μέλη σας, μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε.

Τώρα θα προσφύγουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ώστε να πληρώσετε για όλες αυτές και άλλες πολλές αυθαιρεσίες εις βάρος των ζώων. Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους ... Και γνωρίζετε καλά πως ό,τι λέμε το πράττουμε. Όσο για τους βανδαλισμούς που αναφέρετε, ρωτήστε τους ανθρώπους που κούρεψαν τα δέντρα του θεάτρου και που ασχολούνται με την συντήρησή του (που θέλει μια μέρα για να γίνει αυτό). Μην παίζετε με την νοημοσύνη μας και αφήστε τις παραπλανήσεις!

ΥΓ.: Ουδεμία σχέση είχαμε, ούτε θα έχουμε ΠΟΤΕ με κανέναν που φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο σε αδύναμα πλασματα ... Δεν είναι τυχαίο που μαζί με το κούρεμα των δέντρων ... "κουρεύτηκε" και κάθε ζώσα ψυχή ...

Και τις περισσότερες φορές ... ο δολοφόνος πάει και ανακοινώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του δήθεν "εξαφανισμένου" θύματός του ...

Τι κάνατε εσείς σαν Δήμος μας γι' αυτές τις "απροστάτευτες" ... και προστατευμένες ψυχές από όλους εμάς τους εθελοντές;;;

Τι προσφέρατε εσείς για την επιβίωση του κάθε αδέσποτου που ο νόμος λέει οτι πρέπει με την επανένταξή του να του προσφέρετε και την τροφή του και ό, τι άλλο χρειαστεί;;;

Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ ... γιατί σαφώς εθελοτυφλείτε ... ή έχετε πλήρη άγνοια επί του θέματος...

Η σωστή παιδεία ... και η Ανθρωπιά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο ... που και σε αυτό υστερείτε ...

ΚΡΙΜΑ ... Κρίμα σε τόσες ψυχούλες που έφυγαν τόσο βασανιστικά ... Κρίμα σε τόσα μωρά που γνώρισαν την κακία κάποιων "ανθρώπων" πριν καλά - καλά γνωρίσουν και την άλλη πλευρά ...

ΚΡΙΜΑ και λυπούμαστε που ζούμε ανάμεσα σε αυτούς που χύνουν καθημερινά το δηλητήριό τους ... και αφαιρούν την ζωή από αθώες ψυχούλες ...

Αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτήν την ζωή ... ας έχουν την έσχατη ποινή...!!!»

Η νέα ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω για τα αδέσποτα και τη δηλητηρίαση τους

Ο Δήμος Αιγάλεω και σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί: «ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τον θάνατο των αδέσποτων σκύλων, που είχαν βρει καταφύγιο στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Αλέξης Μινωτής», παραθέτουμε τη ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ από τις υπηρεσίες του Δήμου Αιγάλεω.

17/01/2018: Στην τακτική επιθεώρηση του Δημοτικού Θεάτρου «Αλέξης Μινωτής» από τον Διευθυντή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου ανακαλύπτεται ότι η περίφραξη έχει παραβιαστεί και κάποιος έχει τοποθετήσει στον χώρο του θεάτρου σκύλους, τους οποίους ταΐζει. Ένα από τα σκυλιά επιτίθεται και τον δαγκώνει. Ο Δήμος ενημερώνει τηλεφωνικά το ΔΙΚΕΠΑΖ στις 18/01/2018 για το περιστατικό και οι ειδικοί συνεργάτες του αναφέρουν πως ο θηλυκός σκύλος δεν μπορεί να απομακρυνθεί πριν παρέλθει το διάστημα απογαλακτισμού των κουταβιών και επομένως, μια επέμβαση περισυλλογής των σκύλων θα ήταν αδύνατη.

07/02/2018: Σε πραγματοποιηθείσα αυτοψία από τις αστυνομικές αρχές στο χώρο του θεάτρου για τη διαπίστωση ή μη ακρίβειας πληροφορίας που περιήλθε στο Δήμο μας για άλλο γεγονός, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγέλης αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι αποτελούσαν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές απειλή και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα απομάκρυνσης των σκύλων από το χώρο του θεάτρου.

12/02/2018: Αίτημα του Δήμου προς το ΔΙΚΕΠΑΖ για απομάκρυνση των ζώων από το χώρο του θεάτρου

14/02/2018: Το ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ κλήθηκε και μετέβη στο άλσος, προκειμένου να περισυλλέξει τους σκύλους. Κατά τη διάρκεια παραμονής του συνεργείου στο χώρο δεν κατέστη δυνατή η περισυλλογή των σκύλων, διότι διέφυγαν τρέχοντας.

23/02/2018 & 24/02/2018: Καταγράφηκαν καταγγελίες περιπατητών και περιοίκων του Άλσους για επιθετική συμπεριφορά των σκύλων και ο Δήμος Αιγάλεω μετέφερε εκ νέου τα αιτήματα στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Έκτοτε το ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ επιχείρησε ξανά περισυλλογή των ζώων, μεταβαίνοντας στο συγκεκριμένο χώρο στις 21/02/2018, 28/02/2018, 01/03/2018, 02/03/2018 και 07/03/2018. Ομοίως δεν κατέστη δυνατή η περισυλλογή τους.

12/03/2018: Διαπιστώθηκε, από υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, ο θάνατος 7 αδέσποτων σκύλων.

Αυθημερόν υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων από τον Δήμο Αιγάλεω και οι σκύλοι στάλθηκαν για νεκροψία στο ΔΙΚΕΠΑΖ, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν στο Δήμο στις 13/03/2018 και ζητήθηκαν επιπλέον τοξικολογικές εξετάσεις.

Επισυνάπτεται η επίσημη αναφορά του ΠΕΣΥΔΑΠ».

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτυρία στις 18/3 στο Αιγάλεω Αττικής με αφορμή τη δηλητηρίαση των σκυλιών με φόλες

Ο Δήμος Αιγάλεω καταγγέλλει τη μαζική δολοφονία σκυλιών που βρέθηκαν δηλητηριασμένα στο «Μπαρουτάδικο»

8 σκυλιά νεκρά από φόλες στο «Μπαρουτάδικο» στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω Αττικής

Καταγγέλλουν τον Δήμο Αιγάλεω και το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για την κακοποίηση σκύλου που χαρακτηρίστηκε επιθετικός

Αιγάλεω: Κακοποίηση προβάτων σε κρητική «κωμωδία» που ανέβηκε στο θέατρο «Α. Μινωτής» (βίντεο)

Ο Δήμος Αιγάλεω πέταξε τα 3 σκυλόσπιτα που προστάτευαν αδέσποτα γιατί τα χαρακτήρισε «αυθαίρετες κατασκευές»

Ο Δήμος Αιγάλεω επιμένει ότι τα σκυλόσπιτα είναι αυθαίρετες κατασκευές & πως προστατεύει τη δημόσια Υγεία καταστρέφοντας τα

Βρήκαν 5 γατάκια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στο Αιγάλεω

Σκύλος δεμένος και εγκαταλελειμμένος στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

400 νέες πινακίδες ενημερώνουν τους φιλόζωους στον Δήμο Αιγάλεω

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που ζει 6 χρόνια χωρίς φροντίδα σ’ ένα μπαλκόνι στο Αιγάλεω

Αιγάλεω: Σκύλος πέθανε από ηλεκτροπληξία επειδή πάτησε σε λακκούβα με νερό

Καθημερινά σκοτώνονται ζώα και στην Περιφερειακή Οδό του Αιγάλεω

Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω: Καρμανιόλα για τα ζώα

Ο σκύλος βρέθηκε στο Αιγάλεω τραυματισμένος με ανοιγμένο το κεφάλι

Βρήκε τα νεογέννητα γατάκια πεταμένα σε κάδο στο Αιγάλεω

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.